godinama sam vukla ranice na cerviksu i CIN 1 koji u mojem slučaju nisu bili povezani s porodom. pojavili su se puno ranije od trudnoće, a nakon poroda stanje je ostalo nepromijenjeno. prije godinu dana nakon PAPE došao je nalaz koji je ukazivao da se stanje drastično pogoršalo, da se sumnja na promjene na stanicama vezane uz HPV i početak karcinoma. nakon kolposkopije preporučena mi je biopsija: ginekolog mi je rekao da bi on plakao na mojem mjestu. brisevima koji su nekoliko puta ponavljani nije potvrđena prisutnost HPV - a niti ijedne bakterije. bacila sam se na internet i pronašla novog ginekologa koji je napravio biopsiju radiofrekventnim aparatom i omčom. pritom mi je rekao da je moguće da nakon takve biopsije više na cerviksu neće biti nikakvih promjena. i bi tako! kako promjene nisu zahvatile cijeli grlić sve su uklonjene biopsijom, uz to sam pila folnu kiselinu i magnezij za koje sam čitala da se preporučaju u suzbijanju CIN - a, i koristila tampone umočene u kantarionovo ulje. nakon toga sam napravila dva PAPA testa s besprijekornim nalazima.