za što je bolji marcipan a za što ticino masa?
može li se torta ''prekriti'' i marcipanom?
tko nešto zna, neka napiše.
migulice?
za što je bolji marcipan a za što ticino masa?
može li se torta ''prekriti'' i marcipanom?
tko nešto zna, neka napiše.
migulice?
zar nitko?
pa kako si me nasla samo sa tim pitanjem![]()
mene isto zanima 8)
Ja nisam baš neki stručnjak, ali šogor i šogorica su mi slastičari po struci, pa sam ponešto od njih čula/vidjela.
Ticino je jeftiniji od marcipana, ali tu čini mi se vrijedi ona "koliko para..."
Torta se može prekriti i jednim i drugim. Drugi šogor mi se uskoro ženi i oni će mu napraviti tortu kompletno prekrivenu marcipanom i ukrašenu pravim ružama.
Probala sam oboje, marcipan je neusporedivo ukusniji.
I zadnje, torta koju su imali za svoju djevojčicu (šešir, voćna torta prekrivena ticino masom) je dosta "curila" jer im nije stala u frižider, a ticino je "osjetljiviji" od marcipana, pa mu nije pomoglo čuvanje na balkonu, jer je vani bilo +10. Marcipan bi vjerojatno nešto bolje to podnio, barem su oni takvog mišljenja.
Eto, iz druge ruke....
Ja sam probala i jedno i drugo, marcipan je ukusniji za jesti, a ako se ticino napravi bez masnoce (takav sam radila, ali nikako ne mogu naci taj recept, moram sve prekopati :/ ) onda je tvrd i nista se ne otapa i ne curi.
Ticino je meni lasi za oblikovanje ukrasa i ljepse se boja jer je bijeli. Marcipan ne mozes dobiti bijeli, uvijek je zuckast. Ako ces samo prekriti tortu, onda je marcipan bolji. Ako ces raditi i neke figurice ona ticino.
Ja gledam koja mi je bolja varijanta za izradu figurica. Sve ono sto sam radila bilo bi skoro pa nemoguce s marcipanom. Marcipan je naravno kavlitetniji jer je od badema, no klince interesiraju figurice i ukrasi, a to /barem u ovom obliku sto ja radim / ne mozes napraviti od marcipana.
hm i jesam i nisam pametnija sa ovim odgovorima :/
Kažu tete slastičarke da je ticinom lakše prekriti tortu, nego marcipanom, a za figurice je podatniji marcipan. Time sam se povodila kod zadnjeg ukrašavanja i ispale su odlično.
Ja ne volim jesti marcipan.
Zato sama pravim smjesu sličnu tičinu od štauba, želatine, glicerina i prehrambenih boja.
Može se koristiti za prekrivanje tori, a mogu se od nje raditi figurice, sve kao s ticinom ili marcipanom.
linda daj molim te tvoj recept za marcipan i ti rene za svoj ticino...
uskoro krećem u avanturu...![]()
Marcipan je dobar za jesti. Ja ga jedem. Ne, krivo sam napisala. Tankam se njime. Najbolje nešto. Ever. Šteta mi ga za kolače i torte.![]()
may, hoćeš recept za marcipan?
Ovako- odšetaš (ili se odvezeš) do prvog većeg dućana, dođeš do police s proizvodima za pravljenje kolača, pronađeš marcipan, ubaciš u košaricu, platiš na blagajni i to je to! Ništa jednostavnije.![]()
daj pitaj muža...
![]()
Linda možeš li napisati recept za marcipan, užasno me zanima.
Hvala
upustam se za vikend u avanturu sa ticinom
u pricuvi cu imati i marcipan pa valjda ce nesto uspjeti![]()
Linda Hello Kitty torta mi je genijalna a i pase mi za curicu kojoj je za vikend rodjos, tako da ce vjerojatno biti nesto na tu temu 8)
LINDA PITAJ MUŽA ZA MARCIPAN!![]()
Kaj se dereš?!![]()
Jel jako hitno? Stvar je u tome da ni on ne zna, pa mora pitati. Javim sutra.
gori gori.... ma nije hitno...
![]()
napravila sam marcipan po ovom receptu 8)
Linda prvotno napisa
Ajme što ste navalile na Lindu za recept za marcipan. Zašto ne pogledate na coolinariku?
http://www.coolinarika.com/recept/ma...osnovni-recept
brigita, kvariš zabavu![]()
evo torta teletabis PO, malo je ispala nosata
nju sam radila od marcipana
http://www.flickr.com/photos/13096901@N08/2048477882/
a Hello Kitty od ticino mase:
http://www.flickr.com/photos/13096901@N08/2048477878/
Meni linkovi ne rade, tj. daje mi neki obrazac za login.haribo prvotno napisa
kliknite u potpis pa onda na ALBEN trebalo bi tako funkcionirati![]()
Baš su lijepe tortice. Super su ispale. A kakav okus ima ta ticino masa?
P.S.
Malac ti je pravi ljepotan, a fotke su tak dobre... Ovo me posjetilo da moram djecu odvesti profiću na slikanje da imamo koju dobru fotku za uokvirit.
Curke koje ste očekivale koju pametnu od mene, moram vas ražalostiti- pitala sam muža, ali i oni na poslu rade s gotovim kupljenim marcipanom.
Haribo, ja ne znam otvoriti slikice, a jako me zanimaju.
i jaAmalthea prvotno napisa
![]()
Ritter čokolada sa marcipanom, Mocartove kugle ili milka srca sa marcipanom,a kad se otvori kakva bonbonjera,prvo gledam koja je sa marcipanom![]()
Ja se moram prisiliti da ga progutam. Od same pomisli na jedenje marcipana nestane mi sline u ustinma i jezik se zgrči. Ni MM ga ne voli, a čini se da su i naša djeca nasljedila odbojnost prema njemu. Za mene je pravi zločin od finih badema napraviti nešto tako grozno. Sva sreća da je tak skup pa se nikad ne nađe na tortama ljudi kojima dolazimo u goste.white_musk prvotno napisa
Linda jesi probala ovako?
ideja je potekla od tvoje torteharibo prvotno napisa
i bila je pun pogodak :D
hvala brigita2brigita2 prvotno napisa
![]()
i vodi djecu na slikanje sto prije![]()
Haribo, kakav potpis, misliš ID? Ne uspjeva mi. Ajde, pliz, objasni mi još malo seljačkije.![]()
u potpisu gdje pisenase slike
![]()
jel sad kuzis![]()
ajme, bolje da ne znaš kaj sam ja radila.
Predivne su ti slike i maleni, a za torte svaka čast.![]()
ja sam vidjela preslatkog miša, ali nigdje torti, niti sam gdje pročitala Alben :/
klikni na linkić gore lijevo xmama_tatax i dobićeš sve albume.white_musk prvotno napisa
brigita2![]()
pa jel to moj album tako nepregledan![]()
brigita,tnx![]()
haribo,prava si majstorica 8)
evo odgovor brigita2:
ticino masa ili secerna smola ti je kako bi neki rekli "sami secer"
ja to ne mogu jesti koliko je slatko, jednostavno odlijepim ticino od torte i jedem a nekome je ticino super![]()
zaboravih![]()
pogledaj topic "mrak torta za cure i decke" tamo imas recept za ticino i puuuuuno torti sa ticino smjesom
buduci da sam pravila i sa ticinom i sa marcipanom mogu ti reci da mi je lakse bilo raditi sa marcipanom....manje sam uprljala kuhinju![]()
![]()
sa ticinom je druga prica...secera u prahu je bilo po svuda, treba ga gnjeciti kao i plastelin ali bilo mi je zanimljivo
i ticino mozes kupiti gotovi ali "domace je domace"![]()
jao što ste napravile od topika![]()
![]()
linda, :/ a ništa u shopping po marcipan..