Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: razlozi protiv smokija i ostalog junka

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno razlozi protiv smokija i ostalog junka

molim vas lijepo cijeli jedan popis razloga zašto je smoki i čokoladice i sav taj junk štetan.

Naime htjela bih na jednom mjestu imati sve argumente jer nas napadaju sa svim tim smećima, a ja ne znam reći ništa osim da to nije zdravo i da kvari zube. Pa dajte mi pliz savjete kako da se branim!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znam dečkića koji ima 3 godine i sve što jede su štapići, smoki, čips, pereci...što začinjenije to bolje. Tako su ga naučili od početka i uopće neće da jede normalnu hranu.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun pa ni ne treba ti više.
    To što si rekla, pametnom je dovoljno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitaj martu, ona je mogla ispasti i bolja

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja curki je alegična na neku od kombinacija tih konzervansa i aditiva, ali ne zna se koju točno pa pokušavomo izbaciti industrijsko. Jest da je teško jer voli puding i margo, ali za čips, bombone, lizalice , smoki će i sama reći da nije zdravo i da "bude joj se opet pojavilo".

Jednom je djedu rekla: Nesmiš jesti kobase, bu ti se pojavilo, skuhaj si juhu. Juha je zdrava.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

eh twitice da smo samo pametnima okruženi nemi toga ni bilo...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je definitivno najčvršći argument protiv začinjenih grickalica to što sadrže 'kemiju' (te jake začine) koji izazivaju ovisnost i poremećaje u ponašanju. Na temelju onog što sam čula i pročitala, ja u to vjerujem.
    A da izazivaju i reakcije na koži, u to sam se uvjerila kod svoje kćeri, točno znam kad je jela one kolutiće s okusom pizze, ketchupa i slično sr..., jer joj se zacrveni i okrastavi koža na zapešćima.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa

pa ja jesam, pametnima po mojoj mjeri...nemam pojma jesmo li pametni po tablicama nekog pametnijeg

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja obično kažem da ne dam djetetu hrpu konzervansa i aditiva umotane u plastiku. to nitko ne može pobiti 8)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ah, zloco, nisam bas na to mislila.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa

pa ja jesam, pametnima po mojoj mjeri...nemam pojma jesmo li pametni po tablicama nekog pametnijeg

slatko- imam starh od karijesa, zovite me paranoicnom, jos je mali za slatko. htjela bi da zadrzi sve zube u komadu dok ne ispadnu.
    mozes ubaciti jos kako je par puta imao napadaj hiperaktivnosti or something.
    smoki- kikiriki, alergije, ulje, nije zdravo, ima grceve, bude mu slabo, ne kaki...eto, sad mi padaju te gluposti za nepametne ljude kojima nije dosta- nije zdravo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Meni je definitivno najčvršći argument protiv začinjenih grickalica to što sadrže 'kemiju' (te jake začine) koji izazivaju ovisnost i poremećaje u ponašanju. Na temelju onog što sam čula i pročitala, ja u to vjerujem.
    A da izazivaju i reakcije na koži, u to sam se uvjerila kod svoje kćeri, točno znam kad je jela one kolutiće s okusom pizze, ketchupa i slično sr..., jer joj se zacrveni i okrastavi koža na zapešćima.
    uf...ne znam kako objasniti da je vegeta cista kemija i da nije za malu djecu. mislim, vegeta je sol, zar se moze zivjeti bez vegete?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vegeta sadrži pojačivač okusa 15%, 15% je sušeno povrče, i ostalo je sol
    računala sam, za 20kn je jeftinije uzeti kilo sušenog povrča za juhu nego kilo vegete

slatkiši koji nisu označeni kao hrana za bebe imaju umjetne boje, umj. arome, brdo šečera ...
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2007/10/31/0024006.html

meni je dovoljan argument da je to junk a za one koji ne poznaju engl. kažem smeće
    na jednom forumu sam naletjela na potpis: ne prepiri se s budalama, prvo te spuste na svoj nivo i onda dotuku sa iskustvom

objašnjavam samo onima koji bi mogli razumjeti

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kikiriki ,i izmišljena ili stvarna, alergija na njega, je sasvim dovoljan argument protiv smokija
    za čokoladu takođe, ali možeš reći i da jako teško i tvrdo kaka, pa ga ne možeš tome izlagati

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok, molim vas da mi netko napokon razjasni nešto u vezi krokića. Nisu dobri jer su slani i ako je netko alergičan na kikiriki... ok, to mi je jasno, ali zašto su oni kemija?
    Sastav:
    kukuruzna krupica
    pšenično brašno
    biljno ulje
    kikiriki
    kuhinjska sol
    Ne piše niti jedan E ili slično....
    Što je s onim kukuruznim krokićima?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja uglavnom ne govorim da nije zdravo, mislim da je to svima jasno i uvijek imam dojam da to ljudi doživljavaju kao osudu. Zamolim da mu ne daju jer onda neće htjeti jesti ručak/večeru. Ako netko baš upili onda kažem da ne želim da to jede i gotovo. Samo sam jednom dozivjela da se to ignorira. Treba li reći da se radilo o članu obitelji?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ah, zloco, nisam bas na to mislila.
    No, no, mogla sam sebe staviti kao primjer. Šta ću kad volem smoki, a i šta mi fali?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Ok, molim vas da mi netko napokon razjasni nešto u vezi krokića. Nisu dobri jer su slani i ako je netko alergičan na kikiriki... ok, to mi je jasno, ali zašto su oni kemija?
    Sastav:
    kukuruzna krupica
    pšenično brašno
    biljno ulje
    kikiriki
    kuhinjska sol
    Ne piše niti jedan E ili slično....
    Što je s onim kukuruznim krokićima?
    Po meni je problem to što su takve grickalice masne i ljepljive i jako jako dugo ostaju na zubima te najlekše izazivaju karijes zbog toga. Znaju ostat čak i kad djete opere zube jer oni to ne učine baš onak temeljito ko mi odrasli. Recimo, čokolada će ti se puno prije otopit u ustima i nestat pranjem zubi neko smokići. Ja ih osobno mrzim jesti zbog te njihove ljepljive strukture.
    Isto je problem i s bomobonima, a da ne pričam o lizalicama - to su sve slatkiši koji se u ustima drže dugo i to je onda loše.
    Eto od svega toga ja imam posebnu averziju prema lizalicama i Tea ih nikad u životu nije probala. U gostima ću joj dozvolit da pojede par smokija, ali lizalicu nema šanse.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najgore mi je kad vidim dijete koje jede smoki pa mu na zubima ostaju zalijepljene žute naslage smokija.
    To mi je dovoljan razloga da djetetu ne kupujem grickalice i slatkiše.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    kikiriki ,i izmišljena ili stvarna, alergija na njega, je sasvim dovoljan argument protiv smokija
    za čokoladu takođe, ali možeš reći i da jako teško i tvrdo kaka, pa ga ne možeš tome izlagati
    Mislim da je bezveze izmisljati da je dijete alergicno na neku namirnicu koju ne zelis da jede. Ja sam i praznovjerna po tom pitanju.

Mislim da je najbolji argument - Jer sam ja, mama, tako rekla. Obicno nakon takve odrijesite izjave nema podpitanja. A ni krsenja pravila.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa

ovo moje je možda malko grubo zvučalo.. Ne mislim ja da su glupi ti koji nam nude smokije, ne rade to niti iz zlobe..

Mi živimo u kući koja ima tri stana, gore su starci od MD-a, dole brat i familija (ima dva klinca). Ne mogu dakle birati te s kojima sam okružena, tako je kako je. A djeca od brata non stop jedu taj smoki i ostala smeća, nona gore kupuje stalno bananko i sl.. Umorna sam od toga da budem stalno dežurna rospija, htjela sam onako imati cjeli jedan niz dorih razloga pa da mogu biti blaga, a ne bezobrazna (kao inače)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nek meni prvo neko navede argumete ZA smoki, onda cu ja njemu PROTIV

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    nek meni prvo neko navede argumete ZA smoki, onda cu ja njemu PROTIV
    Citiram "Moja ti, ja njemu samo kesicu smokija u ruke...znas kako se smiri...ne cuje se ziv....da mogu, ko zena, kafu popit"

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na primjer:
    Zato što su prehrambene navike velikim dijelom baš to - navike, i treba ih stvarati od malena. Ako dijete uopće ne proba junk food, ni ne pati što ga ne smije jesti.
    Zato što imaju male želučiće, i ako ih napune smokijem, više nema mjesta za ručak, voće ili što već.
    Ali ako ne žele shvatiti, onda su sve to labavi argumenti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ali ako ne žele shvatiti, onda su sve to labavi argumenti.
    ovdje je point.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    kikiriki ,i izmišljena ili stvarna, alergija na njega, je sasvim dovoljan argument protiv smokija...
    Vrlo realna alergija, kolega s bivseg posla je ima i nije mu lako.

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ....
    na jednom forumu sam naletjela na potpis: ne prepiri se s budalama, prvo te spuste na svoj nivo i onda dotuku sa iskustvom
    Genijalno!

...
    objašnjavam samo onima koji bi mogli razumjeti
    Mudro

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pitanje onda -

kako dijetetu koje ide u vrtić gdje se redovno jede kinder pingvi i te gluposti dokazati da te stvari nisu zdrave i da bi ih trebao preskočiti? meni je palo na pamet lagati i dijetetu reči da je alergično na takve stvari pa da ih treba izbjevavati, ali to mi se čini malo ekstremno.

ima li netko neku drugu ideju?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi živimo u kući koja ima tri stana, gore su starci od MD-a, dole brat i familija (ima dva klinca). Ne mogu dakle birati te s kojima sam okružena, tako je kako je. A djeca od brata non stop jedu taj smoki i ostala smeća, nona gore kupuje stalno bananko i sl.. Umorna sam od toga da budem stalno dežurna rospija, htjela sam onako imati cjeli jedan niz dorih razloga pa da mogu biti blaga, a ne bezobrazna (kao inače)
    the story of my life, ja sam dežurna rošpija / luda baba koja skriva kinder pingvi-e kad ih dide donese da ih ne bi slučajno mala pojela ili vidjela (voli se igrati sa šuškavim papirom). zaista je zamorno kad trebaš nešto jako jednostavno i lako za kužiti non stop objašnjavati i braniti se ko da govoriš ludosti. ali mi je drago čitati da i još netko se nalazi u istoj situaciji i da se bori - znači kuraja rošpijama, ustrajmo !!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    pitanje onda -

kako dijetetu koje ide u vrtić gdje se redovno jede kinder pingvi i te gluposti dokazati da te stvari nisu zdrave i da bi ih trebao preskočiti? meni je palo na pamet lagati i dijetetu reči da je alergično na takve stvari pa da ih treba izbjevavati, ali to mi se čini malo ekstremno.

ima li netko neku drugu ideju?
    Gradski vrtiči su pod paskom Ministarstva koje gura koliko-toliko zdrave jelovnike bez tih šečer-junka

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Gradski vrtiči su pod paskom Ministarstva koje gura koliko-toliko zdrave jelovnike bez tih šečer-junka
    i onda ja dođem po F oko 16.30-17 - u sobi dežurstva njih 5 čuva neka druga teta (ne njegova), posjela ih sve redom za stol, i šopa ih krekerićima, smokijima i napolitankama...
    F šeće okolo i neće jesti, a teta mi napomene kako nije baš dobro jer ne želi sjediti s njima i jesti...
    a sve to u gradskom vrtiću, gdje se furaju na "zdravu prehranu"

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo nedavno pročitala na netu da se 5-omjesečna beba zarazila salmonelom od nekog voćnog deserta...ako se ne varam Montea....

neznam samo kako nekom padne na pamet davat Monte i ine stvari djetetu od 5 mjeseci...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je bio mooverov potpis ili "interes" u profilu neko vrijeme
    ko je spija, ko?

on topic, industrijski proizvodi poput smokija i cokse sadrze sto aditive, sto secer, a ti sastojci utjecu na hiperaktivnost kod djece. no, thanks, dovoljno mi je aktivan i bez toga.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam dezurna rospija Ne dajem cokoladu, smoky i sl., a svekrva i drugi me stalno pitaju zasto ne. Ludilo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a nitko me ne pita : jel dajem jabuke, kruške, jel papa svo voće , jel voli blitvu, špinat ....

oša je ovi svit naglavačke 8)

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

OffT, MGrubi, super avarar!!
    OnT, ma u kakvom mi to svijetu živimo gdje se moramo opravdavati zato što zdravo hranimo djecu?! A već vidim da ću i ja s tim imati problema.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

avarar=avatar

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor