-
Imamo problem
Julianu je sad 3 mjeseca i 10 dana. Do sad osim mog mlijeka nije probao nista drugo. Dojen je na zahtjev i nismo imali nikakvih problema do veceras.
Problem je sljedeci- kad zeli jesti- stavim ga na siku- sise par minuta i pocne plakati- onda mu ponudim drugu- sise par minuta i opet pocne plakati. malo ga nosim i umirim- opet mu ponudim prvu - sise par minuta i opet plac...tako citav dan. Nakraju sam uzela izdajalicu i izdojila bjednih 20 ml u pola sata iz oba dvije dojke!
Probala sma se izdajati i rucno- ali isto nije izaslo nista vise od par tankih mlazova (iako mislim da u izdajalici nije problem- jer sam jednom uspjela u 20 minuta izvuci 140 ml a to je bilo kad je Julian imao 6 dana).
Koji bi mogli biti uzroci nestasice mlijeka- prehlada?, menstruacija? ili su mozda zubici u pitanju?
Julian vec 2-3 tjedna prespava po 7-8 sati u komadu- znaci bez dojenja- mozda je to uzrokovalo manju kolicinu mlijeka?
Cure pomozite mi jer ne znam sta da radim! Juli je sad zaspao ali znam da je gladan- a ne zelim prijeci na adaptirano- osim ako bas moram!
I da- do sad je lijepo napredovao rastom! A dnevno ima jednu-dvije pokakane pelene, a zna se dogoditi da jedan dan preskoci-tj. da nema stolice.Mokre pelene su uredne.
Hvala na bilokakvom savjetu!
-
Dok se ne jave tete sa SOS-a, ja imam prijedlog :
možda da mu ponudiš sisu dok spava (ja sam nekoliko puta uspjela na taj način); približi mu se i kada osjeti miris i dodir možda će otvoriti usta i uhvatiti sisu.
Sumnja da su zubi, ali možda imate soor pa mu smeta u ustima ...uglavnom u tom slučaju biste se trebali sutra javiti doktoru koji će vam dati tinkturu (je l se tako zove?) kojom ćeš mu mazati unutarnji dio ustiju i ti svoje bradavice ... no o tome će više znati SOS-ice (nisam imala takvih problema pa ne bih da ti izvalim kakvu glupost)
-
Osoblje foruma
mozda Juli malo strajka s dojenjem :/
pogledaj ovaj tekst
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237
moguce da je ovo dugo nocno spavanje utjecalo na malo smanjenje kolicine mlijeka. Nocno dojenje je dosta vazno bas za stvaranje mlijeka po danu.
Mislim da je Vrijeskin prijedlog jako dobar - ako inace hoce cikati u snu ili polusnu, pokusaj forsirati takve podoje.
Ovih izdojenih 20 ml nikako ne znaci da imas samo toliko. Prvo, izdajalica nije nikad efikasna kao beba, a drugo u 3 mjeseca i 10 dana dojenja ponuda i potraznja su se vec uskladile, i tvoje tijelo proizvodi upravo onoliko mlijeka koliko tvom bebachu treba. Ne vise, za izdajanje.
Pokusaj se smiriti, jer maleni osjeca tvoju zabrinutost i nervozu, a stres je jedan od najvecih neprijatelja uspjesnog dojenja.
Ako si ovih dana dobila menustruaciju, i to moze biti uzrok strajka, neke mame primjete da bebi ne pase okus mlijeka "tih dana u mjesecu" i da slabije sisu.
Javi se jos, i sretno
-
Evo Juli je upravo posikio iz jedne dojke- sikio je oko 10 min.- onda se pobunio i sad siki iz druge.U polusnu je.
Hvala na savjetima- jos vam javim kako napredujemo.
Evo buni se- lijeva dojka mu manje pase...
Idem sad procitati onaj tekst..
I da, od veceras ce opet cjelu noc spavati samnom...
-
-
Samo da vam javim - da je danas sve bilo okej- mozda bi malo zaplakao- ali je uglavnom cjeli dan lijepo sikio i mlijeka je bilo...
Mozda mu je bilo prevruce- jer smo upalili dodatnu pec u stanu- zrak nije bio presuh- prije bih rekla prevlazan.
Moguce da sam ja zeznula stvar sa prsutom
Cure puno vam hvala na savjetima- sjajne ste!
-
-
Prvi put
Prvi put se javljam. Maleni je danas napunio deset meseci i jos uvek siki, iako smo imali dosta muka (još sam jako ljuta na sve one "dobronamerne" zbog kojih smo zamalo odustali od sikenja - pocev od moje mame, koja je skoro prestala da razgovara samnom jer sam "izgladnjivala" njeno unuce (dok pedijatar nije rekao da dete odlicno napreduje). Ali, evo, jos uvek me muči dosta toga u vezi dojenja i ne znam da li i sada sve radimo kako treba. Na forumu sam prvi put počitala da jednu dojku treba nuditi 2- 3 sata, pa tek onda drugu. Moj malisa i sada uvek siki iz obe.Mada, ranije je to bilo po principu: 5-10 minuta iz jedne, a iz druge koliko zeli, a sada sve ide nekako ekspresno, i obavezno se nekoliko puta seli sa jedne sike na drugu. Prvi put cujem da suv vazduh moze da utice na to. Da li to još ima značaja obzirom da beba sada pije i vodu, sokiće...?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma