Stranica 23 od 27 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    lavoko kaj vam Tena nije dala neke vitamine ako smatra da mala treba tak nekaj????

usput ajde posjeti svoju temu na odraslima
    E gledam temu na odraslima, pa niš ne vidim...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, jesi joj probala dati špek/slaninu/pancetu? I domaće čvarke?
    Htjela sam napisati sir, ali to ne smije... smije li kozji?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jesam, za ručak i večeru sve prolazi, i čvarci i špek, ali u malim količinama. Al za doručak niiiš.
    Ma ja sam se pomirila da će biti mršava i ne smeta mi, imat će tijelo kakvo treba imati ali samo da ne stagnira, mora biti kakav takav rast u toj dobi.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je vecera veci problem,onda mu se nista ne jede..

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nama je najgori dorucak, sto vise dan odmice to lakse prihvaca.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I nama...pred kraj onda svašta hoće, ujutro samo bočicu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja ne znam sto da mu dajem za dorucke i vecere. Da barem hoce jaje, il slaninu. Pa da imam vise opcija. Ni palacinke nece...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj multi alergičar za doručke ima njegov kruh s pekmrzom i čašu rižinog mlijeka, dad je bio na operaciji mandula i moral jr kašadto pa je dobijal kuhanu rižu ili proso s pekmezom i rižino mlijeko. U dobi od 8 mj do nekih 3 godine je bio punnooo ispod 10 centile,sad je malo ispod 50 centile . Za večeru jede ostanjke od ručka, ili juhu, žgancd s mesom i brokulu, tipa tog.
    Lavko tvoja tema o debelima i nutricionidtima

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj nece nista namazano na kruh, to poludim jer mi smanji izbor. A imamo divnih domacih pekmeza .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

daj mu onda rižu ili žgance s pekmezom

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rizu jede, al zganci cesto i ne produ. Inace mu ih napravim bas s vocem. Probat cu i s pekmezom

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I jogurt sa pekmezom je super.
    Jel voli toćkati? Ako voli, neka toćka kruh u pekmez, jogurt, abc...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne

Stvarno uzasno jede jer on nema vremena sjediti i jesti. Ak jede jogurt,jede samo njega. Ak jede kruh, samo kruh. Uopce ne zna kombinirati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel vi jedete pored njega, moj voli umakat "kruh" u ulje, saft od pečenja, staviti u to rižu i slično

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma jedemo,al ga ne zanima. Kazem, tesko je on dijete za hranjenje

Ide nam bolje nego prije, sad cak i jede kad mu se da. Sad moramo raditi na prosirivanju jelovnika

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj dvoipogodišnjak je tek nedavno počeo prihvaćati "mamine kombinacije" tj da se neka hrana može jesti skupa.
    Povrće i meso, tjestenina i umak, kruh-maslac-sir, ajde kruh-maslac-pekmez je uvijek htio (sladokusac), sendvič je zlo kakvog nema i dalje, rižu ni nacrtanu...
    Ima toga fiju!
    Ali trudim se tome ne pridavati pažnju, ono što želim da počne jesti (npr. nedavno riba i brokula) argumentiram (od brokule ćeš lakše kakati ), zaredam seriju te hrane jer ju tako lakše prihvati i napravimo ručak zanimljivijim (riba se čisti, pa ju onda lagano zasolimo cvijetom soli i polijemo masl uljem). Sad mu je to omiljeni ručak .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj tak i moj zna si staviti začine na stol, ponekad nekaj i u tanjur, voli bućino i repičino ulje

a kaj se tiče proširivanja jelovnika, ja samo smanjujem kaj skužim da mu smeta, a toga ima podosta

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje dijete stvarno rijetko jede sendvic... kao sendvic. Ali sto cu mu ja. Ako se meni radi sendvic, on ce ga dobiti tako slozenog (s dvije ili jednom kriskom kruha). Sasvim je njegov problem zeli li ga sam rastaviti ili ce jesti tako u komadu. Rijetko pojede sve skupa, uglavnom rastavi pa pojede ono sto je unutra i polize/izgrize ako ima neki namaz.

I za ostalu hranu, bilo mi je bas jako bitno da se ne dovedemo do toga da jede iz tanjura s pregradama, gdje mu umak nece dodirivati nesto drugo, itd. Znaci oduvijek dobije hranu onako kako ju i mi jedemo. Tjesteninu nije htio jesti, nikakvu u principu, valjda do 2.5 godine. Ponasao se kao da mu je preljigava. To nam nije bio neki problem jer i mi jedemo jako rijetko pa je tek tu i tamo muku mucio s takvim obrokom. Uglavnom uvijek dobije sve na stol takvo kakvo je, a sam izabire ako nesto nece. Recimo vadi zrna kukuruza iz chilija... ali on vadi, ne ja. Alternativa mu je da ode od stola i opet dobije chili kad ogladni.

S druge strane, jede neke kombinacije od kojih se meni okrece zeludac. Ali naucila sam da me ne treba biti briga - neki dan je jeo tuceno slatko vrhnje s maslacem od kikirikija, sto je zapravo nista prema kruhu nadrobljenom u casu vode i malinama koje je natrpao povrh toga. No, ako njega veseli, tko sam ja da mu se mijesam u tanjur.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Od kikirikija ne dobiva alergiju?

moj ne jede sendvič ko sendvić jer od namaza jede samo pekmez, a uobičajene stvari koje se stavljaju u sendvić ne smije jest osim krastavaca, a njih smaže na tone friških, a dozirano kiselih
    Ni najveći nije neki jelac bio o klinac, ali u doba kad je smio najviše je jeo šarene kockice, spečena jaja s špekom , narezan kruh sve skup pomiješano s oaradajzom
    U dobi od 13.5 mjeseci bili namoru i tah tjedan jeo sa,o lubenice, nešto malo kruha, i mlijeko

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

O pa onda smo mi super, ona hoce sve za rucak, i pomijesano, i cuspajze i umake...ali vocne kombinacije nula, nikakve vocno zitne kasice, ni smoothije, ni shakeove, nista. Samo banana i kompotod breskve.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je lud za vocem, osobito kruskom i jabukom. Cim ih vidi kaos,odmah mora jesti

Danas sam dozivjela da je pogledao u tanjur i rekao papa i jeo je meso i tjesteninu dosta velike komade, i nije zvakao danima. Malo mi treba za srecu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vrci javi se još koji put

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne vjerujem da je ovo sad stalno

Ima tako, par dana hoće, par neće. Danas il sutra mu planiram dati pekmez u nekom obliku. I jaje će dobiti opet da proba, pa da vidimo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pogodila si kaj sem štela reč

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo u mjesec dana od vaganja do vaganja u Klaicevoj tocno 500 grama. Ja sam presretna, sad ima 9,5 kila. I 15 mjeseci. Nema veze, presretna sam i tocka .

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Izgleda da cemo se i mi upisati ovdje. Počela je ima par dana gnjavit s jelom. Ne znam ni sama sto je. Prvo vrijeme je super jela na zlicicu a sad neće nego 5 6 zalogaja i gotovo. Zatvori usta i ni makac. Onda idu sve moguće fore samo da otvori usta i uzme zalogaj.
    Evo ono što je jucer babi sve pojela meni danas neće. Ima 8 mjeseci i oko 6,7 kg. Jos nije poduplala porodajnu tezinu. Poludit cu, vec vidim.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja svog hranim tako da ugasim računalo, posjednem ga i stavim da gleda svoj odraz, onda ga odmaknem od okvira da se ne gleda, i vratim, kad se nasmije i otvori usta brzo žlica s hranom u usta. Tako mi pojede pet šest zalogaja. Inače ne bi ni to.

Al su zato papiri jako ukusni. A4 format, čim važniji dokumenti, mmmmljac celuloza

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nemoj poludit nego svaki dan ponovo nudi, pomalo mijenjaj okuse, pomalo uvodi novu hranu... i tako... malo po malo... ako samo par dana slabije jede, mozda je muce zubici il neka viroza.

Sto kaze pedijatar na to sto jos nije poduplala porodjajnu tezinu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da cemo se i mi upisati ovdje. Počela je ima par dana gnjavit s jelom. Ne znam ni sama sto je. Prvo vrijeme je super jela na zlicicu a sad neće nego 5 6 zalogaja i gotovo. Zatvori usta i ni makac. Onda idu sve moguće fore samo da otvori usta i uzme zalogaj.
    Evo ono što je jucer babi sve pojela meni danas neće. Ima 8 mjeseci i oko 6,7 kg. Jos nije poduplala porodajnu tezinu. Poludit cu, vec vidim.
    Ponudi joj komade. Da ih sama stavlja u usta.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Pedica se nije zabrinula, savjetovala je da uvedemo i dorucak uz ručak i veceru. Evo pokusavamo, malo hoce, malo neće. Danas nije niti jedan obrog s žlicom pojela bes problema. A doprije 2 dana bi sve smazala. To je zato jer se svekrva hvalila kako dobro jede i sve da zjeva ko mali ptic. Sala mala. Nego evo idemo pomalo, nakon svakog obroka joj ponudim da sise i tu nemamo puno problema. Osim što ju sve jako zanima pa moram dojit u sobi u miru. Al je svaka pelena mokra i kaki 2 put dnevno, usere se pošteno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zasto nudis podoj nakon obroka? S obzirom na nisku kilazu i dob, podoj bi i dalje trebao biti glavna hrana. Dohrana je samo doatna hrana... u par zlica koje ce eventualno pojesti nema ni blizu kalorija kao u obroku majcinog mlijeka. Prvo doji, a onda nudi dohranu izmedju podoja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kaae, jel mozes malo pojasnit to sto pises? Pitam jer me zanima opcenito. Ne zvuci mi logicno (ne kazem da nije) da je bolje prvo nudit dojku, a tek onda dohranu. Sigurno ima i kaloricnije hrane od majcinog mlijeka koja se moze dati bebi. Isto tako, cini mi se da nije rijedak slucaj da bebe koje su usporile s dobivanjem na kilazi na mm-u, ponovo ubrzaju nakon uvodjenja dohrane.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prosjecna kolicina kalorija u 100ml majcinog mlijeka je 75 (krece se od 45 - 120 kalorija, ali uzmi taj prosjek od 75 kao nesto sto se vjerojatno odnosi na vecinu zena). Uz kalorije, tu je ogromna kolicina probiotika i raznoraznih drugih nutrijenata. Nemam sad vremena traziti veci dokument, ali baci samo pogled na popis sastojaka majcinog mlijeka: https://themilkmeg.com/wp-content/up...ter-canada.jpg

Druga okvirna racunica, recimo da osmomjesecno dijete sisa 8 puta dnevno (neki vise, neki manje). Po jednom podoju ce popiti, opet prosjecno (ovdje racunamo kolicinu izdojenog mlijeka, prosjecnu, koju bismo nudili bebi koja samo i iskljucivo pije izdojeno mlijeko) 100 ml mlijeka.

Znaci, trazimo ekvivalent od 75 kalorija (bez da uopce razmisljamo o drugim nutrijentima), koji ce nadomjestiti jedan podoj.

82 kalorije - 1 srednja jabuka od oko 180 grama
    33 kalorije - 1 srednja tikvica od oko 200 grama
    114 kalorija - velika salica batata (oko 130 grama odnosno salica od 236 ml narezanog gomolja)
    102 kalorije - 1 srednja kruska od oko 180 grama
    25 kalorija - 1 srednja mrkva od 60 grama
    180 kalorija - 50 grama suhe, nekuhane rize (ovo je porcija za odraslu osobu)
    180 kalorija - 50 grama suhe tjestenine, opet porcija za odraslu osobu
    160 kalorija - pola avokada
    120 kalorija - 13.5 ml (1 tablespoon) maslinovog ulja
    160 kalorija - 100 grama pilecih prsa

Koliko ove hrane pojede prosjecno dijete koje tek radi na prihvacanju dohrane?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ove hrane pojede prosjecno dijete koje tek radi na prihvacanju dohrane?
    Ovisi o djetetu. Neko ce lako skupit 100 kalorija s ovog popisa. Neko drugo vjerojatno nece. Kakvo je prosjecno dijete, to zaista ne znam.

No, cak i da pojede par zlicica, nece li onda svejedno htjet popit jos mlijeka da se zasiti? Il je stvar u tome da je ova hrana volumenom veca pa bebi popuno zeludac pa osjeca da nije gladna, a zapravo joj fali kalorija?

Moj je recimo puno duze sit nakon obroka dohrane nego nakon dojenja. Kad pojede dohranu moze i dva-tri sata bez da ista trazi. Kad posise, evo ga opet bi jeo za sat vremena. I k tome, osjecaj mi je da ga obrok dohrane vise napuni energijom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok, drugacije je malo kad ljudi hrane bebe kasicama, to mi je strano pa iz iskustva ne znam koliko kasice pojede jedno prosjecno osmomjesecno dijete. No dijete koje se hrani samo, komadicima, ili dobije jednu jabuku izgnjecenu vilicom, vjerojatno nece pojesti cijelu vocku. Ako je samo mora izgristi zubima (ili desnima), nece ni cetvrtinu.

Zeludac prepunjen volumenom, a ne kalorijama (dakle npr. pasiranom ogromnom kolicinom niskokaloricne tikvice) moze eventualno duze drzati dijete 'sitim'. Sad, ne znam kome je to cilj... Ako dijete pojede nekoliko zlica dohrane, vise nego vjerojatno nece popiti uobicajenu kolicinu majcinog mlijeka. No dohrana je to sto i sama rijec kaze - dodatna hrana, a baza prehrane djeteta do godine dana je majcino mlijeko i zato je bitno da se djetetu ne zamjenjuje obrok MM-a bilo kojom nutritivno inferiornom namirnicom (a to je u principu - sve).

No, djeca su razlicita. Vjerujem da ima beba koje s osam mjeseci pojedu neku znatnu kolicinu krute hrane.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

No dijete koje se hrani samo, komadicima, ili dobije jednu jabuku izgnjecenu vilicom, vjerojatno nece pojesti cijelu vocku. Ako je samo mora izgristi zubima (ili desnima), nece ni cetvrtinu.
    Opet kazem da ne znam nista o prosjeku. Al moj sa sest i po mjeseci zaista hoce pojesti jednu jabuku i mrkvu izgnjecene vilicom. Ili (isto zgnjeceno vilicom) pola krumpira (manjeg), cijelu mrkvu, malo kapule i sve to s malo maslinovog ulja preko.

Zeludac prepunjen volumenom, a ne kalorijama (dakle npr. pasiranom ogromnom kolicinom niskokaloricne tikvice) moze eventualno duze drzati dijete 'sitim'. Sad, ne znam kome je to cilj..
    .

Zato i mislim da se ne daje niskokaloricna tikvica nego nesto kaloricnije. A kome je cilj da je dijete sito malo duze? Pa meni recimo Evo npr, s 3-4 mjeseca ja bi ga podojila, isla trcat i vratila se za sat vremena, svi sretni i zadovoljni. Sa 5 i po mjeseci, je bi ga podojila, isla trcat, vratila se, a on bi od tih sat vremena trcanja, pola sata vristao. E, al onda smo mu poceli davat dohranu prije nego odem vani. Znaci, poklopao bi, ja bi otisla trcat, vratila se za sat vremena i svi sretni i zadovoljni.

Ako dijete pojede nekoliko zlica dohrane, vise nego vjerojatno nece popiti uobicajenu kolicinu majcinog mlijeka.
    .

Ovo isto nije moje iskustvo. Ok, nemam pojma koliko moj popije mm-a. Ali iako dobro jede dohranu svejedno sise bar 10 puta na dan. A vjerojatno i 15 puta.

Isto tako, sto znaci nutritivno inferiorna namirnica (za dijete starije od pola godine). Koliko je to inferiorno?

----------
    No dobro, vjerujem da ti znas puno vise o temi, kad je rijec o prosjecnom djetetu.

Al koji je onda savjet u situaciji slicnoj Verinoj u kojoj dijete koje cesto sise (svakih 2 sata) i u principu dobro prihvaca dohranu (izuzev par zadnjih dana), a dobiva manje od prosjeka? Znaci, sto i kako raditi? Sto tu pojacati?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 15.04.2017. at 09:31

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Jadranka hvala, i ja sam se izgubila u svamu sto je Kaae napisala. Što da ja sad radim? Ona jede ovako u prosjeku: oko 6 i po budenje i podoj. Oko 9 podoj, oko 10, i po ili 11 podoj ili bocica izdojenog ovisno jel radim (škola). Oko 12 i po rucak. Oko 2 podoj opet u 4, 5 i 6 podoj. To nadoknaduje jutro. U 7 vecera. U 8 podoj za uspavljivanje i svakih 2 sata nocu podoj, al spava sa mnom pa ne znam koliko dugo ti nocni traju. Ovi dnevno traju od 5 do 15 min. Ona sama pusti sisu. Sto da ja sad tu radim?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

VeraM i ja sam imala slicnu situaciju
    dva puta
    moje su po obroku dohrane jele stvarno malo, uglavnom 2-5 zlicica
    na bolje je krenulo tek kad su navrsile godinu dana, al nista spektakularno
    isto sam nakon svakog obroka dohrane nudila cicu i uvijek je cicala
    isto ne znam kako bi drugacije napravila
    mislim, broj podoja se nije smanjivao, i dalje je sisala svako malo...
    ali, ona se od dohrane nije najela pa mi je bilo logicno dati joj i cicu
    a ne uvoditi dohranu isto nije bila neka opcija

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vera, a kakvi su jelovnici? Možeš li navesti par ovako uobičajenih kroz tjedan? Možda treba ubaciti više masti.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Pa rucak je voće kuhano i malo rizinih ili zobenih pahuljica. Ili povrce s rizom ili prosenom kasom. Recimo danas; rucak malo batata manja mrkva prosena kasa i bijelo meso domaceg pivca sto smo i mi jeli leso. S zlicicom našeg maslinova ulja. Vecera je griz na vodi s zobenim pahuljicama i malo soka od kompota sto mužu kuham svaki dan, da malo zasladi. Sutra planiram blitvu i krumpir s maslinovim uljem za rucak. Jucer je jela kunani krumpis i leso ribu. I tako slicno. Nastojim da ima ili krumpir, rizu ili zitne pahuljice u svakom obroku.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

S tim da joj dajem malko crnog kruha da jede sama jer se s tim voli zabaviti. Dakle, od masti samo maslinovo ulje, dosta zitarica i voća ili povrca. Priznajem nema puno masti, al po tablicama i ne smije bas. Joguri i svjezi sir mogu tek iza 10 mj, jel tako. Razmišljam o svjezem mlijeku domaćem u zitne kasice jer cu ga moc nabaviti skoro.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jogurt ,svijezi sir i vrhnje mogu odmah.
    Kao i maslac , te druge kvalitetne masnoce .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stavi masnoce u svaki obrok.
    i u slatke zitne kasice.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jogurt ,svijezi sir i vrhnje mogu odmah.
    Kao i maslac , te druge kvalitetne masnoce .
    Od koliko mjeseci?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto mislim da nije prerano. Ja svom stavljam jogurt u zitno (proso, zob) vocnu kasicu. A kuham mu i juhu of telece koljenice pa mu dam povrce iz juhe s maslinovim uljem, a i male komadice mesa.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa od 6
    do tad bi trebalo iskljucivo dojiti (ili ad)
    po novim preporukama nema vise tablica
    iako, ja ih volim i nasla sam stare, hehe

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

VeraM dodaj masnoce u svaku kasicu, kako kaze sirius
    ja sam u "slane" dodavala maslinovo ili maslac, a u "slatke" kokosovo ulje (al to nesto kasnije)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    pa od 6
    do tad bi trebalo iskljucivo dojiti (ili ad)
    po novim preporukama nema vise tablica
    iako, ja ih volim i nasla sam stare, hehe
    Zato i pitam, jer nekada je mliječno išlo od 10 mjeseci.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Da, ja se ravnam po tablicama. Sad odjednom ne vrijede, mislim stvarno. Nemam ja vremena sad stalno provjeravat sto ima nova tu, isprintala sam si rodinu tablicu i po njoj se ravnam. Ok onda idemo s masnocama i mlijecnim proizvodima. Pa kako bude. Necu se puno ludit nema mi smisla. Mozda joj bude i ukusnije tako pa vise pojede. Vidit cemo. Hvala svima na savjetima.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja cu po tablicama
    i prve tri sam, i ovu cu
    meni je tako lakse
    ma mislim, osim ako dijete nije alergicar, ne mozes puno fulati
    al kazem, ja volim tablice, imaju mi smisla, i dalje cu se ravnati po njima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor