Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Vinogradska bolnica-što i u čemu ponijeti???

zaklina1

Početno Vinogradska bolnica-što i u čemu ponijeti???

Pozdrav svima,evo me opet sa jednim pitanjem.Upravo sam u 39tj i torba za bolnicu je naravno spremna već neko vrijeme,e sad me muči to što sam sve stavila u jednu torbu i šta ću ako mi ju odvezu u sobu,a mene u rađaonu.Ne znam kakav je sistem u Vinogradskoj,da li je možda pametno da si te neke osnovne stvari koje će mi trebati odmah stavim u ruksak,ali opet mi je bed jer imam jednu torbu za odjeću,jednu za kozmetiku i sada ako još uzmem ruksak izgledat ću kao da idem na izlet :/ ,a zaista ne bih htjela odmah na početku upasti u konflikt sa osobljem.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uzmi sve u jednom jer itak itak u radjaonu mesmijes nista ponjeti,oni ti i njihovu spavacicu daju.a kad rodis i moras tamo lezati 2 sata,onda samo zamolis sestru da ti da iz torbe mobitel ili kaj ti vec treba..i stvarno ti donesu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj elizabet20 prvotno napisa
    uzmi sve u jednom jer itak itak u radjaonu mesmijes nista ponjeti,oni ti i njihovu spavacicu daju.a kad rodis i moras tamo lezati 2 sata,onda samo zamolis sestru da ti da iz torbe mobitel ili kaj ti vec treba..i stvarno ti donesu.
    tak je, samo ja sam imala cijelo vrijeme mob na stoliću pokraj jer sam čekala da mi kažu kad smijem pozvati muža da dođe

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nedavno sam rodila u Vinogradskoj. Stvari sam spakirala u veeeliki kofer. Na vrh kofera sam stavila u vrečicu ručnik, WC papir, gel za tuširanje, britvicu i gumene natikače. To mi je sve bilo pri ruci za klistiranje, brijanje, tuširanje. Može i vlažne maramice, ako ih koristiš. Dobro je da ti je na vrhu torbe pri ruci i vrečica s jednokratnim gačama i paketom uložaka, to ti dobro dođe za prvo kupanje poslije poroda, ako si ne možeš sama izvaditi da ti sestra ne traži po torbi. I vrlo je korisno isto pri vrhu imati nešto za pojesti i popiti kada te smjeste u sobu, meni se vrtilo, pa mi je pomogla litra vode i keksi.
    I naravno mobitel. Kofer su inače za menom vukli cijelo vrijeme, nije bio u sobi, jer sam išla direktno s prijema u box.
    Inače ja sam ga pretrpala, probaj uzeti minimalno stvari.
    Dobar provod želim!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zasto britvica :shock: Hoces reci da su te brijali s tvojom? Ja rodila dva puta tamo, oba puta su me s njihovom. Ali taj je barem bilo wc papira, vidim da se sad mora nositi ....

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam drugi put tako naglavačke uletila u rađaonu da ne znam ni gdje mi je glava bila a kamoli torba

uglavnom, MM je sa sobom u rađaonu ponio vrećicu sa vodom, maramicama i mobitelom i to mi je bilo super, to sam ponijela sa sobom i u predrađaonu i naravno da sam svu vodu polokala što kao ne bih smjela

a torbu sam dobila tek drugi dan ujutro, ovo se sve izdogađalo u gluho doba noći. i da, slažem se da poneseš što manje stvari, puno vatenih uložaka, jednokratne gaćice, vodu obavezno, punjač za mob., nešto za tuširanje, ručnik i wc papir, sve drugo ti mogu donijeti. i obavezno neko masno mlijeko za noge ili zagrebački melem, koma su im plahte i jako je vruće.

sretno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam se nesto malo brijala prije pa me nisu ni brijali tamo.mislim da sam vidjela onu njihovu britvu da bi se onesvjestila.ma netreba britvica, oni uvijek uzmu onu njihovu.
    wc papir obavezan i sapun takodjer.oni ti to tamo nemaju..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Brijali me s mojom (pitala sam sestru da li može, pristala je), ali je još popravljala sa njihovom iz doba pračovjeka.
    Istina, plahte su im koma, ja sam se radi reza nekako vukla s kreveta prvo na koljena pa dolje, uglavnom, koljena su mi zacijelila tek za mjesec dana, kao da sam ih vukla po brusnom papiru.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Trini prvotno napisa
    Zasto britvica :shock: Hoces reci da su te brijali s tvojom? Ja rodila dva puta tamo, oba puta su me s njihovom. Ali taj je barem bilo wc papira, vidim da se sad mora nositi ....
    Možeš tražiti i da te briju tvojom, zašto ne.. njihove su tupe, mogu te porezati, a iskreno, ja bi sumnjala i u čistoću tih njihovih..ne dao Bog da mi još prenesu neku beštiju

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ne vjerujem da bi bas istu turpiju koristili nesteriliziranu na vise zena :shock: mislim, ipak je to bolnica, zar ne?! u svakom slucaju, tijekom poroda ima toliko prilike da se covjek necim zarazi da je najbolje o tome uopce ne razmisljati i ne opterecivati se.

u svakom slucaju, unatoc svim strasnim pricama o groznom klistiru i brijanju tupim britvama i sl. moram priznati da pri pba poroda u Vinogradskoj s tim nisam imala ama bas nikakvih problema. klistir uopce nije bio tako strasan, a obrijali su samo mali kruzic oko rodnice, tako da se s prednje strane nije skoro nista vidjelo ... doduse, ja i inace pazim na to da ne obrastem.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram se složiti s Trini, meni isto brijanje i klistiranje uopče nije bilo neugodno u Vinogradskoj, Porod također, sve u svemu vrlo lijepo iskustvo. Več sam ih nahvalila na rodilištima.
    Što se tiče britvice, to je čisto tvoj izbor da li ti je ugodnije s tvojom ili njihovom, niti jedna, niti druga opcija nije obavezna (da se pregovarati, kao i o svemu drugom).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma nek te muž ili netko obrije doma,možeš i sama ,ne moraš vidjeti,lijepo opipaš i skužiš ak si kaj fulala,tak sam se ja brijala

a u rađaonu ideš ti i njihova spavaćica i kompresa među nogama i to je to.i šlape.tvoj kofer pospremi se u jedan ormarić ili predrađaonu i dobiješ stvari kad legneš u svoj krevet.s tim da torbu i mobitel dobiš čim te izvezu iz boksa da odležiš onih 2 sata poslije poroda,traži sestru donijet će ti.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam rodila u vinogradskoj prije pola godine i moje preporuke su da strpaš sve u jednu torbu jer ionako u rodilište ne nosiš ništa. Sadržaj torbe bi kao trebalo isprazniti u ormarić kraj kreveta što meni naravno nije nikako pošlo za rukom, pa su sestre prije vizite malo gunđale. Ono što je meni bilo neophodno: puno paketa uložaka i hrpa toaletnog papira, tekući sapun, ručnici, japanke ili nešto plastično za noge, mobitel, kovanice za aparat za kavu u hodniku, sve ostalo po nahođenju. Inače, svih deset sati koje sam provela u rađaoni svi su bili divni.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure,gdje bih mogla kupiti nekakvu torbu za bolnicu a da mi poslije posluzi za bebaca uz kolica..?ne planiram nositi puno stvari u bolnicu odjednom ,samo nuzno,poslije ce mi netko donijeti sto mi bude trebalo......

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bas mislim obrnuto, sve stvari uzeti odjednom i s tim uci u rodiliste, a ne da me MM vozi u bolnicu, onda donosi stvari nakon par sati, sutradan i sl....i nekako mi se cini najzgodnija ideja s koferom na kotacice, ali doma nemamo tako mali, a iskreno mi se ne da jos davati lova i za to ... pa cu valjda sve ugurati u torbu ....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja rodila prije 7 mjeseci i nosila sam torbu od kolica....3 ručnika, 3 paketa Vir, papir za wc, vlažne maramice, četkica, šamponi, češalj, mob, papir i olovka, japanke, šlape, jednokratne gaćice, krema za tijelo, labelo, sapun (za ruke oprat)...i mislim da je to to...i sve mi stalo u tu tornbu a bilo je cura sa onim ful velikom koferima...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, ali kako ti je stao i kucni ogrtac u tu torbu? meni samo on zauzme pola mjesta :shock:

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam nosila (vozila) kofer na kotače, i nije bio baš najmanji, čak što više jedan od večih u bolnici. Nije bilo nikakvih problema jer su ga vozali za mnom, a u sobi sam ga uparkirala kraj kreveta i sve ok.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Molim friškije informacije, znam da su neke žene znale preporučiti dvije torbe, manju za rodilište sa samo nekim stvarima, a veća torba s ostalim....

Početno

šta u vinogradskoj postoji aparat za kavu, kada ja bila nije bilo aparata, ili ga ja nisam vidjela na odjelu, i kakvi su kreveti ovaj moj bio čista koma

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pisem vam iz Vinogradske jer su me opet ostavili na promatranju. Tako da su ovo friske vijesti. Dovoljan vam je 1 kofer(cic) na kotace ili ona sportska torba jer se desi da su u sobi (sad pricam o patologiji) i po 4 zene u sobi,a imaju u nekim sobama jos uvijek ine male ormarice,buduci da veliki ne stanu. Kad vec rodite,u sobama su po 2-3 zene(sto u novoobnovljenim sobama koje imaju svoj WC na svake 2 sobe i lijepe visoke ormare, sto u starim sobama). Jedina novoobnovljena soba s 4kreveta i bez wv-a je soba br. 19.
    U radjaonu vam nista ne daju da nosite,osim sto vam daju njihovu spavacicu. Ako ce muz biti na porodu,tad vam kazu da mu javite da idete u radjaonu pa da dodje za xy sati i da ce ga oni uvesti na vrijeme.
    Aparat za kavu je postojao gote prije 5 god.,sli su ga na zalost maknuli pa vam kavu mogu donijeti radnim danom s kioska u okrugu bolnice ili nrdjeljom iz obliznjeg kafica koji ima coffee to go. Mnoge cure,koje iz nekog razloga nisu strogo vezane za krevet, iskoriste guzvu za vrijeme posjeta pa same odu dolje po kavu jer se inace ne pusta van i ne smije se izlaziti.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala Franny na info, mene za cca 3 mj. čeka Vinogradska pa da se pripremim

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

delitza kada ti je termin? Možda se i sretnemo

A vidim... ja sam 10.11.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 21.08.2012. at 12:37

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    delitza kada ti je termin? Možda se i sretnemo

A vidim... ja sam 10.11.
    Možda se i sretnemo.. ja inače imam kraće cikluse i po kalendarima poroda koji se baziraju na trajanju ciklusa termin je zapravo ranije. Obzirom na kontrakcije i ostale tegobe vjerojatno će biti i još ranije.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam prvog bebača rodila u 37.tj. tako da računam da bi se moglo (a i ne mora) ponoviti opet ranije, cca od 15.10.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

U tom se slučaju toplo nadam da se vidimo nekom drugom prilikom

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ispravak netocnog navoda: samo dvokrevetne nove sobe imaju kupaonu i to takvu da ti pamet stane, bolje nego moja doma(a isto je nova) . Cimerica mi je danas rodila pa znam iz prve ruke jer sam isla u izvidnicu. Btw, ja tu ostajem do poroda, dakle barem 3tj.pa ako vas jos sto zanima...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ne mogu vjerovat da i dalje zaključavaju vrata odjela?!?!?!?!
    ko da si u zatvoru a ne u bolnici
    UŽAS!!!

ja imam pitanje. jel se još uvijek puši po kupaonicama?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Btw, ja tu ostajem do poroda, dakle barem 3tj.pa ako vas jos sto zanima...
    ajoj, nadam se da ce ti 3 tj brzo proći
    ja trebam roditi za cca 4tj

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

ja imam pitanje. jel se još uvijek puši po kupaonicama?
    Ovo i mene zanima....užas kako tome ne može nitko stati na kraj!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pusi se u onoj zadnjoj velikoj kupaoni, u zadnjem zahodu s prozorom,dok osoblje pusi na balkonu.
    Mi smo pod kljucem jer su odjel patologije i babinjaca skoro pa zajedno, a bebice su stalno s mamama, bebe nemaju jos imuniteta,podlozne su svemu, a i ovak je navala bakcila i svega kad dodju posjete. Rodiljama posjete ne smiju u sobe, dok na patolifiji smiju, a takodjer zene koje nisu bezane za krevet visokim tlakom ili tokolizom, tj. strogim mirovanjem, mogu iskoristit guzvu pa zgibat van.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Pusi se u onoj zadnjoj velikoj kupaoni, u zadnjem zahodu s prozorom,dok osoblje pusi na balkonu.
    Mi smo pod kljucem jer su odjel patologije i babinjaca skoro pa zajedno, a bebice su stalno s mamama, bebe nemaju jos imuniteta,podlozne su svemu, a i ovak je navala bakcila i svega kad dodju posjete. Rodiljama posjete ne smiju u sobe, dok na patolifiji smiju, a takodjer zene koje nisu bezane za krevet visokim tlakom ili tokolizom, tj. strogim mirovanjem, mogu iskoristit guzvu pa zgibat van.
    užas jedan (i za pušenje i za ključ u vratima)
    da su vrata otključana žene bi izašle zapalit...

osim toga, šta znači da bebe nemaju imuniteta? imaju isti imunitet ko u drugim rodilištima, gdje vrata NISU zaključana, i gdje posjete mogu dolaziti u sobu...Ako je izlia za zaključavanje vrata slab imunitet onda stvarno nemam šta komentirat
    jadno

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tu u mojem selu nema ogranicenja sto se posjeta tice. Dijete ostaje s majkom od trenutka rodjenja na dalje, a sasvim je njezin problem tko ce doci u posjetu, dirati dijete, itd. Cak ne postoji ni odredjeno vrijeme za posjete, vec je samo bitno da se prijave na sanku. Pultu. Necemu u hodniku. (I dobiju naljepnicu.)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nije to izlika, jednostavno je takva politika firme. Mnoge zene se bune, ali mislim na krivom mjestu jer je osoblje u toliko nemocno sto slusaju naredbe odozgo....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, meni je to nevjerojatno da se odrasle osobe samo tako moze zakljucati ko da su pshicki bolesnici... Inace, podsjetilo me to da sam na SD propustila jednu vizitu - zaboravila sam da je vrijeme vizite i otisla van do automata s kavom, kad sam se vratila su mi rekli da sam propustila jutarnju vizitu Valjda im je iz prilozenog bilo jasno da mi je sasvim dobro, nitko nije napravio nikakvu frku, mogu si misliti na sto bi to licilo da se desilo u Vinogradskoj...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uf to pušenje mi je strašno išlo na živce. stvarno ne znam ni kako tome ne mogu stati na kraj niti kako te žene uopće imaju obraza pušiti u wc-u rodilišta. meni je to odvratno. mnoge čuvaju trudnoću i puše. užas. ostalo - ja imala jednu onako srednju veliku torbu. sve mi je stalo unutra iako sam nadobudno u rodilište nosila hrpetinu kozmetike, a na kraju sam se jedva dovukla do wc-a na mokrenje tako da je moja noćna krema protiv bora ostala netaknuta i mogu reći da sam od tad malo normalnija po tom pitanju lol. moja preporuka je umjesto običnih šlapa uzeti japanke (to je netko kad sam ja rađala upravo ovdje i preporučio) jer zna biti mokro u tuš kabinama pa je praktičnije, bar meni bilo, u japankama a ne u šlapama koje bi se eventualno smočile

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

molim jednu info.
    da li je za vinogradsku potreban tečaj za muževe kako bi prisustvovali porodu?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije potreban tečaj. Može biti s tobom čim uđeš u boks.
    Posljednje uređivanje od Točka : 30.08.2012. at 09:14

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala točka.
    imam ja potvrdu od prošlog poroda ali kaže mi ginić da više ne vrijedi pa sam htjela provjeriti.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    molim jednu info.
    da li je za vinogradsku potreban tečaj za muževe kako bi prisustvovali porodu?
    mi smo bili prije 2 godine i nitko nas nije ni pitao, podrazumjevalo se da mm ide sa mnom u box (nismo imali potvrdu)

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

franny morale smo se sresti ... ja bila do neki dan 10 dana u vinogradskoj na malenom lezanju (hehe barem mi malo kile sredili), u srijedu dolazim opet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •