što se tiče hrane danas sam razgovarala s tetama, i spomenila im zakon ( pošto je danas bila pileća pašteta) a one su s žaljenjem primjetile, da su se sve one, ravnateljica, kuharica, medicinska sestra toliko trudile uvesti " zdravu hranu", ali da su roditelji dolazili i u velikom broju konstatno protestirali i tražili da se hrenovke i paštete vrate, jer njihova djeca samo to jedu ( bebe od 12 mjeseci )
Vrtić je u Brestju u Sesvetama.
Inače ja sam odgojena tako da sve jedem i nisam izbirljiva, ne volim fast food ali to ne znači da ga povremeno ne konzumiram, za mene je zlatna sredina u svemu pravilo, kojeg se pokušavam držati.
Ne mislim terorizirati tete jer moje dijete ne jede ovo ili ono, čak da pače drago mi je što će neke stvari možda tamo početi jesti.
Ona voli kuhano, pojede i puding i čokoladu, nismo bezgrešni, nismo nikada koristili kupovne kašice, ali isto tako mi je npr. pretjerano kada netko govori da blitva kojaa nije ubrana prije 2h, je toksična i nije dobra...a gdje da ja u ZG kupim blitvu koja je ubrana maloprije, pokošav što zdravije hraniti svoje dijete, ali isto sam tako svijesna da je većina hrane špricana, da je voda zagađena itd.......
svijesna sam da će i moje dijete jesti jednome fast food ( nadam se da neće ) ali mogu to malo odgoditi, ne mora to jest do 2g...pa ne bar paštetu i hrenovke, dragi roditelji jel vi znate što se stavlja u hrenovke i paštete?=?????
Zašto moje dijete to mora jesti ili gladovati zbog drugih?
Danas sam joj doma gurala kakao, nije htijela i počela je plakat...što da radim, ne mogu je siliti da jede nešto za što ona sama osjeća da nije spremna...neće mliječno, a ja sam ovisnik o mliječnome...a opet ne želim da tete kuharice kuhaju samo za nju
Problem našeg društva su roditelji, ( ne pašteta) nije mi čudno što mala dijeca vole paštetu, ali da ne mogu pola dana u vrtiću provesti bez nje, to me već zabrinjava?( pon-pileće hrenovke, uto.-pileća paštea..zajutrak mlijeko i keksi, užina-voće, ručak-pećena piletina, kosani odrezak, leća.....-to je odprilike jelovnik za ovaj tjedan)
Posta će mo kao Engleszi pizza i pomfri u školi, pa to isto doma, preliti 10 godišnjaci, iskompleksirani svojom težinom, bez kulture jedenja i hranjenja, problemi u pubertetu s bulimijom i anoreksijom......