Večeras sam gledala večeru za pet, i bio je jedan super recept za paštetu od tunjevine, ali nisam stigla zapisati recept. Pa ako je netko gledao molila bi da mi napiše ili neki svoj...![]()
Večeras sam gledala večeru za pet, i bio je jedan super recept za paštetu od tunjevine, ali nisam stigla zapisati recept. Pa ako je netko gledao molila bi da mi napiše ili neki svoj...![]()
ja je pravim ovako (jer ne gledam večeru za 5):
4 najveće konzerve rio mare tunjevine
5-6 komada inčuna (ja uzmem ono malo pakovanje sms inčunića).
jedna tuba (veća) majoneze
pola tube (veće) senfa
papar, sol, sok od jednog limuna
pola kila margarina
i udri u miksanje i primiksavanje.
nadam se da nisam ništa izostavila.(malo sam počela zaboravljat)
Odlično, tako sam i mislila, samo me zanima jesi li možda zaboravila krastavce ili ih ti ne stavljaš? Ja planiram poslužiti paštetu od tunjevine za predjelo imam jednu velikuuuu večeru. Mislila sam da malo bude onako uglednije, da nije uvijek klasično. Mislila sam staviti za predjelo pršut, sir i hobotnicu, ne znam hoće li mi biti od viška pašteta?
1 konzerva Eva fileta od tune
2 tvrdo kuhana jaja
majoneza (količina prema ukusu)
limunov sok (količina prema ukusu)
sitno sjeckani kiseli krastavci
sjeckani list peršina za ljepotu
sve izmiksaš, začiniš po ukusu i na kraju dodaš krastavce
i da, najfinije je na krekerima
Nisam gledala ali sam škicnula na njihovu stranicu.
Evo pogledaj da li je to što si tražila
http://veceraza5.rtl.hr/show/2007-11-09
Ja mam nekoliko recepata, pa često kombiniram, ovisno što imam u hladnjaku. Ja ne bi nikako stavljala margarin, nego maslac.
Krastavce stavi, jer super pašu uz tunjevinu!
Probaj ovo:
na jednu konzervu tunjevine ,mala glavica crvenog luka i jedno pakovanje sira za mazanje (sirko).
Sve skupa izmiksaj i posluzi s krekerima ili francuzem.
Dora06, hvala to je to.
Cure hvala, mislim da ne bi bilo loše mazati i na kruh francuz, prije ga malo zapeći u pećnici kao za brusketu
ja umjesto majoneze stavljam zdenku pikant i senf. manje je masno i nama bolji okus.
Ja ti mogu napisati sastojke, ali ne i količinu jer sve radim odokativno...
4 manje Rio mare limenke tunjevine ili 2 veće
nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca
nekoliko kapara
češnjak
1 tvrdo kuhano jaje
par kapi limuna
majoneze (da bude mazivo)
pola žličice senfa
sol, papar, vegeta, par kapi maslinova ulja
- sve skupa izmiksam...
Nekad s tom masom punim tvrdo kuhana jaja. Tada ubacim i žumanjke u smjesu, a na svaku punjenu polovicu jaja za vizualni dojam dodam maslinu.
Taj isti recept koristim i za tjesteninu s tunjevinom, ali tada samo gnječim sastojke te još dodam kuruzu.
ja radim ovako:
1 veće pakiranje najjeftinije tune (konzum, plodine) u maslinovom ulju
1 majoneza samo zvjezda
1 zdenka sir
nešto krastavaca
smiksaj i to je to!
A ja ovako:
2 limenke tunjevine
2 glavice luka
3 - 4 tvrdo kuhana jaja
2 vrećice majoneze
senf
kapare
vezica zeleno peršina
Luk sitno nasjeckati, ostale sastojle primješati (jaja zdrobiti vilicom ili nasjeckat), najbolje kad malo odstoji prije posluživanja.[/list]
Točno ovako ja radim osim što ne stavljam vegetu, ali ubacim 2 zdenka sira (trokutića) i ni ja nikad ne stavljam putar.devet_mjeseci prvotno napisa
Ja uzmem tunjevinu, pomiješam ju sa sirom, dodam vlasca, luka,peršin, ako žele ljuće i malo chilli-a.
Mažemo ju na kruh, ili na prepečen kruh s češnjakom...
Jedino ova varijanta odgovara svima. Meni je ova s jajima preteška za želudac. Ali to sam samo ja![]()
Zaboravila sam dodati da ponekad, ako mi je okus prejak, masu razblažim s kiselim vrhnjem