Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 145

Tema: Ljetne bebe 2005. (37. dio)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bili smo jucer u poliklinici helena da niki pogledaju urasli noktic i osip na piskici!
    platili stotinjak kn, ali bar nismo cekali na red po 2-3h sa bolesnom djecom u cekaonici kako inace cekamo kod svoje dr!

nika nam je samo odjednom pocela vristati i plakati po noci(valjda nesto sanja pa se uplasi)!!
    misica mala!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nika

MN, i dalje držimo fige da sve bude OK i da vas ne zovu...

hvala svima na čestitkama...
    nisam još ni zvala dr., ne želim otići prerano pa se onda brinuti jer se ne vidi isl... malo ću uživati i nadati se da je sve na svom mjestu....

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mama Nataša i mi držimo fige da je sve OK!

Bucka, i Neven se tako zna rasplakati po noći. I ja mislim da sanja :/

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

hi društvance,

mi smo se jučer vratili s mora bilo je super (Vid se malo i kupao!!!)
    osim što nas je uništio, vandalčina jedna

sada smo u fazi

"Udaji mamu/tatu cekicem"
    "Udaji Anu po tintaji"

djetešce moje milo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

(sorry, znam da ti nije smiješno ali ja jako Vida)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a baš sam se nasmijala za dobro jutro....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja samo brzinski upadam da čestitam Lariti! :D

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Čestitamo svim budućim mamama i želimo lijepu, bezbrižnu trudnoću...

Mi smo dobro. Uspjela sam ubaciti par novih fotki, pa nas možete i vidjeti.

http://public.fotki.com/tia1/tia/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ljepotica mala
    Kako nam klinci brzo rastu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala Annie, hvala Liebe....

Tia je preslatka, a i ostale klince nismo već dugo vidjeli

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj, mi imamo slike još od mora i valjda se već 2 tjedna spremam srediti album a nikako vremena...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma i ja moram posložiti a nikako da uhvatim vremena... mislim da vam nisam pokazala niti slike s rođendana...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, mi jucer neplanirano poceli sa odvikavanjem od pelena po preporuci dermatologice i pedijatra, a tbog nikinog osipa po piski!
    za sad nam ide tak da su nam puni strikovi nikinih gacica i trenirkica, ali imali smo i par pogodaka!!
    malo je zbunjena jer malo nema pelenu, a malo ima (za spavanje i van), pa je nas zakljucak da se u njenom slucaju trebalo odmah ici na sve ili nista!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tia je preslatka
    Evo i od mene malo slika, mislima da vam ove nisam pokazala:
    http://www.picasaweb.google.hr/lekipeki/Umjetnica

Bucka, samo naprijed sa odvikavanjem. I ja se bavim mislju da i ja krenem s tim. U zadnje vrijeme nam se vrlo cesto desava da joj pelena propusti nocu (i nocas nam se desilo). Mislila sam da su joj pelene male, pa sam presla na sesticu, ali svejedno, petica ili sestica, njoj ipak povremeno propuste. Stvarno mi nije interesantno u 3 sata ujutro mijenjati njoj bodi, pidzamu, pa onda i posteljinu, nasu ili njenu, ovisi na kojoj se lokaciji tada nadje A s druge strane, ne znam ni kako bih to izvela kad radim :? Ja nju ujutro vozim mami, i nemam pojma kad bismo se trebali dignuti, da bi ona imala dovoljno vremena da se popiski u tutu.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, super su sličice. Cure, samo naprijed s odvikavanjem, i nemojte se obeshrabriti. Mi ne nosimo pelene po danu od ljeta ali Neven se još uvijek zna popiškiti u gaće. Jučer je baš ponosno rekao, evo ja hoću sad suhe, a može i kupanje
    Ja ga ne budim ranije ujutro kada ga nekud vodimo, stavim ga na veliku školjku i ako hoće hoće, ako se već ponoći popiškio u pelenu onda ponekad uopće neće odmah po buđenju.

Ma, brzo ćete vi to

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prekjučer navečer, taman prije kupanja, L. je bio u svojoj
    uobičajenoj fazi divljanja - trči, smije se i zaletava na krevet.
    I tak se u sekundi popeo na kauč, čudno izvinuo i sletio ravno na glavu :shock: .
    Bila sam pola metra od njega, nisam ga stigla uhvatiti, još uvijek
    mi je slika svega toga kao slow motion pred očima, ma grozno
    Jako je plakao, odmah sam pomislila na najgore (potres mozga,
    hematomi...) Nasreću, nije umoran, usporen i nije povraćao, ali
    svejedno...
    Ne želim ga sputavati u smislu da mu baš ništa ne dopuštam.
    Mora otkriti svijet, svoje tijelo i njegove granice, samo mi se čini
    da je više pitanje sreće da mu se ništa pritom ne dogodi, a to me smeta.
    Ne mogu ga priljepiti za sebe, stolac, kauč ili nešto pa da miruje.
    Uostalom i ne želim da miruje, ali svako malo dobijem mali slom živaca
    kad ga vidim da jurca uokolo kao muha bez glave.
    Može savjet? :?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smiri živce!
    Moj je tako pao na glavu iz kinderbeda kad je imao oko 10 mjeseci. Naravno, jurili smo u Klaićevu gdje je doktorica rekla da već vidi da je pravi mali vragolan, i da mu je to samo prvi put da se ljubi s podom. Rekla mi je da ako iza pada nema neke promjene u ponašanju nije mu ništa. Sad već skače sa trosjeda na pod ko veliki. A da su mi živci svaki put na gotovs - jesu!
    Dakle, samo mirno

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala svima na komplimentima.

Leki, ribica je premedena.

Pelene - Tia je bez pelena od ljeta (početak 8.mj.) po danu je uvijek sve OK, osim ako je jako zaigrana, pa skuži da mora piškiti tek kad joj koja kap zbriše. Po noći je sasvim druga priča... Najčešće se upiški jer spava jako čvrsto. Jedino nas spasi ako se ja probudim u neko doba i u snu je stavim na tutu. Onda ona obavi što ima i to bude OK. Vrlo rijetko se desi da me ona sama probudi da joj se piški.

Divljanje - ja se jako bojim i strahujem. Tia je stalno u pokretu, stalno trči i skače, jedino što sam zabranila je skakanje po krevetu i trosjedu. Naš mali susjed je tako isto pao, pa nije moga stati na noge, pa mu se vrtilo, na kraju je sve ispalo Ok, ali ja bi definitivno umrla od straha.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj, meni se to odvikavanje od pelena čini SF...

Lucky, bit će on ok
    I ja sam luda od divljanja i skakanja a najopasniji su predvečer, prije spavanja kad glavinjaju okolo a MM i ja samo gledamo gdje će se zveknuti.
    A sama sebi sam dosadna Pazi ovo, pazi ono, pazi da ne padneš, pazi da se ne udariš

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ljubim vas sve i pozdravljam!
    Novi je super, ali smo mi (odrasli) u jako losoj fazi.
    Ne bih da se zalim, ali da znate da vas nismo zaboravili.

Evo malo pozitive - nama ce uskoro godinu dana bez pelena.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na riječima utjehe, ne osjećam se više ko nemajka
    Ma, trudim se ne živčaniti previše , on svako malo ima
    ozljede na radu, ali glava je ipak glava.

Kli_kli, da znaš da često pomislim na Novija bezpelenaša! Mi još ni ne pokušavamo; odlučila sam čekati do zimskih praznika pa probati.
    Tebi i TM-u puno ~~~~~~~~~~~~~

Može malo vibri da položim stručni? (I da se konačno primim knjige)

Svima

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

lucky dječje glave su stvorene za padanje

i nama je odvikavanje od pelena teški SF (uz dozu trilera)

liebe i leki cure su preslatke !!!!!!!!!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo izvjestaja:

mi malo nepripremljeni poceli sa odvikavanjem od pelena i ide bolje nego sto smo mislili!
    dogodi nam se u danu po 1-2 pis nezgode u gace, ostalo ide na tutu ili wc, a kakanje kad&di stigne!
    nije tak ni strasno!ja sam mislila da ce nam cijeli stan biti zapisan, ali za sad su jedino stradavale gacice i trenirkice!!

jucer mm&ja solo otisli na inerliber!
    ja sebi kupila neku beletristriku (otok i labirint), a Niki Bibliju za najmladje, miffy place, neku malu slikovnicu winnie pooh i zgodnu slikovnicu za nas koji smo u fazi odcvikavanja od pelena-Hocu tutu!!
    iza toga osli u malu kupovinu u Metro, a poslije u MU steak house na rucak!!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Uf, ponekad je zbilja potrebno napraviti odmak. Meni se taj odmak do doše ne događa često. Baš je neki dan MM prokomentirao prem prijateljima koji nemaju djecu, a došli su kod nas dok je Tia bila u turbo pogonu da je sve ljepše i bolje od kada se T rodila, jedino što ti fali koja minuta za predah.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Liebe prvotno napisa
    Uf, ponekad je zbilja potrebno napraviti odmak. Meni se taj odmak do doše ne događa često. Baš je neki dan MM prokomentirao prem prijateljima koji nemaju djecu, a došli su kod nas dok je Tia bila u turbo pogonu da je sve ljepše i bolje od kada se T rodila, jedino što ti fali koja minuta za predah.

a kako će vam tek biti ljepo kada dođe beba br. 2

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mirta, samo ti copraj...

Beba 2 će biti mirna i poslušna

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kli_kli - da loša faza brzo prođe

Nadam se da su svi klinci zdravi...

Ide li netko na koncert Zagrebačkih mališana, 2.12. u Lisinski?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi ćemo ići. Pa naš je dida sv. Nikola (samo to nemojte reći klincima, oni neka misle da je pravi). Ludo me zanima da li će ga Tia skužiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Idete u 10 ili 12h?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To još ne znam, ali najvjerojatnije u 12. Vi?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U 10. Oko 12-13 nam je spavanac pa se bojim da ne bi toliko uživala.
    Jedva čekam :D

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tia je prošle godine uživala... Bilo joj je super... Samo da ove godine ne objavi svima da to nije sv. Nikola nego njen dida. (nedavno smo bili na njegovoj premijeri u Komediji, pa je iz petnih žila zaurlala - evo moga dida, cijelo se kazalište smijalo...)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

svima....

ja sam jučer htjela kupiti karte za ZM i ostali su samo zadnji redovi i onda sam skužila i da mi je master istekao a može se platit samo s masterom
    valjda će mi stići nova kartica danas-sutra pa ću uspjeti kupiti karte...
    na Miffy je uživala i stalno pita kad ćemo opet na predstavu... jeste li gledali još nešto što bi tako malima bilo zanimljivo?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Liebe prvotno napisa
    Mirta, samo ti copraj...

Beba 2 će biti mirna i poslušna

mi ove godine ne idemo na koncert, jedan od razloga su i zadnji redovi koji su ostali

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eo me nakratko
    i ja trudna cca 2 mj
    anita bez pelene od 9 mj, super
    krenula je u vrtic tjedan dana
    totalno se istraumatizirala, pa smo odustali preko zime
    ja bih trebala mirovati, sto je s njom nemoguce
    pitam se kako ce sve to izgledati, a opet, bit ce ok

zivim u nadi da dijete br 2 nece doci do izrazaja kraj anite, tj, da ce biti mirna i bar upola manje zahtjevna od anite

puse svima

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Storma, čestitam :D

Ja kao i ti živim u nadi da će beba II biti mirna, spavati po noći, htjeti ponekad biti i u kolicima a ne samo na rukama ko Neven!

Vidjeti ćemo uskoro!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Storma, čestitke od nas :D

baš mi je žao za vrtić.... bilo bi ti puno lakše ako već moraš mirovati da je bar dio dana u vrtiću....

ja imam problem (kao što sam se i bojala btw.) da je lara u fazi "nosi me"... ko za vraga baš ju je to sad primilo da neće hodati a pogotovo po stepenicama... a moji žive na 4.katu bez lifta

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

storma

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Storma, čestitke!
    A što se tiče nošenja Emma je već dugo u fazi nosi me ali samo mama isključivo ima tu privilegiju
    Pelene ima još uvijek ali ima par dana da kad osjeti da treba kakati počne histerično vikati, neću kakati,neću i stvarno bude sva u panici, katastrofa užasno mi je žao ali nikakve priče niti objašnjenja ne pomažu već pokušava zadržati koliko god može. Prije nekoliko dana mi je pobjegla gola u dnevni i par minuta se tamo igrala i na kraju se pokakala na pod ali kad je to skužila toliko se prestrašila da je plakala valjda pola sata i sva se tresla. Čitala sam davno nešto o tzv.analnoj fazi ako je to to ali morat ću malo pretražiti po forumu šta da radim. Ja baš namjerno nisam nikad forsirala skidanje pelene kad bi skužila da nije spremna, ne bi trebala imati neke traume, stvarno nikad nismo forsirali tutu niti išta :?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A mom Nevenu je najljepše ući s nekim od nas na WC i to naravno baš kad moraš ići, jelte, na veliku nuždu. Onda ti još zna sjesti u krilo i vikati tiskaj, tiskaj!
    Sto ljudi, sto čudi. Tako je i kod djece. Ne brini se, proći će je to

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

storma- još jednom čestitam, vjerujem da će beba biti drukčija od Anite, jednostavno je to tako

ivana - prije nekoliko dana je i vid imao fazu da se boji drekeca i bilo ga je nemoguće presvući, a jednom je imao istu reakciju kao i emma, nemam pojma što napraviti :/

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hej, pozdrav svima!!!

Evo, da vam se na kratko javim!

Prije svega, Larita i Storma, čestitam od srca!!! :D :D :D

Prije par dana napokon smo se vratili svojoj kućici. :D
    Nakon 3 mjeseca ludila polako ulazimo u normalu.
    Od adaptacije samo jednog dijela (kako je na početku planirano) na kraju je završilo sa preuređenjem gotovo cijele etaže.
    Još nije sve gotovo ali većina je napravljena.
    I ono što je najvažnije, Lana ima svoju sobicu!
    Kada stignem, fotkam ju pa vam pokažem.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    ivana - prije nekoliko dana je i vid imao fazu da se boji drekeca i bilo ga je nemoguće presvući, a jednom je imao istu reakciju kao i emma, nemam pojma što napraviti :/
    cure, hvala na cestitkama i odrzavanju nade u manje zahtjevno dijete

ja sam aniti cijelo ljeto objasnjavala o tuti i wcu i pelenama blabla, sto je rezultiralo njenom zeljom da ima gacice "ko mama" no jednostavno bi joj pobjeglo. par puta sam ju skinula i stavila na tut, no imala je neku zadrsku, strah...jasno sam vidjela da je sjela meni za ljubav, al da se jako boji, kao da ce upasti unutra ili tako nesto. pa rekoh, nema sanse da cu joj ja traume stvarati, i odustala.

naravno, cim je zahladilo curka je pocela igrati se na tuti, sjesti i praviti se da piski, i trazila biti "bez pelene". i tako jednu vecer doji, skine se s cike, ode do tute, sjedne i popiski se a MM i ja ovako :shock:

zaboravih reci da joj je nocna pelena od polovice ljeta bila suha, popiskila bi se ujutro.

enivej, nakon samoinicijativnog odlaska na tutu, uveli smo gacice, bilo je par nezgoda la nakon toga super. Medutim, prestala je kakati u tom razdoblju, i vidjela sam da koji put na tuti zadrzava stolicu, pa smo imale informativan razgovor da moze za kakanje traziti pelenu, ako nece tutu, i odusevljeno se slozila. pa je vikala "tuttttttttuuuuuu" ili pelenuuuuuuuuuu".
    ovo je trajalo dva tjedna odprilike, s tim da je nakon kakanja u pelenu htjela vidjeti "drek" ali nekako jaaako bojazljivo, kao da se boji. nekad bi bila gotova plakati. ja sam joj svesrdno objasnjavala da je kakanje dobro, jer sve izade iz tibija i ne buba, i treba kakati svaki dan, i puno, blabla...te ju svima hvalila nakon obavljenog posla

onda joj se jedno jutro dogodilo da je skakla gola po krevetu, i uhvatio ju proljev (ja pravila kavu u kuhinji). kada sam ja dosla, posao je bio gotov, a ona je cvilila totalno prestrasena. uletila mi u zagrljaj (ne moram pricati na sta smo licile ona, krevet i ja) uplakana, a ja sam ju smirlila, govoreci da nema veze, to se svima dogodi, nek je ona meni kakala, pa taman i na krevetu, ...i da cemo se prati i presvuci krevet i masina ce oprati i sve ce biti cisto i nema problema....monolog je trajao vise od pol sata, casna rijec,no ocito je shvatila. slijedeci put je trazila "tutu, ne pelenu, ne tutu, ne..mamaaaaaaaaaaa", i pitala sam treba li kakati, i sto bi radije, hoceo li probati na tutu pa ako ne ide onda ipak pelenu i svejedno je i nema veze i tako sjede na tut, ja sam ju drzala za rukice i stiskala s njom...bilo je super, izisao je kapitalac lol koga smo svecano ubaicli u skoljku da ide u kanalizaciju igrati se s drugim drekovima (morala sam nesto smislit na silna pitanja) i ONA je pustila vodu i tako je pocela era kakanja u tutu.

Mislim da je proslo ovako dobro jer sam joj pomogla da osvjesti svoje osjecaje i nisam forsirala. oni tek bez pelene postanu svjesni fizioloskih funkcija i mislim da je to uistinu zbunjujuce i dijelom zastrasujuce (kao kad dobijes prvu mensturaciju - znas sto je to, al opet te nekako prestravi), i njihov strah mi je potpuno razumljiv.

aniti je pomoglo i prepricavanje - svima smo pricale o nezgodi na krevetu (uz moje prethodne pute kako trebaju reagirati), kao i o prvom kakanju u tutu, i bas sam ponosna kako smo to super odradile!

sori na trakavici, odoh spavat

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Storma, čestitam na trudnoći :D (i početku kakanja na tutu ).

Lena je bila 3 dana bolesna, povraćala je i bila sva isprepadana tim što joj se događa. Srećom, prošlo je i ne ponovilo se skoro...
    Pusa svima a posebno Eni (pitala sam se gdje si, dugo te nije bilo)

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MN , sad kad smo se vratili kući javljat ću se češće.

Pusa Leni!

Mi smo danas trebali ići na docjepljivajne ali smo morali odgoditi jer je Lana šmrkljava i kašljuca.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Storma čestitke! :D

Mi smo opet šmrcavi . 2 tjedna je bio na bolovanju i nakon 5 dana, nos curi, nos začepljen, poraća šlajm, i jutros kao šlag na kraju-krv iz nosa :shock:
    ne moram ni reći da je prije 10 dana završio s kurom antibiot. + obilatim ispiranjem nosića fiziološkom + antib. kapima- za šta- zaludu-ljudi, već sam na rubu živaca-

bucka, kakva je to preporuka dermatologa i pedice-mislim kaka je razlog da je pedijatar preporučio odikaanje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kovke - i vibramo da brzo prođe ~~~~~~~~~~~~~

Jučer se Lena pokakala, tata ju je presvukao i pita:
    Hoćeš ti odnijeti baciti pelenu? a Lena mu odgovara:
    Neću tata, ti odnesi. Smrdi k'o vrag

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

lena
    storma cestitam
    kovke, dr-i preporucili odvikavanje zbog grpznog osipa na pipici koji nikako nije prolazio!!mi poceli sa odvikavanjem(ima vec 2,5tjedna valjda) i ide nam super!sto se tice pisanja u 99% slucajeva obavimo sve u kahlicu/wc, a sa kakanjem je veci problem!
    dok spava po danu i po noci ima pelenu!
    prek vikenda smo furali kahlicu sa sobom u teh. muzej (tam je obavila 1pisanac kraj maketa nekih brodova) i ipercoop (tam smo imali 2 pogotka medju policama sa klopom)!!! procedura je takva da je daddy iza toga sa kahlicom zakamufliranom u plasticnu vrecicu jurio prolit to u wc i isplahnut kahlicu!!
    cirkus!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da mi vas je vidjeti u operaciji "Kahlica undercover"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

za krepat ste

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor