Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: mučnina i vrtoglavica

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno mučnina i vrtoglavica

Imam bebicu 3 mjeseca staru i zadnjih par dana kad dojim (ne svaki put) imam vrtoglavicu i osjećam mučnine (nisam trudna). To ponekad potraje i nakon dojenja. Ne znam što bi moglo biti, dobro se hranim (čitaj: previše), nikad nisam bila slabokrvna a ne osjećam se ni pretjerano umorna. Ima li netko slična iskustva? S prvom bebom to nikad nisam osjećala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobila si mengu?
    možda hormonalni privremeni poremečaj dok se uspostavlja ciklus?
    kako ti je s tlakom?
    željezo?
    šečer?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: mučnina i vrtoglavica

Citiraj milamaja prvotno napisa
    Imam bebicu 3 mjeseca staru i zadnjih par dana kad dojim (ne svaki put) imam vrtoglavicu i osjećam mučnine (nisam trudna). To ponekad potraje i nakon dojenja. Ne znam što bi moglo biti, dobro se hranim (čitaj: previše), nikad nisam bila slabokrvna a ne osjećam se ni pretjerano umorna. Ima li netko slična iskustva? S prvom bebom to nikad nisam osjećala.
    Ima nešto u tome. Kad sam prvi puta u rodilištu dobila mog Ivana u sobu, on se cijelo popodne i cijelu večer nije skidao s dojke, iako su po mom mišljenju, dojke bile prazne. Tu noć dobila sam vrtoglavicu i tresla sam se lagano. Ujutro su dojke bile za tri broja veće, pune mlijeka.
    I kasnije mi se događalo da mi se malo zavrti prilikom dojenja, pa i dan-danas ponekad, samo u puno blažem obliku nego prvi puta.
    Ne bih rekla da imaš poseban razlog za zabrinutost.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dojenje je, ma kako to tesko za vjerovati, tezak fizicki napor.
    majka dnevno potrosi preko 450kalorija (po nekima i 600) sto znaci da dok majka doji njeno tijelo prepliva 30tak puta olimpijski bazen ili odradi 2 sata aerobika. svaki dan.
    prekontroliraj krvnu sliku. i secer. i odmaraj se sto vise

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, nije bitna kolicina ishrane toliko koliko je bitna kvaliteta.
    probaj se sto kvalitetnije hraniti.
    tvoje tijelo sada brine o dvije osobe

no neke mame mogu za vrijeme let downa osjecati se zedno, pospano, da im se vrti ili manta te da ih obljeva znoj ili vrucina.

no za svaki slucaj, posveti malo vise paznje zdravoj prehrani.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Milamajo, kakav je položaj u kojem dojiš? Možda se previše nagneš nad bebu ili si jako skvrčena, pa kad naglo promjeniš položaj dođe do te vrtoglavice.
    Pokušaj dojiti udobno smještena, podupri jastucima leđa, laktove, noge... štogod treba da ti bude udobno. Ako osjetiš vrtoglavicu, pokušaj polako promijeniti položaj. Eksperimentiraj, pa nam se opet javi.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam se uspjela prisjetiti da je meni tako bilo s drugim djetetom, baš taj osjećaj - vrtoglavica i lagana mučnina. Mislim da sam nekoliko mjeseci to osjećala skoro kod svakog podoja. Nisam to s ničim mogla povezati. Sad mi zvoni da sam bila kasnije negdje pročitala objašnjenje, ali nisam sigurna.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure su sve napisale.
    Ja sam dugo (par mjeseci) imala mucnine i vrtoglavice tijekom podoja (krvna slika bila ok), i rjesavala sam to tako sto sam , cim bi anita pocela sisati, pila vodu u malim gutljajima.
    Mislim da je prestalo nakon sto je Anita napunila 5 mjeseci.
    Najjaci osjecaj bi bio kada bi ona sisanjem pokrenula otpustanje mlijeka, ja sam ga osjecala u dojkama, s najjacim intenzitetom mucnina.
    Bio je svojevremeno jedan topic, gdje su pisale cure sa slicim iskustvom, steta sto ga ne mogu pronaci.
    Meni je netko objasnio da to ima veze sa otpustanjem hormona, da je to reakcija na intenzivniji kemijski proces u tijelu.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure, hvala na odgovorima, već sam se bila malo zabrinula ali mi je lakše kad čujem da se i drugima događa slično
    a što se tiče prehrane, i nije baš sjajna. izgubljene kalorije nadoknadim sa slatkišima, znam da nije zdravo ali nemogu si pomoći. hrpu povrća i voća ne jedem jer maloj sve smeta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •