nista ovaj put-beta pala na 9.3 . ipak je biokemijska.![]()
nista ovaj put-beta pala na 9.3 . ipak je biokemijska.![]()
draga pinki drž se bit će sigurno drugi putsvi smo uz tebe .šaljem ti poljubac
![]()
Pinky![]()
Pinky![]()
Gledaj to s pozitivne strane - znaš da se oplodnja i implantacija dogodila.... da nisi bila u postupku ne bi niti znala da je bila biokemijska. Ovako, ulijeva nadu za slijedeći put!
hvala cure mojema sad odmah na drugi aih, nema cekanja, dosta sam ja cekala da krenem uopce :D
evo malo da podignem ovu temu....
nadam se da ste sve curke u ocekivanj bebaca i da nmate vise problema oko zlocets bete...
Evo i ja sam na mukama 12 dpt mi je bila 10,4,14 dpt 34, 16 dpt 57...
Nisam zabrinuta ali opet jesam...citalča sam to je sve u okvirima...ali...
Ima li netko kakav komentar?
hvala
Ne bih htjela nosit ružne vijesti....ali dosta je niska, a i ne dupla se kak treba :/
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=148&Show=507
a sto se tice ovoga bas i ne drzi vodu :/ ha? ja sam ipak sada usla u 5 tjedan nakon zadnje M, odnosno danas mi je 16 dan nakon Aih-a...
hvala![]()
Cure, željela bih da mi se javi neka sa sličnim iskustvom ili ako zna nešto o tome.
Naime, 12 dpt (transfer 3 dan tri zametka : 8-st., 6-st. i 4-st.) beta mi je 17,7, a 14 dpt 39.1. Ponavljam betu za 4 dana, da li ima nade???
s obzirom da se ovako lijepo pravilno dupla...ja sam sigurna da ima ...jer ne kažu bez veze da nije stvar u visini bete nego pravilnom duplanju za sliejdeću da ti bude 160 minimalno pusa![]()
![]()
![]()
jako je bitno sto se pravilno dupla. sretno![]()
Hvala cure, ovo je igra živaca, Javim u utorak betu.![]()
evo da javim svoju betu nakon gornjega posta moga nazalost danas samo 67,4 sto nije dobro..u ponedeljak ponovno vadenje...
Fige svima i VIBRA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za duplanje
meni je u 5tj bila beta 4683,mislili su da su blizanci ili trojceki u pitanju,da je jako visoka za tako malu trudnocu,nakon par dana pala na 4217 i tada se prestao plod razviajt i dospjela sam na kiretazu![]()
draga ajojbarbyRI prvotno napisa
....rade da je ta j...beta od samoga pocetka nula i da znamo na cemu smo ovo ne da je igra zivaca nego...........
![]()
![]()
ja zbog nje tek u postupak u 01/2010![]()
![]()
Evo da vam javim da mije današnja beta 97,3 što nije dobro. U petak bila 39,1. Od jučer počelo krvarenje, do tada neko brljanje. Bojim se vanmaternične trudnoće. Da li je neka forumašica imala sličniju situaciju.
U čet.vadim betu i molim Boga da pada, jer ne samo da ne mogu u idući postupak nego mogu završit na operacijskom stolu![]()
Anaea40, zao mi je. Moja situacija je bila slijedeca: 13dpt 3-dnevnog zametka beta 61, 15dpt 141 a 17dpt 117. Medutim, vec na 13. dan sam pocela brljaviti a od 15. krvariti tako da je to bila klasicna biokemijska trudnoca. Mislim da se ne trebas brinuti za vanmatericnu, samo ponavljaj betu dok ne pocne padati.
Evo, moja beta je ipak pala na 54,9, a i krvarenje je dosta obilno, tako da se nadam da neće biti vanmaternična.
Hvala Taca70![]()
Evo i ja da vam se pridruzim sa kilavim vrijednostima bete.
Nisam se dugo javljala, nismo nista bitno ni radila, ali sad radjen IUI sa Klomifenom 17.11. i beta 29.11. samo 28.8 za dva dana 49.6, pa jos za dva dana, tj. juce 75.8
U klinici gdje sam radila mi kazu da nastavim sa Utrogestanom i ponovim betu u utorak, a meni to samo zvuci kao odlaganje neizbjeznog :/
Ja da se javim sa update-om. Kao sto sam i pretpostavila bilo je odlaganje neizbjeznog, peta je pala na 36.9. Rijetko kad ovako "kilave" od starta bete se pokazu posle dobro.
bas mi je zao![]()
inace, ako se dobro sjecam, dobar ishod se moze predvidjeti po visini bete 10 dpt - ako je veca od 50, sanse su dobre.
Mislim da si u pravu, wewa, samo sto se to odnosi na IVF i ICSI. Kod IUI je par dana vise, zavisno od starosti embriona.
Meni je beta bila samo 30 jedinica 36. dan ciklusa u trudnoci s Izjem.
Ziva sam se iscimala da li ce da "ostane", jer je jos krenulo ludo nakon te prve beta, pa se za 48 sati trostruko uvecala, i tako dva puta.
Sve vreme sam mislila da je bila kasnija ovulacija, ali mi se nista nije uklapalo za kombinovani test, pa sam dobila i malo losiji rezultat nego sto bi ga dobila da nije korigovana starost trudnoce.
E sad, ko zna kako je to islo, ugl. vidite da ima svakakvih beta...
Endokrinolog naravno uopste nije verovao da ce da se odrzi trudnoca, pa mi je zamalo zakazao scintigrafiju.
To je jos jedan od razloga sto me nervira kako neprecizno mere velicinu ploda u ranoj trudnoci, da su se malo potrudili, spasili bi me mnogo brige.
I na kraju, kad sam prenela, nisam mogla da budem sigurna u bilo koju odluku o cekanju, jer nisam imala blage veze koliko sam stvarno trudna.
Cak sam i za termnin ljudima govorila "polovinom septembra", a kako se priblizilo menjala sam to za "kraj septembra".
Rodio se 24.9.
Ok, ovo bi moglo da bude nebitna prica da mi se skoro pa isto nije desilo pola godine pre Izijeve trudnoce, kad je beta isto oko 35.DC bila minimalna, kasnije se "samo" duplala, ali uredno, i imala sam missed negde oko 9. nedelje, s tim da se s 8 culo srce...
Ko ce ga znati..
U to vreme sam intenzivno proucavala www.betabase.info ali nista posebno nisam zakljucila
kli kli, hvala na postu. Drago mi je da si podijelila to sa nama, dace nadu nekome da ne dize ruke od male bete koja pravilno raste. I ja sam prucavala betabase, samo sto se kod mene nije ni duplala pravilno.
dizem stari topic...danas,10 dnf embrija starih 4 dana,morule, beta negativna 0.933 U/I. u labosu vele od 1-10 je trudnoca.sad sam evo cak malo i procurila,valjda sam se nasekirala.
zanima me zna li iko omjer ovih U/I i mIU/ml?
kod mene se moze smatrat da je bila biokemijska ili ne?
Žao mi je tužna, mislim da to nije biohemijska, kod biohemijske vrijednosti budu veće. Neka ti idući put bude sretan.![]()
Tuzna, nazalost tu jednostavno nema trudnoce, ove mrvice do 5 su obicno (ne)preciznost kompjutera koji ocitava...
uzasno mi je zao![]()
U/l i mlU/ml je isto, odnosno omjer je 1:1.tuzna prvotno napisa
Joj, ovdje kod nas u HR uglavnom kažu da je trudnoća tek od 5 i više.
Jesi ti dobivala nešto nakon transfera, jesi primala HCG booster? Choragon ili nešto drugo?
Tužna, držite se![]()
tužna, a zašto već 10.dan??
Mislim da je sve ispod 5 negativno (neka me cure isprave ako griješim)..
možda da za 2-3 dana ponoviš nalaz ako ne dobiješ pravu menstruaciju, a do tada natavi s utrićima svakako..
ne,nisam nista dobivala. samo sam danas,10. dnt,otisla da vidim betu,i oocito nista od trudnoce.
ajde,nadamo se boljem iduci put
zaboravih reći.... kod moje biokemijske je vrijednost bete bila 98.... tako da ne vjerujem da je bila biokemijska
tuzna moja, baš mi je žao, jako sam mislila na tebe i držala fige srećice da vam uspije.. no, drži se, bit će sigurno jednom!!!![]()
Malo čitam o ßHCG. Sjetila sam se da sam prije 2 godine imala krvarenje 17 DC koje se pretvorilo u menstruaciju, (a prethodna mi je kasnila 11 dana). Slali su me na vađenje krvi, a ßHCG je bila <5. Da li to znači da je bila neka biokemijska trudnoća? Da li je vrijednost bete nula kada nema trudnoće ili tumora?
Za referentnu vrijednost nalaza bete na Nuklearnoj u Rijeci pise ovako: norm: <5. To znaci da je sve manje od 5 negativan nalaz, odnosno da nema trudnoce. Ako vrijednost bete nije 0 (a manje je od 5) to ne znaci da se radi o biokemijskoj trudnoci nego se radi tek o odredjenim laboratorijskim odstupanjima. Iz toga razloga vjerujem da na nalazu iz Nuklearne i ne pisu te sitne konkretne brojkice koje ne znace nista u smislu dokazivanja trudnoce, nego kada je nalaz negativan napisu pojednostavljeno <5.
Znaci, reny123, ako je rezultat tvog nalaza bio <5 onda sigurno nije bila u pitanju biokemijska trunoca i ne mora biti bas 0 ako nema trudnoce ili tumora.
može mala pomoć poznavalica vrijednosti bete?!
naime, 10 dt dvije blastociste beta iznosi 67, 4 dana poslije 181
ima li nade za nas?