Results 1 to 15 of 15

Thread: Pašteta od tunjevine

  1. #1
    rebeca's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    993

    Default Pašteta od tunjevine

    Večeras sam gledala večeru za pet, i bio je jedan super recept za paštetu od tunjevine, ali nisam stigla zapisati recept. Pa ako je netko gledao molila bi da mi napiše ili neki svoj...

  2. #2
    Loryblue's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    napokon sam se vratila doma
    Posts
    2,930

    Default

    ja je pravim ovako (jer ne gledam večeru za 5):

    4 najveće konzerve rio mare tunjevine
    5-6 komada inčuna (ja uzmem ono malo pakovanje sms inčunića).
    jedna tuba (veća) majoneze
    pola tube (veće) senfa
    papar, sol, sok od jednog limuna
    pola kila margarina

    i udri u miksanje i primiksavanje.

    nadam se da nisam ništa izostavila. (malo sam počela zaboravljat)

  3. #3
    rebeca's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    993

    Default

    Odlično, tako sam i mislila, samo me zanima jesi li možda zaboravila krastavce ili ih ti ne stavljaš? Ja planiram poslužiti paštetu od tunjevine za predjelo imam jednu velikuuuu večeru. Mislila sam da malo bude onako uglednije, da nije uvijek klasično. Mislila sam staviti za predjelo pršut, sir i hobotnicu, ne znam hoće li mi biti od viška pašteta?

  4. #4
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    1 konzerva Eva fileta od tune
    2 tvrdo kuhana jaja
    majoneza (količina prema ukusu)
    limunov sok (količina prema ukusu)
    sitno sjeckani kiseli krastavci
    sjeckani list peršina za ljepotu

    sve izmiksaš, začiniš po ukusu i na kraju dodaš krastavce

    i da, najfinije je na krekerima

  5. #5
    Dora06's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Nisam gledala ali sam škicnula na njihovu stranicu.
    Evo pogledaj da li je to što si tražila

    http://veceraza5.rtl.hr/show/2007-11-09

  6. #6
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Ja mam nekoliko recepata, pa često kombiniram, ovisno što imam u hladnjaku. Ja ne bi nikako stavljala margarin, nego maslac.
    Krastavce stavi, jer super pašu uz tunjevinu!

  7. #7
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Probaj ovo:
    na jednu konzervu tunjevine ,mala glavica crvenog luka i jedno pakovanje sira za mazanje (sirko).
    Sve skupa izmiksaj i posluzi s krekerima ili francuzem.

  8. #8
    rebeca's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    993

    Default

    Dora06, hvala to je to.

    Cure hvala , mislim da ne bi bilo loše mazati i na kruh francuz, prije ga malo zapeći u pećnici kao za brusketu

  9. #9
    vidra's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    888

    Default

    ja umjesto majoneze stavljam zdenku pikant i senf. manje je masno i nama bolji okus.

  10. #10
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ja ti mogu napisati sastojke, ali ne i količinu jer sve radim odokativno...

    4 manje Rio mare limenke tunjevine ili 2 veće
    nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca
    nekoliko kapara
    češnjak
    1 tvrdo kuhano jaje
    par kapi limuna
    majoneze (da bude mazivo)
    pola žličice senfa
    sol, papar, vegeta, par kapi maslinova ulja
    - sve skupa izmiksam...

    Nekad s tom masom punim tvrdo kuhana jaja. Tada ubacim i žumanjke u smjesu, a na svaku punjenu polovicu jaja za vizualni dojam dodam maslinu.

    Taj isti recept koristim i za tjesteninu s tunjevinom, ali tada samo gnječim sastojke te još dodam kuruzu.

  11. #11

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Krk
    Posts
    24

    Default

    ja radim ovako:
    1 veće pakiranje najjeftinije tune (konzum, plodine) u maslinovom ulju
    1 majoneza samo zvjezda
    1 zdenka sir
    nešto krastavaca
    smiksaj i to je to!

  12. #12
    zumbulmama's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zg, Kvatrić
    Posts
    839

    Default

    A ja ovako:
    2 limenke tunjevine
    2 glavice luka
    3 - 4 tvrdo kuhana jaja
    2 vrećice majoneze
    senf
    kapare
    vezica zeleno peršina
    Luk sitno nasjeckati, ostale sastojle primješati (jaja zdrobiti vilicom ili nasjeckat), najbolje kad malo odstoji prije posluživanja.[/list]

  13. #13
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by devet_mjeseci
    Ja ti mogu napisati sastojke, ali ne i količinu jer sve radim odokativno...

    4 manje Rio mare limenke tunjevine ili 2 veće
    nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca
    nekoliko kapara
    češnjak
    1 tvrdo kuhano jaje
    par kapi limuna
    majoneze (da bude mazivo)
    pola žličice senfa
    sol, papar, vegeta, par kapi maslinova ulja
    - sve skupa izmiksam...

    Nekad s tom masom punim tvrdo kuhana jaja. Tada ubacim i žumanjke u smjesu, a na svaku punjenu polovicu jaja za vizualni dojam dodam maslinu.

    Taj isti recept koristim i za tjesteninu s tunjevinom, ali tada samo gnječim sastojke te još dodam kuruzu.
    Točno ovako ja radim osim što ne stavljam vegetu, ali ubacim 2 zdenka sira (trokutića) i ni ja nikad ne stavljam putar.

  14. #14

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    131

    Default

    Ja uzmem tunjevinu, pomiješam ju sa sirom, dodam vlasca, luka,peršin, ako žele ljuće i malo chilli-a.
    Mažemo ju na kruh, ili na prepečen kruh s češnjakom...

    Jedino ova varijanta odgovara svima. Meni je ova s jajima preteška za želudac. Ali to sam samo ja

  15. #15
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Zaboravila sam dodati da ponekad, ako mi je okus prejak, masu razblažim s kiselim vrhnjem

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •