Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako staviti i izvaditi meke leće?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Kako staviti i izvaditi meke leće?

nakon 12-godišnjeg staža s tvrdim lećama,imam meke,danas ih podigla u optici.Tako rado bih ih isprobala,ali ne znam princip stavljanja i vađenja,pa vas molim za pomoć.Teta u optici je rekla da se strpim do utorka,kad će doći doktorica i sve mi objasniti,ali meni je taj utorak nekako predaleko..

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lecu s prstom izvadis iz kutijice na dlan. kapni malo vode za lece i protrljaj lecu i onda je kaziprstom stavis u oko. moj savjet : gledaj u lecu, ne u ogledalo. za pocetak, za stolom i sa malim ogledalom pokusaj staviti u oko jer ces je lakse nac ako ti ispadne. meni je isprva trebalo dosta da je stavim a sad bi mogla i u mraku. (nosim ih vec 6 god).
    nadam se da si bar nesto razumila
    inace, koliko traju te lece koje si uzela? godinu ili manje? moje se mjenjaju svako dva mj i jako su ''ljigave'' , sta duze traju ''tvrdje '' su i lakse ih je stavit.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam jednako stavljala i jedne i druge
    nasred dlana malo otopine u koju bi petim prstom jagodicom druge ruke stavila leću čija bi se unutrašnjost priljubila za jagodicu...istim prstom je proprala....pa kažiprstom uzela za vanjski središnji dio, dr rukom malkice raširila kapke i stavila na oko

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

izvadis kaziprstom i palcem. uhvatis za sredinu i povuces. ispocetka je mozes pokusati gurnuti prema kraju oka kaziprstom ako te je strah sa dva prsta (ja sam se prvi put ustipnula za oko - boooliiii)

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

leće traju 3 mj,ali sam dobila komplet od 4 para,tak da sam sad mirna godinu dana.idem ih probat stavit,hvala na odgovorima

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

javljam da su leće uspješnim zahvatom završile u mojim očima.
    brinulo me što imam sitne oči,a ove leće su mi nekako veće od tvrdih.
    sad me još čeka vađenje za koji sat.nemam pojma kako ću to izvesti,ali se nadam da će praksom sve doći na svoje.postoji li pumpica za vađenje?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nema pumpice, s prstom nježno pogurneš prema dolje i uhvatiš s palcem i kažiprstom. Ja ih nosim već oko 15 god. i tako ih najlakše skidam.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema pumpica, al postoji nesto sto izgleda kao...hm... gumena pinceta, rekla bih. pa time 'ustipnes' lecu van iz oka.

ja sam s tim vadila lece do prije godinu dana (nosim ih jedno sest godina) - najcesce imam prilicno dugacke nokte pa me bilo frka da se ne zgrebem po oku pa bi pod utjecajem tog straha cim bi se priblizila prstima oku pocela bjezat sama od sebe

vadio mi ih je muz, kcer (koja je imala tri godine kad mi ih je pocela vadit ), al na kraju mi je prekipilo kaj sam ovisna o njima i stipaljci, pregrizla strah i pocela ih nekak vadit prstima
    izbecim oci, sirom rasirim usta - bez toga mi ne ide , srednjim prstom lijeve ruke primim gornji kapak, srednjim desne donji kapak i kaziprstom i palcem desne izvadim lecu.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

javljam da je i vađenje bilo uspješnoobavljeno,čak puno lakše nego što sam si mislila.s ovim lećama sam preporođena,tvrde su me već poprilično žuljale.
    izgleda da mi neće trebati nikakav "pomoćni alat" za vađenje.još malo prakse i na konju sam.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam pumpicu za polutvrde koje nosim. Meke sam malo kao zgužvala s kažiprstom i palcem i izvadila.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    izbecim oci, sirom rasirim usta - bez toga mi ne ide

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

e da nije vas, nebi ju izvadila 3 dana al ozbiljno, nikak ju uhvatit....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •