Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: dojenačka žutica

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno dojenačka žutica

imam pitanje kako se 'sunča' dijete koje ima lagane znake žutice i pušteno je iz rodilišta bez kvarcanja - koja vrsta i snaga svjetlosti je potrebna da se pomogne a ne iziritira nježna koža

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:/

Ne znam kako bi mogla sunčati dijete sad po zimi, jer mora biti na otvorenom - sunčanje iza stakla nema koristi, jer UV zrake ne prolaze kroz staklo. Andrija se rodio u sred ljeta, pa sam ga ja skidala do pelene, i stavila na balkon u kolica, naravno da nije na direktnom suncu. Ali sad po hladnom vremenu, stvarno nemam ideju. S nekakvim lampama se ne bi usudila eksperimentirati u "kućnoj radinosti".

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala martina, to me i zanimalo da li pomaze kroz staklo -

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Važno da je malo na dnevnom svjetlu, npr. oko 12/13h kad je vani najtoplije izložiš mu malo lice i ručice, normalno obučeno dijete.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lumpar prvotno napisa
    hvala martina, to me i zanimalo da li pomaze kroz staklo -
    ne, staklo blokira uv zrake

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tako je, VANI, ništa kroz staklo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne mogu vjerovati! Meni je patronažna rekla da odmaknem zavjesu s prozora i držim djete na takvom danjem svjetlu. Uz to negdje sam pročitala da se nekad davno došlo do zaključka da sunčanje dobro utjeće na žuticu tako da djeca koja su u rodilištima bila blizu prozora su bila manje žuta od onih u sjeni. Kaj je sad od toga istina?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da, blizu otvorenog prozora. Kroz staklo prolazi toplina (infracrvene zrake), ali ne UV - sunčanjem kroz staklo ne možeš pocrniti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i meni je patronaža rekla da samo zavjesu odmaknem.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je primarijus iz Merkura rekao da stavim bebin krevetić pokraj prozora i odmaknem zavjesu. Pa valjda onda pomaže i preko stakla...ne bi bezveze čovjek rekao

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

R je isto bio malo žut kad smodošli iz bolnice, i patronažna i pedica su rekle - samo odmaknuti zavjesu i neka bude što više na danjem svjetlu, i češće dojiti. Tako sam radila, i za par dana je više nije bio žut. A da sunčanje bebe preko stakla nema koristi - nisam znala :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dokle god su ti ovako lipi i sunčani dani, iskoristi ih za šetnju.
    pusti prozor i zatvorene prostorije i s ditetom ajde na zrak.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mom M. danas 6 tjedana i još je uvijek žut? U bolnici se nismo zadržavali niti su ga ikako tretirali jer su rekli da je to normalna fiziološka žutica. Nisam se zabrinjavala, ali sada već 6 tjedana mi se čini malo previše. Inače je isključivo dojen.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li si bila na pregledu od mjesec dana? Što ti je rekla pedijatrica?

Ne bi smio biti žut više. Pođi što prije na pregled. Analizom krvi će vidjeti bilirubin i sve što treba.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo šetnja!

Mi smo išli van i sunčali se na balkonu, ali rodila sam u kolovozu. Moj mlađi je rođen nekih 5 tjedana prerano, nije dospio u inkubator, ali je bio na kvarcanju neka 2 tjedna). Dugo je bio lagano žut, ne baš kao u bolnici ali ipak... valjda 2 mjeseca, možda i dulje (ne sjećam se točno) ali nalazi su bili ok. U ono vrijeme me više brinula njegova pupčana kila koja se isto sama uredno sredila nego žutica, ali potrajalo je dosta dugo dok to žutilo nije prošlo. Dali su nam i d3 kapi relativno rano, možda na prvoj kontroli. (Uff, kako čovjek brzo zaboravi detalje...). Pitaj pedijatra!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj L. je imao povišen bilirubin prilično dugo, mislim čak 3 mjeseca. Nismo se previše zabrinjavali jer je pedijatrica rekla da je to normalna fiziološka žutica kod dojenog djeteta. I da, držala sam ga pored prozora za odmaknutom zavjesom, jer ga po zimi nisam mogla držati na hladnom. Prošlo je samo od sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Mom M. danas 6 tjedana i još je uvijek žut? U bolnici se nismo zadržavali niti su ga ikako tretirali jer su rekli da je to normalna fiziološka žutica. Nisam se zabrinjavala, ali sada već 6 tjedana mi se čini malo previše. Inače je isključivo dojen.
    Moj A. je bio žut točno 3 mjeseca. Radili smo bilirubin u krvi sa 4 i sa 6 tjedana starosti, bio je u opadanju, i poslije više nismo ništa poduzimali. Kod isključivo dojenog djeteta to nije neobično. Jedino nismo davali D vitamin dok nije odžutio, po preporuci pedijatrice, da ne opterećujemo dodatno jetru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •