Pozdrav svima, drage moje!
Evo, naslov sve govori? Ovih dana me grlo boli i imam zapusen nos, i tako rado bih nesto nabrzinu maznula, da me cim prije prestane ...
Sta vi uzimate da izlijecite prehladu, hunjavicu, gripu? Bilo sta od lijekova?
Pozdrav svima, drage moje!
Evo, naslov sve govori? Ovih dana me grlo boli i imam zapusen nos, i tako rado bih nesto nabrzinu maznula, da me cim prije prestane ...
Sta vi uzimate da izlijecite prehladu, hunjavicu, gripu? Bilo sta od lijekova?
ja sam bez ičega gurala prehladu mjesec dana skoro. samo puno agruma, meda, čaja. sve ono od lijekova šta sam imala doma nije bilo za trudnice. u dr mi se nije dalo jer bi u čekaonici samo još nešto skupila, a i tada sam još radila, pa mi je bilo gusto s vremenom.
ja sam ti pila lupocet.ako grlo boli imaju bake lijek da ako imaš rakije natopiš gazu-krpu i držiš na grlu omotano par sati ili tokom noći.meni je pomoglo.imala sam nagnojen krajnik.i možeš propolis prskati po grlu.
Ma ja na preko cijelog vrata imam veliki oziljak, koji ne smijem iritirati alkoholom, nazalost, tako da mi preostaju septogal, med, cajici, agrumi. Potrazit cu lupocet, a i ovaj savjet sa propolisom mi zvuci kao da bih ga mogla isprobati
![]()
temperatura - paracetamol
grlobolja- obični mentol bomboni, prženi šečer
nos- fiziološka otopina
i litre tekučine dnevno!!
čajevi, med, aquamaris, propolis (bez alkohola)
za grlobolju - zagrij mlijeko i rastopi bronhi bombone u mlijeku
za grlobolju sam u ljekarni kupila za cuclanje na bazi meda i propolisa. Ali nije me ono jako bolilo, ali recimo da je početak i sve je brzo prošlo. Rekla sam im da sam trudna.
Meni su u apoteci za grlo dali pastile od islandskog lišaja s C vitaminom i pila sam sirup od bijelog sljeza jer sam kašljala.
strumpheta, u kojo si sedmici?![]()
smijes paracetamol, ukoliko imas temperaturu.
dosta tekucine, obicna voda i ja sam se lijecila limunadom i orandzadom...
grlobolja, pokusaj s mentol bombonama, nikakve septolete i slicno...
ima i onaj bljak recept za grlobolju sa uprzenim secerom, mlijekom i kasikicom maslaca/ putera ( ja obavezno izostavim puter)
![]()
![]()
Bjuma,7. sam nedjelja i prosle sedmice sam bila tako gadno bolesna, i takve napade kaslja sam imala, da je to prosto nevjerovatno!
Pila sam uspinovani secer s mlijekom, a dr. mi je rekla da mogu piti onaj sirup od trpuca.
Jos lagano kasljem, ali puno, puno bolje u odnosu na proslu sedmicu.
Cure, ne zaboravite na med, svako jutro kašikicu a i poslije tijekom dana ukoliko boli grlo. Mene je spasio, jer me je grlo peklo a pastile sa propolisom su mi pomagale samo dok su se topile u ustima, čim se otope grlo je i dalje peklo. Također, jedan od starih lijekova je namazati med na grlo i grijati toplim ručnikom, pomaže iako je malo čudan osjećaj kada se ulijepiš s medom.
Također sam se izvukla sa puno tekućine (cedevita, čaj sa cijelim limunom), spavanje na visokom jer je nos bio non-stop začepljen i nije mi pomogla fiziološka otopina sa propolisom, nego sam morala čekati da me to prođe (trajalo je 2 dana) a nakon toga sam mogla ispiriti nos i konačno sam se naspavala.
To su i meni dali. Uzela sam jednu pastilu kada je stvarno jako počelo boliti. Poslije sam nastavila cijediti limun sa medom.TONI prvotno napisa
češnjak,čaj,crveni luk i limun te medsamo to. i riješila se gadne upale sinusa i grla
koju sam prije trudnoće suzbijala sa Augmentinomili Sumamedom ili Klavocinom
![]()
da vas citiram sve ne bi blo zgodno, ali sve sve sve to sam probala i probavam još uvijek, i niš ne pomaže.
na kraju sam bila i kod dr, dobila sumamed, jer sam na sve drugo alregična i sumamed je jedino što smijem sad pit.
i opet ništa....
nos je začepljen stalno, bez kapi za nos nemogu spavat, sterimar ko da i ne služi ničemu, inhalacije ne pomažu ništa i ja se već 6 tjedana patim sa prehladom, tj začepljenim nosom - ili je to sad već upala sinusa :?
na nikakvo slikanje nemogu ići, nego mi ne preostaje patit se. jednostavno sam očajna. strah me da to neće dobro završiti ni za mene ni za bebu.
najrađe bi uzela bušilicu i probušila si rupu u korijenu nosa da to izađe van.![]()
ima nešto što možeš probati.švedska grenčica se natopi na vatu.čelo namažeš nevenovom masti i staviš vatu na čelo i držiš par sati ili preko noći.ponoviš par dana.trebali bi ti se sinusi oćistiti tj sve iscuriti.nemoj piti švedsku grenčicu jer se u trudnoći ne smije ali oblog možeš staviti , ja sam ga stavljela prije mjesec dana.
ja imam kronićne upale sinusa i sada pijem sumamed jer imam i gnojnu anginu + upalu sinusa ali meni su iscurili sinusi.
neznam jel već netko napisao nisam stigla sve ćitati.
vlatka5, gdje da to kupim??? biljna apoteka?
ako mi to pomogne plaćam večeru kad prizdravimo :D
ja sam u obićnoj ljekarni kupila.ali u biljnoj sigurno imaš.samo pazi gdje ti dolazi koža u kontakt s švedskom grenčicom mora biti namazana s nevenovom masti.to samo staviš na vatu ali posredini, možeš i neku krpu umijesto vate.ali da ti necuri nigdje.pa si možeš s nećim ućvrstiti na ćelo da ti nepadne,ja zavežem kuhinjsku krpu.
idem odmah do apoteke. ako mi to pomogne, mislim da će ti i moj otac bit zahvalan jer i on muku muči sa sinusima već godinama.
hvala vlatka5![]()
nadam se da će upaliti.ti nemoj držati cijelu noć.probaj par sati jer si trudna pa da nepretjeraš.pa 2-3 za redom.
ja ti to koristim i protiv glavobolje.to sam ti proćitala u knjizi "zdravlje iz božije ljekarne" maria treben.to ti je o biljnom lijećenju.
našla sam u običnoj apoteci. držala sinoć par sati, nakon što sam skinula imala sam neki osjećaj topline u čelu. zanimljivo. večeras ću opet probati. piše na kutiji da se smije maksimalno 14 dana za redom al neću toliko. nakon par dana bi stvarno trebalo biti nekih promjena.
uglavnom, vlatka5, puno hvala na informaciji.
javit ću kako je prošlo pa da i drugi sa sličnim problemima znaju.
Za običnu prehladu uz već spominjane agrume, čajeve, propolis (obvezno onaj za djecu bez alkohola), još jedan prirodni antibiotik (nije baš ugodnog mirisa, ali pomaže) - ČEŠNJAK.
ja sam u trudnoci kad sam bila prehladjena dva put dnevno uzimala med od dr. petrovica, pitaj u ljekarnama, super je, malo je skuplji ali je meni pomogao, cak mi je jednom herpes poceo izlaziti, kad san pocela uzimat taj med povuklo se! osim toga kad bi me grlo uhvatilo jela bi i cesnjak i pomagalo je!
sad dojim i uhvatila me prehlada, kihanje, nos curi, kasalj, pocela opet s ovim medom i povuklo se za tri cetri dana. bilo bi super da ga uzimas i cijelo vrijeme al meni je bio malo skuplji pa sam ga cuvala ko lijek samo kad je trebalo![]()
i mene muči prehlada već 3 tjedna,tada još nisam ni znala da sam trudna,sada nešto slabije kašljem,ali nos je začepljen a kad kašljem sve me trbuh boli,a ništa od ljekova ne konzumiram,jer se bojim... a ni bez ljekova nije pametno
nitko nije spomenuo homeopatiju! to je stvarno najlaksi i najbezopasniji nacin da si pomognete i to bez straha od nezeljenih popratnih posljedica. preporucam!
samo trebate naci dobrog homeopata i moci cete se uvijek brzo i lako izlijeciti bez straha za bebu.![]()