Stranica 6 od 27 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Dionea prvotno napisa
    Miljica hvala ti puno. Nudim na žličicu, na komadiće, na čašu juhice ( miksam ih da bar nešto ima u nutra) i do sada ništa. Zadnjih 4 dana nudim samo jogurt i konačno je na večer pojela pola jogurta. Kako ne bih uvodila gluten prije godine dana, mislila sam joj umjesto keksa i kruha dati rižine krekere. Da li je to ok?
    izvini, dionea, nikako da odgovorim ranije... naravno da je ok da joj nudis hranu bez glutena... bitan je samo princip... a ti biraj odgovarajuce namirnice... kako vam ide ovih dana?

cuckalice, meni ovo o cemu pises lici na fazu, a verujem da narocito taj smrkavi nosic pravi problem... mozda joj se upalilo grlo, pa teze guta? evo n. je sad skoro imao neku virozicu i uopste nije hteo hranu u komadima, samo pasirano i obavezno toplo, to mu sigurno vise prija jer mu je grlo malo upaljeno od sekreta iz nosa... slab apetit takodje moze da bude prouzrokovan losom krvnom slikom, jeste li se skoro kontrolisali? ... drzim vam fige da vam problemi sto pre prodju...

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj miljica prvotno napisa
    izvini, dionea, nikako da odgovorim ranije... naravno da je ok da joj nudis hranu bez glutena... bitan je samo princip... a ti biraj odgovarajuce namirnice... kako vam ide ovih dana?
    Evo ide nekako s jogurtom. To jede. Probala sam ugurati rižine pahuljice u jogurt i kuhano proso i uspjelo mi je samo jedan dan( koja kombinacija, horor). Sad opet jede samo krem jogurt i danas je za 'ručak' pojela 2/3 čašice, a za 'večeru' ostatak. U jutro sam joj stugala krušku na žličicu te je nakon 2. žličice povratila. A prije 3 dana je pojela par žličica kruške iz staklenke i to nije bilo za povratiti :? Dajem joj željezo pa mi je važno da bar u nekom obliku pojede voće zbog stolice.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A rižinim krekerima hrani mene

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi nikako da se pomaknemo sto se tice hranjenja.Smanjila sam dojenje na ujutro i navece,pojede samo voce,a cim vidi nesto od povrca to je borba.Ne znam kako da zavoli u biti slanu kuhanu hranu.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo mali, 5mj, ali čim se žlica približi ustima face, a kad mu stavim u usta, dreka..... na AD je, i to mu se smanjilo otkad mu kao pokušavam dati nešto drugo. neću da siliti.... nadam se da će sam prihvatiti kad bude spreman

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

14,5 mjeseci, jedemo uglavnom samo cicu i meso. Malo voća.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ej ljudi, jedno pitanjce na početku, KAKO DA SKUHAM PROSO za malu? Kupila sam ga a ne znam što sad s njim...

Moja D. ima 8 mj, kod nas je išlo mic po mic, prvi pol čajne žličice, pa onda malko više... Imala sam stalno u glavi da od navrš. 6mj treba svaki mjesec nadalje dodavat po jedan obrok dnevno. A ja onda na textu s portala pročitala da bi joj s 7 mj trebala davat 3-4 obroka dnevno a ja davala 2 :? , pa sad dajem cca 3 obroka. A količinski što pojede-sretna sam ko prase u blatu ako pojede POLA one kašice od 120g. A scenarij je jedan dan super, a drugi dan oj jedva utrpan 3-4 žličice hrane... :/

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zaboravih pripomenut da cica ko da ni nema dohrane, čak i više, jer se sa 5,5 mj počela budit po noći + 90% svih uspavljivanja su na cicu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pozdrav!
    Evo i nas da se javimo i prijavimo! Nažalost. iako mi je puno lakše od kada sam vidjela da nisam jedina s tim problemom nejedenja dohrane.
    Moja L. ima 10.5 mjeseci i 8 kg. Sa dohranom smo počeli s 5 mjeseci i od početka je sve to bilo nategnuto i na silu. Bananu nikada nije htjela ni pomirisati, a jabuku i krušku je pojela žličicu-dvije.
    Kad su mi MM i ostatak obitelji počeli prigovarati kak ne jede dala sam njima nek ju probaju nahranit. Rezultat je bio isti: ništa.
    Sada joj najviše odgovaraju juhe (i to neće svaki dan). Toga pojede 4-5 žlica kad je kakti gladna.
    Osim toga ju dojim na zahtjev, a po noći ju dojim 4-5 puta.
    Inače je vesela, bistra, aktivna beba, pa se nadam da joj je dovoljno moje mlijeko, kad neće dohranu.
    Razmišljala sam da odem pedijatrici,da ne bi postala anemična. Ne uzima Fe, ni vitamine. I mene zanima kako mogu znati da li joj je stvarno moje mlijeko dovoljno ili joj nedostaje vitamina i željeza. :?

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj LuciBu prvotno napisa
    Pozdrav!
    Evo i nas da se javimo i prijavimo! Nažalost. iako mi je puno lakše od kada sam vidjela da nisam jedina s tim problemom nejedenja dohrane.
    Moja L. ima 10.5 mjeseci i 8 kg. Sa dohranom smo počeli s 5 mjeseci i od početka je sve to bilo nategnuto i na silu. Bananu nikada nije htjela ni pomirisati, a jabuku i krušku je pojela žličicu-dvije.
    Kad su mi MM i ostatak obitelji počeli prigovarati kak ne jede dala sam njima nek ju probaju nahranit. Rezultat je bio isti: ništa.
    Sada joj najviše odgovaraju juhe (i to neće svaki dan). Toga pojede 4-5 žlica kad je kakti gladna.
    Osim toga ju dojim na zahtjev, a po noći ju dojim 4-5 puta.
    Inače je vesela, bistra, aktivna beba, pa se nadam da joj je dovoljno moje mlijeko, kad neće dohranu.
    Razmišljala sam da odem pedijatrici,da ne bi postala anemična. Ne uzima Fe, ni vitamine. I mene zanima kako mogu znati da li joj je stvarno moje mlijeko dovoljno ili joj nedostaje vitamina i željeza. :?
    Željezo će joj faliti prije ili kasnije jer bebe obično imaju dovoljnu zalihu do negdje 6 mjeseci života, a iza toga bi trebale početi unositi željezo hranom. Po tom pitanju možeš ju odvesti pedijatru i može se napraviti krvna slika da se vidi da li je dijete anemično i da li je nadoknada potrebna. Vadi se iz prsta pa nema puno 'pikanja' kao kad se vadi iz vene. Ako se želi pretraga na 'željezo u krvi', tj. da se vide zalihe željeza u organizmu, potrebno je vaditi krv iz vene. Ostali vitamini mislim da joj neće faliti jer doji. Osobno sam već sa 8 mjeseci davala željezo bez obzira na dobar nalaz krvne slike, ali ne u punoj dozi zbog problema sa stolicom, no sad dajem u punoj dozi jer joj krvna slika nije baš sjajna, a meso neće.Ja bih bila presretna da je moja cicalica jer uz sve probleme oko dohrane, ona doji cca 4x dnevno.
    Nama je dohrana po malo krenula od kad sam uvela jogurt. Mislim da joj se to svidjelo. Inače sam nabavila knjigu ' Moje dijete ne želi jesti' i čitam. Knjiga je dobra i šokiralo me kakvih slučajeva ima. Ima i zgodnih metoda kako pridobiti dijete da proba neko jelo i da počne jesti. Za početak je količina nebitna stvar.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pozdrav!!
    Evo, danas smo bile kod doktorice i dala nam je vaditi KKS, Fe, stolicu i urin. Isto sumnja da joj nedostaje željeza,ali joj neće dati ništa prije nego vidi nalaze.
    Inače, i ja sam probala sa jogurtom, pa nisam uspjela ništa.
    Sada je još i prehlađena tak da i teško papa ciku , ali uvjerena sam da ćemo uspjeti.
    Knjigu sam i ja pročitala, ali mi je ona još premala za te njihove metode. Ne kuži da ću joj dati igračku ako uzme zalogaj. Samo sam ju razljutila . Pokušat ću kad malo poraste, ako ne riješimo problem do tada.
    Valjda budemo, jer ja za mjesec dana idem raditi..... :/
    Dionea, hvala na odgovoru!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i nas u klub..... Kod nas je situacija takva da jede samo voće i ciku... A ja se uskoro vraćam na posao!!! LUdilo!!!

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

21mj,niš,niš,niš,cica po danu svakih pol sata-sat,po noći svaka dva....
    ja na putu za ludnicu...
    imamo oko 9.5-10kg

ni keksi,ni čokolino,ni napolitanke....nikakvo voće(jedno kratko vrijeme je htjela sam jabuku i bananu),povrće niš (sam grašak po 3-5 zrna...)

ima li netko takav?? 8)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nalazi su gotovi i naravno ima anemiju.
    Fe je 6, a hgb 102. Dobili smo sirup i sad ce ga piti 3 mj.
    Valjda će joj se apetit otvoriti od tog sirupa.
    Jučer je dva- tri puta gricnula bananu :D
    Ribica tina probaj nabaviti knjigu "moje dijete ne želi jesti" tamo ima dobrih savjeta kako nagovoriti dijete da jede. I ja bi ih koristila ali je moja L. premala. Ima 11 mj i s 8 kg je pala na 7.5

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo kako stvari stoje mi se odjavljujemo :D . frajla je pocela brstiti sve pred sobom. cak i voce koje je prije odbijala. dogodovstina od jucer, nakon zavrsenog rucka (povrce onako jusno), ravno do frizidera i njamnjam. cura si pozeljela jos i jogurt. dakle ima nade s obzirom da je do prije mjesec dana jela samo koliko se mora da se izdrzi dok je mama na poslu. sad ima 16 mjeseci.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj LuciBu prvotno napisa
    Nalazi su gotovi i naravno ima anemiju.
    Fe je 6, a hgb 102. Dobili smo sirup i sad ce ga piti 3 mj.
    Valjda će joj se apetit otvoriti od tog sirupa.
    Jučer je dva- tri puta gricnula bananu :D
    Ribica tina probaj nabaviti knjigu "moje dijete ne želi jesti" tamo ima dobrih savjeta kako nagovoriti dijete da jede. I ja bi ih koristila ali je moja L. premala. Ima 11 mj i s 8 kg je pala na 7.5
    Moja se voli igrati sa gumnom chicco žlicom i to joj uvijek dam dok ju hranim. Tako da sam tu žlicu iskoristila za metodu iz knjige - uzmem žlicu na čas i dotaknem praznom žlicom usnice i munjevito vratim gumenu žlicu, pa sam nastavila i s hranom. Bilo je i plakanja i bila sam tvrda u nekim sitacijama, ali sam joj na neki način dala do znanja da se ne šalim i da zbilja sam odlučna u tome da proba to što je u žlici. Bilo mi je i teško jer nisam baš znala gdje je granica. Tad je bila stara kao tvoja cura. Rezultat: sada ipak ponešto jede, najviše jede jogurt i to je na meniju za svaki obrok. Svaki put kad joj dajem nešto novo da proba, ne varam ju nego ona vidi da je to nešto drugo, da nije jogurt. Dakle, ipak je počela jesti I događalo se da joj se prva žličica ne viđa i da povrati. Ne znam koliko je to bilo spontano, a koliko namjerno, ali mi se čini da je ipak s time prestala ( nadam se)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam se javljala, jer nisam bila sigurna da li će trajati. Ali moja curka jede ko velika!!! :D
    Ne znam dal je to od ovog sirupa s željezom, ali već 4 dana lijepo papa. A jučer je jela doručak, ručak, večeru + pola banane.
    Tak da ćemo se i mi odjaviti. Nadam se da će ovo potrajati i da se nećemo vratiti....

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

LuciBu, čestitam vam! Bravo! I držim fige da se to nastavi. :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i ja se nažalost moram prijaviti, mi imamo 7 i pol mjeseci i ni jedan obrok. Sa šest i pol mjeseci smo počeli s dohranom do tad je isključivo dojen. Odbija sve, probala sam žlicom, probala sam led weaning i ništa! Dosad smo probali rižine pahuljice, palentu, jabuku, mrkvu, bananu, breskvu, šljive, rižu, piletinu i razne kombinacije svega ovog i samo stisne mala usta Dojimo svaka dva sata i ponekad mu je zanimljivo popiti nekoliko gutljaja vode iz šalice, to je sve. Probala mu je dati teta , baka, tata, od kad smo počeli je možda progutao sve skupa petnaest žlica. Koliko uopće bebe od sedam i pol mjeseci trebaju imati obroka?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Aj,koliko vas je!
    Evo ja imam suprotan problem.Bebač ima 10 mj. s uvođenjem prehrane i apetitom nismo imali problema.
    Problem se je pojavi prije 10.dana kada su počeli izbijati zubići,pa smo se u međuvramenu još i prehladili.
    Bebač neće više da cica.Jedva uspijemo jedamputa dnevno.Ostalo jedemo bez problema.
    Što napraviti?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo i ja se nažalost moram prijaviti, mi imamo 7 i pol mjeseci i ni jedan obrok. Sa šest i pol mjeseci smo počeli s dohranom do tad je isključivo dojen. Odbija sve, probala sam žlicom, probala sam led weaning i ništa! Dosad smo probali rižine pahuljice, palentu, jabuku, mrkvu, bananu, breskvu, šljive, rižu, piletinu i razne kombinacije svega ovog i samo stisne mala usta Dojimo svaka dva sata i ponekad mu je zanimljivo popiti nekoliko gutljaja vode iz šalice, to je sve. Probala mu je dati teta , baka, tata, od kad smo počeli je možda progutao sve skupa petnaest žlica. Koliko uopće bebe od sedam i pol mjeseci trebaju imati obroka?
    Pozdrav!!
    Evo me opet. Iako moja malena lijepo jede i počela je napredovati pratim ovu temu i dalje.

Dani, moja je situacija bila ista. Nije bilo šanse da otvori usta, probala sam sve čega sam se mogla sjetiti i nije išlo.
    Na kraju se ispostavilo da djetetu fali željezo i da nije uopće osjećala glad i potrebu za hranom.
    Od kada joj dajem željezo fino jede. Čak i sama traži kad je gladna.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se ja ponovno prijavim ovdje :/
    Luka je super prihvatio dohranu sa nekih 8 mj.
    Sa 11,5 smo imali lijepih 3 obroka, sve je jeo bez problema.
    E onda se razbolio, prvo 5 dana temperature, pa virusna upala grla, pa još 3 dana temperature, pa curenje nosa i kašljanje - sve skupa mjesec dana.
    On je totalno izbacio dohranu i alobodno mogu reči da je isključivo dojen tih mjesec dana :/
    Sad je prizdravio i maaalo, maaalo počeo jesti, ali to je griz dva. Ili u većini slučajeva sve samo pljuje.
    Dojimo niti ne znam koliko, dam mu kad traži, nije mi problem, doma sam s njim.
    Ali, jel mu to dovoljno, jel može tak?

Jel imao tko takvo iskustvo? Jel počnu opet klopati ko prije ili?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kahna, mi imamo stalno takve uspone i padove u dohrani, počne lijepo papati, pa kad počne neki zub izbijati počinje smanjivati dohranu, dok ju praktički ne ukine, kad zub izbije počne ponovno prihvačati neke namirnice i povečava količine, pa opet zub, pa smanjuje. Kad ne jede dohranu, jede samo mlijeko, i tako u nedogled.
    Mada meni se i one največe količine, ne čine dovoljne, ali dobro, barem nešto.
    Evo jučer npr. je pojeo od dohrane: u jutro pola jaja, valjda malo više od pola banane, malo mesa, popodne malo kuhane cvjetače, na večer recimo neki normalan obrok (po količini) kuhana cvjetača i mrkva i kuhani makaroni, piletinu nije htio. Uz to cca 1 litra mlijeka. Jučer je počeo povečavati mlijeko, jer i to smanji kad izbija zub.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Pozdrav svima

prvi put pišem na forumu iako sam već dosta dugo ulogirana i pratim teme. Ovu temu pratim već neko vrijeme, sad je red da vam se pridružim jer moja malena apsolutno odbijasvaku vrstu dohrane. Sve pljuje. Dojim ju, ali i to je kako koji dan. Nekad ju moram prisiljavati da cica, a nekad sama traži 100 puta na dan. Neće ništa piti osim mog mlijeka i neće ništa jesti...Kad će početi?Tko to zna?! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uhhhh... i Gregor slabo jede , ima 8,5mj i poceli smo s dohranom nakon 6mj. - do tada sam ga iskljucivo dojila. jos dojim i to nocu 4-5puta, danju tako.. svakih 2-3h, nekad cesce - ma na zahtjev!
    Sto se dohrane tice, jako slabo jede.. ne zeli nista kasasto, nista raskuhano.. samo krutu hranu i to mrvicu dvije i gotovo - zatvori usta i nema vise papanja.. Voli malo kruha, pa malo keksi, pa malo necega sto mi jedemo - nekog povrca ... meso mu jos nisam davala; juha jako slabo (1-2 zlicice), ne pije nista osim cice, ali evo otkrili smo (sasvim slucajno), da voli kasicu - kupovnu ((kršitelj koda)) i to mrkva+jabuka :? , pojede skoro cijelu onu vecu staklenku i nis drugo ne zeli ... ne kuzim, zasto to? A, ja kad skuham mrkvu i jabuku i izmiksam nece, nece ni onako raskuhano, frisko hoce mrvicu jabuke i to samo ako sam jede komad jabuke iz ruke :? ... mislim, koje dijete... Ide mi na zivce to njegovo jedenje, odnosno nejedenje!
    Ok, Gregoru su zubi poceli sa 6mj. - sad ih ima vec 6 i ide i 7, pa pretpostavljam da to ima veze i s zubima (tjesim se), ali ne kuzim zasto hoce bas tu kasicu :?

Evo i danas je jednu pojeo popodne, a jutros je 'doruckovao' par komadica kruha i naravno cica !
    Kamo god i kako god i sto god - kod nas uvijek cica !! Nije nista smanjio cicanje, cini mi se da cak i vise doji ! Jedino tih 1-2 dana dok zubic izbija slabije cica i nista od dohrane ne zeli jesti (tako je bilo sa svih 6 zubica), naravno ne spava, nervozan je, obavezno mu curi nos i dobije neku tekucu prehladu... mislim da cu poludjeti dok mu svi zubi ne narastu !
    Bili smo i kod homeopate i ona kaze dok on dobro napreduje, nema potrebe gnjaviti dijete sa hranjenjem (i kaze do 10mj. otprilike nije strasno ako odbija dohranu); dobili smo i 'terapiju' za dizanje imuniteta !
    Nije anemican kaze homeopatica a, vadili smo mu i krv i pedica kaze mrvicu je snizen hemoglobin ali ne treba mu nista dodavati. Tako da nije problem u manjku apetita zbog zeljeza...

uh, bas me zanima hoce li i dalje jesti tu kasicu, sutra cu mu kupiti jos, nisam zadovoljna sto to jede ali sto cu kad nece nista drugo :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da... prosli tjedan je pojeo nekoliko zlica prosa i brokule :?
    skuhala sam Eleni proso i brokulu i samo sam vilicom zgnjecila ako ce Gregor i jeo je , ali jako malo..
    Cak je jedno vrijeme i jeo po zlicicu dvije palente - onako suhu ohladjenu
    i jos je htio jesti malo banane...
    ma sve je to samo isprobavanje i nakon svega slozi onu facu - kao da sam mu ponudila limun sav se namrsti
    Nesto od toga hoce jos po 1-2 zlicice, ali vecinom odbije

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Možda će nekome pomoći naše iskustvo.

Počeli smo s dohranom oko 6mj a sada ima 9mj. Odbijač svega je bila u početku i primjetila sam da što više inzistiram da nešto pojede to ona ima manje volje za žlicom i traži sisu pa sam oko 7 mj promjenila ploču.
    Dok smo mi ručali istovremeno i njoj ponudim (njeno naravno) i pojede nekoliko žlica pa počne okretati glavu. Pustim je i nastavimo mi ručati a ona sjedi u stolici, kad joj nakon minute ponudim ponovo žlicicu otvara auta kao gladna ptičica i sve pojede :D .
    Kad bi zapeli oko uvođenja nove namjernice palilo je da vidi mene kako jedem njenu kašicu odmah vuče za rukav, hoće i ona jesti.
    Eto tako smo mi naučili jesti i sada sa 9 mjeseci jede sve (što smije naravno)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

travanj, tako i mi nekako jedemo, samo sto nas gospodin nece svaki put, kod nas su ipak zubici problem, vec ih ima 8 i sada idu trojkice i gornje i donje, nema spavanja, nema jedenja, sve nesto malo.. tek toliko da pojede, a bas je poceo lijepo jesti.. i sad opet slabije jede, hoce malo kupovne vocne kasice, pa malo domace, pa malo kruha, ... ah valjda ce ti zubici brzo van

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo sada navršili 2g....
    na prisilnom je odvikavanju od cice...
    meni je žao,ali mislim da nije normalno da dijete od 2g jede SAMO cicu...
    tako da ju sada dobije kada se probudi,kada ide popodne spavati i navečer za uspavljivanje...
    još ima krize,po noći najgore,prvo krene-moim cicu!!malo moim cicu!mama!!! MAAAMAAAA CIIICUUUU!!! i onda me počne lupat,čupat grebat,gristi....
    to je bilo svakih sat,pa 3-4 puta,sada nakon mj dana odvikavanja se budi još 1-2 puta,ja ju čvrsto zagrlim sa leđa i pričam-mama spava,cica spava,tata spava,seka spava,peppa spava,tomica spava......kaladont spava,bojica spava.....i ona zaspe...
    počela je jesti krem juhe(tako da joj uspijem svašta zmiksati) i jede samo meso..
    voće-ništa,ništa,ništa
    ni kompot,ni voć jogurt,ni sok....

pije samo vodu

sam bi rekla da je sa tim " prisilnim odvikavanjem" i uvođenjem krem juhe(u koju moči kruh) dobila 2kg u mj dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme.. ribica tina strasno! :shock:
    ali svaka cast na dobrim zivcima, treba to izdrzati
    Ma i ja smanjila dojenje, najprije dam jesti, a onda ako bas nece niti malo dam cicu, inace cica poslije jela, pa barem 1-2 zlicice :/
    Ma G hoce sve osim mesa, meso nece voce hoce sve, povrce najvise voli brokulu :shock: ! i voli miksane zobene, prosene i ... pahuljice! Hoce kekse, a kruh isto voli; ma sve ide nekako dok ga zubi ne pocnu boliti.. onda nista ili sve nesto jakooo malo!
    Ima 8.6kg i 68cm, nije mrsavko ali bas nije ni debeljuco ... valjda je u prosjeku, tako kaze pedica !

A, da joj pokusas sa pahuljicama i sirom malo voca dati!

skuhaj zobene pahuljice u vodi s malo soli i onda kad se to skuha, dodaj svjezeg kravljeg sira i vode i sve skupa smiksaj u kasicu; ovo je bas fino... svj. sir s vodom kad se smiksa je kao frape (naravno nemoj posni, bolji je onaj masniji) !

pokusaj u tu varijantu dodati kuhanu jabuku - nema intenzivan okus i fino je (ako voli slatko stavi joj secera ili meda), sir preuzme okus, a pahuljice su neutralne i jabuka se slabo kuzi!

I pokusaj joj kupiti a ilil ... neku gotovu kasicu od voca, G. je najprije te poceo jesti jer nije htio nego voce u komadima :shock: , pa sam kupila gotovu kasicu i onda kako je kad raspolozen, nekad bi gotovu, nekad domacu, nekad malo recimo gotove breskve pomjesam s domacom jabukom...

Jako su dobre neke 'instant zobene pahuljice', ima u Konzumu i ima i u Mercatoru, tope se odmah u vocnom soku, vocnoj kasici ... cesto to dodam u vocnu kasicu ili povrtnu... onako da malo zgusnemo a, i fino je!

Raskuhano proso je odlicno i fino s brokulom ... probajte!

apricot editirala ime proizvođača

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure, molim vas da pri savjetima ne navodite imena proizvođača, kršitelja Međunarodnog pravilnika

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mozemo li i mi ovdje?
    Evo nama je punih 8 mjeseci i jos ni jedan obrok dohrane.
    Pokusali smo sa kasicama voca i povrca,ali sve je ostalo na 1-2 zlicice i onda bljak,sve moguce grimase,stiskanje usta i udaranje rukom u zlicu koja se priblizava.
    Tako da jos uvijek visimo samo na sisi.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi
    osam i pol mjeseci - nije jos pojela zlicu dohrane, nije jos niti jednom otvorila usta na zlicu, u usta udje nesto malo sto ja uguram sa zlicom a onda to ispljune van. Jednom, dva puta a onda toliko pocne mahati s rukama i okretati glavu da nema sanse vise pribliziti joj se sa zlicom. Ako joj dam komadice skuhane hrane igra se s njima ali ih jos niti jednom nije prinjela ustima.
    Doji svaka dva, dva i pol sata.
    U svemu tome ona je velika bucka, sa 6 mj je imala 9700 g, od tada se nismo mjerili ali smrsavila nije

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja cura ima 10,5 mjeseci i isto jede u minimalnim količinama.
    kada je gladna pojede max 5-6 žličica i to ne punih. I onda se baca na cicu.
    Sa 9 mjeseci smo na moj zahtjev išli vaditi željezo i ono je ok.
    Stvarno ne znam kaj da radim!
    Inače je stvarno napredna, već i hoda ali jesti osim cice hoće vrlo malo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da vidim tko ce me nadmasit lol
    M ima 17 mj. Ne jede, ne zeli. Tu i tamo nesto gricne tipa jabuka, kruska, banana... U izuzetno malim kolicinama. Ima dana kad ni to ne zeli. Dobro napreduje. Treba bit fer pa reci da to sto ne jede, ne znaci da zivi od zraka. Doji kao da ima 3 mj. Pokusala sam s odgodom dojenja, nakon rucka i sl. Jok. Mlijeko je zakon, a ostalo voli probat i na tome ostaje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    mi smo sada navršili 2g....
    na prisilnom je odvikavanju od cice...
    sad vidim ovo

Bojim se da ce i moja M tako i s dvije.
    Mene to jos ne brine. Ne znam hoce li ali za sad sam 8)
    Vjerujem da je to dijelom i zato sto me pedijatar snazno podupire u dojenju. Jucer mi je rekao: Samo neka doji. Svega ima u mm, sto znamo. A sto jos ne znamo? Nasli su i maticne stanice u mm, sto li one tamo rade?

Moj je stav da ce jesti kad bude htjela i kad mene ne bude tu a zavlada glad.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure
    moja bi isto živjela samo na cici sa svojih 15 mjeseci da meni nije više puko film i sjetih se jedine stvari koju još nismo probali ne bi li ju zainteresirali za ostalu klopu u 'mjerljivim' količinama .....

(e sad, koliko tko od vas vjeruje u ovo - ne znam, ali nama je zakon)

Jedan čovjek koji se bavi s tim - napravio joj je par tretmana bioenergijom - 'usklađivanje' tak on to zove i dijete je nakon 2 dana
    taaaaaaaako počelo jest da smo mi ostali u šoku :shock:

Tamani po hrani već mjesec i nešto + mlijeko 3-4 put dnevno i super je...
    eto, možda nekome pomogne.....

kiss

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nisam za to. 8)
    pogotovo da mi netko čare bare oko djeteta....
    zaboravi

ali svatko ima svoja uvjerenja,stavove i nek radi po svom!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pitam se počinje li moje dijete odbijati dohranu koja je krenula kako- tako uspješno sa cca 6,5 mjeseci. naime ima zadnjih tjedan danakad nije htio ni 2 žličice pojesti pa je htio malo da bi sad kao uveli drugi obrok, točnije pokušali smo uvesti drugi obrok koji rezultira time da više ništa ne želi u usta staviti čvrsto ih zatvori i okreće glavu na sve. kad mu i dam žličicu dvije, čak i hrane koja mu je bila fina pojede ali opet okreće glavu i zatvara usta. i to tako cijeli dan, nudim mu ali neće. i onda se baci na moja prsa i traži sisati! i samo bi sisao sisao sisao. ok, jasno mi je da možda štrajka i da moram biti uporna, ono što se sad pitam nije li mu možda taj drugi obrok viška pa da ga ne forsiram nego se vratimo na jedna pa za neko vrijeme opet probamo?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tropical,moje Čudo radi isto što i tvoj Lovro. Počeli smo sa dohranom sa 6 mjeseci i dobro je prihvatila po desetak žličica nekad manje nekad više i bila sam veoma zadovoljna do otprilike četiri dana. Sa osam mjeseci krenuli smo sa doručkom i ručkom,ribu je probala, piletinu nije htjela ni okusiti a zatim ni ništa drugo što je dosad jela. Samo zatvori usta i hvata žlicu rukama da neće da jede. Ne znam u čemu je problem,da li su zubići-nema još ni jednoga, da li joj fali željeza, trebamo li vaditi krv ili da pričekamo par dana pa da vidim. Uvalim joj jedva malo banane ili jabuke. A još me k time i živcira okolina svojom savjetima da mi je hrana bljutava jer je ne solim pa mala neće da jede itd,,,

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a ti komentari da neće jesti er mu bljutavo radim... mislim stvarno! i da vam pravo kažem ja sam probala to njegovo 'bljutavo'- uopće nije bljutavo ukusno je.
    ali dobro da se pohvalim- opet je počeo jesti :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi malo jesmo u ovoj skupini nejedača, pa malo opet nismo (hvala Bogu). Želim reči da moj maleni još uvijek (star je 22,5 mj) uglavnom odbija žlicu. Povremeno nešto pojede žlicom, ali se zato uglavnom dobro hranimo prstima (malo on sam, a uglavnom ga ja hranim). Izgledamo kao mama i sinko neandertalci, ali nadam se da će jednom i lijepo jesti žlicom (vilicom ponekad i jede).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A i moja je opet pomalo počela,možda je samo malo zloćesta

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, da li vam smijem ja nešto predložiti.

Evo kako smo mi od nejedača postali jedači.

Moja je mala stara 20 mjeseci. Jako je bila zainteresirana da sama jede žlicom i onda sam joj to i omogućila. Sjednem ja nju za stol sa sobom. Ono kaj je na mom tanjuru je i na njezinom i zajedno jedemo. Ne gledam joj koliko pojede, kad vidim da brlja pitam je hoćeš još? Ako kaže ne - maknem. Mislim da dijete jede onoliko koliko može. Ako mi jedan obrok ne pojede, u međuobroku joj napravim voćnu kašicu ili nekaj lako probavljivo i čekam drugi. Nema uzrujavanja, jede se koliko može.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja uopce ne tjeram dijete da pojede onoliko koliko ja mislim da bi trebao. al on zna da uvijek ima cicu, i onda navlaci dok ide. i tako se par puta dogodilo da cijeli dan nece nista jesti, ili samo navecer, i onda me cijelu noc navlaci, i ako mu ne dam vise onda trazi jesti. znaci - gladan je. nemam ja nista protiv da ne jede, samo nek mene ne uvlaci u to
    a kako je jos premali da si sam ide uzet jest u pol tri u noci, onda me stvarno zivcira kad nece po danu jesti, nego se sjeti usred noci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi danas kontrolirali hemoglobin - 9 mj iskljucivog dojenja - hemoglobin 112, ne moramo na zeljezo :D

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mi danas kontrolirali hemoglobin - 9 mj iskljucivog dojenja - hemoglobin 112, ne moramo na zeljezo :D
    bravo :D :D Moja nećakinja - 4 mjeseca isključivog dojenja hb 108 - ni njoj nisu dali.

Inače je najniža vrijednost hemoglobina 120.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    cure, da li vam smijem ja nešto predložiti.

Evo kako smo mi od nejedača postali jedači.

Moja je mala stara 20 mjeseci. Jako je bila zainteresirana da sama jede žlicom i onda sam joj to i omogućila. Sjednem ja nju za stol sa sobom. Ono kaj je na mom tanjuru je i na njezinom i zajedno jedemo. Ne gledam joj koliko pojede, kad vidim da brlja pitam je hoćeš još? Ako kaže ne - maknem. Mislim da dijete jede onoliko koliko može. Ako mi jedan obrok ne pojede, u međuobroku joj napravim voćnu kašicu ili nekaj lako probavljivo i čekam drugi. Nema uzrujavanja, jede se koliko može.
    slično je bilo kod nas, jela je do 11og mj pomalo, a onda krenula u totalni štrajk koji je potrajao punih mjesec dana. Pročitala sam o blw-u i nudila da jede komadiće rukama, ali ni to nije pomagalo, dok joj nisam dopustila da uzme cijelu šniclu u ruke i radi što hoće. Od onda najčešće jede sama malom žičicom, a posebno voli jesti u mom krilu i iz mog tanjura.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače je najniža vrijednost hemoglobina 120.
    nama su rekli da je donja granica 110, da je ispod toga dobili bi zeljezo[/quote]

Stranica 6 od 27 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •