Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Vracanje kukova ??

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Vracanje kukova ??

Kad sam isla na prvi pregled nakon poroda doktor mi je dao uputnicu za 10 puta kod (nesto slicno kinotarapeutu) i ide se 2.5mj. nakon poroda.
    Vracaju se kukovi i prave se jos neke vjezbe. Takodjer sam cula da su bolovi malo manji od porodjajnih.
    Da li netko zna nesto o tome ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvo vracanje kukova :? ? pa priroda se za to pobrinila

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

To sam i ja rekla doktoru i takodjer da nisam nikad do sada cula za to na sto je on napravio ovako ,mahnuo prstom i rekao : TO JE OBAVEZNO !

:? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko se placa to vracanje kukova

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mostarko, pa tamo u Francuskoj sve nesto obavezno :shock: ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jednom citala o tom vracanju kukova ili kostiju opcenito. Ali ja sam citala da ima neko u Engleskoj ko to radi i narafski da nije obavezno jer se masno plati. Da sam ja u NL pitala ovako nesto deportirali bi me iz drzave

Mostarka sve se to samo od sebe vrati, nekom brze nekom sporije :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, sto se tocno vraca i zasto?
    Ovdje u RI to je totalno nepoznato, odnosno nakon tecaja o trudnoci i prica sa ginicem i drugim strucnim osobljem nitko ni spomenuo nije nista ' o vracanju kukova'?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Mostarko, pa tamo u Francuskoj sve nesto obavezno :shock: ...
    E pa bas je obavezno,heh, lako je njima lupati obaveze a ja sto moram platiti 70E po pregledu i sto mi osiguranje vraca samo 23E to nema veze ni obaveze .
    Za mene je to preskupo i nisam sigurna da cu to raditi a jos kad kazete da se samo vraca onda pogotovo necu.
    Jos mi napisao 10 posijeta .
    Hvala vam curke na brzim odgovorima a ja cu tu obavezu preskociti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mostarko, sta bi ti francuzi zaradili na vracanju kukova mojoj babi koja je rodila 9-ero dice
    a da mozda nije obavezno i ugraditi himen nakon poroda :?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fortuna,odvaljujem od

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme fortuna
    mojima je trebalo punih 5 mjeseci ali vratili se sami, hvala na pitanju.
    mostarko, ajde odi samo jednom pa nam reci o čemu se radi, baš me zanima!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    mostarko, sta bi ti francuzi zaradili na vracanju kukova mojoj babi koja je rodila 9-ero dice
    a da mozda nije obavezno i ugraditi himen nakon poroda :?
    LOLČINA!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam se vec jednom porodila, a prvi putr cujem da nesto biva sa kukovima Nisam ih nikad siroke ni imala, ali znam da mi je brat sveki put kada bih ga poslije poroda upitala jesam li smrsala, da mi je govorio da su mi siroki kukovi :?
    Objasnite miiiiiiiiiiiiii :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima kako se zove zanimanja tog koji vraca kukove i jeli je to muskarac posto mi se nekako cini da bas oni uvik znaju sta i kako treba koja kost stajati u zeninom organizmu a da ne govorim koliko su bolji poznavaoci zeninog kako stanja tako i psihe.
    ovaj posao vracanja kukova zenama koje su rodile me podsjeca na jedno zanimanje koje sam prije par dana vidila na televeziji i nisam mogla virovat da netko u to moze virovat: prevodioc zivotinja tj prevodi ljudima sta zivotinje "govore" i zivotinjama ono sta ljudi kazu :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da mi je saznati KAKO on to vraća kukove :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Smokica prvotno napisa
    Da mi je saznati KAKO on to vraća kukove :shock:
    ja sam si to zamislila kao divovski škripac (znate ono kaj smo imali na tehničkom kad smo pilili kućice druga Tita i lemili reaktivne topove )

ono stavi tetu unutra i škrip! škrip!
    stisne joj kukove

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marija meni se tvoja metoda cini zastarjelom a nauka je puno uznapredovala
    a ja to zamisljam u stilu kao stave neku plastiku oko bokova, zena lezi i onda ukljuce neko grijanje pa kao zena se ne smije micat 15 minuta dok joj aparat vraca kukove nazad. e da.. prije tretmana namaze sa nekom kremom ( nesto u stilu ko lubrikanti ) a na kraju tretmana stavi neku kremu na bazi tigrove masti i kao neke jos obloge uz objasnjenje da to pece jer se kosti vracaju na staro pa se i koza zateze
    ( a... sta kazete.. jel bi mogla ja bit po zanimanju dr.povratnik kukova kod zena nakon poroda 8) )
    e da.. kod mene u ordinaciju ne treba doc direktno nakon poroda... moze i par godina nakon tog dogadaja jer ja znam vracat kukove )
    e da... na kraju tih 10 tretmana bih naravno uspila prodat neku skupu kremicu na bazi svinjske masti koju bi doma sama pravila uz objasnjenje da je to potrebna hranjiva vrijednost za kozu a mislim da bi i posebne duboke gacice sa pojacanom gumom na bokovima prodavala po masnoj cjeni
    boze moj ja sam sad cila usla u biznis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sam si to zamislila kao divovski škripac (znate ono kaj smo imali na tehničkom kad smo pilili kućice druga Tita i lemili reaktivne topove )

ono stavi tetu unutra i škrip! škrip!
    stisne joj kukove
    ja sam išla u ono doba u školu, al te kućice nisu bile druga Tita, a sigurno nismo radili reaktivne topove U koju si ti školu išla?

I ja sam si to tak zamišljala - veliki škripac i stežiii. Al zašto onda toliko platiti to ti može i muž napraviti. Ili svekrva sa posebnim guštom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa mogao si birat ili ljetnjikovac

ali uz to je išlo i drvo (moralo je imat grane i krošnju)

ili rodnu kuću druga Tita (bez drveća ,ali s crvenim krovom)

topa se jasno sjećam-8 razred 1984/85

sa cvikcvangama smo izrezivali postolje i na to nalemili postolje za epruvetu i eto ti topa

a uz to smo imali u 8 prvu pomoć i zaštitu i gađanje iz zračne puške

a od prave puške M-48 smo morali naučit sastavit i rastavit zatvarač

ma show

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a ja to zamisljam u stilu kao stave neku plastiku oko bokova, zena lezi i onda ukljuce neko grijanje pa kao zena se ne smije micat 15 minuta dok joj aparat vraca kukove nazad. e da.. prije tretmana namaze sa nekom kremom ( nesto u stilu ko lubrikanti ) a na kraju tretmana stavi neku kremu na bazi tigrove masti i kao neke jos obloge uz objasnjenje da to pece jer se kosti vracaju na staro pa se i koza zateze
    ( a... sta kazete.. jel bi mogla ja bit po zanimanju dr.povratnik kukova kod zena nakon poroda 8) )
    e da.. kod mene u ordinaciju ne treba doc direktno nakon poroda... moze i par godina nakon tog dogadaja jer ja znam vracat kukove )
    e da... na kraju tih 10 tretmana bih naravno uspila prodat neku skupu kremicu na bazi svinjske masti koju bi doma sama pravila uz objasnjenje da je to potrebna hranjiva vrijednost za kozu a mislim da bi i posebne duboke gacice sa pojacanom gumom na bokovima prodavala po masnoj cjeni
    Ti si rođeni poslovni genije, a i u medicini bi se snašla! Vrati se kod nas i otvori obrt "kuk na svoje mjesto", par reklama u Cosmu i Gloriji i da vidiš biznisa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim :? , još i to . Meni bi trebalo moje ionako vratiti jer su široki, na jedno mjeru 9o-95, po mogućnosti .
    MA nemoj me plašiti kakvo vraćanje? Nadam se da je to stvarno samo u Francuskoj, kod tvog likara....

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E stvarno ste me nalozile. Rekla sam MM sutra poslije posla odmah nazove mog doktora i uzme broj telefona od tog strucnjaka za kukove i malo se vise raspitamo o tome pa cu vam lijepo javiti sta je to i kakva je to cudna tehnika sto moja mama kaze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D :D :D
    Razvalih se od smijeha!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A apropo zanimanja- Mostarko, da nije kiropraktor? Znam da su oni dobri za to kad te "potkaci" u ledjima, pa te uhvate, stisnu, pa ti onda nesto "klikne" u istim i nalegne na svoje mjesto. A, sad, nisam cula da hvataju i oko kukova!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Masha prvotno napisa
    A apropo zanimanja- Mostarko, da nije kiropraktor? Znam da su oni dobri za to kad te "potkaci" u ledjima, pa te uhvate, stisnu, pa ti onda nesto "klikne" u istim i nalegne na svoje mjesto. A, sad, nisam cula da hvataju i oko kukova!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mostarko, ti imas najbolje topice

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo se vi kuglajte od smijeha!
    Da je meni netko u ono doba ponudio nekoga tko će mi kukove dovesti u red... pa zvao se on KUKolog, KUKac; KUKavac; KUKunka; ...kakogod...
    platila bih koliko god da je tražio.
    Rasklapala sam se - kad sam hodala, onaj tko me gledao mislio bi da idem kroz vodu pa lelujam...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Da je meni netko u ono doba ponudio nekoga tko će mi kukove dovesti u red... pa zvao se on KUKolog, KUKac; KUKavac; KUKunka; ...kakogod...
    platila bih koliko god da je tražio.
    I ja isto; mene je naime to prirodno vraćanje kukova na svoje mjesto GROZNO BOLJELO, jadala sam se i na forumu, toliko su me kukovi boljeli da sam doslovno šepala, i to mjesec dana jedan, pa onda mjesec dana drugi kuk. Živa koma, ali prošlo je!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Mostarko, ti imas najbolje topice
    Ja sam prava nus pojava na ovom forumu moja Ifi. 8)

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A recite mi ovo , da mi se stvarno kukovi sa vremenom vrate na prvobitno stanje al bas kako su bili ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čuj, ako se nastaviš toliko keksati... možda se još više "razvale"
    Šala!
    Meni je trebalo barem 6 mjeseci, ali ja sam teta u godinama. Brzo će se to tebi srediti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da ce ti se vratiti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mozemo se mi zezat koliko hocemo, ali moja prijateljica je isla na to vracanje kukova, jer je imala gadno iscasenje prilikom pada. Poslije tretmana hodala je normalno.
    Mostarko, sve je uredu dok ides ljekarima. Samo nemoj vracarima kakvim pa da ti na bolne kukove privijaju rodni list
    ... ili ne do Bog vrucu puru

ivarica

Početno

ja sam :shock:
    kako vi znate nakon koliko mjeseci su vam se "kukovi vratili"???
    mene nista nije boljelo niti skljocalo? a isto dama u godinama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znas kako?
    Kad sam MOGLA hodati bez probadajuće boli u kukovima. I kad sam prvi put USPJELA potrčati.
    Ali, ja sam rodila tako da mi se Blaić navalio na trbuh i razvalio mi zdjelicu :/

ivarica

Početno

a-ha-
    meni se to dogodilo kad sam skinula dvadeset kila viska.
    dakle, jos nije

ivarica

Početno

mislim, to sa trcanjem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja isto ovo citam, jest da mi je smijesno, ali zapravo ne kuzim o cemu pricate... ja nemam pojma jesu li mi se i kad kukovi vratili na mjesto?!? nikad apsolutno nista nisam osjetila??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znaš kako kažu za kolike: ako se pitate jesu li i ima li ih vaše dijete, onda sigurno nema.
    Tako i ovo: ako si se normalno dizala iz kreveta, normalno išla u WC i normalno hodala... onda ti se nije ništa ni pošemerilo.
    Blago tebi!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista od toga nisam, nazalost, normalno - ali to zbog sava i ogromnih hemica
    a malo sam razmisljala - ja sam inace tip gradje uski strukic - siroki bokovi (jedino se to trenutno bas ne kuzi jer sam premrsava pa nema meseka, nego samo spicaste kosti...) pa je mozda stvar u tome sto ja i inace imam siroke kukove...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nemožete falit kad se vračaju. To booooliiiiiii pakleno. Ja se nisam mogla dići skoro dva mjeseca zbog šavova, al sam se previjala od bolova i ronila krokodilske suze. I ne samo za kukove, nego i za rebra. Nalik na trudove :/ .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ja sam zaključila da su se vratili kad sam uspjela obući traperice. osjetila nisam ništa.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još jedan edukativni topik!!!!!
    Da nisam ovo pročitala nikad ne bi znala da to može bolit. Stvarno.
    A imam uske kukove.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gle, prije trudnoće mi je opseg kukova bio 88, sad je skoro 10cm više. Znači da su se "razvalili". I nema više povratka. Mislim, uđem ja u stare traperice, ali sam se sva izobličila

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eh, a možda bi te mostarkini francuzi uspjeli zašarafiti. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Gle, prije trudnoće mi je opseg kukova bio 88, sad je skoro 10cm više. Znači da su se "razvalili". I nema više povratka. Mislim, uđem ja u stare traperice, ali sam se sva izobličila
    ma daaaaj, vidjela sam te na rasprodaji, tanka si ko breza, kaj pričaš!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je zabavan ovaj topic, ali mene su kukovi bolili jedino PRIJE oba poroda, sto se objasnjava olabavljivanjem ligamenata kao priprema za porod. da nije stvar bas u tim ligamentima?
    osim po jos par kila viska, ja ne primjecujem neku promjenu u kostima.
    valjda spadam u ove sretnice .

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

)Ja samo znam da sam duugoo bila sa isto kila ko i sad, a tek sam sa Lovrinih 6 mjeseci stala u svoje stare traperice....bit će kukovi... ali me niš nije bolilo. Samo sam jedan dan ušla u traperice...Tu moram napomenuti da je kod mene to bio vjerovatno jednokratni povratak (bez kukologa) jer sam redovito cca 2 mjeseca svaki tjedan pokušavala ući u svoje trapke...i zuuuum jedno jutro ušla pa onda još i zakopčala...(špek je pao preko remena, ali to je jedna druga priča i vjerovatno za neki drugi topic... :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam 2 tjedna nakon poroda pitala da kad ću više stati u traperice. cure mi fino objasnile da nisam normalna. i načekala se... stvarno čudno kako sam se tako rašarafila i natrag zašarafila a nisam ništa osjetila...
    mamma san, predlažem otvaranje topica "špek mi curi preko hlača". taj bi brzo dogurao do desetog nastavka.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    jamamma san, predlažem otvaranje topica "špek mi curi preko hlača". taj bi brzo dogurao do desetog nastavka.
    mozda umjesto topica podforum....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •