Stranica 9 od 27 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja puni godinu za 7 dana i vraca se u dojenacki period
    Na siku se baca s entuzijazmom,a na ostalu hranu steze usta i okrece glavu
    Boze moj sta sam hrane nabacala u zadnje vreme
    Sorry,ali ja ipak ne mogu jesti njene kombinacije
    Jos sam se presla,poskidala joj jednom magnete s frizidera,i sad ih stalno trazi kad jede ali usta ne otvara
    Taman je bila poclela jesti,ja se pocela hvaliti i eto.....
    Mantram da je to samo faza.....

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Mimah imala sam u prvo vrijeme par domaćih iz tatinog dvorišta, ali sad ih već mjesec i pol kupujem. Ali gulim kožu i prokuham ih i onda pasiram. Općenito sve voće koje kupim prokuham.
    Ne uniste li se tako svi ti dobri vitamini iz voca? Ja kupim u Bio Bio i ogulim koru. Ako nema, ne dajem joj to voce nego sto ima ili suseno. Dajem i banane i mandarine iz neprovjerenog uzgoja, nekako, kao to voce s korom mi se cini zasticenije. Uh, da mi je vrt!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kayo, suosjećam
    a baš nam je bilo krenulo....

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mrvna
    Ma,sad me to jos vise nervira nego kada nije na pocetku htela,ipak puni godinu....
    A komentare okoline(sveki)o glodanju pecenog bataka i corbici od pasulja(sta ce da joj fali?velika je,treba da jede isto sta i mi...))necu ni da pominjem
    Uveli smo jogurt i neslani mladi sir,i to joj se svidja,samo pokazuje onim majusnim prstom
    Zato se s kasicama ponovo na "dovidjenja"....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Danas su mi dušebrižnici rekli da ja luciju moram naučiti da jede Rekla sam da se tako nešto trudim još od njenog 6.mjeseca ali ako oni misle da mogu uspješnije, moja su im vrata otvorena. Onda su se počeli izmotavati da se to ne može u pola sata. I da, kad bih ja prestala dojiti, ona bi sigurno počela jesti Kao da ja dojim radi vlastitog komoditeta! Uh što sam ljuta!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mrvna, znam kako ti je... I ja imam (doduse malo) ljudi koji ne razumiju da mi dijete ne jede koliko bi oni htjeli da jede. A kad vide da se ja ne uzrujavam, to ih valjda jos vise izludjuje. Pa stize savjet na savjet, kao da i sama sve to ne znam. Pa projest ce nekad! Vidjela sam da je tebi frka zbog jaslica, ali vjerujem da ce dok krene ili kad krene prihvatiti. Kad krece?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Danas su mi dušebrižnici rekli da ja luciju moram naučiti da jede Rekla sam da se tako nešto trudim još od njenog 6.mjeseca ali ako oni misle da mogu uspješnije, moja su im vrata otvorena. Onda su se počeli izmotavati da se to ne može u pola sata. I da, kad bih ja prestala dojiti, ona bi sigurno počela jesti Kao da ja dojim radi vlastitog komoditeta! Uh što sam ljuta!
    Nemoj biti ljuta, jer svima je najlakše bubetati pustim savjetima.
    Slično i a doživljavam jer moja još uvijek jede sve miksano.
    Neka ti na jedno uđe, a na drugo izađe, jer imaš još cijeli život za slušati gluposti oko sebe.

Šaljem ti veliki

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U jaslice kroz mjesec i pol. Računam da je dovoljno bistra da će skužit da mene tamo nema nego sama hrana na tanjuriću pa će počet jest. I trudim se biti flegma oko svega toga ali kad mi počnu držat prodike kao da je moja krivnja što dijete ne jede.... e na to šiznem.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mene bas zanima sta im daju jesti u tim jaslicama :?
    Moji su krenuli u vrtic s 4 godine(ziveo baka servis koga vise nema..)zato ce malena morati ici,ali s 2 godine(imam jos godinu bolovanja :D ).
    Trudis se hraniti dete zdravo,da stekne dobre navike,i sta kada krene u jaslice ...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Moji su krenuli u vrtic s 4 godine(ziveo baka servis koga vise nema..)zato ce malena morati ici,ali s 2 godine(imam jos godinu bolovanja :D ).
    Trudis se hraniti dete zdravo,da stekne dobre navike,i sta kada krene u jaslice ...
    To sam se i ja pitam :/
    Isto imam još godinu dana porodiljnog :D pa se utoliko tješim, ali zaista s dvije godine kad krene u jaslice što ću onda, pomiriti se da će jesti paštetu svaki drugi dan :/ to ne jedemo ni mi :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja pitala frendicu što njen mali dobiva za doručak pa kaže: corn flakes, čokolinac, griz, razno razni namazi (vrhnje+sir, tuna+jaja+šunka, od hamburgera), sendviči od šunke, sira, poli salama, maslac s medom, pekmez....
    Od svega toga mi jedemo kruh Ne mogu je ni pripremiti na tu prehranu kad pola toga ne jedu prije godine dana.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne mogu da gresim dusu,kada su moji isli u vrtic hrana je uvek bila koliko je moguce zdrava.Pastetu industrijsku nisu dobijali,vec su im pravili od mixa margarina i krem sira+sardine i tunjevina pa sve smiksano.Imamo to ponekad i kod kuce i fino je.
    Vidjala sam kukuruz secerac i zito u mleku kao uzinu,pite,projice i jogurt,pekmez ili med na hlebu,sve to je jos ok.A i rucak je bio redovno kuvan.
    Za jaslice se nadam da vode jos vise racuna,ipak su to malena malena deca.
    Imam jednu poznanicu koja radi u jaslicama,bas cu se raspitati

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kayo, jesi saznala što se kod vas nudi u jaslicama? Meni se ova naša ponuda uopće ne sviđa

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi se nikud nismo pomaknuli u ova 3 mjeseca dohrane. Čak mislim da je na početku dohrane nekako bolje htjela jesti nego sad. I dalje smo na jabuki, kruški, tikvicama sa žitaricama (riža, proso, žganci).
    Mrkvu, korabicu, kvinoju i amarant neće niti pod razno. Brokulu smo uveli jučer, pojela je i danas i jučer otprilike 3 žličice
    I tako uredno svaki dan kuham, pasiram i dajem joj, i uredno bacam ili ja pojedem njenu kašicu. A eto, valjda je djetetu sika dovoljna...
    Frendica me nekako umirila i rekla da je njen isto jako malo jeo dohranu u početku, te da je tek s godinu dana počeo jesti normalnije količine kašica.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Kayo, jesi saznala što se kod vas nudi u jaslicama? Meni se ova naša ponuda uopće ne sviđa
    Joooj,ja zaboravila na to.sorry
    Evo,budem prvom prilikom i javljam Menu
    Moja nakon strasne ljubavi prema bundevi i palenti,sada nece vise ni to
    Jos uvek prolazi jogurt,ali joj ne dam vise od 1dl,nek onda makar sisa ako nece jesti
    Probala je mandarinu,svidja joj se,prikljuci se na kriskicu kao na siku i cucla I tako 2 kriskice dehidrira i kraj...
    Nia,znam da nije utesno,ali moja ima godinu i 14 dana,a ja i dalje 3x dnevno nesto smisljam(da bude ukusno)spremam,nudim i-bacam
    Dokle viseeee

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo friskog izvestaja o repertoaru ishrane u jaslicama kod nas(Bg)
    Izvor je moja poznanica koja radi s mladjom grupom u jaslicama.
    Dorucak:
    -palenta,posuta secerom i zalivena mlekom
    -riblja pasteta(tunjevina+kuvano jaje+luk-smiksano)
    -pasteta od suvog vrata+jaje+sir-smiksano
    -hleb+praska sunka
    -Hleb+maslac+zuti sir
    -hleb+sirni namaz+jaje na kolutove
    -pita od sira
    -proja
    -hrenovka(retko)
    -hleb+maslac+pekmez ili med(1x sedmicno)
    uz to-caj,mleko ili jogurt

Rucak:
    -pire od brokule
    -musaka od krompira,tikvice ili karfiola
    -pire krompir i meso(peceni batacic ili nesto mekano)
    -kupus varivo(slatki)
    -sarma otvorena(kuva se s ribanim kiselim kupusom da bi mogli zvakati)
    -spanac ili blitva+riba
    -grasak
    -boranija
    -pasulj
    uz to dobijaju i svezu salatu,zavisno od sezone
    takodje je svaki dan supa ili corba ili paradajz supica

Uzina izmedju dorucka i rucka je vocna
    -jabuke
    -banane
    -tresnje
    -jagode
    -breskve
    -kajsije
    -dinja
    -lubenica
    zavisi od sezone

Popodnevna uzina:
    -pita od jabuke,visnje,bundeve(od kora)
    -lenja pita
    -koh u mleku
    -zito u mleku
    -puding
    -kompot
    -griz
    -keks i caj

Mene uzasava kako beba od godinu dana moze vec sve to jesti :?
    Bez obzira sto me ona uverava kako je sve spremljeno tako sto je prilagodjeno uzrastu u smislu zaprske(nema)soli(simbolicno)secera....

Ako je dete alergicar,donese se potvrda pedijatra,pa na osnovu toga dobija drugaciju hranu u dane kada se jede ono sto dete ne sme jesti.

Kao sto vidite,ima i dobrih ali i manje dobrih(da ne kazem losih)stvari...
    ono sto mene cudi je to,da su sve to tako slicno dobijali za jesti i moji sinovi koji su krenuli u vrtic sa 4 godine....

A kako je kod vas?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo friskog izvestaja o repertoaru ishrane u jaslicama kod nas(Bg)
    Izvor je moja poznanica koja radi s mladjom grupom u jaslicama.
    Dorucak:
    -palenta,posuta secerom i zalivena mlekom
    -riblja pasteta(tunjevina+kuvano jaje+luk-smiksano)
    -pasteta od suvog vrata+jaje+sir-smiksano
    -hleb+praska sunka
    -Hleb+maslac+zuti sir
    -hleb+sirni namaz+jaje na kolutove
    -pita od sira
    -proja
    -hrenovka(retko)
    -hleb+maslac+pekmez ili med(1x sedmicno)
    uz to-caj,mleko ili jogurt
    :shock: ovaj doručak mi zbilja upada u oči.
    Kao prvo zašto na palentu stavljaju šećer? :? I zar se uvodi već mlijeko s navršenih godinu dana :?
    A dalje neću niti čitati, tuna, luk, jaje, hrenovka? :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zašto ne luk? ja sam ga dala kad je imao 11 mjeseci

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vildica prvotno napisa
    Pa jel ide svježi ili prokuhani? Meni se nekako u mislima pojavio svježi kad sam ovo čitala.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni Lucija kreće na adaptaciju tjedan dana prije prvog rođendana. Pošto je rođena 2 tjedna prije termina a suprug i ja smo teži alergičari, sve sam joj namirnice davala dpbra dva tjedna nakon preporučene dobi po tablici dohrane (Rodinoj, druge ne priznajem 8) ). Sad mi je muka kako da ju pripremim na taj "šok" kad joj u istom tjednu serviraju i kravlje mlijeko i med i tunjevinu i ove kombinacije sa suhomesnatim

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam videla sta nas ceka.
    Moja krece s 2 godine,neka makar do tada jede zdravo,ne znam sta bih rekla.I ja bih rucak podnela,ali ovo za dorucak...
    Kakav je jelovnik kod vas u HR?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Citiraj vildica prvotno napisa
    Pa jel ide svježi ili prokuhani? Meni se nekako u mislima pojavio svježi kad sam ovo čitala.
    prokuham ga samo 5 minuta...inače, većinu povrća koje možemo jesti sirovo, ja kuham 5 minuta - da zadrži većinu hranjivih sastojaka...

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

KayaR, da li je ovo jelovnik iz državnih ili privatnih jaslica? A mm i ja još većamo da li da se potpuno odreknemo slatkiša do macine 2. god, a oni, šećer na palentu!? :shock: Već me sad muka hvata kad pomislim na adaptaciju koja nam predstoji.
    Da se i mi prijavimo među odbijače. D je, doduše, više uzdržani probač, nego kompletni odbijač. Ima 8m, nedavno smo uveli 2. obrok. U principu pojede 50ml po obroku. Nekad i manje, retko kad više. Mamino mlekce je i dalje na 1. mestu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

IvanaR,ovo je jelovnik iz drzavnih jaslica,naravno.
    Za privatne nemam pojma,ali mi nismo kandidati,pa se ni ne raspitujem.
    Secer u palenti je tu,ako sam dobro razumela,zato sto je retko koje dete ikad probalo palentu do jaslica,a oni smatraju da treba da ih naviknu pa zato secere
    Valjda,veca korist od palente nego steta od kasicice secera....
    Ova mi je zena rekla da koje dete ne voli slatko,doneses sir pa mu daju sa sirom,moze i tako

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nemam bas vremena sve citati, al imamo problem. Lorena ima 6,5mj i odbija sve osim cice. pokusala sam joj dati sirovu jabuku u komadu, sirovu jabuku zdrobljenu sa zlicicom i sa prstom, kuhanu jabuku zdrobljenu, vodu na zlicicu, moje mlijeko na zlicicu, moje mlijeko na bocicu. i sve sto sam dobila je veliko NISTA! uopce nece gutati, ako joj nesto i prodje do grla pocne se gutiti dok to ne izbaci.

i to me ne bi mucilo da ne krece u jaslice s godinu dana(tj. 3mj kod tete cuvalice i onda u jaslice u 9.mj).

jel ima netko savjet kako joj objasniti da bi mogla probati i nesto drugo, osim cice?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    nemam bas vremena sve citati, al imamo problem. Lorena ima 6,5mj i odbija sve osim cice. pokusala sam joj dati sirovu jabuku u komadu, sirovu jabuku zdrobljenu sa zlicicom i sa prstom, kuhanu jabuku zdrobljenu, vodu na zlicicu, moje mlijeko na zlicicu, moje mlijeko na bocicu. i sve sto sam dobila je veliko NISTA! uopce nece gutati, ako joj nesto i prodje do grla pocne se gutiti dok to ne izbaci.

i to me ne bi mucilo da ne krece u jaslice s godinu dana(tj. 3mj kod tete cuvalice i onda u jaslice u 9.mj).

jel ima netko savjet kako joj objasniti da bi mogla probati i nesto drugo, osim cice?
    "Objasniti" - teško
    Ali ne boj se, pa vi ste tek krenuli! Imaš još puno vremena do godine dana. Pokušaj naći vremena pa malo pročitaj prethodne postove, ne daj se nafektati da djetetu soliš/šećeriš/čokoliniraš i slično. Držim fige

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo, procitala sam vise manje sve, negdje se dobro nasmijala, al sam se uglavnom utjesila.

vidim, mrvna, da tebi lucija krece kroz mj.dana u vrtic, a da jos ne papa. drzim fige da sve bude ok, i da kad skuzi da nema cice u blizini, uzme zlicu u ruke.

ocito je samo bitno kontrolirati zeljezo, kad, negdje s 8mj? kile nas ne zabrinjavaju, ima preko 9kg, a i imamo vagu doma pa je 1tj vazem.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nama je pedica s 9 mjeseci dala uputnicu za vadnjenje krvi.

Inace,curka sad kao nesto jede, ali i dalje nismo zamijenili nijedan obrok... Krv je bila ok, a prijateljicin deckic ne doji, dohranu prihvatio super, jede k'o veliki pije zeljezo jer mu fali... I da, do vadjenja krvi je jednom probala janjetinju, pojela miligram. Tako da ni meso nije garancija da ce biti zeljeza (iako je moja pedica htjela da joj vec sa 7 mjeseci dajem meso zbog, jel', zeljeza...)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije meso jedini izvor željeza. Ima puno drugih vrijednih namirnica.
    Poznajem i ja jednog dečka koji super papa, a željezo uvijek na donjoj granici. Ma ima tu vjerojatno i nešto genetike.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da pitam jos 1 stvar - posto L. uopce nece otvarati usta, niti je zainteresirana za hranu, mislila sam je uopce vise ne nuditi dok sama ne pokaze zanimanje. jel to ok ili bih ipak trebala svaki dan forsirati?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja sam imala istu ideju
    Moja je bila takva,jednostavno nije htela zinuti
    Razradila je sve tehnike da ni slucajno nista ne stigne do usta-mahanje rukicama ispred usta,hvatanje kasikice u letu,vrtenje glavicom levo-desno...pa ti ubaci nesto unutra da makar proba
    Mislila sam odustati pre svog nervnog sloma ali su me cure uverile da moram nuditi svakoga dana,ne forsirati, jednom ce prihvatiti.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

KayaR - a koliko dugo si nudila? ja sam cca 15ak minuta sjedila s njom pokusavajuci joj nesto ugurati u usta, onda kad uspijem, ona to ispljune, pa skupljam sa zlicicom, pa opet...i tako 3puta dnevno, kad bih je uhvatila dobre volje.mislim, koliko dugo trebaju trajati ti pokusaji hranjenja?
    i nije meni nista problem, ne zivciram se oko toga (bar ne jos), ali se osjecam malo glupo tako je pokusavajuci nahraniti, kad njoj to ocito ne pase.
    i, kako fakat ne otvara usta na zlicu (probala sam s jabukom-kuhanom, sirovom, vodom i svojim mlijekom), jel ima smisla da joj pokusam dati nesto drugo, npr.mrkvu, zitarice? jer to mi se ne bi dalo, kuhati i onda bacati (jabuku bar ja pojedem).

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i jos nesto - davno sam, mislim cak na ovom forumu procitala da dijete, iako samo doji, pocinje tvrdje kakati sa cca6mj :? e, sad, meni to nema smisla, jer se prehrana nije promijenila. a moja L. i dalje kaka ko dojena beba, pa me zanima jel se to fakat promijeni, bez obzira na prehranu, i kada?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma jok, nama je kakica i dalje mekana, nekad više tekuća. Kruta nam je bila možda na početku dohrane i to možda ukupno 2-3 puta kad smo krenuli samo s rižom i kad je pojela nekih 10-ak malih žličica.
    Sad neće skoro pa uopće, pojede količinski možda 2 žličice i gotovo. Okreće glavom, odguruje žličicu rukom, ne otvara usta... neće. Nisam se ni trudila pokretati drugi obrok, u biti pokušam joj jednu te istu kašicu dati u razmaku od par sati, svaki put pojede žličicu - dvije. Ali zato voli piti vodu na onu bočicu s kljunom.
    Više sam se prestala živcirati i dalje cica i bucmasta je, ima 8 kg i 69/70 cm.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne bih ja izdrzala 15 minuta
    Ja sam vise smirivala savest,da sam joj nesto pokusala dati,i svaki put je bilo bezuspesno.
    I nervirala sam se,i brinula,i bacala bome(i jos uvek bacam...)
    Mi smo i dalje na 3-5 kasicica,iako ima 12.5 meseci.
    Drugi obrok (rucak)sam pocela nuditi s punoh 9,kada je ponesto i pojela za prvi(dorucak)
    A veceru tek odnedavno,pred godinu dana.
    Sad imamo talase ,kad bolje jede(vise od 5),kad slabije jede(3),i kad nece nista...
    Jedino nam kilaza nije neka,inace je vesela,aktivna i porasla je u visinu,valjda ona najbolje zna koliko joj je dosta(mada se cesto zapitam od cega zivi )
    Mozes joj ponuditi mrkvicu ili tikvicu,jabuku ni moja ne voli jos uvek.
    Ili palentu.Ili bundevu(to je jedno vreme jedino htela).Rizu takodje.
    Probaj,svakih nekoliko dana nesto novo.
    Mada,ako nece zinuti-nece
    Mozda te iznenadi jednog dana

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sto se kakice tice,ne znam postoji li pravilo kako treba izgledati sa 6 meseci :?
    moja je kakala svaka 3 dana,gusto i pastozno od nekih mesec,dva,pa sve do pocetka dohrane s punoh 6.
    A kada je ponesto progutala,to je znalo svakako izgledati,i cvrsto poput kuglice a i vodnjikavo.
    Nista ne brini dokle god sisa

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pricekat cu jos 2tjedna pa cu joj probat dati bananu, Lovro se u njima davio (i jos uvijek se davi), pa ce mozda i ona htjeti (iako ne kuzim kak ce znati razliku jer ni ne dodje do usta).

i jos 1 mozda malo glupo pitanje, al da provjerim - dok samo doji, nema potrebe za vodom, iako je prosla 6mjeseci?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Na pocecima dohrane sam joj kad bi nesto i stavila u usta ponudila vode. Ako nije nista jela, nisam joj ni davala piti. Sad vec sama pita kad hoce piti,bez obzira na hranu koju (ne)jede.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Rizu takodje.
    a jel smije ovu rizu koju i mi jedemo, ili to ipak moraju biti one kupovne rizne pahuljice? mislim da je njima rok od otvaranja 3tjedna, a nema se novaca da bacamo
    a sto se tice povrca, bas cu sutra na placu kupiti neku malu mrkvicu, mislim da ce joj to biti dosta za tjedan dana, svaki dan cu prokuhati 1 tanku kriskicu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Rizu,obicnu belu,malo raskuvanu onako da ima i malo sluzi.
    A to s malom mrkvicom
    Ja trazim od mesara jednu telecu sniclu-za bebu
    I onda to podelim na kockice i zamrznem,tako da jednu jede mesec dana
    A vodu,ja jos uvek redovno zaboravim dati :/
    Dok sisa,i ne treba joj,narocito jer ni ne jede.Kad pocne pomalo jesti,onda nudis nakon jela.
    Moja obozava vodu,sva se ozari kad vidi bocicu ali ne popije puno.
    Zdrava je navika piti vodu,zato nudis,ne toliko radi tecnosti,nju ima u mleku.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moram ovo podijeliti s vama - bile smo danas vani, do placa, pa smo sjele na kavu u kafic u zgradi. i tako pricam s vlasnicom, kak mi nece nista jesti, a ona vadi 2 domace jabuke i kaze, evo, domace nespricano, probaj joj to ponuditi. ja si mislim, ziher, jabuke odbija vec 2tj, sad ce ove htjeti.

i evo, upravo joj ogulila i zdrobila krisku, i mala je pojela sve :D jest da je kolicinki bilo pol male zlicice, al nema veze. napravila sam jos, al vise nije htjela.

sad, ne znam jel to zato sto je domace (ako je to razlog, onda jos dugo nece nista jesti, jer nemamo nista svoje), ili je napokon shvatila da se to nesto jede. vidjet cemo sutra, probat cu joj dati mrkvu (kupljenu danas na placu=nije domaca).

a sto se kilaze tice, danas sam je vagala i u 2tj je dobila 600g (sad ima 9600g)!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa vi ste suuper :D
    Moja ima skoro 13m i 9.5kg ,sa 6m je imala 8kg...ja sam se najvise zivcirala sto je rodjena velika a ispala sitna(reci pedice )i kao da sam ja kriva sto ne dobija i sto ne jede...
    Nista ti ne brini,projest ce ona,samo polako.Nudi svaki dan,pa nakon par dana ponudi nesto drugo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa

samo da komentiram, tek joj je 6,5 mj, nemaš se zbilja zašto brinuti... ali daj joj što češće da sama stavlja rukom hranu u usta, neka se igra s njom, tako im je zanimljivije. Moja je jedva nešto jela sve dok je nismo pustili da jede sama, a kad je cica otišla na posao e onda joj se naglo otvorio apetit, danas jede doslovce SVE. Samo bez nervoze

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tako cemo i raditi, onda cu je jos ovaj vikend hraniti tim jabukama, a u ponedjeljak cemo probati mrkvicu.

a sto se tice kilaze, moj stariji je s godinu dana imao 9kg, a oduvijek je jeo vise od nje (sto cice, sto dohrane). al, on je na tatu, visok i mrsav, a Lorenu je zapala "nesreca" da bude na mene

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pomikaki - znam, baby led weaning sam prakticirala sa starijim (iako nisam znala da se to tak zove), al kod nje to ne pali. sve stavlja u usta, zvecke, slikovnice, daljinke, mobitele...al hranu ne. nece ni primiti, a kad joj ja stavim u sakicu samo zafitilji na drugi kraj sobe.
    ma, nek se ona nauci da postoji nesto osim cice, pa cemo krenuti i na komade hrane.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hehe... sve će to doći na svoje...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da nam se pojavio novi problem u tom odbijanju hrane (ni domace jabuke vise ne prolaze). cini mi se kako joj mlijeko vise nije dovoljno "hranjivo". preko dana se jos nekako krpamo, ali navecer i po noci je katastrofa. uspavljujemo se na cici, navlaci jednu, pa drugu, oko 2 sata sve zajedno, onda joj je to previse, pa je muci zeludac, pa ne moze zaspati, pa bljuca, kaka...kad taj visak napokon izbaci, opet je stavim na cicu (poluprazne su), pa napokon zaspi. i onda se budi svakih 20min, do max. sat vremena cijelu noc. pokusala sam je u tom hranjenju navecer drzati samo na 1 cici, al uporno trazi drugu.
    moze par rijeci utjehe (samo ne "proci ce" ).

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je takva skoro svaka noc
    Sa 6 meseci je skok u razvoju,mozda je to?
    A sto se tice ne hranljivosti mleka,ne verujem :/ Pa ima beba koje samo sisaju skoro celu prvu godinu.
    A jabucica i mrkvica,pa sve i da pojede neku kolicinu nisu hranljivije od mleka sigurno.
    Svakako ce proci,nadam se za koji dan,ako je skok u pitanju.Znam da to nije neka uteha.....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, i meni je tak bilo s Lovrom, al ona je bas super spavala, do pred tjedan dana (bilo je par budjenja, al je bez problema nastavljala spavati). od mog zadnjeg posta se vec 2put probudila.
    mislim da se nisam bas dobro izrazila sto se tice hranjivosti (znam da je hranjivo). al jel moguce da ga popije vise nego sto joj stane u zeludac, jer je gladna, da je bas i ne zasiti pa da zato pretjeruje s kolicinom?
    joj, nadam se da je skok (ili zubici, jos nemamo niti jedan), i da nece predugo trajati.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mislim da sam otkrila sto je bilo. nakon duge 2 godine, dobila sam M (ne znam koji smajlic da stavim, onaj koji se smije ili place).

Stranica 9 od 27 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •