čula reklamu na radiju...
na ovom linku ima program događanja
http://www.koprivnicatourism.com/index.html
meni se čini zgodno, onak, za kraj praznika...
čula reklamu na radiju...
na ovom linku ima program događanja
http://www.koprivnicatourism.com/index.html
meni se čini zgodno, onak, za kraj praznika...
jee, super
bas sam mislila sto cemo preko vikenda
Dođite svi, klinci su ludi za tim, naročito za vrtuljkom na kojem se sjedi u ručno pletenim košarama.A ima i medovine za roditelje.
![]()
da se netko ne bi zeznuo ko skoro ja, planinarski dom na kalniku je zatovoren zbog renoviranja (ja mislila spojiti)
ivarice,ivarica prvotno napisa
... nisam još imala prilike vidjeti kak funkcionira taj pokretni ugostiteljski objekt, ali sudeći po tome kako je zadnjih godina izgledao planinarac i kakva je ponuda jela i pića bila, ne može bit puno lošijeZa potrebe planinara, rekreativaca i izletnika ispred doma je do daljnjega postavljen pokretni ugostiteljski objekt poduzeća "Majzo ugostiteljstvo", a tamo se također nalaze planinarski žigovi te upisna knjiga za planinare...![]()
mislila sam prespavati, ja sam se udala u tom domu![]()
samo sutra
http://www.accuweather.com/world-forecast.asp?partner=ej&traveler=0&locCode=EUR|HR| HR007|KOPRIVNICA&metric=1
Mi smo bili danas i baš smo se dobro proveli![]()
Program je bio zaista bogat, ali najviše su nas se dojmili svirači i štand s drvenim glazbenim instrumentima (trskine svirale, rogovi raznih veličina, bas napravljen od kante, metle i komada špage...)
Jedino, moram primijetiti da su u taj "renesansni" festival utrpali bar 500 godina... ima tu i srednjeg vijeka, i renesanse, i reformacije, i protureformacije, i englesko-irskih napjeva u podravskom ambijentuukratko, pravi gulaš starinskih običaja, ali djeci to ne smeta, glavno da je dobra zabava!
I svaka čast organizatorima, potrudili su se dobro označiti mjesto događaja, tako da uopće nismo lutali po Koprivnici. Praktički na svakom ćošku stoji putokaz.
mi planirali za jucer ali morali otpisati
ivara stisla astma
dogodine....
Počelo je to prije 3-4 godine kao renesansni festival, s dobnim ograničenjem, ali onda su počeli dolaziti gosti i tako danas ima stvarno svega..... od križara pa skoro do baroka, he he he...tanja_b prvotno napisa
Propustili smo noćnu bitku (dugo nam je tako kasno ostati) ali možda iduće godine odemo...
Moji dečki samo gledaju gdje je onaj gavran koji govori, gdje je dresirani sokol i slično. Mlađi je gađao iz samostrela i gurnuo glavu u galgea stariji je obožavatelj starinske tiskare i najradije bi ostao u toj kućici.
Ono što se mene najviše dojmilo je sudjelovanje koprivničkih vrtićanaca s njihovim odgajateljicama - imali su predstave (obične i lutkarske), svoje "bazne logore" sa starinskim igračkama (orunjeni klipovi kukuruza, životinje napravljene od povrća i čačkalica...) a svi odjeveni u hlačice i košuljice s odvojivim rukavima... Do kraja dana bili su tak zmazani od penjanja po bedemima i gacanja po blatu (u noći petak/subota padala je kiša) kao da su stvarno došli iz nekih drugih vremena!![]()
Kad se udostojim truda, mogla bih postaviti slike.
Je, i moj je gađao iz samostrela. Tri puta. Prvi put, zadnji put i nikad višePeterlin prvotno napisa
![]()
(toliko se uzrujao od te jedne ispaljene strelice da se jedva smirio... za njega je ipak više glazba, a manje oružje)
ni mi nakraju nismo bili...
J se prehladio, pa nismo htjeli izazivat vraga...
dogodine..
Samostrel ima perni mehanizam, ima protuudar ko puška. Moj stariji nije htio ni pogledati jer njega to ne zanima. Mlađi je dakakotanja_b prvotno napisa
htio iako smo ga upozorili (nije neki snagator), ispalio je sve 3 strelice, ali je rekao da ga je dobro "maznulo" u rame.
To smo iskoristili da objasnimo neke stvari oko oružja: mlatne to uvijek i tebe!![]()