Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Vracanje kukova ??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e tu se slažem....na tom mogućem podforumu "špek mi curi preko hlača" odmah bih otvorila par hitnih topica, a prvi bi bio:
    "Kako otići na dijetu, kad mali miš oobooožaaavaaa grickati i prduckati ustima u mojem špeku?"

II. "Kako spriječiti miša da umijesto mješanja tijesta, mijesi po mojem trbuhu?"

III. "Kako spriječiti miša da još više razvali moj već razvaljeni pupak špičastim prstom?"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

definirala si najkritičnija pitanja. rasprava može početi. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

4. kako odgovoriti djetetu kad pita: Jel sve mame imaju ovaaaakav trbuh??? :/

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam tri mjeseca nakon poroda stala u svu garderobu od prije, ali od kukova sam jedva dizala nogu na rinzol. Prošlo je 7 mj. od poroda i još uvijek me boli, mada puno manje. Ali najbolja stvar je da meni uopće nije palo na pamet da bi mi to bilo od trudnoće i poroda, nego sam ja mislila da imam REUMU !!!
    Zato što sam se kretala i dizala iz sjedećeg položaja indentično kao i moja mama koja pati od reume ! Mislim, nisam ja baš u cvijetu mladosti rodila, al' baš reuma...
    I to sam zapravo mislila sve do neki dan dok nisam pročitala ovaj topic .
    Samo kaj mene stravično bole i koljena, a to se nije rastezalo u porodu?!? :?

Joooj, upomooć, možda je ipak reuma ??!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja sam 2 tjedna nakon poroda pitala da kad ću više stati u traperice. cure mi fino objasnile da nisam normalna. i načekala se...
    Sjećam se toga - ja sam te "nalijepila"!

A mislila sam si :shock: .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a tko bi nego teta apricot!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I nakon preko 50 odgovora nitko mi se ne javi ko je cuo ili imao takvo iskustvo sa vracanjem kukova. :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja vec sad hodam ko limenko, jer sve mi nesto skljoca u kukovima i izmedju nogu. sto bi moja baba rekla, dondje dokle sam izrezana
    Mostarko, da mi nisi kakve skljocaste kukove naslutila. Kakva cu tek bit kad se porodim?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hi! Mene su rasturali kukovi i rebra pa sam počela vježbati čim sam mogla (šavovi...), odnosno mjesec nakon poroda. Sad sam se još upisala na pilates i mislim da se polako krećem ka normali :D ! Neke od hlača fino zakopčavam, još da očvrsne tijesto i ode koja kila, eto komada 8) !
    Ja uglavnom savjetujem vježbanje trbušnjaka, guznjaka, kuknjaka i mislim da bi to trebalo biti dovoljno...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mostarko, pa mi cekamo da nam objasnis kako to ide.
    ja sam isto vani (austrija) i nisam jos cula za tako nesto.
    bas me zanima kako to ide, i da li se sakoj zeni nakon poroda "razmrdaju" kukovi? ili se to "namjestanje" radi samo po potrebi?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja sam prije dva dana bila kod fizioterapeuta nakon mjesec dana od poroda, izmasirao me, osobito oko zdjelice i kukova, donjeg djela leđa, i rekao da trebam još tri tretmana, jel to to "namještanje"???? :?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma ja nikako da se nakanim da zakazem, sve danas cu-sutra cu.
    Danas sam pricala sa jednom zenom i rekla mi je da se to moze i kod fiziotarapeuta raditi al ako se radi u specijaliste za to onda je bas specijalno vracanje kukova, okrenu te na stranu i nekakvim svojim vjestinama upiru i bukvalno vracaju kukove i boli strasno al poslije 7-8 tretmana se zaista sve vrati na svoje mjesto.
    Od fiziotarapeuskih vijestina se vraca novac 100% al od ovih bolnickih samo 20E i nesto.
    Fina moja Hercegovina i majka priroda.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja im kukove nebi vratila
    Nisam ih ni posudila

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj maslacak prvotno napisa
    Ja im kukove nebi vratila
    Nisam ih ni posudila

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A sad' salu na stranu. Ja sam bila kod specijalizovanog fizioterapeuta za kako nas narod to kaze u NL bekkeninstabiliteit ili ti nestabilnost karlice jos prije porda. Uglavnom radi genetike, labavih ligamenata i pada sastepenica u 30 sedmici trudnoce. To ej ovde dodatna specijalizacija nakon fizioterapije.

Niko ti nista ne radi, nego sam vjezbas. Kod fizioterapeuta i kod kuce 2-3x dnevno!!! Ne da boli, nego BOOOOLI. Ja sam oba poroda docekala sa osmjehom na usnama i nevjericom, ali sam svako vjezbanje (bukvalno svako) plakala od bolova. Nakon 10-tak dana patnje sam ponovo mogla da hodam.

Taj sindrom, koji sam ja slobodno prevela kao nestabilnost karlice nije ni najmanje bezazlen. Ali su vjezbe koje se rade potpuno bezkorisne ako nemas problema i ne bole. Ja isprobala na MM-u i nekim frendicama. Oni nista ne osjecaju, a meni suze frkte!!! Tako da ti ti dodje na bacanje para. A ako imas problema sa karlicom, ond ti to znas!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

meni se ustannovilo da imam početak išijasa (uf)... znam kako je mojima i stalno ih "ukoči". To je valjda nasljedno, a trudnoća to pogoršava.

Ja se još ne dam pa sam svaki dan počela vježbati medicinsku jogu, a nadam se da ću jednog dana opet i rolati i voziti bicikl ( meni je inače brdski biciklizam strast)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lejla, mozes li opisati neke od vjezbi? Ja sam isto radila vjezbe neko vrijeme jer mi je fizio dijagnosticirala bekkeninstabiliteit. Na pocetku je bolilo i bilo tesko izvesti pokret ali nisam plakala pa me zanima jesu li tvoje vjezbe bile drugacije.

Btw, kad sam se upisala na fitness i rekla za b.i. jedan od starijih trenera mi je dao vjezbe. Mladi su se ponasali kao da nemaju pojma. Onda sam zbog vrata opet isla kod fizio ali nije bilo zene kod koje sam isla prije pa sam dobila neku koja je tek diplomirala. Pitala sam je moze li mi iz mape, kompjutera ili bilo kakve arhive koju ima o meni izvuci vjezbe koje sam tada radila jer sam ih hjtela ubaciti u fitness program pa je rekla da ne moze. Isto tako nije mogla sama smisliti ni jednu vjezbu niti je prepoznavala ono nesto malo vjezbica kojih sam se sjecala. Tako da sam dobila dojam da im je b.i. jos nepoznat fenomen.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lilly,

b.i. nikako nije nepoznat fenomen. Fizioterapeuti se time bave vec 40 godina. Nedavno je i zvanicno prigvacena kao dopunsko skolovanje opstig fizioterapeuta u NL. Pogledat' cu ti kako se tacno zove.

Moje vjezbice su bile smijesne: Legnes na ledja, na tvrdu podlogu. Povuces stopala prema sebi (ne previse), sastavis stopala i rasiris koljena. Dobijes neki trikut polozaj gdje su ti obije potkoljenice u liniji i cine jedan krak, a nadkoljenice ti cine dva preostala kraka. Tako lezis 3x dnevno po 10-15 min. Nakon 2 sedmice se moje stanje drasticno poboljsalo u trudnoci, tako da sam mogla ina yogu i sl. Nakon poroda sam isla na medicinski fitnis. Tamo imas fizioterapeuta koji ide sa tobom od sprave do sprave i odredjujs sta i kako treba raditi.

Kod mene je inace konstatovana 20% hiperpokretljivost. Naime tamo gdje ljudi mogu zglobovima napraviti ugao od npr. 180 stepani, ja mogu nekih 200 stepeni. To ima veze sa ligamentima, ne lijeci se i jedino si mogu pomoci ako misice odrzavam u super kondiciji, pazim kako se krecem i sl.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pocela ja sa vracanjem kukova .
    Bila sam vec 4 puta na medicinskom fitnesu .
    Radim svakakve vjezbe i bole me kukovi i stomacni misici al fiziotarapeutkinja kaze kad je tako da je to znak da se vraca sve na svoje mjesto.
    Radim posebnu vjezbu i za kukove i mogu vam reci da je ucinkovita.Takodjer me prikljuce na masinu sa slusalicama za skidanje sala i kaze da ce brzo biti vidljivi rezultati. Za 2 tjd. sam izgubila 1 kg. .
    Od iduceg tjedna pocinjemo sa spravama. Imam jos 6 randesa.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MOSTARKA prvotno napisa
    E pocela ja sa vracanjem kukova .
    Bila sam vec 4 puta na medicinskom fitnesu .
    Radim svakakve vjezbe i bole me kukovi i stomacni misici al fiziotarapeutkinja kaze kad je tako da je to znak da se vraca sve na svoje mjesto.
    Radim posebnu vjezbu i za kukove i mogu vam reci da je ucinkovita.Takodjer me prikljuce na masinu sa slusalicama za skidanje sala i kaze da ce brzo biti vidljivi rezultati. Za 2 tjd. sam izgubila 1 kg. .
    Od iduceg tjedna pocinjemo sa spravama. Imam jos 6 randesa.
    Dakle... Drage moje curke, predlažem da naše RODE pod hitno potegnu neku akciju, jer na ono zboldano inzistiram da moramo i mi imati pravo!!
    Mostarka, blago tebi....idući put rađam u France...

Početno

Dobro to vracanje kukova je bas zeznuto nekog boli a nekog nista,pa kako da znam da su se vratili jer mislim kak pocet vjezbati i trcati intezivno svaki dan ako se kukovi nisu vratili mislim da i to bas nije zdravo!Zezali smo se za Mostarku,a sad bi i nama to dobro doslo,pogotovo za slaufe.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O.K. cure vidim da ste se na ovu temu dobro nasmijale, ali sad ozbiljno. Nakon poroda imam problema sa kukovima - bol u lijevom kuku koja traje već 4 mjeseca. Pomoć.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •