Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Ortopedija - jeste li imali iskustva sa ovim

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Ortopedija - jeste li imali iskustva sa ovim

Imam problem koji me jako muči pa me interesuje da li je neko imao sličnih iskustava i ako jeste kako je to riješio.
    Moj dečkić ponekad kao da gubi oslonac u jednoj nozi i tada malo šepa, na pitanje dali ga boli odgovara negativno. To traje jedan dan i onda kao da se ništa nije desilo. Radili smo sve moguće nalaze krvi ( minerale, kalcij, ma baš sve) i sve je super čak mu je kalcij bio na gornjoj granici. Doktor oko toga ne diže nikakvu uzbunu i smatra da to može biti od skakanja jer je on jako živo dijete i malo je krupniji još smatra da je nešto ozbiljno žalio bi se na bolove i ne bi nikako mogao stati na nogu. Ali mene to uopće nije smirilo, pa ako vi nešto znate bila bih vam jako zahvalna!!! Oprostite malo je sve onako nabacano ali nadam ste da ste shvatili.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Istu stvar smo i mi proživljavali ali kod nas je to trajalo oko mjesec dana. To se pojavilo najednom: nije mogao stati na nogu, šepao je, ali ga nije ništa bolilo. Isto smo napravili sve moguće pretrage, bili stalno kod ortopeda, na scintiografiji, trebao je ići i na CT, a onda je to sve najednom prestalo. Ja ni sada točno ne znam što je to bilo, a doktori nisu bili baš konkretni u nalazima, već su rekli da je to bila neka virusna upala zgloba. U to vrijeme je počeo ići u vrtić, pa je imao stalno viroze, pa se kao to spustilo na zglob.
    Nama je ortoped rekao da ne smije uopće hodati, tako da smo ga mi u vrijeme tog šepanja stalno nosili.

Sva sreća prošlo je samo od sebe nakon mjesec dana i nije se više pojavilo. Sada je sve normalno.

Nadam se da će brzo proći, i nemoj dizati uzbunu. Mi smo napravili sve moguće pretrage, a samo smo se psihički i fizički iscrpili, bez ikakve dijagnoze.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Manja Hvala ti punooo Malo si me smirila. nama se to desilo par puta i trajalo je samo po jedan dan i isto nemamo nikakvu konkretnu dijagnozu. Nadam se da će sve biti ok. Molim te objasni mi malo što je to scintiografija mi taj nalaz nismo radili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam osobnog iskustva, ali ima moja kuma sa svojim sinom.
    Takve stvari ne treba zanemariti, jer mogu biti ozbiljne. To može biti pokazatelj artritisa, a taj juvenilni artritis može ostaviti ozbiljne posljedice na srcu. Tako da, inzistirajte na pretragama. Obično se pojavi nakon neke virusne ili bakterijske upale, kada nakon bolesti te beštije zaostanu u tijelu i udaraju na zglobove (čak i mjesecima nakon neke upale).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila sam napisati - po njezinim riječima za preporuku je pedijatar-infektolog iz Klaićeve.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jedan dan, iz čista mira, nakon "urednog" skakanja, trčanja i raznih alpinističkih akrobacija, moja E je počela šepati. Meni se, majci "paničarki" u trenutku učinilo da ona tu nogu malo i vuče i gubi kontrolu nad njom. Premrla sam. Nazovem našu pedijatricu koja mi kaže (žena je nekad i pretjerano temeljita, nikad ne govori nešto u što nije sigurna, i prolazi kroz sve mogučnosti) da je E vjerovatno napravila prilikom kretanja neki pokret koji nije mogla do kraja iskontrolisati, pa se desi da dođe do manje povrede u hrskavici zgloba kuka koja onda počne lučiti tečnost, što uzrokuje ograničeno kretanje (ja nisam medicinar, možda sam neke stvari pogrešno prenijela). Rekla mi je da ona ima česte takve slučajeve sa vrtičkom djecom koja su jako fizički aktivna. E. je šepala još tu noć i u jutro, a već popodne skakala i igrala se kao da se ništa nije desilo. I kad smo je pitali da li je boli, negirala je, a na pipanje noge se smijala jer je škakljalo. nadam se da je i kod vas stvar prolazna i da nema potrebe za velikom brigom.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Vam puno svima!!
    Jednom je imao gnojnu anginu i uradili smo nalaze da se otkloni sumnja da su se ti upalni procesi odrazili na zglobove, bar mislim da smo uradili sve te speciajlističke nalaze. Ali raspitat ću se još!

Strowbery a dali ti je pedijatrica rekla ostaju li kakve trajnije posljedice?

Recimo da kasnije kod fizičkih aktivnosti lakše dođe do iste povrede?
    Šta ti je rekla kako da tretiraš povredu?
    U kojem domu zdravlja se vodite? Možda nam je ista pedijatrica.
    Hvala Vam unaprijed

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sele, radili ste pretrage u smjeru ortopedije, ali ne u smjeru artritisa ( za to je najbolji imunolog-reumatolog) koji će pogledati i UZV.

Moja kćer je šepala u trčanju mjesec dana i prošlo je, ali nakon toga nastupio je otok koljena ..... rekacija na virozu, dr. kaže reaktivni artritis (ReA).

Za juvenilni idiopatski artritis (JIA) važno je napraviti iz krvi:
    1) prvo treba isključiti beta hemolitički streptokok s AST titrom
    2) Reuma faktor (RF),Latex, Waller-Rose, Antinuklearna antitijela(ANA)... i ako su svi negativni to još ne znači da nema JIA, ali ako je pozitivan ukazuje na koju vrstu
    3) i uvijek pratiti CRP,sedimentaciju i KKS

Problem kod artritisa je što može izazvati i promjene na oku,srcu.

Hoću sa svim tim reći preporučam svakako imunologa. Važno je napomenuti sve viroze,infekcije ako ih je bilo prije toga.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="sele"]
    Strowbery a dali ti je pedijatrica rekla ostaju li kakve trajnije posljedice?/quote]

Ne, ovakve male povrede ne ostavljaju trajnije posljedice, mada je najgori scenarij da to ode do potpune nemogućnosti pokreta zbog bola, kad se dijete mora hospitalizirati i tamo se kuk u potpunosti imobilizira. Situacija se onda sama popravi. Mi smo E. uspjeli malo "usporiti", manje se kretala, i srećom, to je prošlo jako brzo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Vam svima na odgovorima.
    Kate taj nalaz nismo radili pa hvala na savjetu!
    Želim Vam puno zdravlja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hej, pa tek sad vidim da si iz Sa
    Mi smo u ambulanti na Podhrastovima.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I mi smo iz Sa 8)
    Mi pripadamo domu zdravlja Mojmilo
    Skroz na drugom kraju

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se pridružim

Ne želim ispasti neozbiljna, ali evo iskustva moje sestre, tj. više naših staraca:
    moja sestra je počela da šepa malo nakon što je krenula u obdanište.
    Naši su se polomili od sekiracije, hodanja po doktorima, vađenja nalaza i još većih strahova kad bi isti bili BO a ona i dalje šepa li šepa.
    Prošlo je dosta vremena dok nisu skontali da je na taj način izražavala nezadovoljstvo zbog ostavljanja u vrtiću.
    Tad joj je bilo oko 2 godine.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nataša nisi uopšte smiješna! Svašta ovi malci smisle.
    A sestra ti je jako snalažljiva
    Jeli i danas tako originalna, jadni roditelji

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj brat je počeo šepat na lijevu nogu s oko tri godine. Pomalo, pa je postalo svakodnevno. I stalno. Bez boli. Svakakve pretrage uključujući i nekoliko posjeta ortopedu i ništa.Kao , dijete si umislilo da šepa. E pa ne može malo dijete bit skoncentrirano svakim korakom na šepanje 24 sata na dan. Pa moj tata poludio i na svoju ruku ga odveo na rtg, nakon dva mjeseca dobili dijagnozu. Brat nije imao cijelu glavicu i vrat bedrene kosti. Nekroza. Od tada 2 operacije i vrlo postupan oporavak.
    No, hocu rec, nemojte skroz zanemarit sepanje....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi imamo ovaj problem od prije deset dana sa desnom nogicom
    javite se cure sele, manja .. kao je to kod vas sve na kraju završilo,
    da li se ponovilo i da li je šta otkriveno!
    Mi trenutno hodamo po doktorima.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

od moje prijateljice sin je sepao oko mjesec dana nakon cijepljenja

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lita, mi smo napravili nalaze nisam ni znala da postoji toliko krvnih pretraga sve je bilo u redu, čak smo išli i na hirurgiju.
    Moj bebač je prilično krupan za svoj uzrast, ustanovili smo da se to dešava kada previše skače, valjda od opterećenja.Oslonac bi gubio u skočnom zglobu. Nama je savjetovano da malo pripazimo na kilažu, od terapije nam nije trebalo ništa hvala Bogu. U prosjeku u takvim slučajevima nogica bi klecala cca jedan dan i onda ništa sve normalno. Na pregledima su između ostalog tražili da hoda po ordinaciji, da se penje uz neke stepenice i pratili pokrete, mi smo sada hvala Bogu u redu.
    Ponavljam nama se to klecanje desilo nekoliko puta sa razmacima od po nekoliko mjeseci, uvijek poslije mnogo skakanja i nikada nije trajalo duže od jednog dana.
    Nadam se da će sve biti ok.
    Šaljem vam puuuno pozitivnih misli i vibrica

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lita - Kate je gore dala odlično pojašnjenje nalaza koji se mogu napraviti, pogledaj malo, možda ti nešto pomogne.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lita, mi smo napravili nalaze nisam ni znala da postoji toliko krvnih pretraga sve je bilo u redu, čak smo išli i na hirurgiju.
    Moj bebač je prilično krupan za svoj uzrast, ustanovili smo da se to dešava kada previše skače, valjda od opterećenja.Oslonac bi gubio u skočnom zglobu. Nama je savjetovano da malo pripazimo na kilažu, od terapije nam nije trebalo ništa hvala Bogu. U prosjeku u takvim slučajevima nogica bi klecala cca jedan dan i onda ništa sve normalno. Na pregledima su između ostalog tražili da hoda po ordinaciji, da se penje uz neke stepenice i pratili pokrete, mi smo sada hvala Bogu u redu.
    Ponavljam nama se to klecanje desilo nekoliko puta sa razmacima od po nekoliko mjeseci, uvijek poslije mnogo skakanja i nikada nije trajalo duže od jednog dana.
    Nadam se da će sve biti ok.
    Šaljem vam puuuno pozitivnih misli i vibrica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala cure puno!
    I nas čeka puno krvnih pretraga, eeg, bris ždrijel....
    Jako smo šokirani i zabrinuti!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije par mjeseci Luki je počeo šepati, iz čista mira, Drugi dan malo jače, treći dan se pridržavao za krevet. Mi smo bili ludi. Prvo smo išli kod naše pedice, i ona je vidla da šepa iako četvrti dan je to bilo manje nego treći. Poslala nas je na uzv. Tamo se tako derao i ritao da je dok rekao da mu sa kukovima sigurno nije niš, ali i uzv je pokazao da je sve ok. Poslao nas je na vađenje krvi. Sve ok. I sedmi dan je prestalo.

Malo smo se raspitivali. Razloga može biti 100. Mi naš nismo otkrili. Najčešće su nam rekli da je glumio. Ali nije, jer da je, ne bi šepao kad se zaigra i zaboravi.

Zahvaljujem Bogu kaj je prošlo. I nisam ni znala koliko je to često.

Držim fige da bu sve dobro. Držte se!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj mali je sepao nekoliko dana , ali samo kad bi bio u cipelama, bos je hodao normalno. Ja sam zaključila da mu smeta uložak u cipeli jer na toj nozi na koju je sepao mu je stopalo dosta spusteno pa sam mislila da mu smeta ulozak. Sad vidim da to moze biti svašta, bas sam se prepala, a bas nekoliko dana prije toga je imao jaku virozu s aftama

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Moj brat je počeo šepat na lijevu nogu s oko tri godine. Pomalo, pa je postalo svakodnevno. I stalno. Bez boli. Svakakve pretrage uključujući i nekoliko posjeta ortopedu i ništa.Kao , dijete si umislilo da šepa. E pa ne može malo dijete bit skoncentrirano svakim korakom na šepanje 24 sata na dan. Pa moj tata poludio i na svoju ruku ga odveo na rtg, nakon dva mjeseca dobili dijagnozu. Brat nije imao cijelu glavicu i vrat bedrene kosti. Nekroza. Od tada 2 operacije i vrlo postupan oporavak.
    No, hocu rec, nemojte skroz zanemarit sepanje....
    Ovakav slučaj sam vidjela na ortopediji u Klaićevoj. Radije pušite na hladno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj sin 3,5god.je unatrag 15-tak dana počeo šepati bez vidljivog razloga.Tvrdi da ga ništa ne boli,a tako se i ponaša.
    Bez problema trči,skače...Nakon nekih tjedan dana vadili smo krv,nalaz je u redu,pedijatrica rekla ako ne prestane da dođemo po uputnicu za ortopeda.Posljednjih dana čini mi se kao da je bolje,ali ipak nekako još" vuče "lijevu nogu.Pošto je za svaki pregled jako "težak",malo sam u nedoumici da se naručujemo u ortopeda,ili da još pričekam,zanimaju me vaša iskustva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •