Aleksandar je u noći sa subote na nedjelju imao noćne more - mjesečaranje.
Prvo je malo mrckao, onda je sjeo na krevetu i onak panično plakao. Digla sam ga i prvo odnjela na wc jer sam mislila da mu se piša. On se popišao, ali se onda počeo tresti i derati se onako ko da ga netko hoće okrasi i pokušavao mi je pobjeći iz naručja. Pustila sam ga i on se počeo hodati po sobi (očito neorjentiran). Uglavnom kao da hoće pobjeći od nečega. Imao je potpuno otorene oči ali kao da me nije uopće vidio.
Onda sam mu govorila nek me pogleda, da sam to ja - mama, da smo u mojoj sobi, opisivala sam mu predmete, ali on uopće nije znao gdje je. Odgovarao mi je ali u stvari nije bio budan. Napokon se nakon 15-tak minuta smirio pa sam ga stavila natrag u krevet. Poslije je spavao mirno.
Ovo se inače ponavlja svako malo, i noćas je imao neke more - plakao je u snu. Ali ovo od prošle noći je bilo najintenzivnije i najstrašnije za gledati ikad. Jer inače se brže smiri i podsvjesno kuži da smo tu ja ili tata i da se ne mora više bojati. Sad uopće nije bio svjestan da sam to ja nego je pokušavao od mene pobjeći. Pitala sam ga dal se boji i rekao je da da. A kad sam ga pitala čega se boji, rekao je da ne zna.
Ujutro se ničeg ne sjeća.
Mislite li da bih trebala pomoć psihologa?

Odgovori s citatom
Aleksandru