Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Opet igraonica (Vrapče)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Opet igraonica (Vrapče)

Leu smo morali ispisati iz vrtića jer se jako razboljevala.

Kad smo bili na Srebrnjaku, doktorica tamo mi je rekla da ona svoje dijete vodi u igraonicu, ali na dnevnoj bazi, svaki dan po 4 sata, i da joj je to dobra opcija (zdravstveno). Mi bi rado pronašli nešto takvo za Leu.

Problem nam je međutim radno vrijeme jer te igraonice uglavnom počinju od 9 kad MM i ja već moramo biti na poslu. Baka ju ne može voditi daleko.

Svojevremeno sam od mama u parku čula za neku igraonicu/vrtić/NEŠTO, privatno, u Vrapču, oko Doma zdravlja. Mislim da mi je netko tu na Rodi slao i PP o tome ali sam ga nažalost izgubila
    Pa ako netko ima bilo kakvu informaciju, spasio bi me.

Zanimaju me i druga iskustva sa igraonicama i aktivnostima za djecu izvan vrtića, ali po mogućnosti nešto što se odvija svakodnevno.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Leptirić Lu, Bolnička 49. Mobitel 091 53 86 199. Ne znam baš previše detalja, ali evo broja pa se raspitaj.

pozdrav

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh, kako sam se poveselila :/ Ali, nažalost, Leptirić Lu je vrtić.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada ces se opet poveseliti a ne znam pomoci.
    Zasto mislis da bi igraonica od 4 sata bila zdravstveno manje stetna od poludnevnog vrtica? Pitam, jer sam i ja u dilemi. Od 2 mj. vrtica, pola smo odradili doma sa suhim kasljem i dosadnom smrcavicom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato - a to je tumačenje dotorice sa Srebrnjaka - što u nju ne dolaze bolesna djeca, jer onome tko vodi dijete u igraonicu to nije jedina opcija za čuvanje, pa neće voditi dijete u igraonicu ako je npr. šmrkavo.

Zato Leptirić Lu nije opcija, jer iako ima poludnevni boravak to je svejedno vrtić.

(No .. teorija je klimava :/ nažalost)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klimava, ali ima logike

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja trazim igraonicu na tom podrucju, pa ako nesto saznas, javi.

Inace, pun je kvart oglasa za jednu Igraonicu - a ono "igraonica" sa cjelodnevnim boravkom djece.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Obavijestila bih sve da u knjižnicama Vladimira Nazora postoje jednom tjedno igraonice za klince od 3-6 godina koje traju sat i pol, i vodi ih teta odgajateljica. Igraonice su besplatne, a uvijet je jedino da dijete bude član knjižnice odnosno 50 kn godišnje. Zgodno je to jer se stigne svašta obavit u tih sat i pol, a djeca se pod stručnim vodstvom druže i socijaliziraju, i svašta rade...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je upisana u tu igraonicu i par puta smo je vodili, nije neko čudo - zapravo, baš mi se i ne sviđa to što se djeca uglavnom slobodno igraju, ne rade nešto zajedno. Ja ne bih preporučila da tamo ostavite dijete samo jer nadzor nije baš sjajan. Koliko ja vidim, svi roditelji/bake sjede ispred igraonice i čekaju djecu (na čelu sa mnom).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I H je isla nekoliko puta u igraonicu za najmladje, od 2-3g. I vise nece ici. Kaze da joj se teta ne svidja. :? :? MM je bio u knjiznici cijelo vrijeme, naravno nije stalno gledao u njih nego je sjedio u drugom dijelu i citao novine. Ne zna sta je bilo. No, H se teta ocito zamjerila, pa vise ne ide.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Od 2 do 3god.? To je u Gajnicama? Ili u Medveščaku?
    Pa zašto ne razgovarate sa tetom da uvede malo više vođenih igara, možda jadna ni ne zna što se od nje očekuje, ipak to nije vrtić?
    Kako nadzor nije sjajan :? pa kaj radi teta ipak ih nema puno...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure, htjela bi samo naglasiti da pazite na igraonice.
    Pogotovo ako se radi o cjelodnevnom čuvanju. Kao prvo to rade nelegalno jer se u igraonicama može provoditi samo četverosatni program ( najviše ), a drugo u igraonicama ne moraju raditi stručne osobe, nemaju nikakvu kontrolu i nikakve inspekcije. Treba dobro razmisliti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam pisala o igraonici u knjižnicama u kojoj su djeca sat i pol, tek toliko da se poigraju, nešto malo nauče i druže s drugom djecom. Sve je legalno i pod vodstvom odgajateljice a ne knjižničarke.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Cure, htjela bi samo naglasiti da pazite na igraonice.
    Pogotovo ako se radi o cjelodnevnom čuvanju. Kao prvo to rade nelegalno jer se u igraonicama može provoditi samo četverosatni program ( najviše ), a drugo u igraonicama ne moraju raditi stručne osobe, nemaju nikakvu kontrolu i nikakve inspekcije. Treba dobro razmisliti
    Slazem se. Ova "igraonica" na koju sam slucajno naletila, sa cjelodnevnim cuvanjem je ustvari vrtic bez dozvole. Ne bi je nikada tamo odvela. Inace, nikad je ne ostavljam samu u igraonici, uvijek je netko gleda.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

uvijek je netko gleda.
    Osim jednom u knjiznici, kada je tata citao novine u citaonici, 2m dalje, ali nema direktan pogled u prostor za igranje, jer je zaklonjeno policama. Ali se sve cuje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sjedim ili stojim odmah pokraj vrata od igraonice (ona vratašca kao u saloonu), a kažem da nadzor nije nešto jer djeca često izlaze van kroz ta vratašca, tako da ja dijete baš ne bih ostavila tamo samo.

Zašto ne razgovaram sa tetom - pa, ne znam, to je njen 'projekt' meni je malo bezveze da djeca tamo dođu i samo se igraju bez ikakvog vodstva (mene je Lea pitala zašto se ova djeca ne ostanu doma igrati ).
    Ta teta je odgajatelj, ne mislim da bih ju ja trebala podučavati što da radi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znači da prostor nije zaseban :/ možda djeca ne bi izlazila da postoje vrata i da ne vide svoje mame ispred :?
    Znam da mojem ne bi palo na pamet da nekuda ide ako me ne vidi, ali isto tako bi mi stalno nešto imalo za reči da me vidi. Igraonica u Gajnicama mi je super jer ja odem obaviti kaj treba, dijete me ne vidi, igra se, uvijek nešto rade iz likovnog i kad ga pitam sve mu je super. Ja prva ne bih dovodila svoje dijete tamo gdje mislim da mu nije dobro ili da iz nekog razloga nije sigurno....
    A koji je raspon većine djece tamo po godinama? Možda je velika razlika u godinama pa teta ne može uskladiti aktivnost za sve. Ja bi razgovarala s njom i predložila nešto da vidim u čemu je problem.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maza36 prvotno napisa
    Igraonica u Gajnicama mi je super
    Mm bio i poljubio vrata jer se moras najaviti i pridbiljeziti za igraonicu nekoliko mjeseci ranije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To je za bebače 2-3 tako jer je ograničen broj djece... Za starije nije tako :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama su rekli da je i za starije tako, mi nismo uspjeli Leu predbilježiti za igraonicu u Gajnicama.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:? pa kaj ne vrijede ista pravila za sve? Pa to su sve Nazorovske knjižnice :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjetila sam se da sam lani kritizirala igraonicu u knjižnici VN u Vrapču, pa se sada moram ispraviti: ove sezone igraonica je bila sjajna

Dolazila je uglavnom ista ekipa djece, a tete su se stvarno jako trudile, i nevjerojatno su kreativne. Djeca su svašta radila, crtali su u svakavim tehnikama, radili nakit od glinamola, imali su maškare, a evo danas je igraonica završila za ovu sezonu sa kazališnom predstavom.

Kad se sjetim nekih mjesta na koja smo išli moram napisati: najbolje stvari su besplatne!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj Mima pa šta nisi prije javila .

Sad više nema niš ili?

To nam je 5min. hoda....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa zar vi ne idete u vrtić?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Odustali smo za ovu godinu (u ožujku) jer je nakon 3dana vrtića slijedećih mjesec dana bila bolesna .

Pa sam Leu (i sebe) poštedila još do jeseni kada će morat, nažalost .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:/ a joj, da, tako smo i mi. A eto, žao mi je što nisi znala za igraonicu.
    Na jesen će opet biti, može dijete na to ići i kad ide u vrtić, ali čini mi se to malo previše za dijete.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

je li to ona knjižnica blizu bolnice?

i mora li se predbilježiti ranije, tipa već sad za jesen?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da. Ne moraš se pribilježiti sada, a mislim da će vas i kroz godinu primiti i ako ne krenete odmah na jesen. Jedino dijete mora biti član knjižnice.
    Ali ako baš želiš biti sigurna, predbilježite se na jesen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •