Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: plaćeni računi i lijekovi- povat poreza - na dohodak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno plaćeni računi i lijekovi- povat poreza - na dohodak

otvaram ovu temu, jer sam u protekla dva dana u diskusiji oko plaćanja računa i pravima na odbijanje poreza.
    kak vidim da griješite, htjela bi vam pomoći da ostvarite svoja prava iz zakona i da dobijete neke novce, jer tak i tak sve plaćamo:

1. UVIJEK TRAŽITE RAČUN
    pala sam u nesvijest kad sam otvorila neke teme i vidila kak cure plaćaju obavljene preglede i lijekove
    neka vam napišu račun sa imenom prezimenom i JMBG-om
    neke stvari mogu i na muža ako vi imate viška, ili ne radite.

2. TRAŽITE RECEPTE
    od svog doktora opće prakse ili od soc. ginića na SVE LIJEKOVE bez obzira da li idu na recept pa se ne plaća ništa, ili platiš sve.
    ovo je bitno jer ne priznaju račune za kupljene lijekove ako nema racepta (slučaj kod hormona)

zakvačit ću pretresene teme sa pitanjima i odgovorima:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ovo mi je sad prvi put da čujem da mi treba recept...ja imam samo račune Crying or Very sad

JMBG nadopišeš pored imena i prezimena na računu,ako te već nisu pitali u apoteci. nekad napišu nekad ne. ja na sve nadopišem.

ZAKON :

Prema članku 36. stavku 12. Zakona, zdravstvenom uslugom za svrhe korištenja dijela osobnog odbitka po toj osnovi, smatra se i nabava lijekova, i to:

1. lijekova koji su registrirani i kupljeni u Republici Hrvatskoj, propisani na recept te se ne mogu kupiti bez recepta,

2. lijekova propisanih na recept i kupljeni u Republici Hrvatskoj, a koji nisu registrirani u Republici Hrvatskoj i ne mogu se kupiti bez recepta.
    Schering AG: Primolut Nor tbl. 20x5 mg =17,62 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

Ferring GmbH : Menopur lio amp. 10x75i.j. =1.359,83 Recept - PLATIŠ
    Serono : Gonal F amp.1x75 i.j. =190 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle lio boč. 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Serono : Ovitrelle šprica 1x250 mcg =256,42 Recept - PLATIŠ
    Belupo : Klomifen tbl. 10x50 mg =47,65 Recept - NIŠ NE PLATIŠ

ove cijene su nabavne za apoteke, nisu maloprodajne, da ne bi došlo do zabune, svi stavljaju još svoju maržu - zaradu.
    mu

Thnx, mu, imaš još i pp, ali ajde please i na ova pitanja odgovori:

Koji je ovo Zakon?
    Di se nalazi ova lista lijekova (izvor)?

Znači, po ovome gore je za porezni odbitak svjedno jesu li lijekovi registrani ili nisu, jedino je bitno da su kupljeni u Hrv? Ili? Teško mi je dešifrirat ove forumalacije.

odgovor:
    www.hzzo-net.hr

imaš zakon, listu lijekova i sve.
    sam ti je komplicirano za proučavat, ali ako imaš vremena...

mu

da, nije bitno registrirani, već je poanta u receptu!
    priznaju samo ako se ne mogu kupiti bez recepta.
    znam da je glupo, jer mi svi kupujemo tak da nazoveš i naručiš i platiš. nitko te niš ne pita. kao aspirine.
    ali takav je zakon i možeš ga šišati, to su promijenili od prošle godine.
    svake godine nekaj zmisle novo, sam da ne vraćaju novce.
    a radi papirića sve se promijeni...
    mu

mu je napisala/o:
    vodite brigu da vam priznaju do 12000 kn godišnje, dakle bilo bi pametno, ako plaćate više, odmah tražite račune na svoje muževe, ili dečke.
    ali prije toga pazite da je recept na njihovo ime.
    ja radim to tak: 1 postupak na moje ime, 2. na MM. kombiniram.

E ovaj dio ne razumijem pa molim pomoć Grin
    Kako možeš ljekove za postupak tražit na muževo ime?

ak ti je dr normalan, objasni da je to pro forme za prilog poreznoj prijavi, donesi mu račun i povijest bolesti i moli da ti to napiše jer da su to zmislili poreznjaci.....i napomeni, puno je to novaca, znate koliko samo to košta, a gdje su tek liječnici.. kukaj, zapomaži....
    sam dobi recepte, kak god.

možeš tražiti na MM.
    npr: suprefact: daje se u problemima i kod muškaraca, za liječenje nekakvih boleština . kao da na poreznoj znaju i imaju specijalista MPO pa se kuže u hormone. bitno je da ti dr napiše rp za TM i kupiš. ionak ti na povijesti bolesti piše sam kaj trebaš od lijekova, ne piše da je to za tebe ili za TM.
    pa lijepo pošalješ TM kod dr i kažeš mu da traži recepte na njega. kužiš?
    Gonale isto mogu dobiti muškarci kao i menopure za spermatogenezu. to su hormoni.

da ne kompliciram:
    prvo ispucam sebi 12000 kn a onda kombiniram:
    MM stavim suprefact spray, i postupak IVF-a, te nešto gonala.
    mu

laparo nemreš na muža...
    pa i ovo je već na rubu zakona, jer naime ne priznaju se plaćene usluge za članove obitelji.....mada mi je i to blesavo. mislim da u našoj prići oko potpomognute nisu odvojeni muškarac i žena, svak za sebe.
    mu

Ma reko kad sam već na rubu zašto ne i preko ruba Laughing .
    Mu vala puno, mislim da sam skužila shemu. Zlata vrijediš Love

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam predala zahtjev za povrat novaca za gonale i ovidrelle na HZZO i poslali mi da moram im donesti recept, a moj ginekolog mi kaže da mi on ne smije napisati recept za to, jer da je jednoj ženi tak napisao i prozivali su ga sa tog istog HZZOa da on to nije smio napraviti i napisati taj recept, jer kao on nije specijalist za MPO i da taj recept ne važi.
    A onda dr. opće prakse nije još ni bolje specijalist za MPO... :?
    I gdje sad da ja nabavim recept??? Da ga izmislim...
    Poslala sam im odgovor da im to ne treba jer je iz moje povijesti bolesti i otpusnog pisma jasno vidljivo koje sam lijekove i koliko utrošila...
    A sad ćemo vidjeti šta mi budu napisali u rješenju... Nemam pojima kak da si pomognem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mariel prvotno napisa
    Ja sam predala zahtjev za povrat novaca za gonale i ovidrelle na HZZO i poslali mi da moram im donesti recept, a moj ginekolog mi kaže da mi on ne smije napisati recept za to, jer da je jednoj ženi tak napisao i prozivali su ga sa tog istog HZZOa da on to nije smio napraviti i napisati taj recept, jer kao on nije specijalist za MPO i da taj recept ne važi.
    A onda dr. opće prakse nije još ni bolje specijalist za MPO... :?
    I gdje sad da ja nabavim recept??? Da ga izmislim...
    Poslala sam im odgovor da im to ne treba jer je iz moje povijesti bolesti i otpusnog pisma jasno vidljivo koje sam lijekove i koliko utrošila...
    A sad ćemo vidjeti šta mi budu napisali u rješenju... Nemam pojima kak da si pomognem
    Mariel, na krivoj si temi. Povrat poreza koji se predaje u Poreznu upravu je jedna priča, a ovaj povrat poreza na HZZO je druga priča. Poanta je da se treba odlučiti i ne može se ostvariti i jedno i drugo pravo. Ovdje je riječ o ekipi koja ne traži od HZZO povrat za lijekove nego od Porezne uprave povrat za previše uplaćenog poreza na osobni dohodak (priznaju odbitak za račune za medicinske usluge i lijekove do maks 12.000 kn godišnje, treba izjava da to nije iz donacije nego iz osobnih sredstava plaćeno, račun iz ljekarne ili MPO klinike na ime, a po najnovijem i ti recepti). Kužiš ?

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sve medicinske usluge isplati se staviti u godišnju prijavu poreza. Borit se s HZZO je prenaporan i preuzaludan posao.
    Ali ostvariti povrat poreza nije veliki posao; skupe se računi, ispuni prijava i pošalje. Ako se prijavljuju lijekovi catch je s receptima kako je objasnila mu.
    Na poreznoj stvarno ne gnjave s tim previše i priznaju sve što ima dokumentaciju. Dovoljno je imati račun za obavljenu uslugu na ime, upišeš JMBG i to je to. Obzirom da su sve naše stavke relativno velike, do limita odbitaka od 12.000 Kn se dođe (pre)brzo.
    Na kraju u povratu poreza se nešto skupi i ta lova dobro dođe kao investicija u novi ciklus.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem pippi u svemu. Porezna uprava fino funkcionira kao vurica i nije neki problem, a mislim da su curama iskustva s HZZO-om bila kao i sa sudstvom - nikad dočekat. Porezna uprava je definitivno opcija za cure koje idu privatno bilo što raditi - meni je svako božje vađenje krvi, svaki UZV privatno, svaki lijek, račun za cvike, fiozoterapeut, sve, sve - ide u prijavu. Ne važem i dumam što se priznaje, što ne - pošaljem njima svoju masu računa koja je zadnjih pet godina daleko premašivala iznos od 12.000 kn i čekam da mi vrate - obično vrate oko 4.500 - 5.000 kn.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iznos povrata naravski ovisi i o visini plaće i o mjestu boravka - onim prirezima itd.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije loše prije sve gnjavaže sa računima provjeriti koliko poreza imate uplaćenog. Bruto plaća minus 20% minus neto plaća=porez+prirez.
    Ili jednostavno zatražiti IP obrazac u poslodavca.(prije PK-1 obrazac)
    U slučajevima manje plaće ili dužeg bolovanja u toku godine ta cifra i nije tako velika. Tako meni za ovu godinu treba dodatnih 7600 kn olakšica
    (12000 mi ne treba jer ću i ovako dobiti natrag sav uplaćen porez), tako ću prikazati 2 x račun za IVF po 4000 kn, i to je to- nemoram skupljati sitne računčiće tipa administrativne pristojbe isl.
    Naravno da je dobro imati u zalihi viška računa (ako šta ne prođe).

Isto tako mudro je ranije obratiti pažnju na neke jednostavnije olakšice pa najprije njih iskoristiti (tipa područje posebne državne skrbi - za to ne treba nikakva papirologija ili kamate po stambenom kreditu-malo papirologije), i ako ostane još poreza za povrat-krenuti u lov na račune ili preraspodjelu na muža.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da - ja bih imala max 3 dana po postupku bolovanja, npr. 6 po laparo pa se zato valjda meni isplati, a plaća je relativno OK.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za lijekove koji se plaćaju doktori pišu tzv. crni recept koji se onda priloži poreznoj prijavi. Prolazi bez problema.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

netko je rekao bijeli recept bez datuma? crni recept? nešto novo?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav!
    Svaka ispostava izgleda funkcionira za sebe, jedne godine sam na supruga prijavila čitav račun za prirodni postupak ivf i pola računa na mene pola na njega stimulirani i priznali su bez problema( možda je službenica bila jedna od nas pa je prošlo).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sada sam naknadno vidjela ovo za recepte- bijeli, crni sve jedno to su recepti za koje plaćanje ne ide preko fonda nego ih plaćamo sami, mogu biti i na obićnom papiru sa faksimilom i potpisom liječnika.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne razumijem :?
    Ako tražim recept zar mi ga ne uzimaju u apoteci prilikom kupnje lijekova? Pa kako onda to priložiti poreznoj prijavi?
    Ja sam ove godine predala poreznu prijavu samo na temelju računa za kupljene lijekove, ali bez recepata. Jel se priznaju privatni recepti ili baš mora biti od soc. ginića ili dr. opće prakse?
    Još nisam dobila povrat pa možda mogu dopuniti prijavu sa tim privatnim računima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za lijekove koji se plaćaju, znači koji ne idu preko HZZOa, apoteke ne bi trebale uzimati recept koji vam je dao dr. (kako kaže Loki može biti i običan papir s potpisom i pečatom liječnika). Inzistirajte da vam ih apoteke vrate jer će vam trebati za poreznu prijavu ili ih barem kopirajte sebi za evidenciju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

recepte fotokopirajte, prije odlaska u apoteku, tako će te izbjeći vraćanje natrag i razmišljanje, kaj sa receptom. neke apoteke zadrže recept u svojoj evid. (- tako je bilo u apoteci dolac, za spray).
    nije bitno, crni, bijeli, specijalistički- to su sve recepti s kojim se plaćaju lijekovi.

zara51: očito nekaj ne štima sa tvojom prijavom, jer je već kraj godine, i sigurno nije verificirana. odi na općinu i provjeri kaj se dešava.

Mariel: ako te odbiju u HZZO sa povratom novaca, uzmi sve te račune natrag od njih, odi dr - ginekologu i reci neka ti napiše recept obični kao prilog računu, e ne za povrat na teret HZZO. u tom je caka! i sve to lijepo priloži poreznoj prijavi za 2007. pod uvjetom da imaš neki prihod, plaćaš porez, dobivaš plaću ili nešto. ak ne uspiješ u hzzo, vadi lovu iz porezne.....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure,
    ja sam upravo zvala svoju poreznu upravu da pitam zašto još nisam dobila povrat.
    Žena mi je rekla da mi fali neka potvrda koja uopće nema veze sa računima za lijekove.
    Koliko sam ja nju shvatila oni uopće ne traže recepte za lijekove, dovoljno je samo priložiti račun na vlastito ime.
    Jedino što je bitno da su ti lijekovi na Osnovnoj listi lijekova i ako jesu, oni vraćaju lovu samo temeljem računa, ne treba recept.

I sad mi nije jasno :? Jel moguće da od ispostave porezne uprave do ispostave različito primjenjuju istu zakonsku odredbu ili smo mi u startu krivo protumačili da je uz račun potreban i recept?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zara51 prvotno napisa
    I sad mi nije jasno :? Jel moguće da od ispostave porezne uprave do ispostave različito primjenjuju istu zakonsku odredbu ili smo mi u startu krivo protumačili da je uz račun potreban i recept?
    Ne da je moguće, nego je skoro pa pravilo da različite PU različito tumače.

A moguće je i ovo prvo, ali ne bih rekla, jer ima više žena koje su iz njihovih PU isto tako upućivali.

Povuci samo analogiju s kaosom sa šiframa - neki pišu N97, neki ne, neki zovu HZZO i informiraju se (ginići), nekima ovaj referent kaže ono, nekima ovo itd. itd.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moje iskustvo sa računima za lijekove- uvijek priložim račun i fotokopiju povijesti bolesti, gdje piše što trebam uzimati, do sada nikad nisam priložila kopiju recepta.

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ni ja nisam stavljala recepte, koje nikad nisam ni dobila !!

Uredno dobila iznos povrata koji sam izračunala !

Ustvari me ovaj topić malo zbunio, jer sad nisam ziher kaj treba napraviti sad kad ćemo raditi poreznu prijavu za 2007 ! ( a imam hrpu računa , naravno bez recepata)

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Što je s participacijama koje mjesečno ostavljamo do 30 kn ( za razno razne recepte i uputnice). I to glasi na naše ime. Da li se i to prijavljuje? Negdje sam načula da je prošle godine i to bilo u povratu poreza!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ću najvjerojatnije probat predat kako i dosad, pa ako prođe - prođe - a ako mi budu tražili nešto dodatno priložit ću im poslije onaj grozomorni papir s protokolom iz Maribora po kojemu sam šarala. Nema šanse da mi moja socijalka piše recepte za postupak iz 1/2007, a nema negdje crno na bijelo jednostavno da se ne mora proučavati rečenicu "da bi se trošak za lijekove priznao, potrebno je priložiti recept za lijekove", potpis i pečat PU. Muke sam mučila za običnu šifru N97, što je završilo citiranjem zakona i nazivanjem HZZO-a. To ću radit samo ako bude nužno, bitnije da mi trudnoću OK prati i da je tu voljna napisati i možda malo preko, neću "čačkat mečku", ali u biti meni su već i ti recepti pride kad sam imala operaciju privatno i trilijun UZV-ova privatno itd. Opća dr. mi je sad bitnija za stvari oko bolovanja, nego za te recepte, koje ona ionako ne želi pisati (gineokološki recepti). Ako bude bilo potrebno, zamolit ću poslije svog PU referenta nek' mi citira točno neko jednoznačno pravilo ili propis s brojem NN-a di je to izašlo, pa ću s tim papirom se lakše fajtat s dr-ovima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
    Što je s participacijama koje mjesečno ostavljamo do 30 kn ( za razno razne recepte i uputnice). I to glasi na naše ime. Da li se i to prijavljuje? Negdje sam načula da je prošle godine i to bilo u povratu poreza!
    He, he, to sa zadovoljstvom prilažem . Unatoč svom osobnom i nepopularnom stavu da mislim da bismo trebali nekako više participirat za državno zdravstvo, mislim da bi nam svima bilo bolje, nego ovako kako se ja u stvari ponašam - di mogu ne otić' u državni zdravstveni "interface", zaobiđem ga, a da postoji skroz paralelni sustav koji bi normalni građani mogli plaćat, a da je onako OK s normalnom duljinom čekanja itd. - ja bih samo tamo.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
    potvrde o plaćenoj administrativnoj pristojbi sam priložila skupa s potvrdama o raznoraznim plaćenim participacijama (nemam dopunsko) i računom za dioptrijske naočale 8)
    sve su mi priznali, čak i račune za npr. sirupe za kašalj, andole i C vitamine (bez recepta, ali je na računu bilo ime, prezime i jmbg)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh... A fakat je papazjanija od svega toga, ali šta se može, stvarno uredno vraćaju porez, to nam štima. Moja politika je isto bila - obaspi svime, pa neka oni tamo to sortiraju što može, a što ne. Ovo mi je puno bolje nego interfejsing s HZZO-om oko lijekova, PU fakat u svakoj državi kako-tako uredno i na vrijeme funkcioniraju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam otvorila temu iz razloga jer sam sve do ove godine najnormalnije predavala poreznu prijavu sa računima i sve su mi priznavali, ali za 2006 je nastao problem: e tu sam morala izmišljavat recepte da mi priznaju račune, i poučena iskustvom, odlućila sam da ga podijelim sa vama, jer sam i ja puno naučila od vas o koječemu..
    a sad i sve ovisi o referentima i gradovima...
    ali ja sam napomenula: skupljajte recepte, da se ne bi našli u mojoj situaciji

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    ja sam otvorila temu iz razloga jer sam sve do ove godine najnormalnije predavala poreznu prijavu sa računima i sve su mi priznavali, ali za 2006 je nastao problem: e tu sam morala izmišljavat recepte da mi priznaju račune, i poučena iskustvom, odlućila sam da ga podijelim sa vama, jer sam i ja puno naučila od vas o koječemu..
    a sad i sve ovisi o referentima i gradovima...
    ali ja sam napomenula: skupljajte recepte, da se ne bi našli u mojoj situaciji
    mu, dobro si ti učinila, ja ću jednostavno za sebe tako napravit jer mi nisu ništa čačkali niti za 2006. nego sam dobila sve uredno (doduše, ja nikad ne mogu znat točno jer moj iznos za prošlu godinu bio duplo i više veći od 12.000 otprilike pa ne mogu znati jesu li mi priznali konkretni lijek ili ne). Meni je uzimanje retrogradnih recepata teško izvedivo, zato ja to tako.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma mrak. Hvala cure. Več sam popriličnu hrpicu skupila u ovih 9 mjeseci.
    Bit će za kavicu!!! :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zadnje 3 godine od kako sam u postupku MPO prilažem sve račune od ljekova i postupaka u poreznu prijavu i nikad me nitko nije tražio recepte.
    Na računima je moje ime i JMBG i na poreznoj su mi rekli da je to sasvim dovoljno. Ja poreznu prijavu podnosim u Zagrebu i stvarno nisu komplicirani, dobijem sve do zadnej lipe :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cure, znam da se negdje pisalo, al fakat mi se sad ne traži....
    za povrat poreza.. jel se moraju priložit original računi, a sebi ostavimo kopije ili obrnuto?

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam slala originale a sebi ostavljala kopije (da ih ne izgube slučajno).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uhhh.....ja sam premasila ovaj iznos od 12.000, a svi su racuni na moje ime. Mogu li sad nesto uciniti da spasim visak? Da ih nekako prebacim na MM?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hm....razmišljam.....
    a jedino da ideš tamo gdje su ti dali račune, pa da tražiš nove sa istim podacima, a da ti promjene samo ime. možda bi to mogla napraviti.
    neznam za kaj sve imaš račune? postupci, lijekovi? privatne klinike, državne?
    koje lijekove imaš?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Racuni su od privatne klinike za IVF (mozda mi je najjednostavnije tamo ici pitati nove racune) i laboratorija za hormone i betu. Od lijekova imam uglavnom Ovitrelle.
    A da na racune uz moje ime samo dodam i muzevo?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cvita prvotno napisa
    Racuni su od privatne klinike za IVF (mozda mi je najjednostavnije tamo ici pitati nove racune) i laboratorija za hormone i betu. Od lijekova imam uglavnom Ovitrelle.
    A da na racune uz moje ime samo dodam i muzevo?
    odi u ivf, i reci da ti napišu novi račun na muža. ovaj im u originalu vrati, i reci da si se zabunila, da ti račun na tvoje ime ne treba. mislim da ti to mogu napraviti bez frke. meni su napisali račun kad ga nisam uzela, imala sam samo uplatnicu- onu kaj dobiš na pultu.

hormone i betu stavi na sebe. i štopericu.

nikako ne dodavaj ime od TM na račun, neće priznati ni tebi niti njemu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, mu. Ovo za dodavanje imena bila je glupa ideja.
    Pitat cu nove racune.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tko pita ne skita, a i dobije pare....

nije glupo pitanje, sam loša ideja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kariogram i koagulacijske pretrage

Hvala Mu na odgovoru ,

evo skinila sam se s privatne poruke .. ponekad malo zabrljam

Evo znam da kariogram moram napraviti na Rebru, a tila bi kad već dolazim iz Šbk vidit da li radu tamo i ove koagulacijske pretrage .. :
    PV, APTV ( ove dvi valjda mogu i tu doma ) , A OVE U ZG - AT III, LAC, fosfolipidna protutjela .. pa ako mogu to sve napraviti u jedno jutro bilo bi super .. još ću ja njih zvati gore ..

Pozdrav lipi iz Dalmacije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ok. u pon ili u utorak idem na rebro pa ću ti pitati jel možeš to sve napraviti kod njih odjednom.
    javim ti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja trebam kupovati lijekove za MPO (Decapeptyle, Gonale, Merionale). Daje li se povrat poreza na svaki od ovih navedenih? Koliko se dobije novaca (znam da je ovisno o količini)? Možda nisam pravilno postavila pitanje, ali znat ćete .

Pusa!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Iskra prvotno napisa
    Ja trebam kupovati lijekove za MPO (Decapeptyle, Gonale, Merionale). Daje li se povrat poreza na svaki od ovih navedenih? Koliko se dobije novaca (znam da je ovisno o količini)? Možda nisam pravilno postavila pitanje, ali znat ćete .

Pusa!
    mislim da za sve lijekove možeš dobiti povrat,...
    što se tiče koliko novaca - to ovisi o tvojoj plaći i plaćenom porezu,
    neki spadaju u 25% neki u 35%,...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala fjora

Vagica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Povrat poreza dobivaš na sve lijekove do iznosa 12 000 kuna (zajedno sa ostalim olakšicama npr. kamate na stambene kredite i sl.) pod uvjetom da proložiš recept koji ti je dr. napisao, da račun glasi na tvoje ime i da priložiš izjavu da lijekovi nisu kupljeni iz donacije nego iz vlastitih sredstava. Visina povrat poreza ovosi o visini plaće, uplaćenog poreza, olakšicama i sl.

Vagica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

proložiš=priložiš

ovosi=ovisi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni stvarno nije jasno zašto treba prilagati recepte?
    pa mislim, meni je recept dao liječnik u privatnoj klinici u kojoj se liječim!
    od koga još da tražim recept???? i na tom receptu ne piše moje ime, nego samo lijek.
    i kad idem kod privatnog liječnika na pregled ili bilo što drugo, ne dobijem od liječnika opće prakse uputnicu za to.
    mislim, to znači da ni za postupak ne mogu tražiti povrat poreza?
    stvarno mi to sve skupa nema smisla...
    prosvijetlite me pliiiz !!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja također nemam recept jer sam u ovom protokolu u Mariboru.

Vagica hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Najvjerovatnije se misli na bijele recepte koje isto imaju soc,gin.Isti su kao plavi ili crveni samo bijele boje i na njih se napiše ime i prezime te datum i godina rođenja(ujedno služe za lijekove koji se kupuju)

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ginger treba ti baš takav recept kakav imaš + ime prezime (možeš li sama dopisati?) ako ne možeš traži drugi put svog doktora (priv.) da ti napiše opet i to je to.

Za račune od postupaka ništa dodatno ne treba, nikakve uputnice-samo račun (ime, prezime, MBG)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prima
    pa probat ću dopisati, al nema rubrika predviđena za to...
    stvarno mi sve to ide na živce - i HZZO i porezna i njima slični...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prosle godine sam imala racun od IVF-a na ime MM iz privatne klinike i tako su me ismijali na poreznoj upravi da se jos crvenim....i evo sad citam da to prolazi...sram da ih bude...steta za ovu godinu nemam ali....hvala curke na informacijama

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •