Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 145 od 145

Tema: Ljetne bebe 2005. (37. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    PLIZ, PLIZ, PLIZ Može malo vibri?
    Danas od 12.20 pa do 14 polažem stručni!
    Nervozna sam ko pas
    sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

btw. moram podijeliti svoju sreću i ponos s vama.... moja seka je jučer diplomirala

mi smo u kupnji kreveta za laru i negdje na proljeće (treba im 2-3mj da ispruče krevet) ćemo pokušati sa spavanjem u svojoj sobi... već me sada strah kak će to izgledati
    ili da odmah kupim king size krevet :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Ok, moram priznati da nismo bili na Miffy predstavi, ali ne znam koliko bi ga zanimalo kad on miješa Miffy i Fify. Njemu je to jedno te isto....Bili smo nedavno u kazalištu i izdržao je 10 min. Stalno je govorio "neću tu biti idemo mi van". Do daljnjega odustajemo od toga.
    očito gospon ima druge interese 8)

mi smo prvo krenuli s predstavama u city centru... prošle zime je svaku nedjelju bila neka predstava, pa su onda imali par predstava u vrtiću na koje su ih tete vodile po 10-ak minuta tj. koliko izdrže... miffy nam je bila pokus za pravo kazalište i super je ispalo...
    sad me svaki dan pita jel idemo na predstavu... I created a monster....

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što se tiče kreveta i tko će gdje spavati...mm je odlučio, kada dođe beba, da će se preseliti u Laninu sobu

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Larita, čestitike seki :D

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Lucky vibrice ~~~~~~~

Larita čestitamo seki!!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thx curke...
    jako mi je drago zbog nje, iako je počela raditi i prije obrane diplomskog ipak joj je to visilo nad glavom, ne možeš se opustiti....

Lucky, nadam se da je dobro prošlo i da feštaš

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo napokon stavila fotke Lanine sobe, http://public.fotki.com/lana-m/lanina-sobica/.
    Pass je lana.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ajmeee kak je Lanina soba diiivnaaaa!!!! Prekrasno ste je uredili. Di ste nabavljali namještaj?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

prekrasno!
    Vidim da ste posjetili Ikeu

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ena, soba je prekrasna. I ja sam razmišljala o Mammut programu.

Mene od jučer nešto jako muči. Imamo jednog malog prijatelja s kojim se Tia druži. I mi smo, na neki način, prijatelji s njegovim roditeljima. Jučer su bili kod nas u posjeti. Inače je shema kad on dođe, prvo pobaca sve do čega stigne, rastavi joj njene kuhinje, pobaca slikovnice i napravi opći nered. Jučer je bilo isto, samo što je nakon nekog vremana počeo udarati Ponija (onog napuhanog za skakanje) kojeg T obaožava. Ona počne grliti ponija i kaže mu nemoj ga udarati, to ti njega boli, on još jače. Naravno, da je mama reagirala, ali bez uspjeha.

Kap ili bolje rečeno slap koji mi je prelo čašu je bilo to što se Tia u jednom trenutku sjetila da još nema tate. Pita ona mene, gdje je tata, kada će on doći. Na to se maleni unese Tii u facu i kaže neće ti nikad doći i ponovi to parem 10 puta. Skoro sat vremana mi je trebalo da ju umirim. Zvali smo tatu 100 puta, dok je vozio. Ja sam se toliko uzrujala, da još ni sada nisam sasvim cool. Naravno, da T nije spavala dok mm nije došao, onda nije htjela ni uću u krevet dok i on nije legao pored nje (inače mu ne da ni blizu, to je mamin i njen teren). Čak jei jutros ponavljala, što joj je rekao. Nekako si mislim da je druženju kraj, mada mi kaže sister da ju izoliranjem ne mogu spasiti od takvih problema kasnije u vrtiću ili u školi. Ali mene je to bilo pre strašno.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala!
    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Vidim da ste posjetili Ikeu Grin
    Da posjetili...opustošili ju. I svoj novčanik.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Liebe nisam ti nešto pametna u takvim situacijama, još uvijek sam mama lavica koja odmah skače u obranu svog djeteta (iako sada u manjoj mjeri nego prije)...
    Mislim da su nam klinci trenutno u osjetljivoj fazi a mi još osjetljiviji i stalno razmišljamo kako će neke situacije i tuđe riječi ostaviti posljedice na njih.

Možda da ipak ne prekinete druženja već ima date još šansu, dvije pa ako vidite da nije bolje napravite pauzu dok dečkića ne prođe ta faza...
    A možda se i Tia sama neće htjeti više družiti s njim.

I mi imamo neke slučajeve u našem društvu i primjetila sam da Lena tu djecu na neki način ignorira ili ne uzima previše srcu jer je sama skužila da joj ne pašu...
    A istina je da ih ne možemo od svega obraniti i da će se i više nego jednom susresti sa takvom djecom...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Liebe, bojim se da ti je sister u pravu.
    Vjerujem da i vaš prijatelj mora proći fazu dok ne shvati da ne može samo tako rasturiti prijateljici igračke i govoriti neistine, tj. da ne može nekome učiniti nažao.

Ja sam imala sličnu situaciju kada se Lana silno uplašila za svog tatu a u kojoj se ne bi nadala da će tako reagirati.
    Neki dan nas je tata ostavio u autu kod centra sparkiranom na mjestu gdje se inače ne bi smjelo parkirati kako bi samo odnio neke papire u banku a to nebi trajalo više od 5 min. Dogovorili smo se da ako dođe policajac da ga ja preparkiram. Naravno da ga nije bilo duže od 5 min. i naravno da je došao policajac ljutito tražio da ga maknemo, što sam ja i učinila.
    Lana nije čula što policajac govori ali valjda joj je bila dovoljan njegov izraz lica da osjeti da nešto nije u redu.
    I dok sam preparkiravala auto ona se strašno rasplakala za tatom, i jedva se uspjela smiriti, tek kad se tata vratio.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I ja sam mama lavica (još sam i lav po horoskopu), ali ovo je jučer bilo strašno. I ja se nadam da će sama odustati. Inače mu se jako veseli, navodno i on (tako barem kažu njegovi). Tia sasvim ignorira ljude koji joj ne šmekaju i mislim da tu intuiciju treba razvijati. Ja sam onaj tip, svi su super, svi su drbi, pa dobijem po glavi. Voljela bih ju poštedjeti takvih razočaranja.

Kako mi ju je jučer bilo teško gledati. I mm se prepao. To nikako nije njena uobičajena reakcija, više na mene reagira tako osjetljivo, nego na tatu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

post mi je pun tipfelera - vidi se da sam uzrujana. Sorry...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Liebe prvotno napisa
    Ja sam onaj tip, svi su super, svi su dobri, pa dobijem po glavi. Voljela bih ju poštedjeti takvih razočaranja.
    Potpuno te razumijem

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lana je u fazi da svoje nezadovoljstvo izrazi udaranjem ili grebanjem.
    Ja i mm joj stalno objašnjavamo da nije dobro tući druge i ako joj nešto ne paše neka kaže. Ako joj netko radi što ona ne želi neka kaže da prestane.
    Ali me najviše smeta kada nakon takvih lekcija dođe netko (starije dijete, a pogotovo odrasla osoba ) i radi stvari koje ona tada ne želi i ne reagira na to što mu govori, naravno da je tada Lana frustrirana i lupi.
    Što vrijedi što je mi učimo kako se teba ponašati kada treća osoba to ne poštuje, tako da je dijete zbunjeno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja smatram da treba i dalje tupiti po svom i govoriti da to nije ok.
    Već će oni to usvojiti

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ma, sasvim sam zbunjena. Moja priroda mi ne dozvoljava da dijete odgajam na način da laktovima lomi sve ispred sebe do svog cilja, ali kad vidim kako živimo, čini mi se da ju lijepim ponašanjem u stvrai vodim u krivom smjeru. Užasava me ovo što sa napisala, ali znam koliko sam i sama puta stala na grablje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma, sasvim sam zbunjena. Moja priroda mi ne dozvoljava da dijete odgajam na način da laktovima lomi sve ispred sebe do svog cilja
    To je sasvim uredu i da više takvih ljudi ima bilo bi nam bolje, zar ne?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Apsolutno, ali takvih je malo, malo... Bez obzira na to ja ću ustrajati u svome.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja smatram da treba i dalje tupiti po svom i govoriti da to nije ok.
    Već će oni to usvojiti
    Apsolutno se slažem s tobom.
    Imamo jednu knjigicu o zeki koji objašnjava kako se osjeća kada se naljuti i što bi trebao raditi da mu tada bude lakše.
    Knjigica je super i Lana se skroz uživi u njegovu priču, tako da kada dođe do problema uvijek joj spomenem tog zeku.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Apsolutno, ali takvih je malo, malo... Bez obzira na to ja ću ustrajati u svome.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

(tako su uostalom radili i tvoji roditelji, zar ne? I moji i mislim da im ipak nije žao )

Možda ponekad ispadnemo "pušioničari" ali ja nekako ne mogu protiv sebe, to jednostavno nisam ja...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda ponekad ispadnemo "pušioničari" ali ja nekako ne mogu protiv sebe, to jednostavno nisam ja...
    MN, upravo tako i ja mislim.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    MN, upravo tako i ja mislim.
    Slažem se!

Ja još nisam primjetila da je M. ikoga udario, ali se bori za sebe tako da glasno kaže "Nemoj! To mene boji!" ili "Pusti to!".

Nadam se da će tako i ostati i da naš način odgoja ide u pravom smjeru.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Cure, vratilo mi se raspoloženje... hvala!!!!

Predlažem da osnujemo Klub dobrih ljudi - pa će nam se barem djeca imati s kim družiti :D

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Predlažem da osnujemo Klub dobrih ljudi - pa će nam se barem djeca imati s kim družiti :D

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure, vratilo mi se raspoloženje... hvala!!!!

Da, i bit će jedno drugome dobar primjer. :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ena, super vam je sobica... preslatko...

Liebe
    Lara u vrtiću ima dvoje takve djece i neko vrijeme je dolazila doma s riječima lupiti, tući isl. i uvijek je govorila kak oni tuku i grizu drugu djecu i tak je ona počela tući svoje lutke...
    ne moram vam ni pričati koliko smo razgovarali s njom... svaki dan ispočetka i iste priče...
    prestala ih je oponašati s vremenom i teta veli da ih uspješno otkantava i izbjegava... sad joj je glavna fora "ja ću biti velika ko A.", a A. je totalna pozitiva, malo je starija od lare i totalni joj je idol....

btw. u vrtiću su tete počele s odvikavanjem od pelena na Larinu inicijativu a zato što A. nema pelene...
    od pon je i lara bez pelena i u vrtiću nema niti jednu nezgodu a jučer se doma dva puta popišala u gaće... sve si mislim da dovedem A. doma

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za Laru i njenu prijateljicu A.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ena, sobica vam je super!!! Jeli mogu prijateljicu uputiti na link? Ona je u fazi trazenja i kupovanja sobe za njenu trogogodisnjakinju.
    Hm, vasa djeca su dobra, znaci? Ni Asja ne tuce drugu djecu (ponekad lupi mamu u zaru igre), ali ja moram priznati da je Asja skrta i to mi je strahoviti problem. Ona svoje igracke ne dijeli ni sa kim, osim sa mnom i sa MM-om. Cak je u fazi i da tudju igracku, koja zapika, ne da nikome, pa ni vlasniku igracke. Vec sam umorna od svega i polako gubim zelju da uopste posjecujem parove sa djecom. Razgovori skoro da i ne pale, ali zato pale ucjene tipa, ako ne das N. kockice, nema gledanja crtica, ili ako ti das N. i A. da se igraju u tvojoj kucici, N. i A. ce tebi dati cokolade isl.
    Ali sam umorna!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Leki - takva sam i ja bila ko mala. Mama mi kaže da nikom ništa nisam davala (prošlo me ). Ja vjerujem da će tvoje ponavljanje upaliti i da je to samo faza.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Leki i Lana je u sličnoj fazi, teško dijeli svoje igračke.
    I vjerujem ti kako ti je.
    Ja sam se tri mjeseca borila i glumila pravednika sa Lanom i njenim sestričnama. Izludila sam.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    Jeli mogu prijateljicu uputiti na link?
    Naravno da možeš!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ena, sobica je preslatka!!

Liebe ..I mi smo (kao i Larita) svašta doživljavali od kad je Vita krenula u vrtić. Djeca znaju biti tako agresivna..i što je najžalosnije, Vita je u vrtiću bubica i povučena i svega se boji i samo se drži tete, a kad dođe doma počne s oponašanjem druge djece i pokazuje nevjerovatnu agresivu. I mi s njom puno razgovaramo i objašnjavamo da to nije lijepo..Na sreću, prema drugoj djeci nije pokazala agresivu, već samo prema nama doma..

Sad nije bila u vrtiću već 3 i pol tjedna i sve se bojim kako će izgledati povratak...Polako je pripremamo, ali ona stalno govori:"Nešto ću ti ispričati: Volim mamu i tatu najviše na svijetu..Volim tetu Snježanu i Tanju (tete u vrtiću)..ne volim djecu. Ni L. ni A. ni D..ni nikoga. Nisu dobra djeca..."

Kad je pitam jesu li djeca bila zločesta prema njoj, jel je netko udario i sl..ona se povuče i veli: "Neee"..Jedino što meni ne izgleda tako.. :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Joj, a kad se tek sjetim vrtića... Tia je ipak doma s tetom koja je prema njoj super i ona ju jako voli. Svaki put kad dođe, baca joj se oko vrata.

Pričala sam i danas na poslu s kolegicama. Iz svega toga zaključujem da ako su doma odnosi OK, a dijete pokazuje sklonost ka agresivnom ponašanju, da bi ipak trebalo potražiti stručnu pomoć. Mene to nikad ne bi bilo problem. Ako boli zub, može i psiha. Joj, tužna sam kad to sve vidim.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi imamo sreću (za sada) da M obožava vrtić i da do sada (kuc kuc) nismo imali loših iskustva. M stalno spominje nekolko djece (M., I., D. L...) i priča kaj su se igrali, kaj su crtali, pjevali, plesali...Nikad nije spomenuo nešto negativno, a ujutro ne može dočekati da ga skinemo da uleti u grupu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pričala sam i danas na poslu s kolegicama. Iz svega toga zaključujem da ako su doma odnosi OK, a dijete pokazuje sklonost ka agresivnom ponašanju, da bi ipak trebalo potražiti stručnu pomoć. Mene to nikad ne bi bilo problem. Ako boli zub, može i psiha. Joj, tužna sam kad to sve vidim.
    ja se totalno slažem s tobom i meni ne bi bio problem potražiti pomoć...
    ali ako roditelji ne razgovaraju o tome ni s tetama u vrtiću teško je očekivati da će takvi potražiti stručnu pomoć :/
    btw. ti roditelji nikada još nisu bili niti na jednom roditeljskom sastanku

loona, možda nije loše da provedeš jedan dan u vrtiću pa da iznutra vidiš kako stvari funkcioniraju... ne znam hoćeš li moći što promijeniti ali bar ćeš imati neku bolju sliku kako se stvari odvijaju i zašto ne voli djecu....
    može biti da je samo ljuta što ju ostavljaš... lara je govorila da nema prijatelje a popodne se ne bi dala doma iz vrtića....

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

loona, ovo što ti je Vita ispričala je stvarno žalosno .
    A što kažu tete u vtiću?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Larita prvotno napisa
    Citiraj Nitica prvotno napisa
    Da mi je znati kak su se vaši klinci zarazili sa Miffy...Morat ću skupiti svih 5 slikovnica koje imamo i podijeliti ih vama.
    ne samo klinci... ja malo prije radim i pjevušim "ja sam vila, imam krila"
    zarazili smo se predstavom i CD-om, a tek onda i slikovnicama...
    a meni omiljena
    saaad na spavanac, sad na spavanac, sad na spavanac, na spavanac na hrkanac!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa
    nika zaspe u svojoj sobici i tokom noci kad se probudi ili ja odem po nju ili dodje sama kod nas i natavi coriti!!

bucka, kako ste ju dobili da spava u svojoj sobici?
    Da li je sama od sebe odlučila ili uz vašu pomoć?
    Mislim da će to kod nas ići malo teže.
    kad smo sredili njenu sobu prvo je sama trazila da spava u njoj po danu, a nakon cca 2njeseca je sama reazila da i po noci tamo spava!!
    mislim da je sutra tjedan dana od kad je sama u sobi!!

lanina soba je super!!bas slatko!!

mi za cca 10dana krecemo u vrtic po 1x i uzasno me frka kako cemo se svi skupa prilagodit tome! :/
    a misica je pocela psovat ponekad sve u 16!!kaj ce si mislit tete???

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bucka, bit će dobro, vidjet ćeš

Cure, da li ste negdje vidjele lutku trudnicu sa bebom u trbuhu?
    Frendovi ju kupili prije 2 godine u Metrou, ja obišla skoro sve trgovine sa igračkama i nigdje ju nisam našla.
    Kolegica na poslu mi je rekla da je istu takvu njezina mala dobila prošli tjedan za rođendan.
    Lutka je tipa Barbie, možda čak ona Steffi ili tako nekako... (mislim da joj je cijena i ispod 100 kunića)

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    joj sob
    kad smo sredili njenu sobu prvo je sama trazila da spava u njoj po danu, a nakon cca 2njeseca je sama reazila da i po noci tamo spava!!
    mislim da je sutra tjedan dana od kad je sama u sobi!!
    Pa to je prekrasno.
    Lana spava u svojoj sobici samo ako ja legnem s njom.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hellouuu!
    Pozdrav svima posebno našim trudnicama
    Ja vas škicam tu i tamo ali sve na brzaka pa ne stignem baš pisati.
    Lanina soba je pre pre prekrasna!
    MNataša, nisam vidjela nigdje lutku trudnicu ali sam čula za nju. Jel se to pripremaš za nadolazeće blagdane i darove?
    Mi još nismo odlučili što ćemo kupiti Emmi za Božić. Mislila sam kupit legiće sa životinjama s obzirom da se ona igra stalno i skoro pa isključivo sa životinjama ali mi je izjavila prije par dana da će dobiti od Djeda Mraza lutku i to onu pravu što jede i plače ( vidila na TV-u reklamu za Baby Amore) i sad sam na sto muka. Mislim, kupila bi ja njoj tu lutku da ona inače pokazuje neki interes za njih ali ima doma tih običnih ćelavica koje provoza jednom mjesečno u kolicima i to je to. A brine me samo da se ne razočara kod otvori poklon ako već očekuje lutku a unutra nešto drugo!
    A što se tiče odnosa u vrtiću, kod nas ima svega. Na početku je Emma bila dosta agresivna jer je jedan dečkić u vrtiću tukao nju i sve ostale pa se sama odlučila braniti ali nažalost poslije je znala i ona udarit ili ogrebati nekoga ali nije nikad iz čistog mira, obično kad bi joj netko uzeo igračku iz ruke i sl. Tako bar kažu tete. Najgore mi je bilo što se jedno vrijeme znala tako ponašati i izvan vrtića, prema svim klincima je imala nekako obrambeni stav. Hvala Bogu sad ju je prošlo, uz moje svakodnevno tupljenje kako nije lijepo tući se, bla, bla...
    Larita ne znam više jesam li ti čestitala na trudnoći pa ako nisam ČESTITAM :D
    Inače, dobila sam specijalizaciju, malo da se pohvalim, ali mi je sad tako naporno na poslu da jedva čekam Božić da uzmem par slobodnih dana i da se odmorim!
    A jesam odužila...
    Pusa svima!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •