Stranica 19 od 27 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve je to normalno i ocekivano.
    Kasasto jede zlicom kad usvoji hranjenje rukama za koji tjedan, ili skuhas griz na gusto po izrezes na kockice.
    uglavnom, kad joj hranjenje rukom postane uobicajeno das joj zlicu u ruke pa nek pokusava pogoditi.
    Vani jede kao i kod kuce. Nagnuta prema naprijed. Pa onda vjerojatno biras hranu sa kojom ce se manje zamazati.
    Uglavnom pozeljno je da se igra hranom istavlja ju u usta.
    ali to vec sigurno i sama znas.
    samo je pitanje da li ces uspjeti pustiti potrebu da TI sve imas pod kontrolom.
    Jer ako ti njoj ne prepustis kontrolu, jedinu kontrolu koju ima je da odbije jesti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.09.2015. at 17:28

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moja je obožavala neku integralnu tjesteninu, mali valjak promjera manje od 1 cm, isto toliko dugačka. Ima u Sparu. Lijepo bi prsticem upiknula u rupicu, pa na drugi prst, pa na treći... I njam, njam s velikim gustom.
    Pusti nek se igra, hrana je puno više od unosa kalorija, vitamina itd.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je to normalno i ocekivano.
    samo je pitanje da li ces uspjeti pustiti potrebu da TI sve imas pod kontrolom.
    Jer ako ti njoj ne prepustis kontrolu, jedinu kontrolu koju ima je da odbije jesti.
    Prije nego sto bilo sto kazem, aj mi sad objasni ko seljaku...prepustim ja...u smislu da je pustim da doslovno radi dto hoce, baca hranu, veceras je sve pobacala na pod. Sto jos? kako prepustis kontrolu?
    ja sam emocionalno ponekad tupava.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Masne tajice su nebitne. Bitno je sto.je ona danas naučila. Za tajice imaš Dm sapun zvan Gallseife, skida sve fleke. Masne pogotovo.
    Briga te za sve, hrane će biti posvuda, pa što, očistiti ćeš. Svi smo.

Vani isto kao doma, vodi računa da imaš 'suhu' i nemasnu namirnicu, slanutak, grašak, sitna tjestenina, . Vlažne maramice obrisu rukice, a i robicu ako treba.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

"Normalno" je da je i zid masan, uz sve navedeno
    Za pod- stavi komad plasticnog stolnjaka koji onda istusiras nakon jela.
    Njoj mozes obuci slincek/bavarin/podbradnjak sa rukavima da sto manje zavrsi na odjeci.
    Nemali broj beba koje se samohrane jede i samo u peleni, pa onda tusiranje nakon papanja.
    Za kasastu hranu das njoj zlicu, pa ako joj ne ide i zeli pomoc, ona "jede" jednom a ti joj das drugom zlicom (npr juhu, varivo).
    S vremenom, kad se izgustira, ce joj postajati sve manje zanimljivo gnjeciti, bacati i pljuskati po stolu/hranilici a sve vise jesti, pa ce i papanje vani biti lakse zamislivo.

I za vas veliki napredak!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaci , nije liznula niti komadic? Niti mrvicu nije stavila u usta?
    Ili ti to slikovito opisujes?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja cu se ubaciti s jednim pitanjem - sto ti radis dok ona radi po svom?

I meni treba malo pomoci.
    Mi kombiniramo papanje na zlicu jer po novom ide bez problema i samohranjenje. Ako sve tece glatko, da ostavim tako ili je bas nuzno forsirati da svi obroci budu samovodjeni? Ako da, molim argument

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bubi, po mom misljenju, prati njene zelje i potrebe i svoje potrebe sto se prakticnosti tice.
    Dakle, ako ona prihvaca da ju ti povremeno hranis, a tebi nekad nije prakticno 20 minuta cistiti nakon jela, ponudi joj nesto s cime ces ju ti hraniti.
    To moze biti varivo, a mogu i komadici hrane koje ces joj kao zalogajcice davati u usta da sto vise pojede a sto manje izbrlja.

Ali, nemoj podleci krajnjoj jednostavnosti pa blendati i gnjeciti jer mora nauciti zvakati krutu hranu, gutati ju, a i probavljati.
    Uostalom, zvakanjem se jacaju i misici jezika koji su vazni u razvoju govora.
    Zvakanje je, po Rajovicu, bitno i za razvoj imuniteta.
    A svi znamo koliko je djeci bitna igra...

A cestim samohranjenjem ce brze savladati tu vjestinu i postati samostalan jedac za obiteljskim stolom.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Maco, hvala!
    Ne blendam joj, danas je jela rizoto s puretinom mljevenom i povrcem, to joj se jako svidjelo, a sa strane jos prstima i batat. Pa joj je grasak pao u batat i to je bio citav show dok ga je upecala.
    Ali jabuku svaki dan sama jede obozava ih. Ja joj samo malo nacnem i ona krne ko hrcak, mljackajuci pritom

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo imali plasticni stolnjak ispod hranilice u pocetku, a onda sam shvatila da mi je teze cistiti taj stolnjak nego obrisati parket. U tim ranim danima, kad je hrane doslovno bilo svagdje, sjedio je u onoj plasticnoj Ikea hranilici koja je najcesce, skupa s njim, isla u tus kabinu. Ne zezam se, oboje bih zalila tusem nakon obroka koji su jednostavno zahtijevali takav tretman.

Juhe i variva je dobivao bez previse tekucine, da moze brljati rukama (zlicu je imao u rukama od pocetka dohrane, ali tek oko godine dana je poceo zapravo zlicom stavljati hranu u usta. Sa 16 mjeseci, kad je prebacen u stariju grupu u vrticu, poceo je jesti 100% bez problema sa zlicom i vilicom (u toj dobi im vise uopce ne pomazu oko jela, jedu skroz sami, uz nadzor).

Mi smo se trudili, a i jos uvijek se trudimo, jesti u isto vrijeme, a ako ne uspijeva, onda bih on jeo, a ja bih recimo radila nesto u kuhinji.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam imala hrpu rabljenih terti, prvo bi obrisala stol, pa trip trapp, pa pod.
    Pa na ispiranje, sušenje i pranje. I tako u nedogled svaki dan nekoliko puta.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas smo bili na play picnicu. I doma i na pik iku je promuljala malo hrane po ustima i ispljunula. Ja se trudim da kad ona jede i mi jedemo tj.uvijek je s nama za stolom. Psih mi je rekla da me treba biti malo manje briga. Klinci sve skuze.
    znate sto, ja ne znam kakvo je moje dijete jos, ali ima masa djece koja zinu, pojedu i progutaju. Nikakav kunst od toga ne rade. Moje ocito nije takvo.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lavko,moj je godinu i pol pa mu je jucer sva hrana bila pecivo, bocice mlijeka, jogurt i malo salame.
    Jos ne jede sve kao mi jer...ne znam zasto, nesto hoce nekad,nekad nece,nekad pljuje...
    Vise se tako ne zamaram

Danas se do puno najeo ujutro i za rucak. Ne znam o cemu ovisi

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vrci, ali on jede. A ja imam dijete kojemu vec 8 mjeseci dajem jelo i u tih 8 mjeseci, mozda je dva tjedna jela kad se sve zbroji, a ostalo je okretanje glave, vristanje na zlicicu, plakanje na hranilicu itd.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf, nisam znala da je baš tako...

Ja sam mu jedno vrijeme maknula hranilicu, dobio je novu stolicu, dobio je hranu u ruke. I čak sam isto išla kod dr po savjet jer se dogodilo da uopće nije htio jesti. Vadili smo krv i srećom nalazi su svi ok
    Zadnjih tjedan dana je i on vrištao na žličicu. Priznajem da sam sretna što voli pecivo, barem nešto žvače te dane

A koliko ti je ona sad teška?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ona je sad 9100, ok je tezina jer pije puno AD.
    I ja sam mislila tj.sigurno cu maknuti malo hranilicu jer veceras se desilo nesto zanimljivo...igrale smo se i donijela sam zdjelicu s kasicom u dnevni, sjela na pod i pocela ja jesti kasicu. Ona je u to uvalila ruke i pocela ih lizati i trpati kasicu u usta. Mozda da probam van kuhinje, van hranilice, kroz igru.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, daj probaj prvo za stolom (ili čak na stolu), van hranilice i daj joj uz kašicu i komadiće, nešto zanimljivo tipa rizi-bizi, pa da lovi loptice, neku fora tjesteninu, kukuruz, krugove banane, kockice nektarine, kruh i jogurt pa nek umače...
    Prevelika je ona za miksano.
    Pa nek i pljuje par dana, otkrit će u tom pljuvanju i nešto fino, pa će progutati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam kakva vam je inace hranilica, ali mozda bi ovakvo nesto bilo super za pod: http://ecx.images-amazon.com/images/...LL._SX425_.jpg Nama je bilo genijalno, volio je sjediti u tome puno vise nego u visokom stolcu. Inace se ove male mogu i montirati na obican stolac kao booster, za djecu koja ne mogu dohvatiti stol.

Ja bih joj svakako dala ovo sto maca pise; komade hrane, razne boje i oblike, okuse, sto god. I skroz bih izbacila kasice, kao da ih nikad nije ni bilo.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Otkrili toplu vodu. :D

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Razmusljam o kupnji knjige, nadam se da ima prakticnih savjeta
    I razmisljam o posjeti svog psihica jer se ja debelo previse zivciram zbog njenog nejela do moj muz kaze mrtav ladan: pa kaj, ima bocicu.
    A meni u glavi: anemija, kasnjenje govora, kak cu kad odem radit....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možeš ju i posuditi, ima u knjižnicama.
    Ja sam svoju već posudila ima par dana, pa ti ne mogu ponuditi... ali, sve ti se svodi na to što smo već rekli tu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja samo tri (do tristo) puta riknem od uzasa kad procitam hrvatski naslov.

Ono, partizani.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo nesto zanimljivo iz knjige koju sad citam:
    Feeding is a metaphor for the parent-child relationship overall. Parents will probablytreat a child in other areas the way they learn to treat her in feeding.

Children learn from feeding what to expect from the world. It teaches them about themselves and about other people.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rade, rade, mi smo alergičari na KM i jednostavno joj ja ne dam onu hranu koja sadrži mlijeko. Mame su cijelo vrijeme tamo s djecom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znači ipak ti imaš pravo izbora,

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam prakticno pitanje- sto kad je sjednem u hranilicu i odmah pocne bacati hranu okolo?
    Maknem je, pustim? Objasnit joj ne mogu..

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A da, zapravo ispada da ne biraju sami sto ce jesti ali i doma ne moze jogurt, vrhnje, itd. I doma joj to micem..ne znam da li je to u redu ili bi bolje bilo da ne pijemo pred njom mlijeko i mlijecne proizvode.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    A da, zapravo ispada da ne biraju sami sto ce jesti ali i doma ne moze jogurt, vrhnje, itd. I doma joj to micem..ne znam da li je to u redu ili bi bolje bilo da ne pijemo pred njom mlijeko i mlijecne proizvode.
    mićeš u okolinu gdje može vidjeti ali ne okusiti, mojima ja redovno dajem klopat svašta kaj mali, a prije i mala nije smjela, ona /on dobi svoje kaj može.
    Moj klinac zna kaj ne smije, upozorava druge, ali problem ti je nešto skriveno recimo neki pire i slično ( to se ne nudi na Pikniku?)

nisam nigdje vidla vi ste se testirali ili ne?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako joj ne mozes objasniti? Pa cuje te sto govoris i vidis sto radi. Reci joj, kratkim recenicama i jednostavnim jezikom.

Ja bih prekidala obrok u kojem nije bilo ama bas nikakvog interesa za jelo i pokusala ponovno za 10-15 minuta.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I mislila sam je maknuti kad pocne divljati.
    trenutna faza je igranje s hranom i gnjecenje po pladnju hranilice. U ustima zavrse dva tri komadica.
    Znate onu neku fotku ludog Milojka na kojoj pise: meni ne treba nesto za zivce, meni trebaju zivci!
    E to.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, i meni treba zivaca
    A ponestaje mi
    Ovo mi je druga takva (ne)jedacica
    Nece sama jesti, nece da ju se hrani, iako pojede nesto vise kad ju ja hranim (ona pocne sama pa joj se vise ne da)
    Danas je pojela bananu, tanjur juhice i 3-4 griza mesa s krumpirom
    I da, maloprije 3 griza pite sa sirom i bucom
    I znam sto cete reci, nije to tako malo - i nije
    Ali ona ima jedva 10 kila i 84 cm i izuzetno je zivahno dijete
    Trebaju joj kalorije, a u ovome ih i nije nabrala previse
    I tako svaki dan, vise nece jesti, nego sto hoce
    Ja si stalno ponavljam da nijedno zdravo dijete pored punog stola nije umrlo od glado
    Al kad je mrsaaavaaaa

lavko, kako tvoja sa kilazom?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je danas jeo dukatos i mrvu peciva, tanjur juhe i bocicu ad-a u pola 8 i malo ad prije spavanja popodne. E pojeo je i jedno zivotinjsko carstvo.
    A jedino sjedi kad mu damo da tipka po nekoj tehnologiji,i to kratko. Nema kod njega ono, gledat ce crtic u miru.

Imam osjecaj da su svi nasi nejedaci jako aktivni

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

N ima 9 kila, dobiva sve od tog ad-a, jos joj sad uvalim meda unutra, to nije prokljuvila zasad.
    Isto je ima posvud po stanu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo moj vristi i odbio je sve vecere koje sam mu ponudila. Znaci na ono od prije je pojeo trecinu banane i jos mlijeka.

Koliko pripremljene hrane bacim, luda sam vec

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, malo je OT, ali kako se vi nosite s odbijanjem? Jel vas ulovi strah jer nece jesti? Ja sam inace anksiozna osoba, svi znaju vec, i kad nece jest, samo me oblije znoj, ono ko da netko izlije kantu vode na mene, samo probije od cela do ledja...trudim se da se ne vidi da sam luda od toga, ali na kraju se preznojavam.

Kako izdrzati odbijanje, i sto mame koje su to prosle mogu savjetovati?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, malo je OT, ali kako se vi nosite s odbijanjem? Jel vas ulovi strah jer nece jesti? Ja sam inace anksiozna osoba, svi znaju vec, i kad nece jest, samo me oblije znoj, ono ko da netko izlije kantu vode na mene, samo probije od cela do ledja...trudim se da se ne vidi da sam luda od toga, ali na kraju se preznojavam.

Kako izdrzati odbijanje, i sto mame koje su to prosle mogu savjetovati?
    Nismo prosli i ne prolazimo probleme vezane uz prehranu, vec uz drugu od tri jedine stvari koje bebe/djeca mogu kontrolirati - obavljanje nuzde. Pristup je isti - i jedno i drugo sjedne na svoje mjesto u nekom trenutku, a u medjuvremenu su, uz spavanje, stvarno jedino na sto malci mogu utjecati i na sto ih nikako ne mozemo prisiliti.

Stvarno pokusaj ne pokazivati da te smeta. Nije lako, ni najmanje, ali histerija (ovakva ili onakva) oko ijedne od ove tri stvari ne pomaze djetetu da nauci ili prihvati ono sto predlazemo. Ako imaju neki stvaran problem, onda im dodatni stres ne pomaze. Ako odbijaju neka ocekivanja ponasanja samo zato sto mogu, onda im samo dajemo dodatno priznanje za trud time sto nas vidljivo smeta nesto sto rade, ili ne rade.

Ako nece, nece. Poslije ce (za par minuta, ne za par sati.) Naucit ce nekad, stvarno nema odraslih osoba koje ne jedu, osim ako ne postoji neki stvaran i uglavnom nepopravljiv problem fizicke prirode, neki su samo zauvijek izbirljiviji od drugih. I stvarno, najstvarnije, nije dobro nuditi zamjenske obroke.

Pisala sam vise puta, ali ponovit cu jos jednom. Informacije su iz vise izvora, ukljucujuci i naseg Mayo Clinic pedijatra: mi kontroliramo sto cemo ponuditi djeci, a oni kontroliraju sto ce i koliko ce pojesti. Mi, opet, kontroliramo vrijeme i raspored obroka, ali moramo im ostaviti barem malo prava na odlucivanje jer ni mi, odrasli, ne jedemo kad netko to od nas trazi (zanemarimo sad cinjenicu da jedemo iz gusta i kad ne treba...).

Dakle, savjetuje se djetetu ponuditi vise razlicitih namirnica u jednom obroku i ostaviti im na pravo da nesto ne pojedu. Prema ovim savjetima, i desert, ako ga ima (sto god to bilo - nesto 'slatko', ili voce, ili kakva god kerefeka) ide na taj isti tanjur, u isto vrijeme. Pa ako za rucak pojede samo desert, ok, pojelo je desert. Za veceru ga nece biti. Stvarno nije lako, ali savjet ima smisla.

Nas problem oko prehrane je da ne zeli dobar dio povrca. Nece, pa nece.. a onda nas iznenadi pa pojede sve. Pa opet nece. Pa pojede nesto drugo. Ali svaki dan, za svaki rucak (i za jos poneki obrok), povrce sjedi na tanjuru. Nije zamaskirano, izgleda onako kako izgleda u jelu u kojem je kuhano (od pripremljenog na pari, preko variva, do tko zna cega). Nekad odmah kaze da to ne voli i ni ne dodirne rukom ili vilicom, nekad uzme komad pa kaze da mu ne valja, nekad pojede dva komada, ponekad sve. Jede sto i mi, odavno. Ako znam da nesto bas izricito ne voli, potrudim se da ostatak obroka bude i njemu prihvatljiv (nece recimo ni za zivu glavu pojesti pire krumpir pa onda kad napravim pire, pazim da prilog nisu mahune koje takodjer ne voli i u pravilu nece pojesti).

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lavko,ja sam po tome nekad koma. Nekad poludim,pa vicem. I pozivcanim onako ocito,pa on jos jace place. Al pokusavam se kontrolirati,sad ga samo izvadim iz stolice i odem dalje.
    Jest da sam zivcana pogotovo ako skoro nista taj dan nije jeo bas nesto konkretno. Ali ne zelim vise da vidi koliko me to nervira.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Izbrojati do deset, ako treba i dvadeset...

Ne živčaniti, ne histerizirati.... (znam da je lakše reći nego napraviti)... ali od toga zbilja nema koristi. Dobiti će skroz krivu poruku. A prije ili kasnije će projesti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam zivcana
    Jako
    I trudim se ne pokazati
    Al ono, nije dijete glupo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je pomogla usredotocenost. Topa ustedotocim se na nacin na koji joj dajem hranu, ako je to zlicica, ustedotocim se na boji zlicice, nacin na koji grabim, topplinu hrane ako zdjelicu drzim rukom, brzinu kojom priblizavam ustima i slicno. Mozak onda ne stigne bit opterecen i izmiva postavljati pitanje - hoce li pojesti ili ne.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni drago vidjeti da nisam jedina koja pošizi :brukica:

Jučer je urlao kao lud i nije htio 4 različite večere (tj.dvije varijacije na temu, sve što sam imala pod rukom). A urlao je još jače jer mu nisam dala da jede koru banane.
    I to čak uopće nisam poludila, dobio je bočicu, stavila sam ga u krevetić i otišla u drugu sobu. Dok je pojeo bočicu, sredio se, i onda smo se još sat vremena super igrali.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja skoro nikad ne nudim alternativu
    Osim ako je nesto sto bas znam da ne voli i isla sam probati hoce li pojesti ovaj put
    Jbg, neko dan je isla gladna spat
    Ok, dobila je cicu pa valjda nije bas skroz bila gladne

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam ponudila - bananu sa zobenima i mlijekom, pa samu bananu, pa pecivo i šunku, i onda samo pecivo. Jer inače pecivo prolazi.
    Ne mogu navečer da mu ne ponudim nešto drugo. Preko dana mi se ne da smišljati, nećeš sad, budeš poslije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa sad cica ili flašica isto ispada

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja inace vecera oko 19 h
    Cica za uspavljivanje je uvijek i to oko 20.30 h
    Nije dobila cicu umjesto vecere, nego ju je dobila kao i inace
    Tako da to u ovom slucaju nije isto

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj uvijek dobije bočicu pred spavanje, to je jučer bilo ranije. Inače jede bočicu u krevetiću oko 9,jučer je jeo u pola 8, tako negdje. I poslije više nije jeo, samo je legnuo spavati

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma Vrci, sve 5, nisam nista lose mislila
    Moja je dobilvala cicu umjesto odbijenog obroka dok smo pocinjali s dohranom pa jos dosta mjeseci
    Sad vise ne, ovo sam samo jeleni odgovarala - nije isto, moja nije dobila cicu umjesto vecere, dobila ju je sat i pol kasnije, kao i svaki drugi put
    Ono, pokusavam joj dati do znanja da nece dobiti nista drugo osim onog sto je na tanjuru
    Pokusavam, jel
    Al izgleda da nista ne pali...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj ima foru da nece jest baki dok sam na poslu. Nije ni doruckovao ni rucao,jeo je u 5 kad sam dosla doma

Iscrpe me te faze i kombiniranjr

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kaae uglavnom se slazem s tobom, osim ovog za desert
    Jer, moja u tom slucaju ne bi pojela nista osim toga
    Ja moram maknuti i zdjelicu s grozdjicama kad ona jede
    I da, ne bi se trebalo nervirati, al nije to samo tako...
    Pogotovo kad imas zgoljavce
    Ono, jedno vrijeme je bila sluzbeno pothranjena - na 3. percentili
    Pa hajd opusteno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •