Drage moje trudnice, rodilje, sadasnje i buduce mame!
Nedavno sam na TV-u gledala prilog o porodima i porodajnim mukama u Hrvatskoj s gostovanjem doktora i jedne predstavnice Roda (moja isprika, zaboravila sam imena...) koja je spomenula kako vecina zena koja se javlja na Forum ima losa i negativna iskustva s poroda. Eto, to me ponukalo da se javim jer ja imam jednostavno, pozitivno i prirodno iskustvo. Smatram da se zene s pozitivnim iskustvom rjede javljaju na Forum nego zene koje su imale problema jer, naravno i razumljivo, moraju negdje olaksati dusu, pa se zato i cini da ima vise negativnih iskustava.
Ja sam rodila u OB Zadar potpuno prirodno, bez dripa ili bilo kakvih pomagala, ljuljala sam se na lopti i bila pod budnim nadzorom doktora, sestara i babice. Nisu me ostavljali samu, na sva moja pitanja ljubazno su odgovarali, upucivali su me sto da radim kad je doslo do samog kraja i na tome sam im neizmjerno zahvalna. Jedino na stolcic nisam mogla, ali to je zbog komplikacija u trudnoci koje sam imala. Bebicu su mi odmah stavili na prsa i cijelo je vrijeme bila blizu mene. Pa cak je i bolnicka hrana bila super!
Eto, htjela sam samo reci da nisu sva iskustva losa i da se ne bojite poroda, te da uvijek postavite pitanja ako ih imate...