Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 169

Tema: Jesenje bebe 2005. (19. dio)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    torta je mrak!!! Di ste ju naručili?
    prema vašoj preporuci, u slatkoj tajni

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobra vecer!

Annie cestitam od srca , maleni je presladak
    nije me bilo dugo online...bila u bosni.evo me sad u zagrebu vec par dana , ali nas uvatila neka viroza , povracanje svega zivog, vec ujutro kako smo stigli, pa sam ga vodila na infuziju u fran mihaljevic, tamo smo 3 sata cekali za nista..ohhhh
    no nije vazno.
    sad ne povraca nego je proljev sad.

sad idem citati sta ima novo kod vas

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jaginamamica, vibrice da sve prođe što prije! Do kada si u Zg?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    torta je mrak!!! Di ste ju naručili?
    prema vašoj preporuci, u slatkoj tajni
    baš sam odvalila.
    torta stvarno izgleda fenomenalno!

jel bila i fina? od čega je bila? daj malo da mi cure trudničke sline.

Jaginamamice...
    Jeste li bolje?

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jaginamamice, vibrrrrrrrrrrrram!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jagina
    Bila je fina, voćna i kremasta ... iako, jela sam i boljih
    Vizualni dojam je bio za pet - zato sam ju i naručila

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jagina, kako je?

A cure sto je s Nelzi..javlja li se kome? Bas si neki dan kontam da kako je ona kako se snalazi...
    Nelzi ak nas citas jav' se malko!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja se čujem redovito s Nelzi, OK je, snalazi se. Sigurno će se javiti i vama...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

O, kako se prorijedilo javljanje... Mi smo u nekoj "zločestoj" fazi - neprestano bacanje na pod, otpor, udaranje, cendranje... Ajoj, izdržat ću, valjda...

I uspavljivanje i dalje koma, danas sam iznimno uspjela skratiti na 35 min., inače... za poludjeti.

Kako ste mi vi? Pripreme za blagdane?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Curke pomoć!!!
    Eva mi cijelu noć povraća šlajm što nikad nije radila pa se bojim da ovaj put nije obična prehlada već da su u pitanju sinusi. Jeste li imale sličnu situaciju? Trebam li ju voditi na čok-čok, pomažu li samo antibiotici ili nešto treće?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mbee, odvedi ju doktoru, napravite briseve, ako je bakterija u pitanju pripisati će vam antibiotike. Naš dok uvijek savjetuje kapanje nosa fiziološkom i puhanje, bitno je da šlaj izađe, da se ne stigne spustiti na donje dišne puteeve. Jel koristite nešto za iskašljavanje?

Oni su mali, ne znaju pljunuti šlajm već ga gutaju, a on mora nekuda izaći (možda ćeš primjetiti i sluzavu stolicu).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čistim joj nos Sterimarom nekoliko puta dnevno i nos je OK ali se iz sinusa cijedi u grlo. Nisam joj ništa davala za iskašljavanje, imam doma Prospan sirup pa možda da to probam.
    Noćas smo ju probali inhalirati ali je bila užasno jadna i opet je nakon toga povratila. Sad spava u sjedećem položaju ali čujem da i dalje krklja.
    Koiko se čeka na nalze brisa i gdje se to obavlja?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Briseve možeš obaviti u labosima u DZ ili privatno mislim da se čeka jedan dan.
    Da joj olakšaš izbacivanje šlajma: polegni ju na koljena, potrbuške i lagano lupkaj po leđima.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

MBee, ja sam najsretnija kada Zach povrati slajm - doslovce mu vadim 'konce'. Ali nakon toga mu je puno lakse.

Sterimar i inhaliranje + prospan i moralo bi proci.
    Za svaki slucaj napravi pretrage da nije kakva bakterija u pitanju jer onda, ipak, moras antibiotik.
    Eva,

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma evo čekam MM-a da dođe doma pa da odemo pedijatru. Problem su i Evine alergije, nikada nije uzimala antibiotik pa me strah reakcije.

cure

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MBee, čistiš li joj pumpicom nos?
    Uzmi si onaj mucus extractor (ustima povučeš njoj iz nosića sadržaj), to je super stvar, nas je spasila..nemaš u svim ljekarnama ali sigurno ima u onoj na Jarunu (kod crkve) i košta svega 20 kuna...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mbee i nama pomaže da kapamo puno puno fiziološke na dan, ispuhivanje i inhaliranje samo s fiziološkom. Stvarno je najbitnije da sav šlajm izađe van.

A ja sam vam cure baš danas skroz jadna. V je jako jako plakal jutros u vrtiću. Kao nikad do sad. Počelo je još jučer, a danas je bilo koma. Od kad s eprobudila govorila je: nećem u vutić. idem babi. A kad smo došle pred vrata od njene gupe uhvatila me oko vrata da sam ju nakon neuspješnog nagovaranja morala otrgnuti. Baš sam bila tužna, vozim se poslije doma i mislim: a u pm i vrtić i sve, nek bude doma pa kud puklo.
    Nadam se da je to samo težak početak nakon onog dugog izbivanja.

Shiny i Annie kak vaš vrtić? Ja nekako nisam sigurna da je ona sretna tamo i baš zato mi se "lome koplja"

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Ja se čujem redovito s Nelzi, OK je, snalazi se. Sigurno će se javiti i vama...
    Ma ja si bas mislim na nju.. Meni je s Bubom ponekad tesko tu u bijelom svijetu.. , a ona s dvoje..pa si mislim kak stigne sve jel joj netko pomaze i to.
    MBee,

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MBee, cure su ti već rekle - super ti je ako je povraćala šlajm, iako strašno izgleda pa sam se i ja isfrkirala prvi put. Daj puno tekućine i može prospan, ali nemoj navečer jer se može desiti da ju dodatno muči razrijeđeni šlajm. Fiziološka obavezno, balzam dr theisa staviti u posudu s vrućom vodom, blizu glave, tako da udiše.Pomaže.

Nisu sinusi, oni se tek kasnije razvijaju. Ali znam koji je to feeling, poludim kad čujem kako krčka u nosiću, ja pokušam nešto izvući, ne ide. Stavi i operil, tako da se spriječi slijevanje.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala curke na savjetima

Bili smo na čok-čok i to je pomoglo pa je noć prošla mirno (sisanje ne računam) a vidjet ću danas kojim će se tempom nos puniti. Uzeli smo i bunt uputnica za Suvag pa od ovog tjedna krećemo na sve moguće pretrage. Nikad kraja...

Kad čitam vaše priče o vrtiću samo sam , ja to neću preživjeti. Pošto imam rezervnu opciju već se vidim kako odustajem od svega na prve suze (što naravno nije dobro).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

MBee, drago mi je da vam je noćas bilo bolje.

Bubimira, ne znam kaj da ti kažem. Vjerujem daje teško, ali isto tako vjerujem da ona jako osjeća ono što ti osjećaš. Mi smo taj vrtić smatrali od početka jako dobrim rješenjem, jer sam ja počela kužit da kako je moja trudnoća odmicala, sve sam manje bila u stanju bavit se s Rokom. Onda je ispadalo da sam mu samo puštala crtiće i to mi definitivno nije blo prihvatljivo rješenje. Ipak u vrtiću se igra, druži se s djecom, pjeva, pleše,bla-bla-bla.
    Roko je prvi tjedan odlično prihvatio vrtić, bilo je malo panike tjedan nakon toga. I da sam ja išla, sigurno ga ne bi mogla ostaviti jer je plakao,ali išao je MM. U principu, oni plaču prvih par min i nakon toga se zaigraju i zaborave na tebe jako brzo.

Danas Roko obožava ići u vrtić. Sam odlazi u grupu,mahne nam pa-pa i da pusu i odleprša. Vidim da uživa tamo, papa i spava bez problema. Ponekad čak i želi još ostati kad dođemo po njega .

U svakom slučaju, ono što ti ja predlažem, radi dolaska još jedne bebe, navikni ju na vrtić jer ćeš si napraviti medvjeđu uslugu. Ako nemaš pomoć kad ti stigne još jedan mali anđeo,vjeruj mi, vrtić je zlata vrijedan. Barem nama...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mbee drago mi je da je noć dobro prošla, vibram da dan bude još bolji.

Bubimira, V osjeća tvoju nelagodu u vezi jaslica i reagira u skladu s time. Jel postoji šansa da ju ujutro vodi TATAMATA ili baka? I je jako malo plakala, njeno odbijanje se manifestiralo na drugi način (nije jela ništa osim cice i rižinih pahuljica) i bila je stalno priljepljena za mene kada bi bile zajedno (ogromna promjena, do jaslica je bila dijete koje je svakome išlo bez pol frke).
    Kada sam ja upoznala tete i na neki način prihvatila jaslice prihvatila ih je i ona. Pokušaj razgovarati sa tetama, upoznati ih, možda te malo opuste.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A Bubimira, ne znam šta bi ti rekla...I Jan već neko vrijeme plače kada ga ostavljamo u vrtiću (tata ga vodi) ali onda mi tete kažu da je sve bilo ok, papao, spavao...
    Ne znam, ja mislim još uvijek da on nije presretan u vrtiću...ali ipak ne vidim neke promijene u ponašanju nakon dolaska iz vrtića. I odnedavno imamo ritual (sam traži) kada večeramo onda razgovaramo o vrtiću, s kim se igrao, što je papao, kako mu je bilo, jel bio sretan, tužan, jel pajao...
    I da..srce mi se slama, ali nemamo drugi izbor...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I zaboravih reći da je Jan u vrtići od 9 do 14.30...jer kupi ga deda koji radi 14 a katkada i ja ak' uspijem zbrisati s posla!
    Pa mi odmah lakše...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Shiny,Jan tak priča?? PA kaj tu svi pričaju smisleno? Mi smo još na mama, tata, gore,dolje, Do (Dominik), njam-njam, vruće, brrr... :?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Molim bez pitanja o pričanju

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sorry, MBee,ali zanima me jel stvarno tak pričaju... Kako vi napredujete po tom pitanju?

Shiny, i Roko je u vrtiću od 9-9.30 - 15, 15.30

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Shiny,Jan tak priča?? PA kaj tu svi pričaju smisleno? Mi smo još na mama, tata, gore,dolje, Do (Dominik), njam-njam, vruće, brrr... :?
    niste jedini

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma znam, samo sam već očajna. Eva i dalje ne priča NIŠTA (na hrvatskom).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Samo polako, MBee,bude sve došlo na svoje.

Nego, jeste očistili čizmice? Roko je upravo uzeo četku i očistio svoje, a onda je tražio Dominikove i očistio i njih i posložio u prozor

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Shiny,Jan tak priča?? PA kaj tu svi pričaju smisleno? :?
    Ja mu postavljam pitanja, s kim si se igrao? A on kaže "s Gretom ili Viktorom ili.." uglavnom kaže ime..danas smo pričali tko je dolazio po koju djecu, pr. "Po Mihu mama, po roka baka"...ma Jan sve priča, zna napamet po nekoliko pjesmica i brojalica (to kod bake i dede konstantno sluša na CD), a što mi je bitno i kaže mi ako je plakao a neki dan mi je rekao da ga je jedna curica (zna i ime) u vrtiću gurnula a on joj je na to rekao "Ne Jana gurati", onako s pristićem gore...

E i očistili smo čizmicu (gležnjaču) i stavili u prozor! U početku nije htio a onda kada sam mu ispričala što će se dogoditi ujutro, počeo je urlikati od smijeha i veseliti se...

I mi smo još uvijek u fazi nošenjaaaaaaa!!!!!!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MBee, super da je bolje!
    Bubimira, nadam se da će biti bolje, da je ovo samo prolazna faza. Probaj vidjeti što kod tebe izaziva otpor prema vrtiću, imaš grižnju savjesti? Možda ako raščistiš sa sobom, i kod Vite se smanji otpor.

Andrej isto priča puno, čini mi se otprilike ko Jan. Danas smo išli na doček sv. Nikole, pa je poslije pričao baki i kako je vidio "kampusa" i kako se "zakocio od staha" i svašta nešto. Priča i dosta razumljivo, u dugačkim rečenicama, bogatim rječnikom (ovo nije da nekom vadim mast, jednostavno su takvi i on i bratić i sestrična s tatine strane, ovi s moje strane su kasno propričali )

Ali smo zato u fazi "zločestoće" na kvadrat... Svaki dan se naoružavam silnim živcima. I da, udari me kad god mu nešto nije po volji. Ne znam što ću s tim...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bubimira,
    pametan savjet ti ne mogu dati, jer ni sama ne znam kako cemo mi ako se odlucimo za vrtic (koji smo za sada odgodili zbog Zachovih alergija i astme)

sto se pricanja tice, Zach odavno sastavlja slozene recenice. ja tome ne bih niti pridavala vaznost da ljudi, kada im odgovorim da ima dvije godine, ne izrazavaju cudjenje kako tako dobro prica za svoj uzrast.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Joj cure hvala na savjetima i tješilicama...
    Jučer sam isto pričala s jednom mm-ovom daljnjom rođakinjom koja je inače teta u vrtiću. I dosta me umirila. L ak čitaš, hvala

Izgleda da je ona sad malo u strahu od razdvajanja i da sve više osjeća da se bliži dan kad će doći beba. A i ja sam podvojenja s osjećajima. Voljela bih da joj je tamo lijepo i da je sretna jer se ja stvrano više ne mogu toliko baviti s njom. Ona bi da me ima 24-7. A ja više od čitanja slikovnica ne mogu. Kad odemo u šetnju, dođemo do kraja ulice i onda ona kaže:primi i gotovo hodanje. A teška mi je bome.
    S druge pak strane ja sam jedno vrijeme sumnjala u kvalitetu vrtića i samih teta, pa je možda i to osjetila.
    Puno smo jutros pričale pa je danas je već maaalo bolje. Iako je opet od jutra govorila da ne ide, ostala je dobro. Uzela je doma svoju lutku Sandru i Fifi i rekla da će Fifi dati sv. Nikoli, koji im danas dolazi u vrtić.

MBee jel idete vi kod logopeda?
    V je zadnjih mjesec dva počela jako jako puno pričati. Samo od jednom. I sad se ne gasi, stalno ima nešto za reći.I to isto slaže rečenice kao i Jan, zna reći što je bilo u vrtiću ili kod bake,kak se zovu djeca u vrtću, pa čak i čiji je čiji ormarić, di smo bilo jučer, što smo radili na koncertu... Isto tako jako puno pamti detalje i povezuje stvari. Neki dan sam ostala :shock: tražila je moju mamu neke 2 moje fotke koje stalno nosi i gleda kod nje. Našla je jednu i pita: "a di je druga mama?" Moja mama kaže da ju je spremila jer se okvir malo otkrhnuo da se ne bi porezala. I sad V gleda tu slikicu i onak slegne s ramenima i veli: "sad imam samo jednu".

Uf opet ja odužit... Sorry cure al nisams e dugo jadala pa mi sad došlo.
    Odra htjela sam te pitati jesi li čitala Juula? Tamo bi mogla naći super savjete

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MBee jel idete vi kod logopeda?
    Baš smo danas krenuli na govorne vježbe, slijedeći tjedan psiholog pa ORL pregled itd. Uglavnom, sad sam jadnija nego ikad. Necu vas zamarati ali ništa lijepog nismo čuli

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

MBee,mislimo na vas

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

MBee

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mbee sigurna sam da nije ništa tako strašno kao što ti se možda sada čini

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma znam da nije tako strašno ali trenutno sam u fazi kad grešku za postojeće stanje tražim u sebi, možda sam joj dala da previše gleda TV, možda sam se premalo bavila njom, možda je ipak mamina smrt otupila moja osjetila pa nisam na vrijeme detektirala probleme, možda...
    Kad prespavam i postavim si ciljeve sve će izgledati bolje, danas je takav dan, samo čekam da završi.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sutra je novi dan.
    Ne gledaj što je bilo i kako je bilo, nego gledaj naprijed. Jer samo na to možeš utjecati.
    Drš se!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MBee, ne poznam te ne znam kako dobro, a opet osjećam i znam da si krasna cura i da sigurno nisi ništa krivo napravila, pusa tebi i Evi ... sve će bit u redu, vidjet ćeš
    Buba, držite se i ti i Vita, možda je stvarno samo nešto prolazno. Mene je Ela prije nekih mjesec i pol, dva, doma ujutro molila da ne idem raditi, da neće kod tete K, cijelim putem u autu isto - pretužna faca i ono 'nemoj, mama, molim te', kod tete bi se dala u histeričan plač i grčevito bi se primila za mene - horor scenarij. Teta veli da bi se brzo/odmah smirila. Uglavnom, naglo je počelo, trajalo desetak dana i prestalo. Nisam skužila neki uzrok ni povod. Vjerojatno je prolazila neki strah, loše razdoblje.
    E. odavno puno priča, povezuje, slaže, pamti ... baš mi je ko velika cura i čak mi pomalo fali ono vrijeme kad je bila mala mala.
    Još samo malo i dolazi nam tata, bit ćemo glavne onda

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ide li tko na Miffy u subotu? Mi idemo s tetom K.
    A onaj vlakić Tin express, je li tko bio? Meni se ide, pogotovu ako se dogovorim s nekim od vas ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i mi da se javimo nakon dosta vremena. Uzivam sa mojim malim pilicima. Strahinja je prihvatio maloga brata, vrti se oko njega, pomaze mi....za razliku kako je bilo na pocetku. Po ceo dan smo sami, niko mi ne pomaze (sveki je sad dosla na 10 dana al koliko je pomogla u odrzavanju stana, toliko mi je odnela zivce sa svojim ponasanjem ) Popodne ih po defaultu uspavljujem istovremeno, i onda imam malkice vremena da se i ja odmorim ili uradim nesto po kuci (i surfujem 8) )
    Mislim da je steta sto nisam Strahinju upisala u vrtic. Ovde nam nedostaju deca, nemamo njegovih vrsnjaka, i bas mi je zao sto se ne druzi sa decom, a pogotovo sada sto ni ne idemo napolje, osim vikendom, kad mm ne radi.
    Mario je super, uglavnom spava i sisa. To mi jmnogo znaci, jer kad bi se budio nocu, ne znam kako bih pregrmela.

MBee

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mbee, nemoj kriviti sebe , ono kroz što ste prošli je grozno, vjerujem da si ti dala sve od sebe da Eva čim manje osjeti loše vibre.

Liječnici su često pesimistični, njihove prognoze zvuče grozno, možda je to način da nas pripreme na najgore :/. Bitno je da ti ostaneš pozitivna, još je rano i Eva stigne nadoknaditi sve što je do sada propustila.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mbee
    Pretpostavljam kak ti je...ne znam...ja ne znam jel mogu baš reći da je meni mamina smrt otupila osjetila...al' da mislim da je Jan moj kaos u glavi osjetio (koliko god ja pokušavala biti smirena)...mislim!

Drž'te mi se!!!
    i ne, ne i ne kriviti sebe!!!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

MBee, nemoj kriviti sebe.

Kad se samo sjetim Annie-nog Roka koji je prohodao sa nekih 9 mjeseci, a Zach tek nekih 4-5 mjeseci kasnije.... ne trebamo usporedjivati djecu, svako od njih ima svoj ritam.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo vam moram reci - sinoc moja mama kaze kako je vidjela lijepu knjigu bajki i kako bi ju zeljela kupiti Zach-u.
    a on (do tada se igrao) kaze: "ne trebaju meni bajke, to je bezveze - meni treba pjesma 'kamion šestoton, juri kao avion'.

doslovce je izbacio cijelu ovu recenicu iz sebe, a mi smo svi popadali po podu od smijeha.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zach !

Pitanje: čega se vaša djeca boje? Mi smo imali situaciju sa Sv. Nikolom: došao je u jaslice, Lola se toliko uplašila, plakala, osula se, teta je rekla da nije mogla vjerovati da je tako odreagirala, obzirom na to kakvo je dijete, znam da se boji brade (zahvaljujući svekinom susjedu koji ju je jednom preplašio ) ali mi ni na kraj pamenti nije bilo da je taj strah toliko jak.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva se ne boji baš ničega :/
    Već su je par puta psi rušili, istrčali na prepad ali ih se i dalje ne boji, ide baš svakome od poštara, susjeda do stranaca na cesti, svakom dijeli puse, MM i ja možemo povisiti, sniziti glas, ljutiti se...ništa ju ne plaši. Ni to baš nije dobro.

Zach je zakon!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan se boji svih tih velikih prerušenih bića...nedavno smo bili u TL-u i tamo su šetali veliki medo i neki miš...ja ih nisam ni skužila a on je odmah počeo "ajmo doma, ajmo doma" i onda sam ih tek vidjela....pa ga je tata nosio i protrčao pored njih da možemo dalje normalno nastaviti šopingirati.

Plašio se i onog čovječuljka koji vikendom pleše u Zoo, ona marioneta s klavirom...tako da smo odustali od vikend posjeta zoološkom, nema šanse da ga prođemo!

kad smo bili na moru odjednom se počeo bojati uličnih lampi (visokih) u Zadru a kad sam htjela da se slikamo pored nekog kipa (čiča koji sjedi), nije bilo šanse "ne, ne i ne", i tak...ima dosta toga
    Iako moram priznati da ga u ovoj fazi sve manje stvari plaši....

Zach je mrak!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •