Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Smrdljive noge!!!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Smrdljive noge!!!

Ne znam što se dogodilo, ali u zadnjih tjedan dana mu UŽASNO smrde noge. Peremo, mijenjamo čarape, ali dok se vrati iz škole noge su opet smrdljive!!! Ima dva nova para cipela koje nosi, ja ih zračim iako ne osjetim da one smrde, nego baš noge... da nema neku gljivicu?
    :?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neki dan sam vidjela na Oprah show da je dr.Oz preporučio jednoj curi da si pere, tj.namače noge 10-tak dana, jednom dnevno u skuhanom, ohlađenom čaju.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gljivice se obično vide, bude onako crveno među prstima na nogama i nakon nekog vremena počne svrbiti. Ako su gljivice u pitanju onda svakako treba započeti neku terapiju (to će mu doktor prepisati).
    A moguće i da mu se jako znoje noge pa od toga..

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nema nikakvih vidljivih gljivica, između prstića je sve u redu, a ne svrbi ga ništa...
    Pepi, od čega je taj čaj?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mom M. su se noge znojile i znale smrdjeti sve dok nije počeo nositi Geoxice. Smrada sada uopće nema!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Mom M. su se noge znojile i znale smrdjeti sve dok nije počeo nositi Geoxice. Smrada sada uopće nema!
    Moji klinci također nose Geoxice i do sada problema nije bilo (osim kada u kasno proljeće obuku tenisicu na bosu nogu...) ali ovaj put je stvarno katastrofa. Sklonija sam mišljenju da je do noge više nego do cipele, ali opet mi je čudno jer se ne znoji puno i tijelo mu ima ugodan, dječji miris.
    Najgore je što mi je priznao da je netko u školi već primjetio...valjda dok je vadio kamenčić iz cipele! Sav je u depri zbog toga, a ja isto, jer znam kako su u školi obilježeni oni koji imaju "neugodne mirise".

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moderatorice, razmišljam da bi možda bilo bolje da ovaj topic stavite pod "Zdravlje djece"?!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mojem M. isto smrduckaju nogice jer mu se jako znoje. Problem se rješava samo kvalitetnom obućom. Ako ga obujem u bilo kaj osim bambija, cicibana ili geoxa, on ima komplet mokre čarapice.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Mislim da su rekli da nije važno koji je čaj , stvar je da ta teinska kiselina "ubija miris".

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    potpisujem!

I ma koliko puno koštale - vrijede svaku lipu !

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    gljivice se obično vide, bude onako crveno među prstima na nogama i nakon nekog vremena počne svrbiti. Ako su gljivice u pitanju onda svakako treba započeti neku terapiju (to će mu doktor prepisati).
    A moguće i da mu se jako znoje noge pa od toga..
    Gljivice se ne moraju vidjeti.
    Vide se ako su uznapredovale.
    operi mu noge ujutro i navečer u blagoj otopini hipermangana. promatraj promjene na noktima, ukoliko nokti izgledaju grbavo, vjerojatno je zahvatilo i nokte.
    Slobodno namaži Plymicol kremom ili nekim drugim antimikotikom.
    U ljekarni postoji Cnesten talk puder, ide i bez recepta, a svakako ga plaćaš. njega treba staviti u najlonku i dobro naprašiti cipele iznutra, jer se gljivice zadržavaju i u obući. Također mu preko noći ostavi obuću na radijatoru, da se dobro prosuši.

A možda je jednostavno obuća lošije kvalitete, pa se u njoj noga jače znoji :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Mislim da su rekli da nije važno koji je čaj , stvar je da ta teinska kiselina "ubija miris".

Gledala sam i ja kad je dr. Oz pričao o tome. Mislim da se radilo o indijskom čaju. Bio je smeđe boje. Uglavnom, neka bude čaj s puno teina.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="Rene2
    A možda je jednostavno obuća lošije kvalitete, pa se u njoj noga jače znoji :/[/quote]

Već sam napisala, cipele su marke Geox, nema mjesec dana da smo ih kupili....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Već sam napisala, cipele su marke Geox, nema mjesec dana da smo ih kupili....
    A. je imao jedne izvrsne geoxice, a sad ima jedne koje su gore od ne-geoxica po pitanju smrada. Inače nema s tim neki problem, ali u ovima...uh.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razmišljam, razmišljam...
    Možda ima Vertex pravo, iako mu do sada Geoxice nisu smetale, možda baš ove izazivaju smrad...(smajlić sa začepljenim nosom...)
    Sjećam se da je jednom Miha napisala da cipele koje smrde treba ubaciti 24 sata u duboko zamrzavanje!?! :shock:
    Da li je netko možda isprobao ovu metodu?
    :?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kadulja je dobra protiv znojenja.Ne skuhati čaj,nego vrelu vodu proliti po listovima kadulje i ostaviti neko vrijeme da odstoji,uliti u posudu i umakati noge.Ako se cijelo tijelo znoji dobro se oprati u tome.Navodno djeca nesmiju piti čaj od kadulje,jer sadrži neki otrov,ali to će netko drugi znati bolje od mene.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Piplice kakve su mu školske papuče? Kakve čarape nosi? Sonja mora imati čarape čisti pamuk (ili skoro čisti pamuk) i kožne uloške u cipelama/papučama da joj se nogice ne zasmrde. Majkino dijete

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo da kažem, meni su geoksice strašno smeće, kupila sam na sniženju 2x tenisice, jedne su mi se smočile na snijegu (ok, nisu za snijeg, ali bila sam na putu i zadesio me snijeg pa su se malo namočile) i koža tenisica pokidala se na više mjesta kao da je od kartona, ne po šavu nego se baš raskidalo. A ove druge nosim, lijepe su, ali imam komentar - ne propuštaju zrak ali propuštaju vodu!!! I to odmah! Dobro da su bile na sniženju.

OnT: Umjesto onog čaja, može pokušati namakati noge u toploj vodi sa sodom bikarbonom? Navodno jako pomaže u borbi protiv gljivica i raznih smradova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •