-
"normalan" tlak za trudnicu
Na prošlom pregledu sa 15 tjedana trudnoće dr. mi je izmejrila tlak 130/80.Kako sam ja inače prije trudnoće redovitom imala niži tlak, nikad preko 120/65, sada mi se ovo čini kao visok tlek.Dr-ica nije reagirala a kda sam je upitala je li to malo visoko rekla je da to može biti od penjanja uz skale do ambulante, uglavnom činilo mi se da njoj to ne ukazuje na ništa bitno.Napominjem da sam dobila 4,5-5 kg u tri mjeseca trudnoće, a prije sam bila jako mršava, svega 56 kila na 1,72 cm, a ni to dr-icu nije posebno uzbudilo jer, samo je kad sam je ja upitala je li to previše rekla da pripazim i to je to.Uglavnom dr-icu ništa ne uznemirava a ja sam paranoid, pa molim samo da mi netko kaže koji bi to bio normalan tlak u trudnoći odnosno koja je gornja granica normale?inače, urin nema proteina.
-
Sličan slučaj kao i moj: i ja sam do trudnoće bila niskotlakašica da bi mi tek u drugom tromjesečju na jednom pregledu bilo izmjereno 140/80. Moj dr. mi je rekao da je to lagano povišeni tlak, te da samo pripazim na prehranu (manje soli!!!) i da ako imam tlakomjer, neka ga mjerim dva puta na dan tjedan dana. Cijelo to vrijeme mjerenja tlak mi je varirao od 120 do 130 gornji a donji 70-80. Uglavnom, i kad sam mu to javila, rekao je da nastavim sa prehranom sa vrlo malo soli i naravno, bez uzrujavanja
Do poroda mi je uglavnom bio na toj razini i nije bilo nikakvih problema.
-
hvala buba klara
Pooooooooozdrav
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma