Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 169

Tema: Jesenje bebe 2005. (19. dio)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

MBee,ljubi malu bradu

Sanjam,

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo novi avatar da vidite našu novu "frizuru" i razbijenu bradu. Sad će tek svi misliti da je dečko.
    Za razliku od Ivana Eva se jučer nije dala iz bljuzge doma.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ajme koja lijepa dečkica !

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bas je prekrasna!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evi

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

imamo dijagnozu - alergijska astma.

izrazito alergican na grinje, macju dlaku i bjelanjak jajeta, a ima i blazu alergiju na pastrvu i ostale bijele ribe.

ukinut nam je jedan lijek, ali i dalje ostajemo na kortikosteroidima trajno (flixotide).

u stanu ionako nemamo zavjesa, sada jos moram pobacati plisance, kupiti alergolosku posteljinu i nauciti se zivjeti sa tim.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Momze&Zach&A sve ćete vi to pregrmiti

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zach,

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

momze, mogu li se te alergije povuci s vremenom?
    Zach-u

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

momze

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije pravilo ali se alergijske astme znaju povuci u pubertetu. Jedan takav slucaj je moj bratic koji je kao dijete imao jake i ceste napadaje, na srebrnjaku je bio kao kod kuce i onda u pubertetu su se ti napadaji prorijedili, i sada vise od 10 godina nije imao napadaj, ima psa...

Takodjer i sin od frendice s posla ima alergijsku astmu. Oni su paralelno sa terapijom sa srebrnjaka od njegove 10 godine poceli primjenjivati homeopatsku terapiju i imao je samo nekoliko napadaja, zadnjih par godina niti jedan (sada ima 17)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da zaboravila sam: MBee samo da napomenem da mi je snaha preprepreslatka s novom frizurom a i vrlo zenstveno nosi modni dodatak na bradi

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da, rekli su nam da se te alergije obicno izgube do puberteta. ali tko ce do tada cekati?
    i ono sto me brine su ti flixotidi (aerosol za inhaliranje) koji su zapravo kortikosteroidi i to moramo trajno uzimati. kontrola za 6 mj.
    googlam malo sinoc i vidim da je moguce da kortikosteroidi uspore rast kod male djece. :/

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je samo čudno kako se ta alergija odjednom manifestirala. Eva je reagirala svojim kožnim alergijama već sa par mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    da, rekli su nam da se te alergije obicno izgube do puberteta. ali tko ce do tada cekati?
    i ono sto me brine su ti flixotidi (aerosol za inhaliranje) koji su zapravo kortikosteroidi i to moramo trajno uzimati. kontrola za 6 mj.
    googlam malo sinoc i vidim da je moguce da kortikosteroidi uspore rast kod male djece. :/
    ne brini, nisu to tako velike koncentracije da bi utjecale na rast. Eto ovaj moj bratic je malisa od 30 godina i visok je jedva nekih 198 cm, a od frendice mali je 17 godina i 195 cm a obojica su na terapiji od 1. godine zivota

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sanjam71, hvala - utjesila si me malo.
    ma znam da to nisu velike koncentracije, ali opet zabrine se covjek pri pomenu tako necega.

Citiraj MBee prvotno napisa
    Meni je samo čudno kako se ta alergija odjednom manifestirala. Eva je reagirala svojim kožnim alergijama već sa par mjeseci.
    i meni.
    naime, Zach ima AD od drugog mjeseca i to je sve. MM je alergican na macju dlaku, pa mozda od tuda i kod Zacha alergija na dlaku, ali od kuda alergija na grinje, jaja, bijelu ribu??
    ne znam :/

kazu mi da se te alergije mijenjaju i da oko 4-e godine se mogu izgubiti sadasnje a doci neke nove. a obicno sve nestaje u pubertetu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajme, momze, baš mi je žao i isto se čudim kak odjednom sad to sve
    drž'te se

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Momze drž' te se. A pubertet će doći i prije nego si mi to mislimo.
    Vrlo brzo ćemo razgovarati kako se riješiti prvih prištića.

MBee Eva je totalna slatkica!

a ja imam jedan novi biser. Neki dan V mazi moj trbuh, pa gleda pa si nešto misli pa pita: " A di će izaći? Nema vrata!" Ma baš sam se nasmijala

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za Zacha

A Eva ne može biti slađa!!!!

Bubimira, odvalila sam na Vitu! I..kako si joj objasnila gdje će izaći? hihihi....

A Jan je neki dan prvi put izrazio verbalno emociju! I to "mama ljuta na tatu", auch! a ja nisam ni ton povisila ali sam bila onako vidno zivcana na MM-a!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bubimira,pa koja je to mala pametnica! Ona tak priča već?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Curke ubacujem Vam se u topic, ali želim utješiti Momze. Vjerojatno znaš da i Matija ima alergijsku astmu od 9 mj. prošle godine (alerg. na kravlje mlijeko i jaja). Točno znam kak se sada osjećaš i kroz kaj prolaziš...Evo meni je trebalo godinu dana da se pomirim sa dijegnozom. Tri puta smo hospitalizirani od toga jednom na intenzivnoj njezi. Stalna terapija nam je 2x2 Flixotide i 1x Singulair mini. Terapija se porihtavala nekoliko mjeseci dok nismo došli do prave. Sada smo od 1 mjeseca stabilno. Blaža pogoršanja se javljaju u prehladama, ali traju jedan dan u obliku ubrzanog disanja i to rješavamo doma sa nekoliko doza Ventolina. Uopće više ne trebamo ići na hitnu. Srebrnjak vidimo samo na redovitim kontolama. Navikli smo se i živimo sa time. Matija ide redovito u jaslice. Malo je možda boležljiviji, ali tako su i neka djeca bez astme. E, da i rastom je čak i malo viši od svojih vršnjaka. Ako bilo kaj trebaš pitaj! Drž te se.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joj, NItica srce si! hvala ti puno na info!
    sjecam se tvoje price o urtikariji, ali nisam imala pojma da Matija ima astmu.
    nama je ukinut singulair mini, ali smo na flixotidima.

znaci Matija ide i u vrtic?
    aaa, nista, ja cu Zacha ovu zimu ostaviti doma. neka ga sa mnom, pa cemo vidjeti na proljece mozda.

a Vita.... super je! bas bi ju voljela vidjeti.

MBee, znas kako sam se strecnula kada sam vidjela link u tvom potpisu 'rastem'. Pomislih "pa sta je i Mbee trudna, promaklo mi!?!!"

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mogu reći da imate sreće što Vam je odmah uspostavljena dijagnoza i data terapija. Nama su tek nakon 5 mjeseci mučenja potvrdili da je riječ o astmi i započeli sa terapijom. Matija ide u jaslice od četvrtog mjeseca jer je prije stalno bio pod "napadom" pa smo bili ili u bolnici ili doma. Ostavi Zacha doma da vidiš kak će se stvari dalje razvijati i ne brini previše. Preživjet ćemo mi to!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MBee, znas kako sam se strecnula kada sam vidjela link u tvom potpisu 'rastem'. Pomislih "pa sta je i Mbee trudna, promaklo mi!?!!"

Rastem, rastem, ali ne zbog trudnoće!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MBee, odvaljujem

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mbee mi bi sve tebe nešto opet u trudničke vode

Annie.. V jako dugo nije pričala. sve do nedavno. Možda zadnjih mjesec, mjesec i pol priča baš intenzivno. Al od kad je počela ne gasi se. Cijeli dan ima nešto za reći!
    Uglavnom ne priča točno al me iznenađuju neki njezini komentari i pitanja, začudi me kak razmišlja o nekim stvarima.
    Jučer je bio neki nogomet na tv i kaže ona mojoj mami onak nezainteresirano između igre: naši su izgubili! A moja mam onak :? "pa kak znaš?" a vel ona "znam. gedala tatom!"
    I tak ima povremeno neke upadu di dvi ostanemo :?

Shiny rekla sam joj ja već prije pravu istinu sam neznam zašto me opet to pitala tak začuđeno.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Momze, baš mi je žao zbog dijagnoze I andrej je pod flixotidom, od jučer smanjeno na 1x dnevno. Do jučer je bio i pod ventolinom, već nekih 4 tjedna. I ja sam reagirala kao ti na kortikosteroid, ali docka me utješila s info da je koncentracija kortikost. u pumpici puuuuno manja nego u jednoj onoj inekciji koju dobiju u akutnom napadu. Tako da je ipak puno puno bolje održavati bolest pod kontrolom.
    Držim fige da im brzo prođe...

Sanjam, Andrej je totalno neoduševljen snijegom, na moje razočaranje. Kako ćemo na skijanju?? Kad smo izašli, htio je izbjegavati snijeg na putu, samo je ponavljao"Nije mi to fino, mama! Necu neg (snijeg)" Nije ga htio ni dotaknuti.

Nama je strašan problem pranje kose (trenutno smo u fazi nepranja od 3 tjedna) i uspavljivanje navečer. Više ne znam šta da radim, luda sam. Ajd pranje kose, pa oprat ćemo je jednom, ali uspavljivanje - svaki dan traje sat vremena, uz njegov totalni otpor. Oči mu se sklapaju, on ih valjda šibicama zadrži otvorene. Uopće ne znam što da radim... :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odra, hvala!

joj a spavanje tj. uspavljivanje... :/
    nemam pametnog savjeta. sjecas se da smo prije nekih 4-5 mjeseci uspjeli u uspavljivanju Zacha bez cice - to je davna proslost.
    uspavljivanje i dalje na cici i nocno nacicavanje, ja ne znam kada cu smoci snage to presjeci.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uspavljivanje i dalje na cici i nocno nacicavanje, ja ne znam kada cu smoci snage to presjeci.
    kada ćeš to doista i željeti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne bih se baš složila, bubimira
    želiš da prestane, ali ne zato što je tebi dosta nego jer djetetu treba biti dosta - dakle, 'želja' ipak nije dovoljna, barem ne bez da (ipak) ima i kolateralnu žrtvu

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

apsolutno!
    Al kad se to doista želi (čitaj kad ti je stvarno stvarno stvarno dosta ) bit ćeš spremna i na kolateralnu žrtvu. Zar ne?
    Kaže se da treba prestati kad je mami i/ili bebi (djetetu) dosta. Teško da će se poklopiti da se to desi u isto vrijeme.

Neznam, možda i nisam u pravu. Meni je bila olakotna okolnost kaj je i V bila pomalo spremnna na to pa sam ja samo iskoristila situaciju. I neznam kak bi bilo da je bila zagriženi cicoljubac do kraja.
    Iako evo sad skoro 6 mjeseci ne doji (+ona 2 prijelazna mjeseca) al nema dana da ne gura ruku u majicu i da ne mazi cike il da ih ljubi. Nedavno je tražila da stavi u usta, meni bilo krivo da ju odbijem pa kažem ok, a ona proba, napravi neku čudnu facu i kaže: "nije mi fino". Baš mi je bila smiješna. Sad ih i dalje mazi al svaki put kaže: nije fino i pokaže na bradavice.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

E da! I kak je bilo jučer?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="bubimira"]apsolutno!
    Al kad se to doista želi (čitaj kad ti je stvarno stvarno stvarno dosta ) bit ćeš spremna i na kolateralnu žrtvu. Zar ne?
    Kaže se da treba prestati kad je mami i/ili bebi (djetetu) dosta. Teško da će se poklopiti da se to desi u isto vrijeme.
    quote]
    Da, neće se 'poklopit' nikad, moraš dočekat da se 'desi' i s druge strane (jer realno prije 'dosadi' mami ) ili podnijet tu, ajmo reć., kol. žrtvu, nema bez nje, na žalost, to je bio moj point.

Bilo je ovak:
    http://picasaweb.google.hr/drobeli/M...ey=3hYnrIn6Ulw

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme što je slatka slavljenica! Gdje ste to slavili? Baš je super prostor.

A i Ilona i Karlo su

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svi klinci su tak narasli da mi je uopce tesko skontatat tko je tko..
    Lolu nebi ni skuzila da Frida nije pored nje.
    Slavljenicu sam skuzila zbog torte..
    A torta..ajme..samo mi nemoj reci da si to sama radila?!

A cicanje..hm..smanjila sam preko dana nacicavanja..pa se i po noci prorijedilo..a onda sam jedan dan popustila preko dana i sad smo opet u starom sosu..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Nije,nije, već sam ja pitala isto

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kejt hvala za slike, super su, ona na kojoj E vriri iz kućice je .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Nije,nije, već sam ja pitala isto
    Ja sam vam Slavonka s dvije lijeve za kuhanje pa sam eto naručila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MBee, to je igraonica Koala u Travnom

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajooooj, Ela je preslatka...Ima mi super zurku i jaaako mi sliči na tebe Kejt!

I prostor mi se čini super..sad da znam za treći gdje ćemo slaviti...jeste bili zadovoljni igraonicom?
    Mislim ko'lko para, šta ulazi u cijenu-baš me zanima jer smo mi muku mučili s Janovim ročkasom pa smo se na kraju ukrcali u stan kod dede i bake.
    (Ove detalje oko igraonice možeš i na pp)...

Imam pitanjce? Koliko vi često kupate ili tuširate klince?
    Jan je počeo gunđati oko gore navedenih radnji a imamo ritual skoro svaki dan tuširanje, jednom do dva puta tjedno baš kupanje i jednom tjedno pranje kose (e to je tek show).

I evo ni jučer ni prekjučer se nismo tuširali nego tek danas pa mi je baš bio nekako bed a onda si mislim, pa šta se maltretiramo toliko, možemo se i prebrisati vaticom i okej, ne valja se u blatu!
    Kak vi?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    Slavonka pa da ne pece torte
    Okej ak je narucena..sad mi je lakse...vec me bilo bacilo u bed.

Kupanje: tusiranje mrzi tj. boji se tusa , kose bas i nema pa to samo ispiremo tu i tamo s samponom (tako da ona zabaci glavu unazad, stavim joj mali rucnik na lice i sampon isperem poljevacom, funkcionira savrseno i bez suza)..kupamo se u kadici svaki drugi dan..ponekad treci.
    Zbilja ne mislim da joj kozu moram isusivati svakodnevnim brckanjem (sad po zimi).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ela se tušira svaki drugi/treći dan, ili po potrebi, ako se baš zamaže ...
    voli se tuširati, kosu ne da prati, veli da ima lijepu zuru i da ne treba i ajd joj ti sad operi kosu i pokvari zuru

ne opterećuj se s tim, bar ja tak mislim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slavonka pa da ne pece torte
    eto ti, ni slavonke nisu što su nekad bile

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne, ne...nisu..
    ja naručila čak dvije torte...mljaaac!

Mislim, volim ja peći kolače-ali uvijek me nešto spriječi

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako su narasli!!! Kejt, ja stalno gledam tu sliku u avataru i uopće nisam imala predodžbu kako Ela izgleda. Preslatka je! Gdje ste nabavili onaj natpis "Happy birthday"?
    Ja isto nisam od kolača, iako sam Slavonka. Al volim se igrati i ukrašavati. Zato sam naručila tortu i onda je ukrašavala sama. Baš sam se zabavila. Torta je bila plava, a ja slagala svašta u stilu podmorja (tema je naravno bila Nemo)
    Što se tiče kupanja, pranja kose... Jučer napokon oprali kosu nakon tri tjedna!!! Kupamo se skoro svaki dan jer ne podnosi tuš, a voli igranje s vodom pa je to onda prilika...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slikice su preslatke! Slavljenica fakat ima preljepu frizuru!

Mi se brckamo u kadi najcesce svaki drugi dan, sa svim mogucim igrackama. Na moru se bez problema tusirao u tus kadi ali u Zg nece niti cuti za tus!
    Pranje kose :shock: !! Svaki put prije ulaska u kadu pita: ne gavu pati? ako nanjusi da se sprema pranje kose nema te igracke s kojom ga mozemo namamiti u kadu. U prosjeku svakih 10 dana stisnem zube i operemo kosu uz neprekidno kukanje gotovo gotovo. A onda susenje fenom ajojjjj!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

natpis je iz igraonice, i meni se svidio
    planirala sam ja peći tortu, i bila bi fina sigurno jer znam fakat jednostavan recept, poigrala bih se i bila bi ne baš super lijepa, ali imala bi svoj šarm, ali za to bi mi trebalo cijelo popodne pa sam zapravo zato odustala i otišla lijepo s elom u skitnju
    zurka je posebna, je l da to mama šiša

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma kikači su baš medeni. Prostor izgleda fantastično. I torta je mrak!!! Di ste ju naručili?
    Sad mi još više žao da nismo bili.

Kupanje... V tuširamo svaki dan. Kupanje povremeno, možda 2-3puta tjedno, a pranje kose 1 puta tjedno. Mrzi kad joj voda ide preko lica, pa na to moramo paziti, inače je dernjava. I moram priznati da tati to ide puno bolje nego meni.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eto ti, ni slavonke nisu što su nekad bile
    Evo još jedne Slavonke koja je na vi sa kuhanjem

Kad je Evina koža u dobroj fazi kupamo ju svaki dan jer uživa u tome (u tuširanju baš i ne), a kad je u lošoj onda utorkom i četvrtkom nakon bazena. Kosu ne voli prati ali kako je ima malo brzo to obavimo a fen ne koristimo.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

klinci su preslatki! vec sam rekla Kejt, da sam negdje srela njenu Elu ne bi ju prepoznala - kako je narasla.

mi pokusavamo da se kupamo jednom tjednom (to podrazumijeva i pranje kose uz veliko negodovanje). ne tusiram ga, mozda povremeno ako se bas zamaze.
    izbjegavamo kupanja zbog AD jer isusuju kozu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •