hmmmm...
u potpunosti se slažem sa martom, članak je u najmanju ruku traljav!
ja sam imala rh imunizaciju - ja B-, pavo 0+
on je skoro umro od toga - morali su me zbog teškog zastoja u rastu i previsoke količine bilirubina poroditi u 32 tjednu, agpar mu je bio 2/5.
nisu mi napravili coombsov test u 26. tjednu (vodila sam trudnoću u petrovoj) niti mi dali injekciju - kod nas se to ne radi. u 12. tjednu je sve bilo ok.

ne zna se zašto je u mom slučaju došlo do imunizacije jer sam nakon spontanog dobila anti D injekciju-tu se desilo nešto čudno - kod mene se prvo razvila Rh C imunizacija, pa tek onda Rh D. doktori u petrovoj nisu znali objasniti zašto i ja još uvijek ne znam više od ovog što sam napisala.

u petrovoj se inače radi interuterina transfuzija, ali mi smo bili pretežak slučaj, pavo je nakon rođenja imao 3 eksangvino transfuzije i tek onda mu je pao bilirubin

poanta je sljedeća - osim hipo-hipertonije drugih posljedica nema, ali pomisao da se moje dijete izvuklo za dlaku samo zato "jer se to ne radi" strašno je frustrirajuća
i bez obzira na to što se takva komplikacija stvarno rijetko dešava mislim da Rh- trudnice nisu dovoljno upoznate sa problematikom