Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: odrzavanje perilice rublja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno odrzavanje perilice rublja

gledam tekst s portala Perilica rublja i platnene pelene

Trebala bih temeljito očistiti mašinu. Trebam pomoć nekog tko je pokušao očistiti mašinu po receptu iz ovog teksta.
    Počevši s praznom perilicom, pustite TOPLU vodu do najviše razine koju vaša perilica dozvoljava. Kada se bubanj napuni i počne okretati, dodajte vodi 750 ml destiliranog bijelog octa (ili 500 ml soka od limuna) te 125 ml sode bikarbone. Pustite program da ide skoro do kraja i kad počne cijediti vodu unaprijedite program na centrifugu. Na taj će način perilica i cijediti i centrifugirati istovremeno. Nakon toga obrišite unutrašnjost perilice, odstranjujući prljavštinu koja se pojavila. Da biste odstranili svu preostalu prljavštinu pustite u pogon program s HLADNOM vodom i namjestite na program za najprljaviju odjeću tako da se što više agitira. Pustite da se taj program završi do kraja. Ova tehnika trebala bi odstraniti ostatke sapuna i kamenca u oba bubnja vaše perilice te u cijevima.
    imam pitanja:
    Kako otvoriti vešmašinu s bubnjem punim vode bez poplave?
    sodu bikarbonu (u praškastom obliku pretpostavljam) se mjeri kao tekućinu u ml? Ili se radi o nekoj tekućoj sodi-bikarboni?

Mene je strah ovo napraviti, imam osjećaj da bi osim kamenca i prljavštine kombinacija mogla još štogod izgristi u mašini :? . Pogotovo ako je recept napravljen za američke perilice u koje bi možda moglo ići i 10 kg rublja i adekvatno tome duplo vode pa bi ove količine stavljene u naše perilice mogle dati žestoku koncentraciju???

Može savjet/iskustvo/cijena popravka mašine nakon ovakvog postupka ?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imaš ovdje temu na kojoj se o tome nadugačko raspravljako Čišćenje perilice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala.
    (Pretraživala sam s rubljem pa mi naravno nije ništa izbacilo :/ )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja "štih-proba":

ja sam ulila litru octa u bubanj, i malo pakiranje sode bikarbone (40g) - onak kak sam našla u dućanu stavila u posudu za prašak. i koristila brzi program na 50 stupnjeva.

skinulo je jedan dio kamenca (ne sav), ali se rezultat ipak vidi. nakon toga sam stavila još i ispiranje, da mi ne ostane miris octa.

za mjesec dana ću ponoviti, s malo više sode bikarbone. iskuhavanje mi traje 195 minuta, tako da nema šansi da stavim na taj program .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, ja se još uvijek premišljam :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, gore je link na topic, ovaj ću zaključati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •