-
-
I moj mm ima tu dijagnozu i također je u djetinjstvu prebolio zaušnjake !! Kod svih pregleda kod raznih dr-a nitko mu sa sigurnošću nije mogao potvrditi da je to baš zbog zaušnjaka iako su neki to spominjali kao mogućnost. On je operirao i varikokelu ( iako po godinama prekasno da bi bila uspješna operacija ). Nakon operacije njegovi nalazi se nisu poboljšali,ali kako smo pauzirali oko god dana zbog mojeg lošijeg zdrav. stanja i onda sam ga natjerala na razne vitamine i minerale spermiogram mu se popravio iz oligoast u astenozoospermiu i baš taj 7-mi put nam je uspjelo !! Sad jel se to popravilo zbog operacije, vitamina il čega? Nitko ne zna...ali bebica je u trbuhu..
Natjeraj mm-a na vitamine (ne može mu škoditi), malo zdraviju prehranu, bez cigareta,alkohola...jer to sve utječe.. i sretno !!
-
mm je imao tu dijagnozu kaze da nije bolovao zausnjake, a nikad nas dr. nisu pitali dali jeste...........
-
Draga vjeruj mi to ti ništa ne znači, nažalost predugo sam u ovim vodama pa ti sa sigurnošću mogu tvrditi da je to „zastarjelo mišljenje“. MM je također u djetinjstvu prebolio zaušnjake, ali mu je nalaz normospermia (eto naš doc. kaže da je nalaz tako dobar da može oploditi pola grada, a ovo nije mali grad),
No kako kaže angel, ne može škoditi promjena prehrane, vitamini, izbjegavanje alkohola, vrijediti pokušati, držim fige da uspije i vibram za "jednog a vrijednog"
.
-
Mene je dr.B prvo pitao je M prebolio zaušnjake.....a zatim sam promjenila svog ginekologa i kad smo razgovarali vezano za MPO mi je rekao da je to zapravo da su zaušnjaci koma jer sve žljezde nakon toga su u banani...ne znam što bih rekla .... kljukala sam ja MM s raznim vitaminima (vitamin E, cink i selen) ali to baš i nije dalo neke poz. rezultate....pokušat ćemo ponovno jer planiramo u 10 mj. u akciju.....hvala Vam curke na odgovorima jer vidim da nisam sama
-
Nisi sama. Ima nas nažalost još.
Mm nebi skroz spadao u ovu priču sa zaušnjacima, ali će isto možda nekome koristiti. Naime, sa samo 3 mjeseca života mu je operiran bruh (kila). Nakon toga je sve išlo normalno osim što izgleda niko nije vidio ili niko nije mario da mu se jedan testis nije spusrtio tako da je operacija spuštanja testisa zaostalog u trbušnoj šupljini obavljena kad je imao 10 godina.
Prema istraživanjima, ta se operacija treba obaviti najkasnije do 2.godine djetetovog života jer se u uvjetima u kojima ostaje testis (trbušna šupljina i temp. 36,5-38 kod prehlade) potpuno uništava njegova funkcija i sposobnost stvaranja spermija.
Također, našla sam podatak da je do 2. godine života rizik za neplodnost 10%, a odgađanjem operacije sa svakom godinom povečava se rizik za neplodnost za 10% što u konačnici potvđuje naš nalaz. Dakle mm ima 90% šanse da je neplodan!
Također, kad smo išli kod bioenergetičara, rekao mu je da je u 7.godini prebolio zaušnjake bez da su to liječnici primjetili. Pregledavajući njegov zdravstveni karton, našli smo da je u 7. godini 2 tjedna imao temp. skoro 40. E sad, da li je to to ja neznam, ali znam da imamo nalaz teška oats sa samo 300 000 spermija/ml i da su svi potpuno nepokretni. Od njih je jedna hrpa morfološki neispravnih. Kod nas ne postoje niti titrajuči...
Usprkos svemu, mi ne gubimo nadu, mm pije bioastin, cink i selen, proveli smo kuru s vitaminima iz knjige Kako poboljšati plodnost, prošli smo 4 tretmana bioenergije po metodi Željka Domančića, bili doma kod jednog bioen. i prošao 10 tretmana akupunkture kod doktora o.p. koje se bavi i alternativom. Mi se nadamo čudu i vjerujemo da čemo uspjeti bez obzira na sve.
Svi doktori su rekli da su isključivi uzroci takvom nalazu operacija bruha kod tako male bebe i ti nespušteni testisi i da tu NEMA pomoći osim mpo.
Mi još ne gubimo nadu da bi mogli uspjeti prirodno (guramo glavu u pijesak kao noj), ali i poduzimamo sve što današnja medicina nudi tako da smo u 10.mj u Mb i nadamo se da će to biti zadnji postupak za 1.bebu.
Voljela bi da ovo bude i poruka i apel svim majkama čiji dečkići imaju nespuštene testise da ne odgađaju operaciju već da je obave čim prije kako u budućnosti nebi prolazili kroz patnju mpo-a.
-
cek, cek mare, ovo me zanima, i mm je imao problem kao mali sa spustanjem testisa, naravno da smo to spominjali dr. ali nitko , nitko ,nije rekao da je to razlog za sadasnju dijagnozu.......
-
Ovo je link na jednu stranicu
http://www.medicina.hr/clanci/kripto...eni_testis.htm
A ovdje pišu o postotcima za neplodnost sa svakom godinom odgođene operacije spuštaštanja.
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/181/
Čudi me da vam niko to nije spominjao. Nama su odmah rekli da je to jedan od razloga i da nema pomoći (mi im ne vjerujemo) i zato smo nakon 1.s grama ušli u mpo vode i nismo čekali druge nalaze.
-
Također, puno je muškaraca kojima je to napravljeno sa 5 ili 6 godina i toga se ne mogu sječati, a roditelji i doktori im nikada za to nisu rekli. Evo mi smo pričali s jednim prijateljima za naše probleme, nakom toga je dečko rekao to svojim roditeljima i tad mu je mama rekla da je i njemu to rađeno sa 5 godina i da je niko od doktora nije upozorio na mogučnost neplodnosti. Još nije napravio s gram jer je izbezumljen jadan, ali planira.
Tako da je moj neki zaključak da je moguće kod muškaraca sa jako lošim s gramom za koji nema nekog jasnog uzrora da bi mogla biti ta operacija, a prije 10-20 godina po tvrdnji jednog urologa odrađivane su svakodnevno te operacije i tada se nije sumnjalo na posljedice velikih razmjera, a o neplodnosti nije bilo puno govora. Kaže da su neki od uzroka upotreba silnih pesticida u enormnim količinama u to vrijeme i kotrac.pilule koje su pile majke prije začeća koje su onda imale količinu hormona u jednoj tableti koliko danas ima pakiranje za cijeli mjesec.
-
Vezano za mumps u djetinjstvu - koliko ja o tome znam problem je ako ga musko preboli u pubertetu a ne djetinjstvu, onda moze ostaviti neplodnost za posljedicu. Recimo ja znam dva muskarca koji su zauske preboljeli, jedan kao dijete i normalno ima dvoje djece i jedan moj rodjak koji ih je prebolio negdje s 15 godina i on je nakon toga ostao sterilan.
A ovaj dio vezan uz testise - o tome sam cula samo da se operacija treba obaviti sto ranije da bi steta bila sto manja.
-
nama su dva urologa rekla da to nije zbog toga, mislim cak i endokrinolog isto rekao ma nije to od toga, ne kazem da jeste ali moze biti, evo bas sam sa sm pricala o tome i bas nme zanima jel moguce da njegova dijagnoza ima veze sa tim kasnim spustanjem testisa? mm tvrdi da nema ali ja sam sumljicava.....naravno sad sta je tu je ,
ne sjecam se da sam to spomenila ginekologu , a bas cu pitat,
-
i da moj dragi kaze , pa duso ja sam to izlecio sa 5-6god....e citajuci ovo posljedice mogu biti,
-
znam da je nespuštanje testisa uzrok neplodnosti, a što me užasava je činjenica da korištenje pampersica i sličnih pelena uzrokuje nespuštanje testisa u dječaka, tako da ću, ako ikada budem imala bebu, koristiti platnene pelene... tko zna šta čine pampersice curama, to nije tako jednostavno utvrditi ko nespušteni testis...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/941174.stm
-
Tako je pinky to sam zaboravila napisati. Te vražje plastične pelene i dugo sjedenje u uskim riflama, duga vožnja na bicikli u svemu uskom, vruče kupke, sauna i td, sve to vodi ka smanjenoj plodnosti.
-
Moj suprug također ima dijagnozu "teška oligoasthenozoospermia" doslovce su mu rekli da ima 4-5 živa spermića (brzoplivajuća). On kaže da nikad nije prebolio zaušnjake a u kartonu ne piše ništa. Samo kod nas nije samo on problem nego i ja ...
-
Malena, gdje ste u postupku? Sretno!
-
hmm i moj je mužić imao operaciju spuštanja jednog testisa negdje sa 1-2 god al nas je već kod 1.s-grama doc upozorio da je to mogući uzrok.
-
i moj ima tu dijagnozu ali nikad nije imao zaušnjake i ništa slično što bi tu dijagnozu "opravdalo"...
-
MM. je isto imao tu dijagnozu, (ja sve ok.)i kada smo krenuli u borbu s tim jedan biolog nam je rekao da ne gubimo vrijeme na liječenje, izliječiti se ne može ali vit. E, selen, cink, mogu pomoći da se spermiogram poboljša, i da odmah krenemo na IVF, iako nismo preskočili inseminacije, tek toliko da iskoristimo vrijeme, nisu uspjele, ali nam je zato prvi IVF uspio, od tri jajne stanice, sve tri su oplođene, dvije su se "primile", jedna se rodila.... : ), što od srca želim svima....
-
i moj muž ima tešku oligoasthenozoospermiu. Prebolio je zaušnjake i imao operaciju spuštanja testisa, no ne znam s koliko godina. Moja ginekologica misli da ta operacija nije uzrok, jer da bi mogla biti uzrok samo da su mu nešto krivo zarezali npr., što nisu. Moja MPO doc., kao i njegov urolog, nitko ne zna što bi mogao biti uzrok - ali oba kažu da su možda zaušnjaci....
-
i moj muž ima tešku oligoasthenozoospermiu. Nije prebolio zaušnjake, ali je operirao kilu u 1.godini života. Hormoni su mu OK, granično snižen LH. Dr. nikad nije postavljao pitanja u svezi uzroka takve dijagnoze. Koristio je tribestan ali ništa nije pomogao. Odmah smo išli na ICSI. Treći put uspješno - menopur 27 kom, 3 embrija, 3 vraćena, 1 se uhvatio, ali spontani u 8.tj. Ponovo idemo u 02/2011.
-
ma na kraju krajeva, nije ni bitno kako je došlo do dijagnoze kad je dijagnoza tu. sveprisutna i neumoljiva. jel se to dogodilo zbog zaušnjaka, zatrovane spize, nespuštanja testisa ili nečeg drugog, apsolutno je nebitno. bitno je da se krene u mpo po dijete, ako se dijete želi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma