Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Jonizator/ozonizator vazduha

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Jonizator/ozonizator vazduha

Ima li ko? Vredi li imati ga u kući? Šta neutrališe, kad je neophodan i sva ostala logična pitanja?

Naši podaci:
    - Klinac mi je alergičan na grinje i kućnu prašinu
    - Kuhinja je otvorenog tipa
    - Ne pušimo u prisustvu dece

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam ga kupila nedavno na nagovor kuma koji ga već odavno ima
    mrzi me čitati uputstvo ali ima veze sa pozitivnim i negativnim jonima s tim da je obrnuto- nagativni povoljno utiči na organizam, a pozitivni negativno
    jonizator je generator negativnih jona i aktivnog kisika (ozona), pomaže onima koji pate od astme, alergija, bronhijalnih problema i kod još mase oboljenja
    filter kupi prašinu, polen, grinje, alergen i duhanski dim i svakih desetak dana treba oprati i očistiti filter
    uključuješ ga po potrebi (kad je lošiji kvalitet vazduha u prostoriji-kad se kuha, puši i sl)
    koliko je zaista efikasan na znam jer sam ga tek nabavila tj. MM ga ja nnabavio na nagovor kuma

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jako dobra stvar koja nikako da dođe na red za kupovinu. Ionizator imaju neši prijateji i kod njih sam često pa sam se osvjedočila u njegovu odbrotu.
    Vidi samo ima li kombinacija sa ovlaživaćem zraka jer ako imaš centralno ovlaživanje zraka jako dobro dođe.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a koliko je bitan brand, marka?
    znam da Zeptrov košta uhuhu... a ima onih jeftinijih
    kolika je razlika u kvaliteti i da li neki preporučujete?

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam svoj jonizator platila oko 30 eura ( Neo-tec)
    ne znam koliko košta Zepterov, ali ja sam sa svojim zadovoljna

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja profesorica fizike (koja nagodinu ide u mirovinu) ga ima godinama i kune se u njega.

Ona doduše ima stariju verziju, i njeni zidovi su crni iza ionizatora, ali ovi moderniji imaju filtere koji se lakše i bolje čiste.

Ima ovdje jedan link o tome http://www.positiva.hr/ionizator.html

pri dnu stranice piše o važnosti negativnih iona.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja kod svog jonizatora samo povremeno izvadim filter, operem i posušim

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi ga ipak nismo kupili. Kad sam malo bolje razmislila naš zimski dan izgleda ovako: ja ustanem i otvorim prozor u trpezariji koji ostaje otvoren barem 30min, nakon svakih pola sata ga otvaram na 10min pa zatvaram, kad kuvam otvoren je, u spavaćoj sobi je širom otvoren kad god oni nisu tamo (a tamo samo spavaju), u kupatilu je odškrinut, u dečijoj sobi otvoren cele noći pa opet na 10 min svakih sat vremena...Kad ne mogu otvoriti prozor (okupani, u pižamici...) upalim sveću na 15-tak min. Leti ih već ne zatvaram uopšte. Tačnije, već od marta je onaj u trpezariji non- stop sa otvorenim jednim krilom.

Meni najviše smeta neprovetrena prostorija. Gušim se u gostima ili kad nama dođu gosti pa ne otvaram zbog njihove dece. Gušim se kod mojih kojima je promaja zlo broj jedan.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ga imala (napravio mi brat), i bio mi je super, ali MM je smetalo to što se čulo tiho zujanje. A i zidovi su iza bili crni :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MM je alergicar - kaze da ga spasava - izabrao je neki mrak model, jaki - ja promjenu u zraku ne kuzim

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ionizator

vrijedi svaku kunu,kupili ga moji kumovi, jer su alergicari. Skuplja sve alergene, mirise, dim cigarete, prenosivi je ....Kada skupi sve smece u zraku, u generatoru pretvara u cisti zrak i ispuhuje. Mracna stvar za alergicare. Jos ima i signalnu lampicu koja pokazuje kvalitetu zraka u prostoru!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zamisli zrak kad uobičajeno iziđeš iz kuće, pa onda zamisli zrak kad iziđeš nakon dobre kiše, onako kad je nebo posve bistro i sve je milina. Ili zrak u planini ili kraj vodopada.

Otprilike bi to trebao napraviti ionizator. Pretvoriti O2 u O3.

Detaljnije što i kako radi u sklopu ovog članka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imamo shar fu 440

uzeli za filtriranje zraka jer mi je mali pun metala

terapeutica koja dolazi zbog malog ima alergiju na pse i veli da joj je uz filter ok (imamo 2 psa)

nisam ovo skuzila, da ne pusite u blizini djece, pa ne bu uopce smjeli pusiti u prostorijama u koje djeca zalaze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sharp fu 440

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

nisam ovo skuzila, da ne pusite u blizini djece, pa ne bu uopce smjeli pusiti u prostorijama u koje djeca zalaze.
    Ako se na mene odnosilo - pušim na terasi i na -50C. Gosti takođe

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pluća su organ koji je najosjetljiviji na ozon. Liječnici koji koriste medicinski ozon upozoravaju kako inhaliranje ozona može uzrokovati promjene u gustoći plućnog tkiva koji mogu oštetiti stanice u plućnim alveolama i uzrokovati emfizem. Upozoravaju korisnike kako ozon ne smije pobjeći u sobu u kojoj se koristi. Moderni generatori medicinskog ozona su posebno napravljeni tako da ozon ne može pobjeći u atmosferu. Dr. Stephen A. Levine upozorava kako se ne bi smjelo koristiti komercijalne pročišćivače zraka jer stvaraju male količine ozona koje se ne smiju udisati.
    U Rusiji se dodaju male količine ozona u kisik za kratkotrajnu primjenu u određenim slučajevima kao npr. trovanje ugljik monoksidom pri čemu su liječnici bili impresionirani rezultatima. Pri tome nisu primijećene nuspojave.

Podižem, htjela sam kupiti ionizator, međutim ovo me zaustavilo, sad razmišljam :? i skupljam mišljenja???

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I jesi kupila?
    Ima li tko novih iskustava sa tim čudima?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi planiramo kupiti Zepterov na 100 rata, ali stvarno mislim da je dobar. Ovo što je Iwana napisala me sad malo :/.

Kaj sad :? ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •