u Inat kuci(bos.restoran u Sarajevu) sam sinoc na iftaru jela super dobar sutlijas, a inace sam veliki ljubitelj istog, pa sam teta Tidzi dosadjivala dok mi nije rekla kako se pravi,a i na netu sam nasla nesto slicno, pa evo recept

Potrebni sastojci:
100 gr. rize
˝ litre mlijeka
2 dl. vode
1 kasika margarina
60 gr. secera
25 gr. badema
200 gr. slatkog vrhnj
Slatko od visanja, jagoda ili marelice

Način pripreme:Rizu pomijesati sa mlijekom u jednu serpu, staviti da se kuha. Polahko dodavati vodu i kuhati oko 13 minuta da bude malo gusto i tome dodati margarin, secer i bademe koje ste predhodno oljustili(ostraniti tanku ljusku sa jezgre tako sto ce se zagrijat u pecnici) i ukrupno isjeckali, zatim dodati slatko vrhnje.
Sutlijas ce biti pravog okusa ako mu se doda slatko od visanja u vrijeme serviranja
Potrebno vrijeme za pripremu je oko sahat vremena.