Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako pomoći djetetu da u vrtiću bude više s djecom?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Kako pomoći djetetu da u vrtiću bude više s djecom?

Evo da opišem što me muči!

Moja M. ide u vrtić od 2 mj. ove godine, znači već deset mjeseci s pauzom u ljeto
    ujutro se spremi i ide bez ikakvih problema, ali kad dođemo u vrtić želi sjediti kod tete u krilu i stalno biti s njom, što naravno nije uvijek moguće i onda nastaje plakanje
    ustvari jako je vezana za tete, a baš nije zainteresirana za djecu i igranje, ima nekoliko curica s kojima se poigra ali ništa previše.
    inače tete kažu da sudjeluje u skoro svim aktivnostima

ponekad se i tijekom dana zna rastužiti i samo joj se oči napune suzama
    više nemam ideja kako da joj približim djecu i objasnim da ne može stalno ići za tetom, da ona ima i drugih obaveza...

baš je jutros dok smo se skidale jedna curica izašla iz sobe i rekla: pa M. stalno plače, to me zabolilo jer se nekako bojim da je djeca ne "odbace" baš kada se ona opusti
    malo sam odužila ali me zanima da li je tko imao ovakvu situaciju ili netko ima koji dobar savjet kako da joj olakšam boravak u vrtiću

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se dugo vremena (ne znam tačan period jer sam bila mala ) u opće nisam igrala sa djecom kad sam krenula u vrtić (dobro se toga sječam). Samo bih sjedila na stolici i gledala šta se dešava, plakala u jutro kad bi me ostavljali, učestvovala u grupnim aktivnostima (jelo, spavanje itd.) ali se jednostavno nisam uključivala. Bila sam hiperpovučeno dijete. Ne znam da li su drugi mogli šta učiniti, nisam sigurna da li bi imalo efekta. I onda, valjda kad sam sagledala situaciju i u sebi odlučila da je bezbjedna (poslije onoliko vremena koliko mi je bilo potrebno) počela sam se družiti. Danas mi je vrijeme u vrtiću u jako lijepom sječanju, ali početak je bio zaista težak. Možda da s njom razgovaraš o druženju u veselom tonu, ali da to ne potenciraš kao nešto što je obaveza i što bi ona trebala da radi. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ni Andrej se ne igra s djecom, ali ne plače, pa (zasad) nemamo problema.
    Istina, najčešće popodne, kad dođem po njega, druga djeca se igraju, a on sjedi kraj tete na klupici i kucka po kalkulatoru.

Bila sam malo zabrinuta zbog toga pa sam pitala tete, a one mi kažu da se on tijekom dana najnormalnije igra (sam sa sobom i s igračkama) i uključuje u sve aktivnosti, a za to što se ne igra aktivno s drugom djecom, da je to normalno, da nekima više treba, i da nije zabrinjavajuće. Pa sam i ja prestala o tome misliti kao o problemu. Ali kako rekoh, on nije tužan (bar koliko vidim), nakon početnih kriza jako je lijepo prihvatio vrtić.
    A kako im približiti drugu djecu... ne znam. I ja sam imala isti problem, i to ne samo u vrtiću, nego i u školi, a bogme i na radnom mjestu

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ... a za to što se ne igra aktivno s drugom djecom, da je to normalno, da nekima više treba, i da nije zabrinjavajuće. Pa sam i ja prestala o tome misliti kao o problemu.
    ovo mi dosta znači! vjerujem da će se s vremenom i moja M. više opustiti.

danas sam pitala drugu tetu, koja je duže s njom, što ona misli i rekla da je da se dosta igra s djecom ali da je uvijek nekako tužna

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali male probleme s vrtićem prošlo proljeće, D je bila malo kod kuće (zbog bočesti) , malo u vrtiću i shvatila e da sam ja stalno kod kuće s N., a ona "mora ići u vrtić" počela je u vrtiću plakati i stalno se vješati po tetama

poradili smo na podizanju samopouzdanja, trudim se odvojiti vrijeme samo za nas dvije (odemo u grad, na predsatvu, kavu i sl)

zovemo i na kućno igranje pojedine prijatelje iz vrtića, ili se dogovorim s mamama da odemo skupa u šetnju ili na kavu ili se MM dogovori s tatama pa odu u igraonicu s klincima

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ni Andrej se ne igra s djecom, ali ne plače, pa (zasad) nemamo problema.
    Istina, najčešće popodne, kad dođem po njega, druga djeca se igraju, a on sjedi kraj tete na klupici i kucka po kalkulatoru.
    oprosti ali mene tvoji postovi uvijek tako nasmiju, tvoj sin mi je fantastican

a inace na cijeli topic nemam pametan savjet osim vec recenog da se o druzenju u vrticu moze pricati kao o necem vrlo zabavnom sto nije obaveza.
    moj sin je danas drugi dan u vrticu, i salje mi muz sms da je vec sat vremena unnutra a mm viri kroz prozorcic
    hoce li se tako optimisticno i nastaviti

:/ to cemo vidjet

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je za njegov odnos prema vrtiću bilo karakteristično što je izjavljivao ujutro kad bismo odlazili u vrtić.

Prvo vrijeme je govorio da hoće u vrtić, ali da tamo nema teta ni djece.
    S vremenom je počeo govoriti da hoće u vrtić, ali da su samo tete tamo.
    Sad čekamo kad će poželjeti i djecu... ali mislim da ćemo se načekati na takvu izjavu

Lu, sretno s vrtićem

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tenks

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mamaduda, vidim da je tvoja M stara kao i moj sin
    nama je puno značilo kod polaska u vrtić što su to uglavnom djeca iz našeg kvarta s kojima se on otprije 'znao'.

Istina je da je u početku bio rezerviran prema drugima (i naravno često izostajao zbog boleština) ali malo-pomalo si je našao nekoliko dečkiju i curica s kojima se super igra. Biti će i kod vas tako, sigurna sam.

Možda ne bi bilo loše saznati u koje parkove klinici zalaze pa se malo prošetati i sretati djecu i izvan vrtića.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    nama je puno značilo kod polaska u vrtić što su to uglavnom djeca iz našeg kvarta s kojima se on otprije 'znao'.

Možda ne bi bilo loše saznati u koje parkove klinici zalaze pa se malo prošetati i sretati djecu i izvan vrtića.
    nažalost u njenoj grupi nije nitko koga zna od prije, svejedno se "našla" s dvije curice, a kada njih nema dosta je tužna

razmišljala sam da se malo povežem s nekim od roditelja i dogovorim nekakvo igranje ili izlazak u park, ipak bi to bilo drugo okruženje

od kad je u vrtiću još nismo imali ni jedan roditeljski sastanak, sada se nadam nekoj božićnoj radionici da se upoznam s nekim

cure hvala svima na odgovorima

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja Anja ide u vrtić evo tek četvrti dan! sva djeca iz grupe krenuli su ranije, tj. u 9. mjjesecu i osamostalili su se, odnosno otplakali zajedno i to je to. e a moja anja sad se žestoko veže isključivo za tetu, djeca ju baš ne zanimaju, ona joj je kao zamjenska mama...i bojim se da ne bi bilo tako i ubuduće..teta mi kaže kako joj skroz hoće sjedit u krilu, i kako uglavnom to radi, dok ova ima vremena,m ali ne može skroz!!
    i kad ju pusti, anja plače

ne znam šta će biti dalje....malo se brinem...a socijalizacija mi je imperativ kod boravka u vrtiću

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    moja Anja ide u vrtić evo tek četvrti dan! sva djeca iz grupe krenuli su ranije, tj. u 9. mjjesecu i osamostalili su se, odnosno otplakali zajedno i to je to. e a moja anja sad se žestoko veže isključivo za tetu, djeca ju baš ne zanimaju, ona joj je kao zamjenska mama...i bojim se da ne bi bilo tako i ubuduće..teta mi kaže kako joj skroz hoće sjedit u krilu, i kako uglavnom to radi, dok ova ima vremena,m ali ne može skroz!!
    i kad ju pusti, anja plače

ne znam šta će biti dalje....malo se brinem...a socijalizacija mi je imperativ kod boravka u vrtiću
    kod vas je ista situacija kao kod nas, jedino je razlika što je Anji to tek četvrti dan, i stvarno nije za očekivati da se već prilagodila, a moja Matea je u vrtiću već 10 mjeseci, ali je isto upala u grupu koja je zajedno od jaslica

evo ja otkako sam ovdje napisala što me muči, svakim danom se osjećam sve bolje i uvjerena sam da će sve doći na svoje mjesto

...a to sve zahvaljujući svima na podršci i dobrim savjetima, pogotovo jednj privatnoj poruci

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nataša, samo hrabro i sretno dalje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •