Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 117

Tema: koliko trošite na robicu?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

punoooo.
    Ja volim da mi curetina ima velik izbor i svjesna sam da pomalo i pretjerujem
    Samo ću reći da trenutno ima 3 pari tenisica, 4 pari cipela i 2 para papuča
    Robu bi mogla nabrajat do sutra

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    punoooo.
    Ja volim da mi curetina ima velik izbor i svjesna sam da pomalo i pretjerujem
    Samo ću reći da trenutno ima 3 pari tenisica, 4 pari cipela i 2 para papuča
    Robu bi mogla nabrajat do sutra
    Sestro po shoppingu.

E trenutno ima visoke cizme, 2 para niskih, 2 para doposci/sportskih cizmica, 2 para cipela, 2 para fensi-smensi cipela , 2 para patika i 4 para papuca. I nogu koja joj raste warp-brzinom. :shock:
    Kaput, 3 zimske jakne, 2 jakne srednje debljine, 2 bezrukavnika... bolje da stanem.

Nista ne uzimamo/nasljedjujemo, sve kupujemo novo.
    Sram me, ali volim lunjati po ducanima - a bome i ona.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:shock:
    Elly, i to sve skine obući/obuti?!

Mi nikada nemamo više od dva para obuće, cipele i gumene čizme.

A kupujemo ovako (uvijek odemo u hm, u Zagrebu još nisam kupila nijednu stvarčicu jer nisam "usput" - kupac):

uvijek ima deset hlača
    deset majica
    4 veste (majice na cif)
    20 pari čarapa, gaća i potkošulja
    dvije jakne
    kabanicu
    dva para obuće

i to je to.
    i uvijek je obučena lijepo i praktično. sve je elastično, ne sputava... u istoj robi može u pješčanik i u kazalište.

godišnji trošak na njezinu garderobu je cca 500€

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elly, što nisi rodila 2 godine prije?

ja ovako kao Apricot, osim što ne idemo u HM redovito, više kupim u Zg unaprijed veći broj na sniženjima
    kao da je radila popis Vanjine odjeće
    još V ima 2-3 trenirke i ima sad od obuće gumene čizme, kožne tople visoke čizme i tenisice
    i opet mislim realno da je toga previše, neke stvari ne stigne obući više od 1x

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gotovo da ništa ne kupujemo jer smo dobili vagone odjeće od frendova, sve lijepo i očuvano. Kupujemo samo cipele i papuče, Steline cipele se izrađuju po mjeri.
    Još ne idu u vrtić pa mi nije bed ako ispod veste imaju bodić sa nekom flekicom, a isti flegmatičan stav imat ću i kad krenu u vrtić (da kupim hlače za 300kn pa da mi dođe doma poderan :shock: ).
    Kad krenu u školu bit će druga priča, ali o tom potom 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam vidjela da pretjerujem kad sam skužila da glat može proći tri tjedna (da dijelom ne popeglam, a dijelom ne operem sav njen veš) a ona još uvijek bez problema može nešto iskombinirati za izaći.
    Onda sam se, bome, zapitala je li normalno da kada obavim sezonsku kupovinu koja nije tako mala, ja uvijek imam za nadokupiti: bilo štrample, bilo šos... i još uvijek se nađe neka guba šminkerska vesta koja bi joj BAŠ dobro došla.
    Ljetos sam planirala da će ići u vrtić i 7. mjesec, a 8. biti doma. Nakupovala sam ljetnih haljinica, majičica i ostalog da boli glava, a onda se ukazala prilika da ipak ostane s bakom doma do jeseni, i ne moram ni reći kako joj je sva ta odjeća "dobro došla" dok je polugola lijevala vodu doma oko bazena. - pogotovo šminkerska ljetna pidžama iz Benettona, jer je doma spavala u najobičnijem bodiju.

Sva sreća pa sam se skulirala. Toliko love baš nemam da bih jedva obučenu odjeću prosljeđivala dalje, da imam - svaka čast, zašto ne?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Drago me je da jos ima racionalnih. Nakon onih prvih postova osjecala sam se kao nemajka.
    Da imam vise love, mozda bi (ali smao mozda) i ja trosila vise, ali trenutno sam na porodiljnom, a i meni i MM trebaju neke stvari, ali nama bas trebaju.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    :shock:
    Elly, i to sve skine obući/obuti?!
    A-ha .
    Nista ne iznosi, naravno - nema kad.
    Dosta toga naslijedi i njena sestricna koja je mrvicu mladja i ima 3 broja manju nogicu (njena mama ne vjeruje u preporuku o nenosenju rabljene obuce).

Ono sto je bitno znati u cijeloj prici je da mi "zivimo na dva kraja": uglavnom u Italiji, a ponekad vikendom i/ili i u tjednu u Istri, i sva njena oblekica + obucica je raspodijeljena na dva ormara - talijanski i istarski.
    Tako uvijek mogu otputovati vamo-tamo, a da ju uopce ne moram spakovati - sve sto nam treba ima na obje strane.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Kaput, 3 zimske jakne, 2 jakne srednje debljine, 2 bezrukavnika... bolje da stanem.
    Skroz mi je neugodno reći, ali ovo je skromnije od našeg ormara.

Na stranu kaputi, jakne i druge već spomenute stvari, neki dan sam brojala samo čiste i speglane zimske hlače koje vise u ormaru i nabrojala 18 pari, a one koje su bile u košari s prljavim vešom ili oprane i čekale peglanje nisam ni računala, a rekla bih da ih nije moglo biti manje od 7-8.

Sve to naslijedi Flora, ali što je najgore, i Flori kupim dosta novih stvari. Njezine se ni ne usudim brojati.

Uglavnom -

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, ponukala si me da mentalno prebrojim hlace (koje u prvom naletu ni ne brojim, najvise potrosim na cipele, jakne i kapute - pogotovo na cipele joj jer nogica zaista munjevito) samo iz talijanskog ormara, i dosla sam do broja 21, sto samterica, sto tregerica, sto jeansa

A di su jos haljinice i suknjice, koje su joj naravno omiljeni komadi odjece...
    Istarski ormar i korpe vesa za pranje s obje strane granice necu ni brojati. :/

Zapravo, bolje da vise nista ne brojim (niti gledam u prljavi ves, iako me zanima da vidim na cemu najvise pretjerujem). Kad vidim ovdje sve te racionalne mame, obuzme me sram.

Vrijeme mi je da stanem na loptu i bojkotiram shopping. Ili da poradim na drugom djetetu, drzeci fige da bude - curica.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobro ljudi, kaj ste vi svi nekakvi menadžeri i vlasnici megaultrakorporacija?! :shock: Pa to sve košta, a di su vam računi, krediti, auto, hrana, vaša odjeća, izlet, godišnji...
    Đizs, iskreno - poznavajući sebe - i da imam više love no što imam, ne bih sigurno u ormaru imala 100 trapki sa svih nas četvero, a kamoli odjeću koja još ima markicu iz dućana. Sorry ali :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Zapravo, bolje da vise nista ne brojim (niti gledam u prljavi ves, iako me zanima da vidim na cemu najvise pretjerujem). Kad vidim ovdje sve te racionalne mame, obuzme me sram.
    ne treba te biti sram, imaš svoja zadovoljstva u životu.

mene bi veći broj odjeće opterećivao: imam dvadesetak kombinacija koje na djetetu obožavam i jednostavno ih se ne bih stigla izdovoljiti kada bi imala još toliko garderobe.
    doduše, imam dijete koje nije opterećeno izgledom ni garderobom... svjesna je svojeg izgleda kad joj ljudi na cesti nešto dobace.
    inače, može i u vreći od krumpira ako je pamučna, udobna i u "ženskoj" boji.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Dobro ljudi, kaj ste vi svi nekakvi menadžeri i vlasnici megaultrakorporacija?! :shock: Pa to sve košta, a di su vam računi, krediti, auto, hrana, vaša odjeća, izlet, godišnji...
    Đizs, iskreno - poznavajući sebe - i da imam više love no što imam, ne bih sigurno u ormaru imala 100 trapki sa svih nas četvero, a kamoli odjeću koja još ima markicu iz dućana. Sorry ali :/
    nisi jedina 8)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da trosimo u nekim granicama normale,stim sto nemamo nista polovno,nemamo nikog bliznjeg od koga bi dobili,a ne volim kupavati polovnu robu,dosta robe dobije od mojih roditelja,mi joj stalno nesto kupujemo,ali nemamo bas 20-tak pantalona.
    Uzivam ju sredjivati,a kako raste i ona se sve vise ugriza u to .
    Svaki pu kad se vratimo s puta ja ili MM pita " a sta ste mi kupili?"(jako se raduje novim cipelama )

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dosad smo puno nasljeđivali od pola godine starije sestrične, ali sad su skoro jednake. Ako nešto dobijemo (bilo seka bilo ja) nekako podijelimo među curkama kako kome što treba. Kupujemo obuću i poneki komad mami za gušt

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dosta sam kupovala, markice najvise, ne dobijamo bas polovno i volim da je lijepo odjeven. Ali zaustavilo me kad sam spremala odjecu i vidjela koliko je stvari prerastao bez da ih je obukao, ili ih je nosio jednom. Tad sam stvarno shvatila da je bolje za te novce kupiti njemu ili nama nesto drugo. Ustvari, on od svojih stvari najmanje uziva u odjeci, tu je ravnodusan, sto se za igracke, slikovnice ili voznje u auticima ne bi moglo reci
    Tako da sad kupujem ciljano i pametnije, kvalitetnu odjecu. Jos uvijek uleti ponekad nesto cemu ne mogu odoljeti, ali stvarno ponekad, a ne skoro svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se poslije Ellinog posta uopce vise neosjecam kao rasipnica. Hvala Elly

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    nisi jedina 8)
    potpisujem.

ja od ovih nabrajanja :shock:

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo mi je neukusno iščuđavanje i analiziranje tuđeg novčanika; svatko ima svoje izbore, zar ne? Od broja djece do broja njihovih hlačica.

Osim toga, budući da vodim preciznu evidenciju o potrošnji, odgovorno tvrdim da naše cjelogodišnje opremanje odjećom i obućom, koliko god tih stvari imamo i kojih god su markica, košta manje od svote koju godišnje potroši prosječni pušač.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanja, od tebe nisam očekivala takav komentar... :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mamasch prvotno napisa
    Dobro ljudi, kaj ste vi svi nekakvi menadžeri i vlasnici megaultrakorporacija?!
    Zašto - SVI? Pa ima dosta postova roditelja koji su pisali (kao i ja) da na robicu ne troše gotovo ništa ili kupuju kad nemaju od koga posuditi/dobiti.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Ne razumijem, kakav? :?

Ja nikoga ne zovem na red zbog bilo koje osobne odluke, pa mi je glupo da itko proziva mene. Neka svatko troši svoj novac na ono što smatra svojim prioritetom, bez bojazni da će zbog toga postati predmetom nečije analize, zgražanja ili čuđenja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    zašto?
    ljudi su iskreno odgovorili koliko troše, što je bilo i pitanje
    i bezveze mi je da se to komentira i da se tome išćuđava
    možda bi i ja da mogu trošila toliko
    možda i ne bi, ali mislim da će takvi komentari samo dovesti do toga da ljudi drugi put razmisle koliko će biti iskreni

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne pretjerujem količinski, ali pretjerujem kad se radi o kvalitetnijem komadu odjeće. Znaći kad im nešto treba bilo da su prerasli ili istrošili, kupim kvalitetno i funkcionalno (npr.hlaće sa cifom ispod koljenja, koje mogu biti kao kaprice, a po potrebi i duge). Kod nas je neko nepisano pravilo da kad klinci imaju ročkas, rodbina, kumovi i ostali pitaju mene kaj djeci treba pa odemo zajedno i kupimo.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma dajte molim vas, pa niste mala djeca da ćete se duriti ili osjećati prozvanima da se branite zato kaj sam napisala da nemrem vjerovati da NEKI OD VAS (ne svi, mmmama ) krcate ormare dječjom robicom. Naravno da svatko do nas roditelja ima pravo i obaveza odgajati svoju djecu (i sebe) kako znamo i želimo ali valjda i ja imam pravo izreći što mislim, a mislim da je trošenje novca na odjeću koju dijete neće stićiobući u najmanju ruku čisto guštanje roditelja - znači nema vrijednost za dijete jer ipak jemalom djetetu više-manje svejedno za marke i broj odjevnih predmeta, a taj novac se može potrošiti na puno drugih načina za važnije stvari. Ponekad u tim razmišljanjima odem predaleko pa si mislim "kakva je to odgojna metoda?", ali neću sad o tome jer je poznato tu na Forumu da preoštro iskazivanje mišljenja (pa evo i lagana kritika) mogu pokrenuti lavinu teških riječi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da imam više novaca nego što imam, trošila bih ga, kad je u pitanju odjeća, na kvalitetnu odjeću u onoj količini koliko nam svima zaista, realno treba, i djeci i odraslima. Bila bih racionalna, tako bih odgajala svoju djecu, a novac koji bih takvim raspolaganjem uštedjela preusmjerila bih na druge stvari koje također donose užitak (opremanje kuće lijepim detaljima, redoviti izleti, našla bih domaćinstvo koje uzgaja domaću hranu i radije bih njima plaćala više da se zdravo hranimo, djeci bih štedjela u nekom fondu, priuštila bih im češće odlaske na razna događanja za djecu, mirnije bih spavala jer bih stavljala na stranu za ljetni i zimski godišnji odmor.............. and the list goes on and on............ )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U vezi shopingmanije vezane uz djecu kao i (ne)osude iste, spomenut cu jedan primjer iz moje bliske okolice:
    kako sam već napisala, moje dijete ima jedne nove zimske cipele i jednu pernatu jaknu jer mislim da mu više jakni ne treba, al dobro, to sam ja S druge strane, moja šogorica kad krene haračit po dućanima, ne zna stat ni za sebe ni za djecu, jednostavno je takva. Bit je u tome da mi čak i kad odemo zajedno u akciju kupovanja, ne sudimo jedna drugu šta god koja radi (ja se vratim sa jednim štramplama a ona u :shock: ; ona se ne naljuti kad ja dođem kod nje a tamo visi 30 torbi, prekonekoliko pari tenisica za potomke, sve redom potpisane, ili tako neka druga (za mene) suludost i ja u :shock: Ona zna da ne mislim ništa loše pod time, nego da samo to NE RAZUMIJEM. Btw, izvedemo podosta dobrog humora iz njenih i mojih navika...
    Što je pjesnik htio reći? Da je stvarno bezveze furiti se ako se netko začudio, vjerujem da je riječ o čuđenju-čuđenju različitosti a ne čuđenju-osudi... A isto tako, stvarno nas ima svakakvih i ko sam ja da nekog osudim da je bolesni potrošač kad možda radim nešto isto samo u drugoj sferi.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bila ovaj vikend u Budimpešti (opet ) u shoopingu...tj bili poslom pa ajd i do Campone
    uglavnom nisam puno kupovala ..uzela rifle njoj u H&M za 20 Eura i tuniku prekrasnu za 17 Eura...nisam odolila
    sebi par stvarčica(kaputić...)
    eto..možda se zaletim i kad budu sniženja u 1 mj

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je moj sin bio manji kupovala sam mu puno, i previše robice. Što je stariji sklonija sam kupiti mu onoliko koliko će zaista nositi i iznositi, i ovako mislim da ima više nego što mu treba. Sada se vodim puno njegovim željama (neće majice s gumbićima i kragnom, ne voli vunene veste, ne voli hlače na špagu, ne želi nositi cipele već samo tenisice ili tenisice-cipele......) i ne forsiram ga da nosi ono što ne želi.
    Moja cura puno stvari naslijeđuje od curica mojih prijateljica, puno dobije na poklon, ponešto joj kupim jer ne mogu odoljeti, rijetko jer joj nešto zaista treba.
    Svu preraslu dječju robu dijelim dalje i zapravo uživam kad je nosi drugo, treće, peto dijete.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro ljudi, kaj ste vi svi nekakvi menadžeri i vlasnici megaultrakorporacija?! :shock:
    Ja nisam .
    Imam sasvim normalan talijanski standard, no ne opterecuju me krediti (samo jedan, za stan, no svota je minimalna), sto naravno puno znaci u danasnjem svijetu kada ljudi sve vise i vise zalaze u minus radi ovoga ili onoga.

Pa to sve košta, a di su vam računi, krediti, auto, hrana, vaša odjeća, izlet, godišnji..
    .

Je, kosta, ali treba znati rasporediti.

Stednje, izleti, nekoliko putovanja godisnje i sve ostalo sto se djetetu mora pruziti sa financijske strane - sve to moje dijete i dalje dobije - nekoliko hlacica ili jaknica viska sigurno nam to nece pokvariti.

Kad bih se nasla u "stisnutoj" situaciji, sigurno ne bih tako postupila i vjerujem da bi njen ormar bio skromniji - no i dalje bi imala sve sto joj treba.

Citiraj apricot prvotno napisa
    mene bi veći broj odjeće opterećivao: imam dvadesetak kombinacija koje na djetetu obožavam i jednostavno ih se ne bih stigla izdovoljiti kada bi imala još toliko garderobe
    Mene ne opterecuje bas iz razloga kojeg sam vec navela: dvije adrese, dva ormara, i ovakav zivot mi je puno jednostavniji nego da se svaki puta kad mi puhne otici na vikend u Istru moram pakirati "iz pocetka".

I da, mozda se radi o nasoj komociji, mozda i jesam rastrosna, no ne zelim imati obvezu stalnog (ra)spakiravanja, pranja i peglanja i razmisljanja sto mi je ovdje, a sto mi je ostalo tamo i brige da li ce joj npr. visoke cizmice trebati bas ovaj tjedan, a ostale su na drugoj adresi.
    Ovako sve duplo, i - amen. I ostane mi vise slobodnog vremena (sto je za nju najdragocjenija stvar koja se moze "kupiti").

A o (ne)iscudjavanju - to zapravo dvosjeklo funkconira, zar ne? Mogle bi se i mi koje trosimo vise cuditi tome kako neki ljudi malo potrose.

No, ja se ne iscudjavam, a jos manje zgrazam. Sto ljudi - sto cudi.
    Peaace

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da je buba klara rekla sve. To je cudenje tbog razlicitosti, nije osuda.
    Necije dijete dobije izlete i putovanja i uz prepun ormar nove robice, a netko si ne moze priustiti sve (i ja sam medu tima), pa ne kupuje puno robice jer radije ode ljeti na more.
    Ja sam jos i na porodiljnom, a i dijete mi je ispod godine dana, a to je valjda vrijeme kada najbrze rastu.
    Ja volim sve vas shoppingolicarke kad prodajete robicu koju vam dijete nije skoro ni obuklo. Onda ja to kupim za trecinu cijene, a dijete mi opet izgleda kao da je u novom.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

inga, bravo za second hand shopping, baš si me razveselila! Ma i ja volim kupiti i novo i lijepo i marku, ali brate mili - xy pari hlača zamalo dijete :shock: sorry ali too much

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Primam second hand, naročito jer se ne stigne "iznosat" i svoje šaljem dalje. A da trošim-trošim. Volim joj kupiti, ne mora biti marka, važno je da je od prirodnih materijala. Više trošim na nju nego na sebe (logično, što rekla Daedi, ja odjeću nosim bar 2-3 sezone, a krupnije stvari i duže). Ali zaista se trudim kontrolisati, trudim se, i trudim, ali ne uspjevam uvijek. A opet kad sagledam generalno situaciju, nisam baš od rastrošnih.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inga, bravo za second hand shopping, baš si me razveselila! Ma i ja volim kupiti i novo i lijepo i marku, ali brate mili - xy pari hlača zamalo dijete :shock: sorry ali too much
    Ja fakat ne kužim - tebi je too much što netko drugi ima puno pari hlačica za dijete? :? Pa nisi ih ti platila ili...? :?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Ja fakat ne kužim - tebi je too much što netko drugi ima puno pari hlačica za dijete? :? Pa nisi ih ti platila ili...? :?
    sve dok govori o sebi,za mene je ovo OK

da je počela da hoda za ljudima i otima im novčanike,to bi onda bilo petljanje u tuđi finansijski svijet.

Ako ima drugačije mišljenje,neka ga i iznese

Problem je ako neko misli da se treba branit ztao što neko smatra da previše troši.
    meni je to čudnije
    svako svojim parama i svojom logikom i ja kad bi htjela da se moje dijete voza voza avionom,mogao bi pričat šta ko hoće,ja se ne bi branila

živi život svoj i furaj fazon svoj

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni je nepristojno komentirati i kritizirati tuđi novčanik, točka.

I takvo zabadanje definitivno ne bih nazvala "življenjem svog života".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

^ja sam sama sebi rekla da do daljnjeg imam zabranu odlaska u grad, jer svaki put kupim nesto, cak i kad idem s namjerom da sebi nesto kupim, na kraju meni sipak

znam da joj nije potrebno toliko, tim vise sta imamo i susaru, pa nije frka, al kao sta kazu cure ormari krcati, veliki dio nijednom obuceno...

to je mana kad se zivi u austriji jer se uvijek "nabasa" na neka snizenja ili preslatku povoljnu stvarcicu...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po meni je nepristojno komentirati i kritizirati tuđi novčanik, točka.

I takvo zabadanje definitivno ne bih nazvala "življenjem svog života".
    pa jedno je što ti to tako doživljavaš,a drugo što to nije to.

Reći da ne bi trošio koliko neko drugi troši je samo lični stav.

Znači kad meni neko kaže,jao ja nikad ne bih pristala da ne jedem svinjetinu i nikad ne bih kupovala toliko voća i povrća,jer radije sadim i berem u svojoj bašti

to bi značilo da me vrijeđa na vjerskoj osnovi i da mi zaviruje u novčanik
    :/

i dont think so

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, kritika nečijeg budžeta i načina života je samo osobni stav, imaš ti pravo, to nije ni najmanje nepristojno. 8)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma da, kritika nečijeg budžeta i načina života je samo osobni stav, imaš ti pravo, to nije ni najmanje nepristojno. 8)
    ali niko ne kritikuje budžet,samo kaže da ne dijeli iste interese

pa ako ne smijemo više reći ni da nemamo iste interese, e onda...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo tebi nije kritika? Valjda se šališ?

taj novac se može potrošiti na puno drugih načina za važnije stvari. Ponekad u tim razmišljanjima odem predaleko pa si mislim "kakva je to odgojna metoda?"
    Da imam više novaca nego što imam (...) Bila bih racionalna, tako bih odgajala svoju djecu
    Znači cure koje su napisale da im djeca imaju veću garderobu samim time loše odgajaju svoju djecu? I to nije kritika nego samo iznošenje svog mišljenja?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma ja mislim da nije bilo govora o kritiziranju, nego vise o cudenju. jer stalno slusamo okolo kako je tesko, kako je skupo ovo ono, kako svi imaju velike kredite (ako si ih uopce mogu priustiti), i onda malo nelogicno zvuci pun ormar markirane djecje odjece koje dijete pola ne obuce, a kamoli iznosi.

ja dosta kupujem, jer ne mogu ocijeniti koliko ce mu stvarno odjece trebati. isto tako nije isto ako dijete ide u vrtic i ako je cijele dane doma s mamom, barem meni.

a velim, velika kolicina odjece ne mora obavezno znaciti puno potrosenog novca. ja sam imala slucaja da sam nove i nenosene odjece kupila na burzi, a na rasprodaji kupujem jedino ono sto izgleda skoro ko novo, ili jednom oprano. u chiccu cu npr. kupiti nesto jedino ako je snizeno, i to 1 komad necega sto ce sluziti za neku posebnu priliku, rodendan i slicno. a u one skuplje ducane ni ne ulazim, a i stvarno ne vidim smisla u kupovini hlaca koje kostaju sto eura iako je mm menadzer

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj TB, nije tu bilo loših namjera
    ni meni se nije dopalo išćuđavanje, a opet možda sam i ja pomislila da li je to sve baš potrebno, i to nisam razmišljala o tome koliko su druge nakupovale djeci, već kad pogledam ormar svoje curke koji je ipak skromniji pa opet masa robe ostane obučena 1-2x
    ali svatko ima svoje zadovoljstvo
    što bi mnogi pomislili da su vidjeli kako su mi prsti poplavili dok sam vukla sve silne slikovnice sa Interlibera

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi se vrtimo u krug,jer ja i dalje mislim da je ona govorila o sebi tj.
    da on za sebe to ne smatra dobrom odgojnom metodom i da ona za sebe to ne smatra racionalnim,

a traženje sebe u tuđim postovima je tema za sebe

ja nisam nigdje vidjela da je nekog direktno napala, a mamasch je toliko dobroćudna da mi je nespojiva ona i nepristojno ponašanje

cura priča o sebi i ima pravo na to.

znači ako nekom kažeš da ti ne bi nikad dao toliko para za auto da si mu zavirio u novčanik.

NE! samo si rekao svoje mišljenje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uuuuuuuuuuuu puno previse trosim na robicu, nemogu si pomoci. ma bas svaki put kad odem u grad kupim nesto pa makar carapice. aj sad mi recite da vi ne bi prolazeci kraj h&m-a "samo" usli da vidite jesu dobili sto novo i izasli tanjeg novcanika.
    mm 8) a zna reci : joj kako je frajerski obucen!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    što bi mnogi pomislili da su vidjeli kako su mi prsti poplavili dok sam vukla sve silne slikovnice sa Interlibera
    suosjećam se !fakat(prošli sajam knjiga u sarajevu) plus jedan mali dječiji mikroskop i kalejdoskop oko vrata

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ali svatko ima svoje zadovoljstvo
    Pa to i je cijela poanta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok sam imala jedno dijete , trošila sam puuuuno na robicu.
    Sad kad imam dvoje , tu istu svotu trošim na oboje.
    Nisu to neke skupe stvari ( Amadeus i slično ) ali nama su ok.
    Od nikog ne dobijemo ništa , a za svaku sezonu im kupim 2-3 hlača , 2 trenerke ,3 majice , 2 para obuće . I još ono što im je preostalo iz prošlih sezona.
    Više nisu toliko mali da se prljaju , istu kombinaciju mogu nositi i po 2-3 dana.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Mogu ja vama reći da nosive (dopadljive) veste/majice iz Amadeusa koštaju koliko i one u Sisley-ju.
    U nekom pokušaju da "prođem jeftinije" uđem u Amadeus i stanem redati muške stvarčice za sina/MM... sve 250, 270 kuna po komadu - gornji dijelovi, hlače nisam ni gledala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Mogu ja vama reći da nosive (dopadljive) veste/majice iz Amadeusa koštaju koliko i one u Sisley-ju.
    U nekom pokušaju da "prođem jeftinije" uđem u Amadeus i stanem redati muške stvarčice za sina/MM... sve 250, 270 kuna po komadu - gornji dijelovi, hlače nisam ni gledala.
    Istina. Ja sam kupila par stvarica (konkretno 2 ljetne haljine) za sebe u Amadeusu - kvaliteta katastrofa. Bolje bi bilo da sam kupila 1 postenu. Nakon 1 pranja izgubile formu i dobile mucice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •