Moj I. od rođenja vuče bakterije u mokraći i idemo na redovite kontrole kod nefrologa. Sada se na zadnjoj urinokulturi to smirilo i doc je rekla da sad treba napraviti mikciju i vidjeti ima li refluks.
Rekla je da dođemo ovdje u bolnicu na rengen ili ako želimo to možemo obaviti u poliklinici Helena u Zagrebu bez rengena, ostatak postupka (uvođenje katetera) je isto, dakle razlika je samo u načinu snimanja.
Sad je na nama da odlučimo i ne znamo ni sami što ćemo. Ovdje je to puno brže i sve bi bilo gotovo za jedno prijepodne ali ne znam je li to zračenje u tolikoj mjeri štetno. Isto tako ne znam kakva su iskustva roditelja koji su to obavili u Heleni: koliko se čeka, što treba prethodno napraviti, koliko se čeka na nalaz... jer mi je nezgodno to što i ja i MM moramo tražiti slobodne dane a to nam je malo frkovito.
Zanima me i daju li oni anesteziju pri tome jer je moj I. s 2 mjeseca bio na operaciji kile i bio anesteziran, pa ne znam može li to dovesti do kakvih komplikacija (sestra MM-a je bila dvaput ove godine na operaciji i počela joj je opadati kosa, doc joj je rekao da je to zbog 2 anestezije u kraćem vremenu).
Uglavnom, imamo vremena do utorka da odlučimo što ćemo.