Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 166

Tema: ZPB 2005/6 (18. dio)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bobaibeba - daj pošalji na pp broj mobitela i ime firme: ja ću doći svakako na sajam!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D Mila obukla one goretex čizmice- zapravo visoke gležnjače bez ijedne suzice danas :D i super joj ide! upravo javila baka-babysitterica! olakšanje...
    bobaibeba držimo fige za novi "bizniz" - onda bumo uskoro kod tebe kupovali cipke!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

olivija,primijetila sam da su neke rodile već,sad kad me ebay popušta počela sam se polako opet socijalizirati

a ja se opet moram vratiti na naše tantrume.S ima i naviku udaranja glavom u pod, pa lupa rukama po staklenim površinama(zna da sam na to alergična blago rečeno), pa hoće mene tući, pa mu ja ne dam, onda sebe mlatne po glavi pa kao još više plače.
    ja to nastojim ignorirati,nekad pali nekad ne.
    a moram naglasiti da ga nikad,nikad ni MM ni ja nismo ni poprašili po guzi, tako da ne znam zašto on mlati nas i sebe.
    on je očito temperamentnije dijete,znam da je faza i da će proći i da JA moram preusmjeriti situaciju kad krene u lošem smjeru, ali ponekad jednostavno nemam volje za to i naravno da kulminira...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma nisam ni mislila buca da ste ga vi po guzi,nego sam se tako nadovezala na to kako je Grga dosta mirno i staloženo dijete(smišlja on stalno neke gluposti ali u biti nije baš hiperaktivan).Sven je očito jači karakter pa je to skroz normalno kaj mora proći.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

buca - mislim da je to normalna razvojna faza. Čuj, približava nam se terrible two! Vjerojatno će neke uhvatiti žešće nego druge. Samo treba imati strpljenja, jer sve se svodi na privlačenje naše pažnje ili trenutne frustracije nečim što ne može ili ne smije napraviti. Gab mi je tako krenuo, s lupanjem glave o pod, pa sam ga počela grliti da se jednostavno ne ozlijedi, tako da je sada samo u suzama... Nadam se da će brzo proći

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

danas smo posjetili tetu frizerku - malo se rasplakao kad smo ušli, ali se brzo smirio...
    prvi put je dozvolio da mu stavi kabanicu (ogrtač), pa nije bilo dlačica po njemu i povratak kući je bio OK...

jutros smo vadili krv - u srijedu idemo na kontrolu radi alergije na km - do sad smo 6 tjedana konzumirali mliječne proizvode (jogurte, sireve, mlijeko) i u srijedu ćemo vidjeti jel' sve OK. nadam se da je, jer nema nikakvih reakcija, a on to sve obožava... pogotovo sve vrste sira/sirnih namaza...

nedjelja prijepodne - druženje? bundek? boćarski? jarun?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi bi se mogli družiti u nedjelju do cca 12h.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Između 10 i 11? Gdje? Kakva je prognoza?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

prognozu baš i ne pratim, ne stignem...
    ako bude ok vrijeme, može prijepodne - oko 10...
    F obično ide spavati oko 12-13 vikendom...

čujemo se...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Ma nisam ni mislila buca da ste ga vi po guzi,nego sam se tako nadovezala na to kako je Grga dosta mirno i staloženo dijete(smišlja on stalno neke gluposti ali u biti nije baš hiperaktivan).Sven je očito jači karakter pa je to skroz normalno kaj mora proći.
    ma to sam ja mislila samo kako je čudno da mlati kad to nije nigdje vidio.
    a da je živ,živ je.i tvrdoglav, na tatu
    znam da će proći ali se bojim da će kulminirati upravo kad beba stigne.

a kako vaše cicanje?ne bole te bradavice?meni je bilo užasno, ali je svejedno trajalo do negdje 20.tjedna. tada je Sven polako prestao. sad si samo ponekad izvadi cicu pa malo povuče, ali ne ide mu više pa se samo smije.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne cici više ni u jednoj prilici osim za uspavljivanje i po noći kad zakmeči.
    A da me bole bradavice,baš su sad počele neki dan,kad cici koda me u živac dira.A ne znam kaj ću,ja bi prestala ali ne znam kako bez plača.
    On obožava svoje cike.Baš sam pisala na produženom dojenju kako je neki dan počeo nabrajati kako cika ima none,ima ruke,ima oke i ima ONO!A ja ostala :? i pitam koje ono,a on kad sam izvadila ciku pokaže na bradavicu i kaže ono,cike ima ono!I sad svaki put kad ide cikat priča kako cika ima oke i none i ruke,mislim,on nju obožava kao neku svoju igračku.
    Ne znam kako ćemo ,sve se nadam da će prestat ali u takvom nadanju bi mogli dočekati i tandem

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stavila sam puno novih fotki (ima na dosta njih i Maxa, pa si poluknite).
    Nove mape su - rujan, listopad i studeni 2007.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Joj,sad sam pogledala Ketine fotkice...kaaaaako je slatka
    Stvarno je sretno dijete!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma keti je preslatka,pravi bombon
    a narasla su nam djeca...ne mogu vjerovati da će Sven sad dvije godine, a kao da sam ga jučer rodila...

bobaibeba, ja sam imala jedan neuspješni pokušaj od nekoliko dana da 'odviknem' Svena od cice,ali šipak...brzo sam odustala jer je on vrištao,protestirao...grozno sam se osjećala. i što me najviše zaprepastilo on je nakon prekida mojeg pokušaja da prekinemo dojenje prvu noć prospavao u komadu i tako svaku noć odonda.a nakon toga je i samoinicijativno polako smanjivao dojenje dok nije potpuno prestao.
    tak će vjerojatno i Grga, a možda i neće...ovisi o tome je li spreman.
    e ali mi sad imamo po meni lošu naviku-dudu,velik komad dana mu je ustima i kad god ima potrebu za njom traži je.inače nema si ni medeka ni dekicu niti išta slično.a valjda će ga i to proći.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sanja, Keti je predivna

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super su fotke, ima ih puno koje nisam vidjela.
    Max mi je rako da ima curu i da se zove Veronika i jako se sramio, tak mi je bio slatki. Valjda ih tete zezaju u vrtiću.
    Super mi je kad dođemo u vrtić , a po ormarićima su stvari: kape, igračke i on mi nabraja što je čije.
    Ja sam cijelu noć prospavala u kimbaču kod Maxa i sva sam ukočena.
    Jeste se nalazili ovaj vikend?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    :shock: ja ovu ženu jednostavno obožavaaaaam

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kikići su nam predivni! Baš su sretna djeca.

Imam molbu/pitanje: ima li neka od vas kolijevku za posuditi? G2 još nema svoje mjesto za spavanje, a kako se na proljeće selimo u novi stan, ne da mi se kupovati još jedan kinderbet, pa tražim kolijevku...

buca i bobaibeba - boleeee ciceee.... vele mame koje više doje (mi smo na 1-2 puta dnevno) da je lakše kada češće doje nego ovako rijetko....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ti si čak i mene nadmašila. ja se ujutro ne dižem iz kreveta dok se Jakov ne razbudi i ne odluči pustiti cicu. tako da se dižem u 8, pa navrat-nanos spremam doručak, Lauru vodim u školu, njega u vrtić i debeeeelo kasniiiiiim na posao

proširio je rečenice - sad spaja po 4-5 riječi i presladak je dok priča. fond riječi opako mu se širi...svakodnevno. bilje i živine imenuje bolje od mene. opsesija su mu, pa čak i neke izumrle vrste, npr. glyptodon... ili tako nešto. a kontrast veliko-malo vježba na našim živcima. osim listanja slikovnica i knjiga svih vrsta, obožava kad mu crtamo, ali moramo sve u paru: mali puž-veliki puž, mali "tiriti" (leptir)-veliki "tiriti", itd. na kraju sve sam oboja, ilitiga prešara. grafomotorika, za razliku od opće motorike - čista 0! ne zna držati olovku u ruci. ne znam kad to inače djeca usvajaju. njemu je definitivno dostupno oduvijek, ali za razliku od Laure, koja je od prve olovku pravilno držala, on je totalna truba!

zube peremo na jedvite jade, jednom u tjedan dana, kad mu se smilim od moljakanja i izvođenja kerefeka. zabrinuta sam pomalo :/

s Laurom se zna prekrasno i dugo zaigrati, a ima i ljigi-migi situacija kad se po čitav dan natežu i vrište da me glava zaboli

a najjača izjava mu je: "voditi laliju ranku kolu" kad vodim Lauru na dramsku u (srednju ) školu. fora je u ovome "ranka" . tko je upoznat s lokalnim izričajem, znat će zašto je smiješno.

poseban pozdrav našim trudnicama , a svima ostalima do idućeg javljanja!

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cekana !
    Džez, svaki put kad legnem u kimbač, sjetim se tebe u Laurinom krevetu.
    Ovih dana se borimo s oblačenjem jakne. Neće i neće i svako oblačenje završi plakanjem. Srećom traje par minuta. Dobro da smo kupili stan pored pruge, gledanje vlaka uvijek upali.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ranka? Za nas sa sjevera je?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo se kratko javljam. MM i ja puno radimo a onda kada ne radimo svo vrijeme posvecujemo Emi. Ja sam bila u Kievu - predivan grad. Ema raste i jako je samostalna ali za igranje s mamom i tatom je uvijek spremna. Kod nas u Samoboru na brijegu je zapalo puuunnnooo snijega tako da smo radili snjegovica i sanjkali se. Ema je samo vikala "Mama, snjeg tobogan" Prica sve i uziva kada joj citam. Sada imam slobodno cetvrtak i petak jer je Thanksgiving a nakon sto se vratim samo jos 3 i pol tjedna i onda Zimski praznici. :D

Citam vas kada stignem. Slikice su predivne. Keti je pravi mali bombon a i Max mi se jako promijenio. Puse svima.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

wow fotke su prekrasne! keti je lutkica prava a ko bi rekao da će Max ispasti takav plavušan - nekako sam ga percipirala kao smeđeg, valjda zbog okica tamnih, a kad sam ga vidjela obično je imao onu svoju zgodnu prugastu kapicu na glavi 8)
    jučerašnji misterij dana: kaže meni Mili "veliki bijeli duhat plašio Milu" ha? duhat? dijete vidi duhove? i pitam ja nju" a di je bio duhat?" kaže ona "pa u kući". hm... i priča ona dalje o velikom bijelom duhatu...pitam ja MMa dal on šta zna o toj aferi s duhatom i ona zabrije da ona misli vjerojatno na mlijeko "dukat" jer je on taj dan kupio ono neko veliko od litru i pol pa da je njoj bila zanimljiva ta boca. pitanje za harry pottera je sad dal je veliki bijeli duhat - duh ili mlijeko?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slatkica! I mi se koji puta borimo s tim što je htio reći: onda mi, nekad dva dana kasnije, mama ispriča anegdotu, pa tek onda polovim što je bilo...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    slatkica! I mi se koji puta borimo s tim što je htio reći: onda mi, nekad dva dana kasnije, mama ispriča anegdotu, pa tek onda polovim što je bilo...
    Cure, jel vi zapisujete sve te anegdote s dječicom? Ja se uhvatim, ako ne zapišem odmah, da već 2-3 dana kasnije ne mogu pohvatati konce što je točno bilo, a tjedan dana kasnije se niti ne sjećam da se desilo.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj, ne - a stalno se nešto događa... Prvu godinu sam svaki onaj veći pomak zapisala, a ovo sad ide tako brzo!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam (osim na ZPB i Rodi općenito - to mi teško kasnije pohvatati i spremiti) počela pisati glavne Ketine provale na privatnoj web stranici. Al to su više onak crtice kad stignem i kad se sjetim - ne dnevnik. I baš mi je drago zbog toga, jer bi inače masu toga zaboravila.
    Još da to činim redovito.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

je, mi imamo jednu bilježnicu stalno otvorenu s olovkom odmah pored u dnevnoj sobi na komodi pa svatko može zapisati kaj hoće - i tak nam dosta toga promakne ali ipak je zgodno a nekad se i Mili uhvati pa počne crtati po njoj uglavnom, preporučam tu metodu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

HALO HALO ima li koga? di smo?
    neki uskoro i rađaju :D
    puse u ovaj kišni dan

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto, radim..
    Jučer je Keti imala imendan, pa sam tu priliku iskoristila za izradu probne torte za ročkas. Naravno, da kad je vidla tortu morali smo naći i svjećice, i puhati, i puhati, i puhati..
    (Baš sam ponosna kak sam je napravila - Milka torat, oučena ticinom s figuricama Miffy, njenog mede i popratnom "opremom". Očekivala sam veće iznenađenje, al dobro sad... Bit će da je premala, a ne da sam ja totalni neumjetnik )
    Stalno spominje Miffy i kazalište - budem probala naći neku predstavu ovaj vikend.

Mi smo odlučili pokrenuti novu proceduru za posvojenje.. uz to idemo i na imunološke pretrage. Trebali bi smisliti tko će čuvati Keti poslije nove godine. Uglavnom, nije nam dosadno..
    (Ako imate tetu čuvalicu za preporučiti bit ću zahvalna, ono.. puno, puno.. )

Keti je ovih dana najveća fora učiti kako se nešto kaže na engleskom. Baš mi je slatka..

Jedna od novih provala:
    Keti ide piškiti, i dok joj pomažem da se skine:
    K: - Mama, ne znam flaj!
    S: - Što ljubavi ne znaš?
    K: - Flaj, mama! Flaj!
    S: - Letjeti? Ne znaš letjeti?
    K: - Aha! Al naučiti ću!
    S: - Nedostaje ti samo lijepa misao i malo vilinske prašine.
    (Sva ej u Petru Panu. )

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prekrasno!

Ja sam se podružila na sajmu s Bobomibebom i upozanala i Grginog tatu - samo vam mogu reći da mi je jako žao što ne žive mrvicu bliže da se češće možemo podružiti! Jako simaptična obitelj!

Meni se doktor malo pomaknu termin na prije NG, pa bi Mala i ja mogle skupa tiskati!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ne pisem nista, ne stiem jos i to. Nisam pisala ni s Ledom.

Lana prica se vise i vise, ne mogu uopce pohvatati sto sve zna, prava je mala djevojcica.

Ivcek, ti u kimbacu? Ja ne znam kako bih ja stala unutra, a kamoli s djetetom

Olivija, zasto terrible two? :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

wow Oli i Mala pa to je STVARNO blizu...ne mogu vjerovati, baš je proletilo (fly. fly rekla bi Keti ).
    inače mi smo jučer glasali zajedno - Mila i ja u istoj kartonskoj kućici - prekršile smo zakon o tajnosti glasovanja mila je govorila "Mila čita" dok sam ja zaokružila i zajedno smo ubacile u kutijicu. jako joj je sve to bilo zanimljivo. a poslije kad smo na telki gledali vijesti pa je bilo puno scena kako ljudi glasaju, mila je sva ponosna rekla "Mila glasa!" eto, dijete demokracije 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I meni je Gab ubacio u listić kutiju, a priije toga izjavio "ti bira". 8)

nataša - "Terrible two" je izraz koji se koristi na većini amerskih sajtova i literature vezanih za odgoj djeteta. Misli se baš na dvogodišnjake te se to razdoblje odrastanja predstavlja kao vrlo turbulentno: dijete se suočava s raznim frustracijama nastalima iz postavljenih roditeljskih granica i vlastitih psiho-motornih granica. A kako to još ne mogu pojmiti, onda dijete te frustracije izbacuje kroz razne tantrume (bacanje na pod, plač, udaranje sebe ili drugih i sl.). Neki klinci to prebrode bez ikakvih manifestacija dok s nekima budu pune ruke posla. Vjerojatno je Leda prošla kroz to razdoblje bez nekih takvih "ispada" i problema.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hahah Oli, kad ovo čitam, vidim da Ivor definitivno "pati" od tog sindroma, pogotovo u ovom dijelu da se baca na pod i ne da se oblačiti! To je straaašno! A meni sada teško ga hvatati po stanu

Da, da... termin se bliži, sve smo krupnije, bebe imaju manje mjesta.. nisam još spremna, ali neću vjerojatno ni biti pa se neću uzrujavati.
    Na sajmu je bilo super, upoznala sam bobaibebu nadam se da ćemo se još viđati...

Što se tiče zapisivanja anegdota i sl. tu sam totalno zakazala. Nemam čak ni jednu sliku Ivorovu od prije 3 mjeseca! Dobro, fotić mi je bio pokvaren, ali opet.. baš me grize savjest, a još kad dođe braco...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pozdrav veselom društvancu. Popustila nas je faza jeketa i joptice, sad su bajoni zakon Od neki dan smo u fazi velike ljutnje kad nešto ne dobije

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da,nama je na sajmu bilo super.Ja sam 3 dana bila po cijeli dan bez Grge.Malo mi je falio ali sam malo i napunila baterije,bila među ljudima.
    Upoznala sam Oliviju i Malu,i još nekoliko slatkih trudnica.Cure su mi super i baš mi je žao kaj se nismo i prije upoznale.I da smo bliže.
    Ali nadam se da ćemo se još vidjeti.Ako bude kakva kavica javljajte pa ću se probati organizirati.Dok su cure još u komadu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Olivija, meni ti je Leda stalno "vristava" od rodjenja, nije nimalo "lako" dijete. Mozda te famozne 2 godine nisam ni primijetila u moru svega ostalog. Za razliku od nje, s Lanom je lako pa mozda to primijetim, vidjet cemo.

Svakako, Lana mi sada ima velike napade samostalnosti, a vezani su za penjanje na sve i svasta, vecinom stvari opasne po zivot.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj, ne pričaj mi o penjanju! Na luster bi se popeo samo kad bi mogao! A što mi je najgore počeo se pomagati raznim predmetima: a sve ono klimavo od samog početka! Uzme npr. lavor kojeg pokušava staviti na "motorin" (onu odguravalicu na 4 kotača). Ili se popeti na rogove one ljulječke soba iz Ikeae
    Onda ga MM malo smiri jer su razvili tehniku penjanja po njemu, pa bude tako visko da može dotaknuti strop i meni mahnuti odgore!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hahaha vidim da smo svi u fazi penjanja... stvarno je smiješno kako klinci napreduju sličnim tempom. Ivor se isto penje na sve moguće i također traži najklimavije stvari da se uspe. Čim "čujem" da je tišina, odmah znam da radi nešto što ne bi smio.

Meni je već lagano dosta trbuha i stvarno bih voljela čim prije roditi bracu iako još nisam napravila dosta stvari. Ali već sam stvarno kao prava trudnica (puf pant)m gegam se, teško mi je već i hodati dugo... ma koma. No, još koji tjedan, i nadam se najboljem ishodu 8)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

oenjanje
    jučer ja perem suđe, a F me zovne mama, pogledam, a on stoji u dnevnom na stoliću
    penjanje na rukohvat kauča je već stara stvar...
    najbolji je kad si dovuče kutiju od legića do regala, pa se počne penjati...

inače, ovo nam je 5-ti tjedan vrtića u komadu :D
    skroz se promijenio, tati više uopće ne plače, samo napravi tužnu facu, a kad ga ja vodim zacrvene se okice i kapne suza-dvije...
    svu djecu zna po imenu, i svima se veseli, a ako mu se ne da van, dovoljno je da kažem da će doći netko od prijatelja iz vrtića i juriš... već je u hodniku, otvara vrata...

danas smo radili ukrase za bor - od DAS mase s modlicama za keksiće... F je sav važan valjao masu sukalom i onda stavljao modlice i rezao s njima... poslije sam izbušila rupice (da ih možemo objesiti na bor) a F ih je slagao na tacnu jednog do drugog...
    sad se suše do sutra, a onda bojanje...

u subotu idemo konačno na Miffi...

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mala, baš bi te voljela vidjeti s trbuhom.
    Prijavljujem temperaturu 39 bez ikakvih drugih znakova bolesti od utorka popodne. Nisam još išla kod dr. , odugovlačim jer znam da slijedi cjelodnevni boravak u domu zdravlja, krv, urin, brisevi, a kad se sjetim zadnjeg urina kad u labu nema nikakve prematalice ili sl. u jednoj mi ruci gologuzi Max koji bi sjedio na zmazanom podu a u drugoj otvorena vrećica s urinom i zamolim ženu koja tamo radi da vrećicu pridrži ili zatvori i ona me odkanta. Još spava.
    Ako mu danas bude bolje, do subote bi mogli i do Miffy, Max je lud za tim likom, priznajem ja sam malo kriva za to jer sam je ja jako voljela kad sam bila mala i kad se još zvala samo "zečić".
    Isto mi je super kad počne nabrajati klince iz grupe. Najviše je lud za malim Janom koji je rođen na isti dan samo godinu dana ranije.
    Max je ovih dana zaluđen sa Kad si sretan..., pa kad već dosadim sama sebi počnem na engleskom i jučer kaže on meni: Mama, pevaj hepi.
    Od kad je bolestan kaže da su cike pec i da je mleko vruće i pije samo vodu, a zaspi tako da se stisne uz mene.
    Prvi dan, sreća zbog toga jer sam se uvjerila da može sam zaspati i što bi se noćno cicanje moglo malo smanjiti, a danas već neka tuga jer vidim koliko je samostalan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joooj žene, što bih vam ja svašta napričala, ali nemam toliko vremena. prošli su dani kad sam ja pisala litanije

ali...

prijavljujem da mi je malo dijete veselo, pametno biće, sa svim naznakama da bi mogao postati knjiški moljac na mamu i seku. igračke su mu nedovoljno zanimljive, po cijelom stanu razvlači slikovnice... i knjige. mm ga jučer uzeo u krilo, a mali će njemu: "titati dacije." mm ostao :? ja rekoh, ja idem po Lauru u školu , a ti mu izvoli čitati Civilizacije 8)

rečenice mu se uglavnom sastoje od subjekta, predikata, objekta, ali i priložnih oznaka, ukupno do 5 riječi, ne više. i da... počeo je koristiti, sramežljivo i neredovito, ali ipak... pomoćne glagole.

na pitanje u kojem gradu živimo odgovara sa "dadru", a jutra započinje pjevušenjem: "lalijuuuu buditiiiii, tra-la-la-la-la..... lalijaaaaaa pikiiiii, tra-la-la-la-la...."

sve u svemu, ja sam presretna. a najsretnija sam kad mi se djeca složno zaigraju i ne provociraju se međusobno (jer tada doživljavam ispaljenja iz vlastite kože), a to je moguće jedino kad ih ujedini još jedan zajednički interes: crtanje. on nešto naškraba, a ona od škrabotine napravi pravo malo umjetničko djelo, kojem se zatim zajedno vesele

i tako.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala, baš bi te voljela vidjeti s trbuhom.
    Ne znam hoćeš li stići Ja bih vas voljela vidjeti kako bilo jer mi baš nedostajete... baš se sa sjetom sjećam kako smo se ono nalazili kad su klinci bili nekoliko mjeseci, a sad eto već se nekima bliži 2. godina 8)
    Baš gledam kako tu ima dječice rođene krajem godine (Jakov, Gab...), ono kad sam rodila Ivora (početkom 2.mj), to mi je bila tako velika razlika (tih mjesec, mjesec i pol), a evo sad ću i ja vjerojatno negdje oko Božića.

Ivor još ne slaže nikakve rečenice (ali ipak je mjesec dana mlađi hehe neću računati našu Eminatoricu koja je uvijek bila van konkurencije 8) ), ali zato je opsjednut autićima, vlakovima... ne znam uopće od kud mu to jer ga mi baš nismo poticali na TE igračke.
    Ja sam već obavila Božičnu kupnju za klince. Ivoru sam kupila neke kocke za slaganje, vlak i njegovim bratićima isto neke sitnice. Odrasli će ove godine dobiti još jednu bebu za Božić i to im je dosta
    Mame koje čiji klinci slave ročkase oko BOžića.. kak to izgleda s poklonima? Uvijek me to zanimalo... dobiju poklon za BOžić i za nekoliko dana poklon za ročkas. Jel kuže razliku? Nije ima to neki over dose poklona? Moram se pripremiti jer će nama sad tako biti.

Ako mi bude popravljen fotić drugi tjedan, onda ću se slikati s trbuhom pa ubaciti sliku da vidite kolika sam (ovaj put puno veća neko prvi, ali eto).

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kak vi trudnice stojite s njihovom željom za nošenjem. Max se još jako puno i često hoće nositi. Danas je tražio maramu: di je majama, nositi mama majami.
    Počeo me zvati mamice (ne znam od kud mu to).
    Max spaja po 5-6 riječi, prijedloge zaboravlja pa to zvuči ovak: mama, dođi jegi kjevet čuva paka. (Mama dođi legni na krevet i čuvaj Maxa).

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    ... baš se sa sjetom sjećam kako smo se ono nalazili kad su klinci bili nekoliko mjeseci, a sad eto već se nekima bliži 2. godina 8)
    Baš sam jučer "listala" fotke s Bundeka od prije godinu i više. Tak su bili mali. Svi na okupu.
    A sad moju huliganku jedva hvatam.

Nego, cure. Hoćemo li nabaciti neku kavicu/parkić ovaj vikend?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Danas smo bili na razgovoru u vrtiću, i odlučili da je još ove godine ne upisujemo (ubijte me, al ja nju ne mogu tam ostaviti ). Tako da nastavljamo potragu za tetom čuvalicom. Dali smo oglas i na moj-posao, javilo se par cura koje zvuče ok, pa ćemo ih narednih dana upoznati.

Keti je zadnjih dana počela bolje spavati, što utječe i na moje bolje raspoloženje. Na poslu gužva (evo, još ostajem nešto napraviti. Natjerala MM da on ode u 17 doma da K. ne bude predugo bez nas), još obavljamo sto stvari usputno.. Usred smo imunoloških pretraga, danas bili na razgovoru u CZSS i najavili im molbu za novo posvojenje..
    Uskoro je Keti rođendan, pa smišljam kako to organizirati.

Pokloni - sv Nikola će biti čizmica s mandarinom, možda životinjsko carstvo, mala slikovnica.
    Rođendan - nemam pojima - vjerojatno nešto s piratima, neki brod, figurice, vile... (Petar Pan spika).
    A Božić.. već nešto pod bor. Ionako sad nema nekih želja, pa ne želim kupovati 100 poklona, već nešto što bi joj ionako kupila jer mi se sviđa.
    Ne kupujemo baš igračke u zadnje vrijeme, više slikovnice (sad se sjetih da sam ih kupila par na Interliberu za rođendan i Božić).
    Danas kupila i jedan crtić, pa ću ga uvaliti za neku prigodu.

Ivček, kako je Maxić?
    (Keti stalno piča o MaSKiću i ak vas slučajno spomenem, pita jel ćete doći)

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Maxu je bolje. Jučer je popodne zaspao u 3 i spavao 5 sati, bio dva sata budan i opet spavao, probudio se jutros u 6 i evo od 8 opet spava. Ko kad je bio mala beba. Izgleda da mu je potreban san za oporavak. Malo je smršavio jer nije imao apetita ovih dana a nije ni cicao.
    Jučer mm i ja nismo više znali kaj sa sobom, onda smo se bacili na izradu božićnih poklončića i ukrasa za koje sam dobila ideje na forumu.
    Radili smo djeda mraziće od gipsa, sušili kriške limuna, naranče i limete u pećnici, radili čačkalice za sendviče s božićnim motivima.
    U intersparu sam za 20 kn kupila 10 kuglica od stiropora koje će Max ako bude htio obojati i poklanjati dedama, bakama itd. Gipsane uratke moram pobojati pa stavim slikice ak se sjetim kak se to radi.
    Što se poklona tiče:
    Sv. Nikola- u čizmicu suho voće, čarapice, čokolani krampus
    Božić- predstava i Legići
    Rođendan - helikopter, nisam još našla

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    nedjelja prije podne?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    Citiraj sanja74 prvotno napisa
    nedjelja prije podne?
    Može!

Ajmo dalje, cure! Još malo, pa prodano! Prijavljujte se!
    Do ponedjeljka ne bi trebalo biti kiše (vidla prognozu) pa bi mogli i u parkić. Gdi ćemo? Bundek, Boćarski, Jarun? Može u 10?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •