Stranica 10 od 27 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Stvarno?
    Pa jel sad opet dobro nocu kada je M stigla?
    Ja jos nisam dobila,ali mi se nesto sumnjivo desava u trbuhu,kao ovulacija... :/
    Pisale su cure o tome da bebe polude kada M treba doci.
    Ja dosad nisam dobijala dokle god dojim.Drugi put sam ostala trudna a da nisam ni dobila
    Znaci,nema veze s dohranom :D
    Sad polako,jabuku,mrkvicu.....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajme, blago tebi sto jos nisi dobila
    ne znam kako ce biti, danas ujutro sam dobila, vidjet cemo kakva ce biti noc :/
    svaki dan pokusavam, vec mi to lagano ide na zivce. evo, bas se probudila pa joj sad idem malo mrkve skuhati...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

L&L, mislim da su to zubići. Mi smo imali indentičnu situaciju zbog zubića. Non stop na cici noću, gore nego kad je bila stara mjesec dana
    Noću se tih dana nisam ništa naspavala zbog buđenja svakih sat vremena, cicanja, meškoljenja, okretanja...
    Plus kako kaže Kaya, skok u razvoju, nama je došao zajedno s zubićima :/ ne moram ti ni reći kak je to izgledalo.

Inače, mi i dalje na 1-2 male žličice kašice dnevno. Sad više neće čak ni krušku, koju je obožavala :/

Out of topic, što se m. tiče, još ju nisam dobila, ali zadnjih par tjedana osjećam onak čudne vibracije u donjem dijelu trbuha, kao kad moram dobiti. A čini mi se da mi je i prije par dana bila ovulacija... možda brijem, ali mislim da se i kod mene nešto događa.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, ja bi bila presretna da ona pojede 1-2 male zlicice dnevno. samo da vidim kako zna gutati ista sto nije mlijeko. ali nama je svaki dan borba, zdrobim pol zlicice jabuke, onda joj to dajem 15ak min, malo po malo (to su zbilja kolicine koliko je crno pod nekim jaaako cistim noktom ). ona to skuplja u ustima, i onda kad joj prekipi, samo ispljune. vec su mi sve tetre zas.ane od jabuka.
    skuhala sam joj danas mrkvu, al je grofica u medjuvremenu opet zaspala, tak da sad cekam...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Probaj joj za prvo vrijeme propasirati na cjedilo, onako s drvenom kuhačicom i malo joj onak razvodnjenije daj na žličici.
    Moja neće kad je prekruto... mora joj biti onak više tekuće i bez mrvica ili sitnijih komadića

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, moja nece ni mlijeko ni vodu na zlicu :/ tak da nije stvar u komadicima, probala sam i kuhanu jabuku i evo jucer kuhanu mrkvu, koju sam skroz u kasu pretvorila, pa nis.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moja je imala tu averziju prema kasicici
    Cak i sada zeva oprezno,kao da cu joj uvaliti zabu u usta
    Dok na siku, bocicu s vodom ili casu s jogurtom zevne kao krokodil,znaci-moze se

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da vam se i ja mogu pridružiti. kod nas prolazi samo palenta. i to ponekad jedva par žličica.
    samostalno voće i povrće kako god da je spremljeno izaziva mu nagon za povraćanjem. ako ubacim u palentu onda može proć ali mora biti u minimalnom omjeru kako ne bi skužio. riža i proso su za igru idealni.
    živjele cice

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nama svaka bolest uzrokuje nazadovanje u dohrani.
    Cuj nazadovanje,tih dana uopste ne otvara usta,samo hoce siku.
    Zivela sika :D
    Upravo smo pregurali dan s 39 temperaturom i proliv 2 dana.
    Dva dana pre toga je prestala jesti,ukupno 5 dana nije jela nista.Opet su se u stolici pojavila zrnca od mleka,kao kada je bila samo na siki
    Ja se svaki put doooobro nasekiram,kao da ce umreti od gladi,ali beba ocito najbolje oseca sta joj,kada i koliko treba
    OT-nijedan pedijatar nece reci da temperatura i proliv mogu imati veze sa izbijanjem zibica.Ali,mala nikakve druge simptome bolesti nije imala,a cetvorke su opasno nabubrile,pa me zanima da li se i vama to desavalo :?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sve četvorke smo "prebolovali"... 2 četvorke popraćene curenjem nosića 7 dana - pedijatar rekao nije od zuba, ali svaki put bi zub izbio tačno nakon 7 dana, i nosić bi prestao!!

temperatuturu imali uz 3. četvorku 39,39. išli na hitnu, naravno, pedijatar rekao nije zub. sutra - četvorka, temperaturi ni traga.. i 4. četvorka, proljev 3 dana.. da ne ponavljam priču s pedijatrom... a nakon 3 dana proljeva- posljednja četvorka!! naravno, proljev prošao kao da ga nije ni bilo!

ali, zato trice nismo bolovali samo su probile (sve 4 u periodu od 10 dana).

sad čekamo petice, i po njegovom (ne) raspoloženju bih rekla da će ga izmučiti kao i četvorka vidim da je razdražljiv.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i mene opet sto se tice zubica, kod mog Lovre je svaki zub (osim jedinica) uzrokovao temp 1 dan+osip na guzi (bez proljeva). cim bi mu dali lupoceet, temp bi za 15min pala i vise se ne bi pojavljivala.
    no, vratimo se na temu - Lorena jos uvijek nis ne jede (dosli smo na zlicicu dnevno, sto smatram uspjehom). danas smo je vagali, ima ravno 10kg (kak se migoljila na vagi, variralo je izmedju 10000 i 10400g, al zaokruzimo na 10
    i evo jedan friski komentar moje "drage" mame sto se tice dohrane-pita ona tako mene jel pocela jesti, ja joj kazem da pojede cca zlicicu dnevno necega, a ona ce na to:"joj, ne bi ona meni tako, ja joj ne bi dala cicu, da vidis kako bi pocela jesti." sva sreca, od kad znam za sebe me njeni komentari ne mogu razocarati, ali me zivcira sto tako zadrto razmisljanje uopce moze glasno izreci. eto, opet ste mi posluzile ko ispusni ventil, sta cete, zato ste tu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To je kao kad moja sveki kaze Ivi-SAD kada ti prestanes potpuno da sikis,baka ce tebe nauciti da jedes pravu hranu.....kao da ju mala ista razume....a ja ziva tu stojim i pusim se od

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo tu. Iako je mozda malo rano da se prijavimo u odbijace dohrane, ali vec vidim da nam nece biti lako...
    S dohranom smo poceli prije 5 dana, s njegovih 6 mjeseci i 6 dana. Do tada je iskljucivo cicao, a namjeravam dojiti i dalje. Probao je integralnu rizu i prvi dan pojeo 3-4 zlicice. Medutim, dan poslije, a ni ostale dane nije htio ni otvoriti usta kad ugleda zlicicu. Probali smo i s naribanom jabukom, ali i s tim isto. Ako mu nesto i dospije na jezik, vecinu ispljune.
    Na zlicicu mu dajem D3 kapi, ispocetka je otvarao usta i mrstio se, a kasnije jedva, ali to mu ipak nekako utrpam. Vjerojatno povezuje zlicicu s bljak okusom kapi... :/
    Inace, sasvim je zdrav. Od rodenja nikad nije bio ni prehladen, a kamoli nesto drugo, vesela je i zaigrana beba. Dobro spava (uglavnom 5 sati u komadu, a nekad potegne i po 6-7 sati bez budenja), uredno piski i kaki, ali na duzinu od 69 cm ima tek 6400 g. Roden je s 3720 g.
    Nije mi problem dojiti ga na zahtjev, primijetila sam da sad dulje jede nego ranije kad je cicao 2 minute i gotovo. Jedino, htjela bih ga pomalo nauciti i na krutu hranu...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Normalno je da beba 5 dana nakon početka dohrane, nije istom oduševljena. Ja to nikako ne bih zvala odbijanjem dohrane.
    Kad dijete od 11 - 12 mjeseci još uvijek jede po par žličica dohrane, a ostalo odbija, to je onda odbijanje i recimo "problem".

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anemona hvala! Znam da 5 dana dohrane nije dovoljno dugo razdoblje da beba prihvati zlicicu nakon iskljucivog dojenja. Zanima me koliko je obicno vremena potrebno da beba prihvati zlicicu?
    Pedijatrica svaki put komentira kako je malo kg dobio, a to sto raste u duzinu, kao da nije vazno. Na zadnjem pregledu je rekla: ok, imas malo kila, ali sad ces ti poceti papati... A sto je radio do sad? Kao da je od zraka napredovao... Grrr... Htjela nam je dati integralnu rizu vec s njegova 4,5 mj., ali ja sam odbila.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa
    Zanima me koliko je obicno vremena potrebno da beba prihvati zlicicu?
    moj Lovro je odmah prihvatio zlicu, prvo hranjenje je bilo testiranje, u drugom je pojeo vec cijelu mrkvu, dok Lorena, evo, vec je proslo mjesec i pol skoro, jos nije. pomaci se vide, ako je bas ulovim kad je jako gladna, ali dobre volje, pojest ce nesto malo, ali ne mogu reci da ide glatko. bitno je svaki dan nesto ponuditi, jednom ce i otvoriti usta

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    moj Lovro je odmah prihvatio zlicu, prvo hranjenje je bilo testiranje, u drugom je pojeo vec cijelu mrkvu, dok Lorena, evo, vec je proslo mjesec i pol skoro, jos nije. pomaci se vide, ako je bas ulovim kad je jako gladna, ali dobre volje, pojest ce nesto malo, ali ne mogu reci da ide glatko. bitno je svaki dan nesto ponuditi, jednom ce i otvoriti usta
    Moje dijete dan danas s 2,5 godina ne mogu reči da je "prihvatio žlicu" ako se misli na hranjenje s žlicom, a jede poprilično normalno.

Htjela sam reči da smo i bili u toj skupini neprihvačanja dohrane i negdje tamo na prvi stranama sam se javljala.
    Nemojte se toliko zabrinjavati, to je sve normalno, vaše bebice su još stvarno male.
    Isto tako da se ne iznenadite dosta djece ima faze u prehrani pa npr. mjesec dana jede samo voće, odbija povrće, pa obrnuto,...
    Isto nama je bio "problem" rast zubi, čim bi zub počeo rasti, odmah bi dijete ukinulo dohranu.
    Najmanja prehlada - ukidanje dohrane,...
    I sad s dvije i pol godine, ako je mrvicu bolestan več puno manje jede,...

Meni je bilo najvažnije, a i danas mi je, da ne nudim slatkiše i šećer u zamjenu za pravi obrok. Nudite udravo i raznovrsno i s vremenom će dijete normalno jesti.

Nakon puno živciranja došla sam do zaključka da svako dijete čim mu se događa nešto što ga smeta (rast zubi, bolest,...) reagira tamo gdje je "najslabije", kod mojeg djeteta je od rođenja to hrana, kod nekog drugog je spavanje,...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moram se pohvaliti - danas smo imali prvu tvrdu stolicu :D cak sam i slikala! jest da je bilo malo i ne ocekujem da ce se tako nastaviti, ali bilo je lijepo za vidjeti jucer prijepodne i danas prijepodne je pojela po pola jabuke i to ju je valjda potaknulo na malo tvrdje kakanje.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja je devojčica počela redovno da jede sa oko 8 meseci. Mada ni mesec dana kasnije ne pojede količinski nešto puno 50 do 80ml, ako joj se baš svidi bude i 100ml. Mada sve je to skroz individualno, čitam ovde kako neka deca počnu da klopaju od prve kašike tako reći, a mi smo puna 2 meseca gulili po 1-2 kašičice.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može li mi netko reći ako dijete prvi dan pojede po prvi put ribu, onda drugi i treći dan neće niti otvoriti usta na to, znači li to da nisu prošla ona 3 dana kada se može vidjeti ev. alergijska reakcija?

Možda krivo mjesto za pitati, ali Mara djelomično spada u odbijače, osim ak je na meniju voće.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja mislim (ali nisam sigurna) da ako je dijete nesto probalo i nije bilo reakcije, nema ni alergije (cak i ako je samo 1 probalo). ova 2-3 dana se uzimaju vise zbog mijesanja namirnica, da se s odmakom uvode nove, a ne da se 1 dan da 1.put riba, drugi dan prvi put npr.karfiol, onda ti se dijete treci dan ospe i ne znas jel od ribe ili karfiola. e, jesam ga objasnila

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala! Nisam znala da reakcija može izaći i 3. dan, ja sam to nekak drugačije shvaćala, ali u biti naravno da ima logike.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odgovaram sama na svoje pitanje, buduci da je jucer M. napokon poceo jesti... :D Nama je 2 tjedna trajalo nagovaranje i privikavanje na zlicicu.
    Cini se da ipak necemo biti medu odbijacima dohrane, nadam se.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo među odbijačima dohrane i, kasnije, hrane općenito bili do 2. godine. Tada je cicoljupka krenula u jaslice i počela jesti. Do tada je samo cicala i tu i tamo ubacila neku mrvu u kljunić.
    Sada jede normalno iako prilično malo (osim u jaslicama, gdje super jede).
    Sve to dođe na svoje, bitno je samo da rastu i da ne gube na težini.
    Moja je oduvijek perolaka kategorija.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odbijači, kaj kad nešto malci u ovoj dobi, cca 9mj., hoće pojesti, ali žličicu-dvije, jel im nudite onda ostatak kroz dan opet, više puta?

I ako ne vole povrće, meso, odnosno sve što nije voće, jel svejedno kuhate svaki dan? Ja ne mogu reći da Mara ima ijedan obrok, pa tako ne mogu reći da je neki preskočila, a opet nije da sam sretna da niš ne jede.

I ak hoće samo voće, i ak će samo to jesti u idućih tkoznakoliko mjeseci, jel to nešto za zabrinuti se, ili da ju pustim? Mislim, nema mi alternative, neću joj naguravati hranu u usta i sl., ali totalna sam neznalica u ovome. Jana mi je bila turbo izjelica, od prvih dana počela jesti preko 200ml kuhanih kašica.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam nudila ostatak kroz dan, ako npr. nije pojela "ručak", kasnije sam joj punudila "užinu" (neko voće) i "večeru" (mliječni ili voćni obrok sa žitaricama). Ona je pojela jako malo ili ništa i nadoknadila mojim mlijekom.

Kuhala sam (skoro) svaki dan i uglavnom bacala. Mislila sam da je važno da je nudim, da zna da i to postoji pa će, možda, jednog dana malo i pojesti.

Ako voli voće, neka ga, dapače, jede koliko hoće. Bolje išta vitamina nego ništa. Ne trebaš se zabrinjavati ako normalno napreduje (tj. ako raste u visinu i barem malo dobiva na težini).

I moji stariji su bili (i ostali) turbo izjelice pa mi je ovo sve bilo novo.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nama rastu zubi, i mogu se pozdraviti i s ono malo jabuke sto je jela dnevno. kupila sam joj prosene pahuljice, napravila s MM i to je malo pojela, jabuku vise uopce nece, niti bilo kakvo drugo voce ili povrce.
    malo me svi plase, da sto ce jesti kad ja pocnem raditi, da ce plakati cijeli dan...i totalno sam u bedu.
    dobro napreduje i ovak, i da mogu biti s njom doma do 3.godine ne bih se uopce brinula, al za 4 mj moram na posao, a sve mi se cini da ce to doci taj tren i da smo onda i ona i ja u banani (vec mi je palo na pamet da poslodavca obavijestim da Lorena nece nista jesti osim cice i da je moram voditi sa sobom na posao).
    citala sam postove, al ste sve napisale da vam je dijete pocelo jesti kad vas nije bilo. a sto ako ne pocne jesti, kako ste to rijesile?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo i nas ponovo, ovaj tjedan smo počeli malo više jesti :D, tako da sad u jednom obroku pojedemo količinski za jedan obrok recimo 1/3 male (kršitelj koda) bočice, naravno jedemo domaće kašice, obično uvijek neku žitaricu + povrće ili voće. Uveli smo suhe šljive i marelice (nesumporene) i u kombinaciji sa palentom nam je to super za doručak :D
    Skužila sam da odbija hranu kad god je neki problem, ili loša probava, ili prehlada, ili zubići, tako da se više ne uzrujavam previše.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    citala sam postove, al ste sve napisale da vam je dijete pocelo jesti kad vas nije bilo. a sto ako ne pocne jesti, kako ste to rijesile?
    Nije bas tako,mene i dalje ima
    Ja sam kukala kukala i kukala a mala je nekako pocela jesti a da nisam ni primetila kad Za neki dan puni 14 meseci.
    Primetila sam da mora biti zaista gladna da bi pojela vise od jednog zalogaja.Znaci,ujutro sisa oko 8,pa dorucak dam najranije u 10.
    Onda sisa za uspavljivanje oko 12.Kada ustane dobije neko voce u komadicima za uzinu,a rucak nudim tek oko 16h.
    Ako taj dan spava dva puta sisa opet za uspavljivanje,ako ne,ponudim siku pa ako nece opet dobije voce ili jogurt,a veceru pred spavanje oko 21h.
    I to nekako ide :D
    Primetila sam da uglavnom bojkotuje rucak ,a ostalo ok pojede.
    To nije kolicina koju jedu neka deca,nikada skoro nije vise od 50ml,ali je ona ziva,ima energije pa joj uz sisanje valjda vise hrane i ne treba....

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

L&L, mislim da je 4 mjeseca puno vremena i svasta se tu jos moze dogoditi. Moja je isto jela u mikroskopskim kolicinama i naravno da sam se brinula kako cemo kad odem raditi. Onda smo otkrili da jako voli kruh. Nisam bas presretna, mislim da ima i zdravijih namirnica, ali sam se tjesila da ako nista nece, bar kruh hoce. Pocela sam raditi, MM je s njom doma jos neko vrijeme i mala jede. Nekad vise, nekda manje. Ne jede samo kruh. Cim dodjem s posla baca se na sikicu, ali i do tada je ok volje (a kad je gladna nije ok volje). Tako da vjerujem da se brines, ali mislim da ce sve doci na svoje, nece se ona izgladnjivati, a i jasno ce joj biti da si samo ti koja imas siku, nece je od drugih ni ocekivati.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    nece je od drugih ni ocekivati.
    kad sam ovo procitala, umrla sam od smijeha, naime, preko vikenda joj MM nudi hranu, jer si mislim da ce njemu prije poceti jesti. i sto mala frajerica napravi? on je uzme u krilo, da joj da jesti (znamo da je gladna jer vec 3 sata nije nista stavila u usta), a ona njega za majicu i pocne natezati i povlaciti i otvarati usta tipa daj mi cicu sad, odmah

ma, samo ne bih htjela da place kad ja jednom odem raditi, sve drugo cu pregrmiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ah, ovako, mi smo istu tu negdje u ekipi, Anja je napunila sedam mjeseci i tek sada primjećujem male pomake u dohrani.
    U početku je bilo sve kao kod L&L0809 - ništa na žlicu i gotovo.
    Čim bi vidjela da netko drži žlicu zatvorila bi usta i stisla čeljusti, a inače su joj usta otvorena cijeli dan, što zbog smijanja, što zbog brbljanja i pjevanja.

Na jabuku bi pravila prestrašne face, kao da ju mučimo. Slatka kruškica nije prolazila bolje. Usput, kakanje joj je počelo mirisati na voće i postalno strašno vodenasto, da li to može od te jedne žličice koju bih joj uspjela utrpati ili je neki drugi razlog, nemam pojma, ali nije mi se dopalo.
    Onda sam joj skuhala i smiksala malo riže - bilo je bolje.
    Pa nakon par dana riže i par pojedenih žlica - palenta. Opet je bilo bolje.
    Naprosto su joj više pasale žitarice, neutralnijeg su okusa, nego voće.
    Banana je prošla odlično, počela je i kakati bananu, znači da je dovoljno pojela, a jučer smo počeli sa zobenim pahuljicama - isto pojede nekoliko žlica.

I tako, zrno po zrno .....

I da, ja joj uvijek dajem dohranu nakon što je podojim, mislim da je bitnije da je dobre volje, nego da je gladna. Nema ona pojma da će to na žlicu utažiti glad, ali je privolim da se igra sa žličicom.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sne prvotno napisa

I da, ja joj uvijek dajem dohranu nakon što je podojim,
    tako sam i ja u pocetku radila, ali mislim da to i nije bas dobro. dijete treba biti gladno (ne pregladnjelo)da bi nesto pojelo. sigurno ima jos trenutaka kad je dobre volje, a ne samo nakon cice. ja sam joj pocela dohranu davati u popodnevnim satima nakon spavanja jer vidim da joj to najvise odgovara (nije previse gladna jer cica malo po malo dok spava, odmorna je i dobre volje).

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drage moje, mi vas sve lijepo pozdravljamo i lagano se iskljucujemo s ovog topica! lorena je pocela lijepo papati, za sada samo bundevu u kombinaciji sa svim i svacim, al ja sam zadovoljna (sva sreca pa bundeva sad ima).
    zelimo i vama brz i uspjesan pocetak papanja i hvala vam na svim savjetima i utjesi kad sam bila u bedu.
    vidimo se na drugim temama!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne mogu reći da smo baš u ovoj skupini, alimi trebaju vaši saveti jer Lira opasno zabušava sa jelom. Nekada, na početku dohrane je fino papala. Nikad puno, ali je otvarala usta i jela i sve što sam joj kuvala bilo joj je fino. A sad, sa 10,5 meseci jede, tj. voli samo jogurt, pavlaku sa hlebom ili palentom, poneku voćku, rižoto voli, ali ionako ima tvrdu kakicu, tako da to retko napravim. trenutno je br. 1. banana jer drugog voća i nema da se kupi, a skoro sve ostalo odbija ili pojede 2-3 kašičičičice. Naravno, u je cika kad god poželi, ali sam svela na 3 puta na dan pred uspavljivanje i noću kad se budi. Dakle, ona bi ceo dan mogla biti na mlečnim proizvodima, a ostalo - nix.
    E da, voli još i sirovi mladi luk onako u komadu da joj dam da gricka i voli keks da žvaće, ali to su prazne kalorije i to izbegavam, mada moram priznati da sam joj 2-3 puta dala i to jer ništa drugo nije htela da jede.
    Najviše me plaši to što za 2 nedelje krećem na posao i ona će ostajati sa devojkom koja će je čuvati i ne znam kako da rešim tu situaciju. Znači neću joj kuvati ja, a ta devojka baš i ne zna :S Uhhhh!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

svasta ona jede, tako da se ne trebas brinuti. a sto se tice tvog odlaska na posao, ja sam to rijesila tako da sam vecer prije (ili to jutro prjie nego odem na posao) skuhala rucak za Lovru i onaj tko ga je cuvao je samo to podgrijao. voce je prijepodne samo trebalo oguliti i narezati na komade (to je u cuvalica znala), a popodne se zgrijalo neko varivo. tako da ti je to jedno od rjesenja.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vanesax, naše curice su otprilike isto stare pokušaj nabaviti suhe šljive i nesumporene marelice (to su one smeđe, ima u DM i Mulleru, a vjerujem i u dućanima zdrave hrane), a u trgovinama se mogu naći i jabuke i kruške. Mi uglavnom to koristimo od voća, jer moja ne voli bananu. Šljive, marelice, krušku kombiniram obično ujutro sa palentom, ali super je i s prosom. Popodne smo obično na nekom povrću i žitarici (tikvice obožavamo, ali skuham joj i brokulu, cvjetaču, mrkvu, obično s rižom, prosom ili krumpirom), za večeru smo opet na voćki s palentom ili grizom. Zobene pahuljice mi baš ne voli, a ni kus kus joj baš nije ukusan, pa to ne kuham trenutno. Nakon ovakvih obroka šljive ili kruške probava će joj biti bolja, a stolicu će malo omekšati, pa pokušaj to uvesti u jelovnik.
    A da, dobro kaže L&L, kad kreneš na posao, možeš ujutro pripremiti obroke za malecku i ostaviti čuvalici u staklenkama s poklopcem, pa joj samo podgrije tako da staklenku stavi u toplu vodu. Nama će malecku čuvati baka i deda, tako da će joj oni pripremati obroke po mojim uputama. Nešto su pričali o gotovim (kršitelj koda)ima, ali sam ih uvjerila da to može samo povremeno i to kad smo negdje na putu i kad ne možemo kuhati, jer preferiram isključivo domaće kašice
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 09.02.2010. at 08:29

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi se prijavljujemo
    počeli smo s 5,5mj na preporuku pedice jer je mjesec dana odbija mlijeko i super je počela i to je trajala cca 10 dana od tada katastrofa, šta god joj ponudim ona proba, pljune i zatvori usta i više neće čak se zna desit da niti ne proba nego samo isplazi jezik van i neće, dodatni je problem šta ako joj nakon toga ponudim mlijeko neće ni mlijeko jedino šta jede je mliječna kašica. totalno sam isfrustrirana od kuhanja i bacanja hrane

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pirice pa vi ste još jaaaako mali Mi smo svi počeli s 6 mjeseci, pa eto tek prije mjesec dana je počela jesti normalnije. Sve dotada je bilo po žličicu dvije i samo bi kuhala i bacala... Imate još vremena za početi papati. E da, ukoliko joj idu zubići, ili je beba prehlađena, gotovo uvije odbija dohranu, pa i to uzmi u obzir.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    Pirice pa vi ste još jaaaako mali Mi smo svi počeli s 6 mjeseci, pa eto tek prije mjesec dana je počela jesti normalnije. Sve dotada je bilo po žličicu dvije i samo bi kuhala i bacala... Imate još vremena za početi papati. E da, ukoliko joj idu zubići, ili je beba prehlađena, gotovo uvije odbija dohranu, pa i to uzmi u obzir.
    izašla su joj dva zubića za sad nema novih na vidiku. znam da smo mali i da imamo vremena, i nije mi toliko šta malo dohrane pojede nego neće ni mlijeko nakon toga, kao šta sam rekla samo mliječna kašica prolazi, to može bilo kad u bilo koje doba dana

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo napunili 8 mj. i dalje odbija jesti bez ikakvog razloga. pri tom mislim na zubiće ili neke druge smetnje. uvela sam i drugi obrok, ako ga tako mogu nazvati. samo za prvu žlicu otvori usta, a onda nakon toga ih zatvori, zaključa i baci ključ dok ne vidi cicu. ponekad se iznerviram, nekad mi muka nekad mi svejedno, ali izbora nemam. kuham svaki dan, dva puta, pa onda sama to i pojedem.
    a on ima malko više od 9 kg (rođen s 4100gr) 71 cm i po cijele dane je na nogama.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mame odbijača, jeste li djeci kontrolirali krv?

Moj L. ima gotovo 8 i pol mjeseci i nije baš sitna beba, ima preko 10 i po kila ali odbija dohranu, evo baš ovako kako je Sir Oliver napisala

i onda smo vadili krv i utvrdili da je izrazito slabokrvan, eritrociti su mu bili ispod donje granice :/

mene, budući da je on tako velik, ne brine sam prirast težine, koliko unos nutrijenta kojih evidentno nema dovoljno u mljeku (doji bar 6 put dnevno, uz bar 3 noćna podoja), barem ne za njegove potrebe
    Posljednje uređivanje od betty blue : 09.02.2010. at 14:43 Razlog: tipfeleri

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi nismo kontrolirali krv, bili smo na kontroli sa 7 mj. dr nije ništa pitala. iako mi se u zadnje vrijeme čini da je maleni blijed. ako ovako nastavi tražit ćemo uputnicu.

ni danas nije ništa jeo osim cice hranilice

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i mi se upisujemo,K. je 8 mj. i nista do sad nije prihvatila osim rizinog keksa(stiropor)
    meni je sok jer je E. bi super sta se tice dohrane,nikad nisam forsirala,lijepo je prihvacao nove namirnice i danas obozava i voce i povrce razno.
    ustvari dodatno se zivciram jer nam je zeljezo snizeno.
    cak joj ponudim dva obroka(razlicite nam.pa mozda nesto upali),kuham,dajem sirovo,usitnjeno ili kao finger food,al nista,samo cvrsto stisnuta usta ili ako i ubacimo nesto u usta onda joj se dize zeludac.
    i am

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zadnja dva dana otvara usta za povrće. pojede nekih 30ak mililitara. moram dobro zmiksati jer u suprotnom sve pljuje. voće i dalje ne igra.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja mrvica je počela fino papati , čak mi zadnja 2 dana doslovno signalizira zvukom koji smo ju naučili za riječ "papati" da je gladna. Jučer je za raniju večeru pojela kašicu koju je preskočila za ručak i tražila je još, pa sam joj skuhala odmah i večernju kašicu
    Nitko sretniji od mene, jer za mjesec dana počinjem raditi i ovo mi je utjeha da neće biti gladna jer tih 8-9 sati nema cicanja.
    Ne znam sad ima li to njeno papanje veze s njenom aktivnošću tokom dana; naime počela je puzati kao Eustahije brzić, a i hodanje uz namještaj joj sad ide savršeno, tako da je cijela dnevna soba od danas postala njen poligon. Do sad je imala 1/2 sobe uz barikade, ali kako se naučila i penjati i spuštati, ove barikade više nemaju smisla.
    Sve u svemu, sretno i ostalim bebačima da što prije počnu papati

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

trebam savjet, uopće ne znam gdje da postavim pitanje- 20mj klinac, sisač, naravno. inače ima faze odbijanja hrane a sad je trenutno bolestan već 2 tjedna i stvarno je muka sa hranom, sve odbija i nakon hospitalizacije, osim cice. razmišljam kako ga natjerati da jede, špricom? jer sam već očajna, definitivno mu cica nije dovoljna, gubi na težini. ili da se vratimo na pasirano, tako hoće pojesti malo... ne želim mu stvoriti otpor prema hrani i nudim mu non stop ali vidim da sve što je u komadima pljuje van...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo se popravili. jede povrtne obroke u količini od 100-150 ml uz ppuno vode, ali onaj drugi, voćni, nam baš ne ide. pripremam svaki dan što svježe što kuhano, sa i bez žitarica.... ako ovako nastavi ja ću voćni pretvoriti u povrtni. i moram sve ispasirati jer na komadiće mu se diže želudac.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Totalno luda.
    Moji blizanci em što su rođeni sitni još i brljaju s hranom. To je brljanje sada prevršilo svaku mjeru. Ja više ne znam što napraviti. Zamislite da za doručak skuhate griz na 200ml mlijeka. Od te količine dobijete jedan tanjur griza, a od tog se griza najedemo nas troje. Kako? Tako da ono što je iza njih ostalo, a to je polovica, pojedem ja.
    Hranjenje nam je prava noćna mora. Nema što im nisam pokušala dati. Pojedu 3-4 žlice i gotovo. I onda za 3 sata urlaju jer su gladni. I opet 3-4 žlice i gotovo.
    Imate li iskustva sa sirupima za jačanje apetita? Da probam s tim???

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja uporno odbija voćnu kašicu?? šta da radim? šta da joj dam sada umjesto toga?

a juhicu na piletini i ribu, naravno kad joj sve smiksam pojede bez problema, toga bi pojela i dva tanjura

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •