Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: pumpckin ketchup

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno pumpckin ketchup

    1 kg očišćene i na kockice izrezane bundeve
    500 ml jabukovog sirćeta
    400 g šećera za želiranje
    2 male kašike začina za medenjake
    2 male kašike Cayenn-bibera
    1 velika kašika narendane limunove korice


    Bundevu i esenac kunhati 20 minuta, zatim ispasirati štapnim mikserom.
    Dodati šećer i začine i još kratko miješati na vatri(10 minuta).
    Napuniti u vrele flaše i dobro zatvoriti.



    Izađe 3 flaše po 0,5l

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Koristiti kao obični kečap ili?

  3. #3
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    da, mi ga volimo stavit na pizzu, ali je super i sa pečenim mesom i u salatama

    MM kaže da je najbolji uz roštilj

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •