Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Suhe usnice

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Suhe usnice

Dali netko ima kakav trajni savjet za rješenje ovog problema?

Naime, od uvijek imam suhe usnice, ali do te mjere da se ljuskaju do krvi. I zimi i ljeti .
    Toliko sam već melema potrošila da bi mi mogli slobodno dati popust pri kupnji istog. Moram mazati pa skoro po cijele dane.
    Stavljanje bilo kakvog ruža na usta za mene je nemoguća misija. Moj najveći domet je "Labelo shine".

Mislila sam da je možda zbog nedostatka vode u organizmu, ali baš sam tijekom trudnoće i sad dojenja pila velike količine tekućine i vidjela da to nije razlog.
    Već mi to pomalo postaje i estetski problem.

Ima li pomoći?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja imam isti problem.

Ne znam koji balsam za usne nisam probala, od najjeftnijih do najskupljih, a pijem dosta vode tako da nije od manjka tekućine u organizmu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Probajte od Biofarma BIOBALM - grožđana mast koja omekšava i vlaži usnice. Nije loše, a kad ste već sve probale možete i ovo (ako već niste)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ČISTI lanolin, ujutro i navečer.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala cure na savjetima. Probati ću.
    Ali u principu meni i melem pomaže. Ali čim prestanem mazati usnice se opet osuše.
    Možda je problem negdje "unutra"? Možda fali neki vitamin ili sl.?

Stvarno bi se voljela toga trajno riješiti jer mi ovo mazanje i provjeravanje imam li melem sa sobom (neizostavni dio mije torbice već godinama), ide na živce. Tj. već me umorilo.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A meni je problem to što kad jednom počnem mazati usne - moram ih stalno mazati inače pucaju, ali nakon nekon vrimena zbog mazanja mi se počnu guliti (kao koža nakon sunčanja).

Ovo ljeto ih nisam uopće mazala i bile su skroz ok (što prijašnjih godina nije bio slučaj).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je super Neutrogena balzam i navečer prije spavanja Melem.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja sam patila od jaaaako suhih usnica. Problem nestao kad sam počela uzimati omega 3-6-9 (laneno ulje+riblje ulje u istom preparatu).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Isto!
    Ali ja sam valjda kronično dehidrirana, dokaz mi je bio kad sam jednom dobila 3 l infuzije kroz par sati (malčicu viška) i kad mi usne nisu bile suhe cijeli dan :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM nikada nema suhe usnice ili lice, nikada. On tvrdi da je to jer nosi bradu, već nekih sedam ili osam godina, od kraja srednje škole. Eto ti ako se nećeš mazati .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    MM nikada nema suhe usnice ili lice, nikada. On tvrdi da je to jer nosi bradu, već nekih sedam ili osam godina, od kraja srednje škole. Eto ti ako se nećeš mazati .
    Joj,dobra si
    I ja imam isti problem,ja ih mazem cim stignem,melem,labelo,pavloviceva...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tekući parafin, vazelin, bijeli vosak i sva sila sintetičkih preparata koje ćete masovno pronaći u Melemu i raznoraznim stickovima vlaži na početku, ali kasnije za sobom ostavlja još jače suhe usne. Mineralna ulja ne ulaze u kožu, već ju premažu tankim slojem, a druge tvari ju omekšaju pa je rezultat isprva očaravajuć, a kasnije spaljena zemlja. I opet maži... I tako u krug.
    (Isto vrijedi i za dobar dio losiona i mlijeka za kožu tijela!)

Premda niti ovo o vodi i masnim kiselinama nije za baciti!

Ja imam isti problem i trenutno isprobavam stick iz linije Dr. Hauschka. Još je prerano za neke spektakularne rezultate.

Najbolje bi mazalicu za usne bilo napraviti u kućnoj radinosti ili barem to prepustiti nekome tko se bavi izradom prirodne kozmetike.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni su samo kad je hladno ispucale usne, koristim nekad labelo ali nikakvog efekta, bolje mi pomogne karmin on mi fino zaštiti usne kad izlazim vani (da me ubijete sad ne znam koja je marka, ali je neki hidratantni)
    usput pošto labelo rijetko koristim jer ne pomaže skontala sam da mi dugo stoji pa me zanima koliki je rok trajanja kod labela (mislim da je kupljen prije 2-3 g. i da bih ga trebala baciti)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uvijek sa sobom nosim labelo ili nešto slično tog tipa. I svako malo se mackam. Kad sam išla roditi prvo mi je bilo na pameti da uzmem labelo i kapi za nos. A i kad sam se išla udavati isto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kulenova_seka prvotno napisa
    Tekući parafin, vazelin, bijeli vosak i sva sila sintetičkih preparata koje ćete masovno pronaći u Melemu i raznoraznim stickovima vlaži na početku, ali kasnije za sobom ostavlja još jače suhe usne. Mineralna ulja ne ulaze u kožu, već ju premažu tankim slojem, a druge tvari ju omekšaju pa je rezultat isprva očaravajuć, a kasnije spaljena zemlja.

Ovo potpisujem.

Odlican balzam je Eucerin, lip repair, u tubici.
    Rijesio sve moje probleme. Savrsenstvo!

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    Citiraj kulenova_seka prvotno napisa
    Tekući parafin, vazelin, bijeli vosak i sva sila sintetičkih preparata koje ćete masovno pronaći u Melemu i raznoraznim stickovima vlaži na početku, ali kasnije za sobom ostavlja još jače suhe usne. Mineralna ulja ne ulaze u kožu, već ju premažu tankim slojem, a druge tvari ju omekšaju pa je rezultat isprva očaravajuć, a kasnije spaljena zemlja.

Ovo potpisujem.

Odlican balzam je Eucerin, lip repair, u tubici.
    Rijesio sve moje probleme. Savrsenstvo!
    I ja potpisujem kulenovu seku!
    Zato sam i pitala postoji li nešto što će riješiti problem "iznutra". Nešto da popijemo/pojedemo pa da problem suhih usta nestane zauvijek.
    Ali sve mi se čini da je to ipak dugotrajna bitka pronalaženja adekvatne kremice ili melema.

Probati ćemo i Eucerin.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tijekom zime par puta tjedno prije spavanja namažem usnice domaćim medom, onako baš ih nasaftam i tak odem spavati.
    Ujutro usnice predivne, sve pogrickano (moja bolest ) je zaraslo, i to drži par dana. Onda opet jovo-nanovo, med na usta pa spavat...
    Za liječenje iznutra ne bih znala savjetovati.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mene ovo muci, vec godinama, ovisna sam o labelu, melemu... i sl. bas cu isprobati eucerin. koja je cjena? sad iman neki balzam sa maslinovim uljem, ne vidim nikakvih rezultata, jos je gore

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Med, hm... super savjet!

Cure hvala svima . Što više pametnih prijedloga, veća je vjerojatnost da ćemo sve uspjeti riješiti problem.

Med odmah stavljam večeras.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    i mene ovo muci, vec godinama, ovisna sam o labelu, melemu... i sl. bas cu isprobati eucerin. koja je cjena? sad iman neki balzam sa maslinovim uljem, ne vidim nikakvih rezultata, jos je gore

Cijena? Oko 40-50 kn, ne sjecam se tocno, jer kad kupis - trajeee, a kako sam rijesila problem, sada koristim samo povremeno zbog centralnog.
    Postoje 2 balzama od Eucerina, tako da se ne zeznes, treba kupiti bas lip repair sa vitaminom E, C, Bisabolom......

Postoji i verzija od Vichy sa termalnom vodom, ali meni nije odgovarala. Zapravo, bilo mi je ok dok sam koristila, ali nakon 2 dana opet ista prica. Eucerin mi je savrsen.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da je problem u tome šta smo naviknule usnice na mazanje. bar je kod mene taj problem. prije sam stalno mazala usnice s labelom on je uvijek bio u torbi i kad ga nisam imala užas. kasnije mi se (ne znam više zbog čega) zalomilo par tjedana da nisam imala labelo i užasno su mi bile ispucale usnice i onda je odjednom prestalo. evo od kad imam T. uopće se ne mažem i sve 5. možda muškima manje pucaju zato što ih ne koriste :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hm,meni labello i nije bas nesto :/ ali mi je zato blistex fenomenalan

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je melem super za sve pa tako i za usnice..

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mozda zvuci smijesno ali probaj ujutro prije nanosenja ihakvih 'mazala' ocetkati usne cetkicom za zube. Ovo kod mene cini cuda. Usne budu tako mekane i

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mamasch, ovaj tvoj recept s medom funkcionira. Odlicno.
    Stavljam po danu, kratko, frka me za zube ako to ostavim dulje, ali stvarno djeluje.
    Prvo sto djeluje nakon isprobavanja svega i svacega.
    Hvala!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D
    Baš mi je drago da i kod tebe djeluje.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja već 3 godine koristim lip balm od FLP, na bazi aloe i ne pada mi napamet promijeniti!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno t

ja koristim kremu za bradavice ali piše da je i za njegu usana balea..i super zadovoljna ili vazelin mast..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    mislim da je problem u tome šta smo naviknule usnice na mazanje. bar je kod mene taj problem. prije sam stalno mazala usnice s labelom on je uvijek bio u torbi i kad ga nisam imala užas. kasnije mi se (ne znam više zbog čega) zalomilo par tjedana da nisam imala labelo i užasno su mi bile ispucale usnice i onda je odjednom prestalo. evo od kad imam T. uopće se ne mažem i sve 5. možda muškima manje pucaju zato što ih ne koriste :?
    Ovako je i kod mene. MM me je godinama uvjeravao da sva ta "labela" samo stvaraju ovisnost i da su niš-koristi, ali ja mu nisam vjerovala i mislila sam si "da, da, samo ti pričaj... ". Sve dok mi se nije slučajno desilo da neko vrijeme nisam ništa koristila - par dana su mi usnice bile grozne, ali nakon toga su postale skroz normalne, nimalo suhe niti ispucane. Više mi ne pada na pamet koristiti nikakva labela niti meleme

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    Citiraj malena beba prvotno napisa

Cijena? Oko 40-50 kn, ne sjecam se tocno, jer kad kupis - trajeee, a kako sam rijesila problem, sada koristim samo povremeno zbog centralnog.
    Postoje 2 balzama od Eucerina, tako da se ne zeznes, treba kupiti bas lip repair sa vitaminom E, C, Bisabolom......

Postoji i verzija od Vichy sa termalnom vodom, ali meni nije odgovarala. Zapravo, bilo mi je ok dok sam koristila, ali nakon 2 dana opet ista prica. Eucerin mi je savrsen.
    zara puno ti hvala!! vec nakon dva dana usne su mi bile ko nove!! a moram reci da su stvarno bile uzasne. ispucale u toj mjeri da se pocelo siriti i na kozu oko njih, skroz mi se gulila. odsad samo eucerin koristim!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[/quote]
    zara ispucale u toj mjeri da se pocelo siriti i na kozu oko njih, skroz mi se gulila. [/quote]

imam isti problem... usne mi izgledaju kao da imam neku alergiju, nadute i crvene oko rubova, čak i osjet je drukčiji... trudna sam, mislite da je to razlog ili neka alergija ili samo žeđanje pa isušivanje po noći? može to biti herpes simplex ili se on drukčije manifestira (na nekim je mjestima tako crveno da me podsjeća na one reklame iako nije upaljeno)?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nije baš na pravom mjestu, ali imate li ideju kako upotrijebiti višak raznih stikova za usta? namazati kožne torbe, cipele, nešto?
    svi su otvoreni ili dugo stoje pa ih ne možemo proslijediti dalje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možeš i ruke namazati
    Tak sam ja jednom u nedostatku kreme na putu strgala malo labela i namazala ruke
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.01.2025. at 13:45

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Labello je najgori od najgorih balzama za usne, a najbolji mi je melem. Ali isto imam problem suhih usnica, poslije svakog pranja zuba obavezno moram namazati usne jer inače do sutra sve puca do krvi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mažem ili s propolisnon kremom ili s prirodnom kremom s matićnjakom
    Ali i to može poslužiti za ponekad namazati ruke

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •