Kao prvo žao mi je da tek sada odgovaram i nadam se da se do sada vaš problem već riješio.
I nama se s našom curicom (11 mj) desila vrlo slična stvar i to, zamisli, u otprilike isto vrijeme kad i vama! Vjerojatno zato nisam ni primijetila tvoj post jer sam bila u čudu što joj dati a da ona to pojede - u našem slučaju palili su kruh, kockice sira, banana samo ponekad (uz to što ju još uvijek dojim i to naravno pali uvijek). Ja sam u to vrijeme pripremala svaki dan 2-3 opcije za ručak ali ona je sve odbijala i već sam bila prilično izluđena. Onda smo skužili da hranjenje ide lakše ako je cura zaokupljena nečim drugim (nešto u rukama, ali ne njene igračke jer to joj je dosadno i bez veze nego nešto "novo" - npr. neka kutijica, pa ona to otvara i zatvara dok ju hranimo).
Na kraju je taj štrajk prestao ali svako toliko opet ju treba dosta nagovarati na pojedini obrok - meni se nekako čini da to ima i veze sa rastućim osjećajem individualnosti i izražavanja svoje volje i nekakvog inata - mislim to zato jer mi se već nekoliko puta desilo da npr. uopće nije htjela ni probati nešto što inače bez problema jede, ja ju dignem iz hranilice, poigramo se ili nešto na brzaka obavimo, i ona onda bez problema pojede ono što 5 minuta ranije nije htjela ni primirisati.
A što se tiče zuba - i mi smo primijetili da je manje zainteresirana za jelo kad izbijaju novi zubići.
Baš me zanima kako je to od vas završilo, sretno!