Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Bakterije u mokraći!!!!

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Bakterije u mokraći!!!!

Pozdrav mame s iskustvom! Trebam vas savjet, misek mi je imao vec dva dana temperaturu i nikako da spustimo,tj.spustimo malo pa se ponovno digne, bili smo kod doktora i nakon pretrage mokrace i krvi dijagnoza su štapićaste bakterije, dobili smo antibiotik širokog spektra i za dva dana ponovno moramo na analizu mokraće. Luka ima 6 mjeseci, pa me interesira da li je imao netko nešto slično, hvala

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jeste li obavili i urinokulturu?

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nismo, nije nas dr.slala, na temelju nalaza iz laboratorija je dala Cefixim i sad mi se cini da je bolje, a koliko sam cula tek za tri tjedna cemo moci napraviti urinokulturu zbog antibiotika, kakvo je vase iskustvo s tim?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trebala vas je poslati na urinokulturu da se vidi o kojim bakterijama se radi...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo radili urin kod pedice i dvije urinokulture i tek nas onda poslala kod nefrologa. Beban ima 5 mj. i bakteriju klebsiella 10/4.
    Dobio da troši Sulotrim 8 dana i Cranatin. Kontrola urina i urinokulture za 14 dana.
    E da mi smo radili UVZ bubrega.
    Privatno.
    Užasno se plašim posljedica jer mi je mali.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Svakako obavi urinokulturu.

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drage mame, jucer smo bili na kontroli i salje nas na urinokulturu (iako smo pod terapijom) i za mjesec dana opet na urinokulturu, tek onda cemo vidjeti da li treba obrada, ali ljudi moji koliko urinoinfekta ima, nisam ni znala, pa svaka druga mama je bila s djetetom sa istim problemom, moja curka(4 godine) nikad nije imala takvih problema. Kad sam trazila po net-u uglavnom je najcesca bila E.coli, mi sad moramo do kraja Cefixim popiti.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo radili već 3 urinokulture, 2 sam nosila na obradu ja, a zadnju su sestre uzele pomoću katetera u poliklinici Helena.
    Kad sam ja uzimala urin bile su 2 bakterije, a s pomoću katetera jedna : Klebsiella.
    Crijevna bakterija kojoj nije mjesto tu gdje jeste sad.
    Radimo ponovo urinokulturu za 14 dana.
    Radili UVZ i nalaz nije dobar, proširenje pijeloma, beštija klebsiella napravila belaj.
    Plus teško se navlači prepucij, gotovo nikako pa ga i s tim patim.

Stalno nešto tražim po netu da se smirim i nekako poboljšam tu situaciju a pomaka nema.
    Sebe krivim i pitam se jesam li to mogla spriječiti.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga tanjica, gle nas ovdje http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=23965. Stvarno je prestrašno koliko djece je zaraženo,i koliko se jadničci moraju borit s tim...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

monax, nemoj sebe kriviti... nisi ništa kriva, baš mi je ta tvoja rečenica teško pala! postoje stvari koje se ne mogu spriječiti nažalost

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Adrijana, znam da se neke stvari jednostavno dešavaju i da uvijek ima i gorih situacija ali se nemogu oteti razmišljanju jesam li to mogla spriječiti,..možda rođen s proširenim pijelonom, a možda je uzrokovala ta bakterija. Nije imao nikakve simptome, a pedici sam otišla zbog crvenih prepona i guze.
    Mene to jednostavno proganja i što više istražujem po netu sve me više boli glava. Pročitala sam dosta postova i tvojih, ali mi nije pomoglo jednostavno se brinem. I nakon svega još manje razumijem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da... al to nisi mogla znati, mogao je biti rođen i s tisuću drugih bolesti, pa nisi ga mogla na sva istraživanja odvesti odma po rođenju!
    ja sam sigurna da si ti jako dobra majka i da nisi ništa kriva!
    u pravilu svaka prva upala dođe naglo... al 10/4 ti nije tako loš nalaz, to se može nazvati nešto kao sprječena grozna upala! mi smo imali 10/6...
    sad ćeš ga maziti i paziti da bude sterilan i sve će biti u redu!
    sretno!
    bebaču

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav mame, moram priznati da se u ovakvim situacijama osjecam bespomoćno, bas kao Monax, stalno mislim da sam ja nekako to uzrokovala, a stalno ga prematam i redovito kupam, sve mu prokuhavam i stvarno pazim da mu je sve cisto. Misek je rođen s uvrnućem testisa par sati nakon poroda i sve mi je jedno s drugim koma. Curka ima 4 godine i s njom nikakavih problema, a on 6 mjeseci pa sve na njega. Mislim znati cu vise (nadam se) nakon urinokulture,ali koliko vidim tih se bestija nije lako rijesiti.

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Stella, sad sam bila na linku koji si ostavila, PA TO JE STRAŠNO!! Sad me je tek strah i to jako, pa zašto se to događa bebačima i to u toliko mjeri.Ja sam pitala pedicu u vezi moga mišeka (koji bi mogao biti razlog) da li voda, još mu ne mogu kožicu prevući pa da li su se bakterije namnožile ispod, da se nije nahladio i sl., a ona je rekla da smatra da 80% urininfekta uzrokuju jednokratne pelene.Zanima me da li mame koje koriste platnene pelene imaju tih problema i da li je to uopće u vezi.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

već smo imali negdje taj topić, dal djeca sa VUR-om i čestim upalama imaju platnene il jednokratne pelene! i ispostavilo se da to nema veze, i u platnenim pelenama djeca dobe E.Coli isto tako...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i nas ovdje...
    B. i E. ce sad imati 7 mjeseci.
    Krenulo je tako da je tri noci (dva dana. jedan dan je bio super) B. imao temp do 40 koju smo skidali i drzali pod kontrolom kupanjem, oblozima i lupocetom. Kako je dolazio vikend jucer je mm otisao do pedice da pitamo sta da radimo (nakon sto smo ju od 13h bezupjesno pokusali dobiti na tel).
    Rekla je da danas damo mokracu i krv.

Sinoc mu je bilo dosta lose.

Nocas je bio bez temperature, jutros se probudio sa 37, mislili smo da ga mozda ni ne vucemo u ambulantu, jer je zadnji lupocet popio jucer u 15h, nema temp. i izgleda veselo i ok.

Nakon toga mu je brzo skocila na 38, pa brzo pala na 36.6, pa mi odlucili ipak otici jer mi je to skakanje malo cudno.

Do sad mu vise nije skakala i nema je.

U mokraci su mu nadene 2 bakterije, leukociti poviseni - 20-50, u krvi leukociti 16,6. (ne znam koliki je problem sto je mokraca bila starija od 1h, koliko nam je na kraju teta u lab. rekla da smije biti, ali kao dobro, pogledati ce ju)

I kaze teta u lab. da mu je krvna slika losa i da bez obzira na terapiju koju dobijemo sad dodemo u pon po ostatak nalaza i odemo svojoj ped zbog te lose slike...
    Na dezurstvu su nam rekli da misle da je to za antibiotik ali da je na nama da odlucimo, mozda mu se tijelo samo izborilo...mozemo na zaraznu napraviti urinokulturu, ne moramo.

Zarazna kaze da dodemo, da se ceka 2-3 sata.
    Salata kaze da ne moramo doci ako je sad ok, ali ako mu se temp. opet popne iznad 39 da odmah u bilo koje doba hitno dodemo.

I sad ne znam sta da radimo.

Koma mi je da sad bude u zaraznoj u cekaoni i pokupi jos ko zna sta + morali bi povesti i E., jer oni samo cicaju i ako se tako dugo ceka ja moram s B. , a onda i E. za cicom (+ nisu cijepljeni).

Da cekamo, da idemo odmah... Koliko je to hitno, opasno?

Sta to znaci da mu se organizam mozda sam izborio? Sta se dogodilo sa bakterijom, ona je i dalje tu i ceka sljedecu priliku ili?

Oprostite na dugom postu. Ne znam sta da radimo, jurimo, zurimo, cekamo, pustimo dok je on ok...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

s obzirom da od toga puno djece dobiva sepsu meni to baš nije za sjediti doma...
    mi smo završili u bolnici radi obične provjere urina bila je e.coli 10 na 5, bez lošeg raspoloženja, bez temperature i bez gubitka apetita il na težini...

a samo od te prve urinoinfekcije su nam oštećeni bubrezi...

svakako napravite urinokulturu... nalazi su za 3 dana...

a 7 mjeseci... može pit cranactin brusnicu... nije za liječenje upale al dobra za prevenciju

a opet može bit da je urin kontaminiran, vrijeme je viroza... nema nikakve druge pojave? smrcanje

ali ako ste vi snizavali temperaturu lupocetom, lupocet ce je skinut, ali bakterije nece nestat... to je prikrivanje dokaza... glupo zvuči al...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a moje iskustvo je sa Šalatom slijedeće:
    dođem u ambulantu i inzistiram da joj izvade urin jer mi je sumnjiva (samo miris mokraće i malo ponašanje, nije bilo nikakvih naznaka al to su majčinski instikti) oni uzmu urin (bio je petak) i vele neka se vratim u ponedjeljak :?
    ona ima refluks 2. stupnja iznam kakve mogu biti poslijedice pa sam se svađala i ajde doktor će me primit, i opet mene doktor pošalje doma , onda sam inzistirala na lijeku i dobila ga...
    uglavnom došao je ponedjeljak, Klebsiella 10 na 5, zamisli šta bi bilo preko vikenda?
    uglavnom, odonda se više tamo ne liječimo...
    svi oni čekaju da se prvo desi katastrofa, prevencija i spašavanje bubrega ništa ne znači kako sam ljuta na to

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti!
    Bas smo se bili dogovorili da idemo, samo jos da iskombiniramo kako i kada...a sad kad sam procitala tvoj post...mislim da ce to biti cim se B. probudi, iako to znaci budenje i urlanje za E., jer on sad id espavati, a B. nece jos dugo...ah cari blizanaca.

Ne zvuci glupo ovo za lupocet i ja ga nerado dajem, ali bila sam sama, a onda tesko kombiniram drugacije skidanje temp, jer i E. trazi puno paznje.

On je sad 24h BEZ lupoceta i nema tempereturu, a nocas smo mu stavljali zadnje obloge - zato smo i jutros i sad bili razmisljali da li da jurimo ili ne.

Meni je strasno da oni nama kazu - kako hocete, ako je to tako opasno. Pa koji im je? Ja ne mogu znati sve o svemu.

Oni za sad samo doje, ali kad pocnu piti pokusatoi cemo sa brusnicom.

Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

puno sreće...
    i ja sam općenito protiv antibiotika ali kod urinarnih infekcija su nazalost manje zlo... bolje to nego ožiljci na bubrezima...

nadam se da je nešto prolazno...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Refluks...

Meni je B. gotovo svaki dan povracao do 3. mjeseca, rekli su mi da mozda ima problema sa refluksom, ali da dok je 1xdnevno i ako prode do 3. mjeseca da je sve ok. Da li je to "taj" refluks ili ih ima razlicitih. oprostite mozda je pitanje gluuupo, ali zbilja se ne kuzim u sve to (a vidim da je vrijeme da poradim na tome malo), mi doma imamo samo lupocet sad zbog njih i nas i riejtkoidemo doktoru, tak da mi je sve to sa bolestima i ljekovima jako nepoznato.
    On je prestao povracati i tako nismo radili nikakve pretrage, nista, niti vise pricali o tome.

I sad se vec duze mucimo s crvenilom oko pisulinaca kod obojice (mazemo s plymicolim vec 4 tjedna i bolje je, ali nije dobro), da li i to moze imati veze?
    Mozda bi bilo dobro kad vec idemo gore ako bi nam i za E. mogli napraviti urinokulturu.

B. (ni E.) ne smrca, nista. Cinilo mi je prekjucer, ko da pocinje kasljucati, ali je stao. I sad izgleda ko savrseno zdrava beba.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrijana66 - Hvala. I ja se nadam.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to je želučani refluks... povraćanje,
    a ovo urogenitalni...
    http://www.poliklinika-helena.hr/
    možeš ovdje pročitat osnovne stvari...

nadam se da nemate nijednog...

možda imate bakterije u mokraći radi tog crvenila... bez da ima u tijelu bakterije...
    oni će vam izvaditi urin, prvi test će biti gotov za 5 minuta i vidjet će se broj bakterija ako ih ima otprilike, a za 3 dana kultura tih bakterija...

jedino ako mu je crveno područje možda će to raditi kateterom da mokraća bude sterilna :/

ja sam isto imala problema s crvenilom, jedino rješenje mi je bilo što sam kupovala ekološke pelene...

ne znam za E. dal će mu htjeti ako im kažete da je sumnjiv napravit će... to sve ide kako im se da i neda... ali možda bolje da E. vadite kad to crvenilo prođe da mu ne stavljaju kateter, pedijatrica vam da uputnicu i lijepo odnesete mokraću na kontrolu...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pooh meni pričaš
    prije nego sam saznala da ima refluks nisam ni znala šta je doktor a kamoli bolest, zadnje dvije godine proučavam tu bolest .i ne samo tu.....

bolje dok ne znaš 8) , barem ste zdravi...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    to je želučani refluks... povraćanje,
    a ovo urogenitalni...
    http://www.poliklinika-helena.hr/
    možeš ovdje pročitat osnovne stvari...
    Hvala. Bilo mi je cudno kako bi pisa i busa bile povezane , ali kaj znas kad ne znas .
    I ja se nadam da nemamo ni jedan.
    Evo B,. se probudio, a E. spava. Nek si i E. malo odspava, pa gibamo.

Puno, puno, puno hvala!!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nasa dijagnoza je upala bubrega .
    U subotu smo otisli na zaraznu, na kraju su nas ostavili u dnevnoj ambulanti, jer mu kao treba terapija antibiotikom koji se dobiva intrevenozno.
    MM je pitao da li moze ujutro dobiti terapiju, zbog E. koji je ostao doma i osim cice niej nista stavio u usta. Zena se zaderala "Ne".

Smjestili su nas, odveli njega, nisu mi dala da udem i budem s njim dok su ga obradivali...on je urlao ikad su ga vratili bio je sav izbezumljen, ni cicu nije htio.

Dali su mu terapiju, a onda i infuziju.

Smirio se i oko 23 zaspao, a oko 24h pococao.

U 1h u nocu dode doktor i pita ne zasto smo mi danas dosli. :shock:
    Tu mu kao pise da je diejte imalo 3 dana temp, a danas nema. Ja mu objasnim cijelu pricu...

Mislim...nakon sto smo 2 puta zvali, prosli dvije njihove ambulante, pitali da li postoji mogucnost da dodemo sutra...on mene pita zasto smo tu !?

Da ne duljim, pitao me da ako zelim mozemo sad ili ujutro doma.
    Ja ga pitam sta to onda kod njega nije tako opasno (jer su nam do tad svi govorili da je nalaz mokrace jako los i da je to koma), a on kaze da nije.
    Neka 9 dana pije cefixim i onda da nakon toga napravimo UZV bubrega (i jos nesto, samo sam zaboravila), ali da to ne moramo zuriti, nije hitno.
    I da se onda obratimo nasoj ped jer je B. anemican.

Skinuli su mu infuziju iz koje nije skoro nisat iscurilo i mi smo otisli doma.

Ko je tu sad lud? Oni koji su nas hospitalizirali ili on koji nas je pustio doma?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hospitalizacija uopće nije potrebna, treba svaki dan dobivat inekcije,
    hospitalizira se iz razloga da naprave SVE PRETRAGe,
    i naravno da ovisi o broju raspoloživih kreveta i mjesta...
    znam, grozno...
    najvažnija je terapija,
    upala bubrega... :/
    grozno, dobro da ste otišli na vrijeme...
    da niste još bi se jače oštetili bubregići, sve je ok...
    bude ok...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oni ti njemu uopce nisu namjeravali raditi pretrage, tj. bar nam to nisu rekli.

Inekcije nitko nije ni spominjao kao opciju, a mi smo bas dali do znanja da bi nam takva varijanta bila puno draza i izvedljivija.

Tako da ni sad on ne prima nikakve inekcije...

Valjda ce biti sve ok. Jucer je bio koma, za razliku od svih ovih dana kad hje bio ok, ali danas je opet veseo.

i hvala ti!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

B. mi je malo prije dva puta za redom povracao. Nadam se da je od antibiotika...
    Ima li tko iskustva sa Cefiximom?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opet pvraca. u principu svaki put nakon cicanja...
    mislim da moramo nazad za bolnicu...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ubacit ću se ovdje s jednim pitanjem.
    Koliko se treba čekati za uzimanje urina nakon antibiotika?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pooh, kako su oupce saznali da ima upalu bubrega? po čemu? ja znam da se PRVE urinoinfekcije, odnosno upale bubrega uvijek liječe inekcijama...
    to su mi svi nefrolozi do sad rekli...

moguće da je od lijeka...

vađenje urina nema veze s antibioticima, ok ima ali postoje vrijednosti na koje paze, mi smo pili antibiotik non-stop (profilaksu) i davali urin i samo smo rekli da pije antibiotik. Točno se zna koliki je broj bakterija kad piješ i kad ne piješ antibiotik i sve ostalo vezano s tim... tko ti je to uopće rekao da se ne može vadit urin dok pije antibiotik?
    mi kad nosimo u Klaićevu urin imamo isto takve komentare da mi je čudno,,, djeca koja imaju refluks MORAJU biti sterilna pri uzimanju urina, a ona meni da mora biti prvi nakon noćnog spavanja... mislim, točno se zna broj bakterija pri sterilnim uvjetima, a ovako bi nalaz bio katastrofa i liječenje nebi bilo adekvatno...
    oni unaju općenit slučaj ali sve ostalo...
    koma

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nina nema refluks, imala je dva puta e.coli.
    Sad je pila antibiotik za upalu uha, a planirala sam joj odnijeti urin u Klaićevu pa mi je dok. rekla da pričekam dok popije antibiotik jer se ne pokaže prava vrijednost, a to sam i sama znala jer su mi već negdje to rekli pa mi je ostalo u glavi. Isto tako i pod temperaturom mislim da nije pravo stanje :?
    Znači, antibiotik ne pije tjedna dana i mogu odnijeti urin?
    Adrijana, hvala na pomoći, odsad samo nosim urin u Klaićevu, nema više grozne Šalate

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš čudno, mi svaki put kad imamo temperaturu
    OBAVEZNO moramo vaditi urin jer je najveća šansa
    da opet dobije E.Coli... i ostale beštije

pedijatrica nam svaki mjesec da uputnicu i nosimo urin u Klaićevu...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jednom smo bili na hitni u čk, jednom u klaićevoj, i pedijatrica i nefrologica...
    svi nas za svaku teperaturu šalju na urinokulturu...
    OBJAŠNJENJE: svaka bolest pogađa dijete tamo gdje je najslabije, svaki
    pad imuniteta pogoduje ostalim
    bolestima kojima je dijete inače podložno...
    a s ovim se ne zeza jer uništava bubregiće...

ALI mi imamo refluks...
    i nijedan put u svim tim bolestima nije imala povišene bakterije...
    na sreću

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pedijatrica nam svaki mjesec da uputnicu i nosimo urin u Klaićevu...
    Mi idemo u Helenu svaki mjesec, ali sad kontam da i mi idemo na uputnicu jer čemo kontrolirati urin i cijelu sljedeću godinu.

Adrijana66 jel idete u Helenu na kontrole?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da u Heleni se liječimo, ali nam je tamo dr rekla
    da ne trošimo novce (baš je ) za urin vaditi, da sve što možemo radimo na uputnice i naša pedijatrica nam da uputnice

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pooh, kako su oupce saznali da ima upalu bubrega? po čemu? ja znam da se PRVE urinoinfekcije, odnosno upale bubrega uvijek liječe inekcijama...
    to su mi svi nefrolozi do sad rekli...

moguće da je od lijeka...

koma
    Oni su rekli da se to vidi iz nalaza urina jer su mu lekociti strasno poviseni, a i sedimentacija, uglavnom kao ciejli nalaz urina je jako los.

Kad sam ja pitala kako to da on vise nema temperaturu ako je upala tako jaka povisenim tonom sam dpbila odgovor :"To ni meni nije jasno, ali on vam ima dijagnozu i mora ostati."

Prestrasno. Pa kako nam ate inekcije nisu ni spominjali?

On sad napokon spava, ali je oslabio strasno...
    Danas je bas lose, do sad ga nisam vidjela ovakvog.
    I temp mu se malo penje - sad je na 37.9

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da u Heleni se liječimo, ali nam je tamo dr rekla
    da ne trošimo novce (baš je ) za urin vaditi, da sve što možemo radimo na uputnice i naša pedijatrica nam da uputnice
    Ja mislila pogledati za neko dodatno osiguranje, do sad smo radili s kateterom (250kn)a bolje da u nešto drugo spremim te novce.
    Dalje radimo na vrećicu. Moram provjeriti s našom pedicom to s uputnicama.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Adrijana, znas li vidi li se vec po UZV jesu li bubrezi osteceni? Moja M je imala jaku upalu s 2i pol mj ali dr C. smatra da ne treba radit scintigrafiju... sto me veseli zbog jakog zracenja koje ce izbjeci, ali ipak se pitam. :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možda malo, ne znam puno o tome, ali mislim da sam nedavno pročitala da se može oporaviti...
    samo zdravo papajte...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas sam isla po nalaz urinokulture i opet bakterija.
    Urin sterilan mjesecima i sad opet
    Sad na nalazu E.Coli 10 na 3.

Ja ću izluditi. Nosila sam urin u Mirogojsku

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo jucer dobili prvi nalaz urinokulture bez antibiotika.
    B. je sterilan, a E. pise e.colli vise od 10na4, manje 0d 10na5.

B. je imao upalu bubrega i e.colli 10na6.
    E, sad ili je mm pomijesao uzorke ili je sad E. na redu ...
    Ako je tako onda sigurno oboje imaju refluks i morati cemo na mikciju koji smo taako zeljeli izbjeci...

Ono sto nam je malo cudno je to da je nalaz urina od ovog tjedna i jednom i drugom ispao bez bakterija.
    Sad cekamo nalaz urinokulture da vidimo.

Zar je moguce da u jednom tjednu ima e.colli 10na5, a za 7 dana nista?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Monax - zao mi je. malenom.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Išla sam u Helenu da uzmu urin, ako sam ja zbrljala pa se nadam da nema bakterija

Ako bude bakterija moramo ići na MCUG a ja se tako plašim.

A stariji dobio gnojnu upalu grla, sad mi se oba maze.

Nekad imam osjećaj da što više pazim njima sve gore.

Pooh ovo je fakat da se izludi s nalazima.

Gdje vodiš klince? U koju bolnicu?
    Gdje si nosila urin za urinokulturu?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nas su prvo sa hitne poslali na zaraznu, gdje smo bili hospitalizirani...
    Nakon toga smo otisli u Helenu, a dr.C. nas je poslala na mcug U klaicevu.
    Bili naruceni ... na nasu ruku odlucili ne otici (dr.c. smatra da moramo i to s obojicom jer smo i kod E. nasli bakteriju, kad smo mu za svaki slucaj dali provjeriti urin), skinuli b. s profilakse i sad cekamo, e. isto vise nije na antibiotiku.

Tak da trenutno nigdje ne idemo, svuda smo bili samo jednom.

Prvi urin i urinokulturu smo nosili tu u DZ u Zapresicu, drugi urin isto ovdije, a urinokulturu u Klaicevu.
    Danas ce nam biti nalazi...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pooh, puno srece... ne mogu vjerovati da se tako brzo opet pojavilo...

necu da te plasim, ali mislim da je kod vecih stupnjeva refluksa brz prodor bakterija u kratkom vremenu, al to nista ne znači, ako ima crvenilo na piši može biti kontamiran urin pa je nalaz 100 puta katastrofalniji, ili ako je bio na toplome...

pusa blizancima

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Adrijana66"]Pooh, puno srece... ne mogu vjerovati da se tako brzo opet pojavilo...

necu da te plasim, ali mislim da je kod vecih stupnjeva refluksa brz prodor bakterija u kratkom vremenu, al to nista ne znači, ako ima crvenilo na piši može biti kontamiran urin pa je nalaz 100 puta katastrofalniji, ili ako je bio na toplome...

pusa blizancima [/quote

Znam .
    Najgore je sta se danas spremamo na more i sve se bojim da se ne ponovi prica od proslog puta s bubregom, a sad jos da nismo u zg...

B. se nije vratila bakterija - on je imao upalu i e.colli i on je i dalje sterilan.

Ispada da je sad E. dobio e.colli, a po meni bi to znacilo da oboje imaju refluks.

No postoji i mogucnost da je mm zamijenio uzorke , pa da bakteriju ipak ima B.

Ma koma .

Imaju crvenilo na pisi i po misljenju dermatologice i imati ce ga, jer imaju jako osjetljivu kozu. Mozemo mazati s kortikosterodom. A kako ja ne zelim, za sad smo na mijenjanju pelene nakon svakog piskenja i naravno kakanja, tako da su stalno suhi.

Da li je urin bio na toplom?...u stanu je toplo, a koliko je stajao da prikupimo jedan i drugi se vise ne sjecam. To nam je bas problem, jer ne mozemo skupiti i odmah nositi, nego moramo cekati i drugog da se popiski, a to je onda tesko namjestiti da bude u ok roku + transport...

Ima jos jedna stvar kod E. koja rusi nadu da su oni ok, a to je da je izgubio na tezini. 150g u mjesec dana. (B. super napreduje iako je bio bolesniji i od dohrane skoro nista ne pojede. samo cica...)
    Tako da se bojim da nam ipak ne gine mikcija i potvrda refluksa...jos samo koji stupanj...?

No jos se malo nadam...

Danas u 14h su nam gotovi novi nalazi ovotjedne urinokulture, pa cekam da to vidim.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo juče u heleni dvije vrećice mijenjali, svako 45 min.

Kad sam ja nosila urin, odmah poslije spavanja, oprala ga i zalijepila vrećicu pa se popiškio za 2-3 min i trčala na Mirogoj, al sve se nadam da sam ja zbrljala nešto.

pooh klincima. Nadam se da će nalaz biti ok.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa

Kad sam ja nosila urin, odmah poslije spavanja, oprala ga i zalijepila vrećicu pa se popiškio za 2-3 min i trčala na Mirogoj, al sve se nadam da sam ja zbrljala nešto.

pooh klincima. Nadam se da će nalaz biti ok.
    I ja se nadam. Drzim vam fige i saljem .

Mi nasima isto keljimo vrecice nakon spavanja, ali oni znaju po sat vremena ne piskiti(ako imaju vrecicu )!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •