srećica malena....![]()
Super za malog miša :D Uskoro cete biti svi zajedno doma![]()
:D
Drage moje, mojem su malenom mišiću noćas povadili drenove. Ostala je jedna bromila, za ne daj Bože ako mu nešto zatreba, nema ni infuziju više, papa fino, još uvijek ima sondu za slučaj kad je preumoran da jede, a njegov boravak u Linzu su produžili do srijede.
No, na jednu stvar se moram požaliti, al nema veze s ovom temom. Naime, bebe se hrane svaka tri sata, pogotovo se toga drže u bolnicama. I sad, mom Ivanu daju da jede u 8 ujutro, on sve pojede, pa u 11, pa onda umjesto u 2, nahrane ga u 3, pa u 5 i onda dijete povraća, jer nije gladno. Recimo, u 3 su mu dali, jer su imali drugog posla pa su malo zakasnili, nije baš bio gladan pa su mu na sondu dali 80 ml, a u 5 je pojeo 10 na bočicu i ostatak su mu dali na sondu, naravno, ne stane toliko u njegov maleni želudac, pa je povraćao. U 8 je malo jeo, a u 11 navečer nije mogao, pa su mu još i izvadili iz sonde špricom i uvjerili se da mu je želudac još pun. Mislim, smiju li oni tako siliti dijete da jede? prošlo je 2 tjedna od teške operacije, normalno je da par dana nije ništa jeo, osim što je primao infuziju i sad ga ovako trpaju, znači, nekad ne prođe ni dva sata od obroka...
mare tako ti je i ode kod nas....
ja znam kad sam jednom došla kod kikija -on plače jadan , plače , nikako ga smiriti
na kraju otišla po sestru(koja je u dnevnom boravku pila kavu, pušila i gledala tv)i govori pa zar je već prošlo 4 sata(a ono 5:30)...
naravno zaboravila im dati jesti....
ma kad ti ivan dođe kući sve će to doć na svoje
super da se Ivan dobro oporavlja :D![]()
ali ovo šopanje zaista nema smisla, djetetu to očito ne paše.
popričaj s njima o tome.
Marice, da li može tata biti s njim u bolnici, barem u vrijeme jela pa da se on pobrine da dijete jede na vrijeme i količinski koliko mu paše?
Pa on mi je to i rekao. Da, on se potrudi doći 20 minuta prije obroka, ali, često ne može utjecati na slijed okolnosti. Ujutro kupaju Ivana, važu ga, mijenjaju zavoje...pa to potraje, ali on ga hrani bočicom. Međutim, u 11 nema pristup, onda opet dođe u 2, ponekad ga odmah hrani, a nekada imaju posla oko drugih beba pa ni ne pripreme hranu za Ivana. Onda ga hrani u 5 i to je zadnje što ga preko dana mže vidjeti. A onda kad je vidio da Ivan povraća, rekao je sestrama, a čuj, one rijetko prihvate kritiku, a tu je još i poteškoća u sporazumijevanju... Uglavnom, tata ga hrani na bočicu i ako on procijeni da Ivanu nije dovoljno, da mu i na sondu, a sestre ga trpaju hranom kad nema tate u blizini. (Žele se što prije riješiti bebe)
Joj Marice, svaka čast TM-u, ima čelične živce. Mogu si zamisiti kako se osjeća. Poruči mu da smo mu svi ovdje podrška i da navijamo da izdrži još malo.
Slično se događalo nama u rodilištu (mislim, nije tak slično, ali otprilike). Oba djeteta su mi redovito dolazila sita, sa tragovima skorenog adaptiranog oko ustiju (nisu ih čak ni obrisali), često su mi i bljuckali u polusnu jer su ih našopali, a onda su meni držali prodike zašto ne dojim i da trebam djecu prisiliti da počnu dojiti da bi mi mlijeko krenulo. Milsim, daj prisili dvije bebe da site prihvate cicu
![]()
Kako Ivan ozdravljuje, kakve su prognoze - kad će doma?
Pa, ne bi htjela davati ni sama sebi lažnu nadu, ali, trebao je doći sutra u Hr, a muž mi kaže da su spominjali srijedu. Sutra nakon vizite ćemo sve znati. Možda ide u srijedu kući, a onda moram poslati prijevoz i opremu za Ivana u Linz, tako da mi moraju ranije reći zbog organizacije. Ivan je super, ne prima više NIKAKVU terapiju.
marice, bas sam sretna zbog vas!! :D
a, ovo za shopanje-![]()
~~~~~~~ da je ivan na putu za HR i da ga što prije primiš u svoje ruke i pomaziš...tu će mu biti bolje s hranjenjem, sigurna sam, (rebro je najbolja moguća neonatalna/perinatalna bolnica na ovom području). marice~~~~ svim srcem da ga uskoro vidiš!![]()
![]()
![]()
![]()
Možda dođe u srijedu...danas nikako![]()
IVAN SUTRA U 11 KREĆE KUĆI
Baš mi je drago zbog svih vas!! Bravo za malog Ivana! I za hrabre roditelje.![]()
![]()
Marice, tako mi je drago, da se što prije skupite u svom domu, pa da vam predstojeći blagdani budu najljepši u životu. Ljubi te svoje malene mrvice, ali nemoj previše, da ih ne ugnjaviš![]()
bas mi je drago da cete napokon biti svi zajedno![]()
:D :D
Marice ja sam uzbuđena zbog tebe, mogu misliti kako je tebi![]()
Marice, presretna sam zbog vas četvero, napokon ćeš zagrliti svog malog i velikog heroja!
:D :D![]()
![]()
![]()
![]()
mare sve sam ti rekla plačem od sreče i radujem se s tobom!!!!!
volim vas!!!!![]()
![]()
:D :D Ajde hvala Bogu, jooj, kad ga se dočepaš...bit će suza i smijeha...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prekrasne vijesti Marice!!! :D Pusa tebi i dečkima!!!![]()
jel to znaci da maleni danas spava doma??
e, pa ugodna mu prva i sve ostale noci s bracom, mamom i tatom!!![]()
Malo je reći da jedva čekam da nam se Marica javi.
ja se nadam da se neće javiti neko vrijeme što bi značilo da je ivan u zagrebu i da je marica s njim!!!!
uf to bi bio razlog za slavlje!!!! :D :D :D :Ddupla duplica prvotno napisa
Marice
![]()
![]()
Ivan je kod kuće, ne stignem na forum, dobro ste predpostavile. Petar ga je lijepo prihvatio, ne stvara probleme kad vidi da držim bracu, a Ivan još nije skužio gdje se nalazi, tko sam ja, tko je Petar... Inače, Ivan je duplo mršaviji od Petra, ali ima duže noge, ruke, ja kupovala Petru 68, a Ivanu 62, na kraju će Petar nositi 62, a Ivan 68... Uglavnom, sretna sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
draga, čestitamo vam da ste opet zajedno!
ništa se ne brini, skužit će on brzo tko je tko, samo se grlite i bit će sve dobro...
ljubimo vas svih!!!![]()
![]()
![]()
:D :D
bas si me razveselila!!
pusa malom dugonji!! i braci, naravno!!
Drago mi je zbog Vas! Navećer kad ih staviš spavati, zagrli svog mužića onako jako, jako, malo o njemu govorimo, ali mislim da se možeš ponositi njime. Grlite se i ljubite svi četvero, zaslužili ste to.![]()
Ma bravo za sve vas 4, hrabri ste i jaki, sada samo uživajte zajedno, puno se ljubite i mazite i začas će se Ivan prisjetiti mamice!
:D![]()
odlično! ma sužit će se oni, ima vremena, samo neka su zajedno stalno!!!! sretna sam što ste konačno obitelj na okupu!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Baš sam se obradovala, uživajte sad. Da vam dragi Bog da najsjajnije blagdane do sad i još puno, puno isto tako sjajnih godina!
Napokon ste svi zajedno. Prekrasno!!! :D
Stvarno si hrabra Marice i TM naravno.
sjećam se tvojih prvih postova kad si pisala da vjeruješ da će sve biti uredu jer ima mamu koja ga jako puno voli.
Eto tvoja ljubav je pobijedila sve!![]()
čestitam što ste napokon svi skupa i neka je sve to iza vas.Želim vam prekasne trenutke...