Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pašteta od tunjevine

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    993

    Početno Pašteta od tunjevine

    Večeras sam gledala večeru za pet, i bio je jedan super recept za paštetu od tunjevine, ali nisam stigla zapisati recept. Pa ako je netko gledao molila bi da mi napiše ili neki svoj...

  2. #2
    Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    napokon sam se vratila doma
    Postovi
    2,930

    Početno

    ja je pravim ovako (jer ne gledam večeru za 5):

    4 najveće konzerve rio mare tunjevine
    5-6 komada inčuna (ja uzmem ono malo pakovanje sms inčunića).
    jedna tuba (veća) majoneze
    pola tube (veće) senfa
    papar, sol, sok od jednog limuna
    pola kila margarina

    i udri u miksanje i primiksavanje.

    nadam se da nisam ništa izostavila. (malo sam počela zaboravljat)

  3. #3
    rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    993

    Početno

    Odlično, tako sam i mislila, samo me zanima jesi li možda zaboravila krastavce ili ih ti ne stavljaš? Ja planiram poslužiti paštetu od tunjevine za predjelo imam jednu velikuuuu večeru. Mislila sam da malo bude onako uglednije, da nije uvijek klasično. Mislila sam staviti za predjelo pršut, sir i hobotnicu, ne znam hoće li mi biti od viška pašteta?

  4. #4
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    1 konzerva Eva fileta od tune
    2 tvrdo kuhana jaja
    majoneza (količina prema ukusu)
    limunov sok (količina prema ukusu)
    sitno sjeckani kiseli krastavci
    sjeckani list peršina za ljepotu

    sve izmiksaš, začiniš po ukusu i na kraju dodaš krastavce

    i da, najfinije je na krekerima

  5. #5
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Nisam gledala ali sam škicnula na njihovu stranicu.
    Evo pogledaj da li je to što si tražila

    http://veceraza5.rtl.hr/show/2007-11-09

  6. #6
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ja mam nekoliko recepata, pa često kombiniram, ovisno što imam u hladnjaku. Ja ne bi nikako stavljala margarin, nego maslac.
    Krastavce stavi, jer super pašu uz tunjevinu!

  7. #7
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Probaj ovo:
    na jednu konzervu tunjevine ,mala glavica crvenog luka i jedno pakovanje sira za mazanje (sirko).
    Sve skupa izmiksaj i posluzi s krekerima ili francuzem.

  8. #8
    rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    993

    Početno

    Dora06, hvala to je to.

    Cure hvala , mislim da ne bi bilo loše mazati i na kruh francuz, prije ga malo zapeći u pećnici kao za brusketu

  9. #9
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    ja umjesto majoneze stavljam zdenku pikant i senf. manje je masno i nama bolji okus.

  10. #10
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ja ti mogu napisati sastojke, ali ne i količinu jer sve radim odokativno...

    4 manje Rio mare limenke tunjevine ili 2 veće
    nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca
    nekoliko kapara
    češnjak
    1 tvrdo kuhano jaje
    par kapi limuna
    majoneze (da bude mazivo)
    pola žličice senfa
    sol, papar, vegeta, par kapi maslinova ulja
    - sve skupa izmiksam...

    Nekad s tom masom punim tvrdo kuhana jaja. Tada ubacim i žumanjke u smjesu, a na svaku punjenu polovicu jaja za vizualni dojam dodam maslinu.

    Taj isti recept koristim i za tjesteninu s tunjevinom, ali tada samo gnječim sastojke te još dodam kuruzu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Krk
    Postovi
    24

    Početno

    ja radim ovako:
    1 veće pakiranje najjeftinije tune (konzum, plodine) u maslinovom ulju
    1 majoneza samo zvjezda
    1 zdenka sir
    nešto krastavaca
    smiksaj i to je to!

  12. #12
    zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zg, Kvatrić
    Postovi
    839

    Početno

    A ja ovako:
    2 limenke tunjevine
    2 glavice luka
    3 - 4 tvrdo kuhana jaja
    2 vrećice majoneze
    senf
    kapare
    vezica zeleno peršina
    Luk sitno nasjeckati, ostale sastojle primješati (jaja zdrobiti vilicom ili nasjeckat), najbolje kad malo odstoji prije posluživanja.[/list]

  13. #13
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Ja ti mogu napisati sastojke, ali ne i količinu jer sve radim odokativno...

    4 manje Rio mare limenke tunjevine ili 2 veće
    nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca
    nekoliko kapara
    češnjak
    1 tvrdo kuhano jaje
    par kapi limuna
    majoneze (da bude mazivo)
    pola žličice senfa
    sol, papar, vegeta, par kapi maslinova ulja
    - sve skupa izmiksam...

    Nekad s tom masom punim tvrdo kuhana jaja. Tada ubacim i žumanjke u smjesu, a na svaku punjenu polovicu jaja za vizualni dojam dodam maslinu.

    Taj isti recept koristim i za tjesteninu s tunjevinom, ali tada samo gnječim sastojke te još dodam kuruzu.
    Točno ovako ja radim osim što ne stavljam vegetu, ali ubacim 2 zdenka sira (trokutića) i ni ja nikad ne stavljam putar.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Postovi
    131

    Početno

    Ja uzmem tunjevinu, pomiješam ju sa sirom, dodam vlasca, luka,peršin, ako žele ljuće i malo chilli-a.
    Mažemo ju na kruh, ili na prepečen kruh s češnjakom...

    Jedino ova varijanta odgovara svima. Meni je ova s jajima preteška za želudac. Ali to sam samo ja

  15. #15
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Zaboravila sam dodati da ponekad, ako mi je okus prejak, masu razblažim s kiselim vrhnjem

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •