Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Temperatura od uzbuđenja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Temperatura od uzbuđenja?

Jan SVAKE godine prije, na ili poslije rođendana završi pod temperaturom. Prošle je godine čak jednom i povratio. I to je bilo to. Kako je u kontaktu sa puno djece uvijek i iznova me toga strah.
    On svoj rođendan doživljava danima i sudjeluje u pripremama i jako je emotivan. Da li je moguće da temperaturu dobije od uzbuđenja? I kako biti siguran da je to samo to?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kolika je temperatura? AKo te to toliko muci i ako zelis vise znati onda mu trebas izvaditi krv i vidjeti o cemu se radi.

Ja nekako nisam sklona misliti da temperatura raste od uzbudjenja, ja bih to postavila na nacin da je mozda nesto tinjalo i da je pojacana aktivnost oko rodjendana i vise osoba oko djeteta nego sto je uobicajeno dovelo do toga da neka infekcija uzme maha.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo dosad imali samo jedno takvo iskustvo, prije godinu dana. Tada je imao oko 2,5 godine.
    Bili smo u gostima i uplašio se jedne igračke (glasna patka koja hoda i kvakće). Kad smo odlazili kući, plakao je i privijao se uz mene, a doma sam mu izmjerila temperaturu preko 38. Drugo jutro više mu nije bilo ništa. E sad, je li to bilo od uzbuđenja ili nečeg drugog, ne znam. Više se nije ponavljalo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li je moguće da temperaturu dobije od uzbuđenja?
    ja mislim da je moguće. zara je taj tip, desilo nam se par puta.
    a kako znam da je samo to - ne znam dok ne prođe. a ionako ne idem odmah doktoru zbog jednog povraćanja ili temperature 38, pa ako temperatura nestane preko noći, i dijete se probudi super dobro, onda to pripišem "uzbuđenju"

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da može. Pogotovo ako kažeš da se to ponavlja u identičnim situacijama. Ako ga rođendan toliko uzbuđuje, to mu je sigurno i svojevrstan izvor stresa. A vjerujem da se od stresa može povraćati ili povisiti temperatura.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I meni se to događalo 5 godina za redom, odnosno na svaki svoj rođ.ivan je dobio temperaturu i to 39,evo zadnja dva rođ.ništa valjda zato što je veci pa je uzbuđenje malo manje.mislim da je to normalno kod djece koja su više emotivna.mene je više zabrinulo povracanje,mada je bilo svega dva puta kao reakcija na stres.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Da li je moguće da temperaturu dobije od uzbuđenja?
    ja mislim da je moguće. zara je taj tip, desilo nam se par puta.
    a kako znam da je samo to - ne znam dok ne prođe. a ionako ne idem odmah doktoru zbog jednog povraćanja ili temperature 38, pa ako temperatura nestane preko noći, i dijete se probudi super dobro, onda to pripišem "uzbuđenju"
    isto ovako.
    mi L. dugo vremena nismo govorili npr da 'sutra idemo na put' ili da 'sutra slavi rodjkas' jer bi obavezno zakurila noc prije, a ujutro se probudila kao da nista nije bilo.
    unazad nekih godinu dana je to prestalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dakle i za Jana ima nade...

Hvala svima,

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Matija se jednom uplašio mog najboljeg druga i od straha dobio temperaturu - ništa pre toga niti posle toga, nikakve propratne pojave tipa povraćanja ili dijareje, jednostavno se dete užasnulo ogromnog čike sa bradom i duuuuuuuugom plavom kosom. Imao je nekih godinu ipo tada.

Btw, danas ga obožava i glavna igrarija mu je da on bude čika G.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •