Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Je li tko radio mikciju u poliklinici Helena?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Je li tko radio mikciju u poliklinici Helena?

Moj I. od rođenja vuče bakterije u mokraći i idemo na redovite kontrole kod nefrologa. Sada se na zadnjoj urinokulturi to smirilo i doc je rekla da sad treba napraviti mikciju i vidjeti ima li refluks.
    Rekla je da dođemo ovdje u bolnicu na rengen ili ako želimo to možemo obaviti u poliklinici Helena u Zagrebu bez rengena, ostatak postupka (uvođenje katetera) je isto, dakle razlika je samo u načinu snimanja.
    Sad je na nama da odlučimo i ne znamo ni sami što ćemo. Ovdje je to puno brže i sve bi bilo gotovo za jedno prijepodne ali ne znam je li to zračenje u tolikoj mjeri štetno. Isto tako ne znam kakva su iskustva roditelja koji su to obavili u Heleni: koliko se čeka, što treba prethodno napraviti, koliko se čeka na nalaz... jer mi je nezgodno to što i ja i MM moramo tražiti slobodne dane a to nam je malo frkovito.

Zanima me i daju li oni anesteziju pri tome jer je moj I. s 2 mjeseca bio na operaciji kile i bio anesteziran, pa ne znam može li to dovesti do kakvih komplikacija (sestra MM-a je bila dvaput ove godine na operaciji i počela joj je opadati kosa, doc joj je rekao da je to zbog 2 anestezije u kraćem vremenu).

Uglavnom, imamo vremena do utorka da odlučimo što ćemo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ceka se jako dugo, mjesecima... u 7 mj kad smo bili upisivali su za 12 mj. -privatno, i to ako neko odustane pa te zovu. mi smo bili u klaicevoj i nije strasna pretraga,nis posebno, uvedu kateter, napune ga tekucinom i slikaju rtg dok piski, ti si cijelo vrijeme s djetetom. traje kratko. kod cvitko. je isto osim sto nema rtg vec gleda uzv.nema anestezije jer nema potrebe, vrlo kratko velim traje, kateter koji sestra vrlo vjesto uvede, napuni vodom i dijete tio vrlo brzo pocne piskit jer je mjehur pun, i onda to slikaju. sve se odvija u sali za rtg.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Puno hvala na odgovoru, doktorica je rekla da bi to trebalo napraviti u roku mjesec dana dok je nalaz urina još u redu. Nisam znala da se tamo toliko čeka, a naša doc je rekla da oni ne primaju na pretragu ako nalaz urina nije dobar, tako da se bojim ako se i naručimo da baš tad urin ne bude dobar pa onda još čekanja!
    Ja sam negdje čula da se dječacima daje anestezija, pa sam zato pitala.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U Osijeku i Splitu ti rade DRMC što je puno manje zračenje nego MCUG, ali je najmanje UZV (na stranicama Helene imaš dobro objašnjene sve cistografije:
    http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...lni_reflux.asp
    ).

Najbolje nazovi Helenu i pitaj, istina je da se dugo čeka za pretragu( mi smo se pribilježili za rujan 2008!) ali možda budete imali sreće ili dr. prepozna vaš slučaj kao hitan!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo bili na mikciji u vinogradskoj prije 2 mjesec. Bili smo 3 dana u dnevnoj bolnici, ja sam bila s Lovrom cijelo vrijeme (uglavnom smo dolazili oko 8 ujutro i išli doma oko 2). Sve su pregledali, i mikciju i ultrazvuk bubrega i centigrafiju (ne znam jesam to dobro napisala).... uglavnom bilo je brzo, a naručili smo se 2 tjedna prije.
    Proljetos smo bli u poliklinici Helena na pregledu. Mikcije u Helen ne zrači al zato košta (mislim 1200 kn). Al ti ni ovo zračenje nije tak strašno (nama je dr Cvitković iz poliklinike rekla da je ista stvar i rengenska mikcija i da zračenje nije tako jako)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u klaicevoj se ne dolazi na dnevnu bolnicu vec samo dodjes za naruceni dan u naruceno vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja bi na tvojem mjestu svakako napravila uzv mikciju, baš rengen i tako mali, i sve te štetnosti od zračenja??
    ali cijena je ako se ne varam 1500kn!

to ti je bez anestezije, samo uvode kateter...
    malo premažu gelom da kateter klizne
    u pravilu ne boli ali djeca reagiraju ružno zbog psihičkog afekta!

možda te uguraju ako zamoliš, a s druge strane ako odluči biti na profilaksi vrijeme ti nema veze!

ako morate svaku veče uzimati minimalnu dozu antibiotika, tako ti je svejedno hoćeš li to saznati sutra il krajem godine! jer ako ima učestale upale i još je muško vjerojatno velika je vjerojatnost VUR-a pa ćete svejedno piti profilaksu!
    a s druge strane, možda vam se i povuče do tada! znači to su anomalije na mokraćovodima i one mogu same od sebe doći i povuči se...
    a kao za 1 godinu se ta pretraga ponavlja da se vidi dal se stanje popravlja!

kad ti rade mikciju u bolnici ti ne smiješ biti s djetetom, a vjerujim da u tako teškim trenucima želiš biti pokraj njega! a u Heleni možeš!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svaka čast tvojoj nefrologici da je rekla za mogućnost u Heleni, meni su svi šutjeli kao zaliveni, a sve bi dala da sam pravodobnu informaciju dobila na vrijeme!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad ti rade mikciju u bolnici ti ne smiješ biti s djetetom, a vjerujim da u tako teškim trenucima želiš biti pokraj njega! a u Heleni možeš!
    ovo nije istina, bar ne u klaicevoj :?
    ja sam sa z. bila svake sekunde i ni sekundu nije bila sama to zbilja nije nis, ja sam ju drzala dok su joj stav ljali kateter i dok su ju slikali , i dobila i ja onu pregacu za zastitu. i poslije ju oblacila. ne kuzim gdje se to ne moze biti, mi smo najnormalnije bili skupa

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na šalati se ne smije biti, za klaićevu ne znam

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U Klaicevoj smijes biti na mikciji cijelo vrijeme uz dijete. To im cak i odgovara jer je djete mirnije.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je doktorica rekla da ću biti s djetetom (Sl.Brod), a da ne smijem samo u slučaju ako sam trudna.
    Rekla je ako mikcija pokaže refluks ostajemo na profilaksi, a ako ne, prekidamo terapiju jer su bakterije stalno prisutne ali u maloj količini (oko 10 na 3) pa postoji mogućnost i da je koji put došlo možda do zagađenja pri uzimanju urina. Sad ti izaberi, piti antibiotike još tko zna dokad ili otići ranije snimati i zračiti. Znam da mikcija košta 1500 kn i vjerujte mi, nije mi uopće do novca ali bojim se što ako budemo predugo čekali pa kad budemo trebali na pregled nalaz opet ne bude dobar pa nas ne prime? Naša doktorica je rekla da bi to trebalo napraviti u roku mjesec dana, a koliko vidim u Heleni nema šanse tako brzo doći na red. Ako to zračenje nije tako strašno ja bih ipak to napravila ovdje.
    Molim ako netko ima informaciju, ako se ipak odlučim za Helenu koliko dana bih trebala biti u Zagrebu dok se to sve ne riješi?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nista ,dodjes kad si narucena i obavis za cca 1-2sata
    btw nama je u lokalnoj bolnici uzorak urina uvijek pokazivao neke bakterije a u klaicevoj uzet tamo NIKAD, lokalne bolnice su poznate po tome i u zg ne priznaju iz tog razloga nicije nalaze pa ti preporucam da i na mikciju ides u klaicevu tj da lijecenje komplet prebacis iz broda u zg, jer se ide rijetko u zg na kontrole ako je i dijete uopce bolesno. a velika je vjerojatnoast da mikciju ne budu ni9 napravili kak treba , da ti njihov nalaz ako pokaze refluks u zg ne budu priznali a tamo ces morat i ici ako ga ima. dakle moja je preporuka a poucena vl. iskustvom ( ni ja nisam puno blize zg pa sam isla svaki mj na urinokontrolu u zg i sve ostalo ) da se prebacis i za pretrage i za komplet lijecenje refluksa i sumnje na njega u zg u klaicevu ili neku dr., bolnicu u zg.
    jer velim ne daj boze da ima refluks koji se mora operirat , morat ces sigurno iznova raditi i mikciju u zg i sve ostale pretrage iznova a ko sto rekoh , vjerojatnost je velika da uopce nista ni nema dijete - tako je bilo kod nas -kontaminiran nalaz .

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mimazg prvotno napisa
    Mi smo bili na mikciji u vinogradskoj prije 2 mjesec. Bili smo 3 dana u dnevnoj bolnici, ja sam bila s Lovrom cijelo vrijeme (uglavnom smo dolazili oko 8 ujutro i išli doma oko 2). Sve su pregledali, i mikciju i ultrazvuk bubrega i centigrafiju (ne znam jesam to dobro napisala).... uglavnom bilo je brzo, a naručili smo se 2 tjedna prije.
    Proljetos smo bli u poliklinici Helena na pregledu. Mikcije u Helen ne zrači al zato košta (mislim 1200 kn). Al ti ni ovo zračenje nije tak strašno (nama je dr Cvitković iz poliklinike rekla da je ista stvar i rengenska mikcija i da zračenje nije tako jako)
    Znači scintigrafija se radi i u Vinogradskoj a ne samo na Rebru? Dobro je znati, hvala ti za taj podatak, nama još to nitko nije rekao :?

LIMA, ako već ne uspiješ u Helenu, zašto se ne raspitaš za ovu metodu u Osijeku? To ti je isto puno manje zračenja nego s klasičnom mikcijskom a isto pokaže stanje refluksa, doduše ne u stupnjevima nego u postocima prema popunjenosti mjehura za vrijeme punjenja i tijekom mokrenja, ali kod vas je još uvijek upitno imate li uopće refluks. Ako i imate, indikacije za hitnu operaciju u prvoj godini su isto tako rijetko sve odmah zadovoljene (oštećenja bubrega, česte upale i uz profilaksu, nenapredovanje u rastu i td) pa se ne prepuštajte olako mikcijskom zračenju "samo" da se ustanovi imate li uopće refluks.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gdje u Osijeku? Ajd pliz nek netko napiše kako da ih kontaktiram!
    Danas sam zvala Helenu i možemo doći na red tek u 4. mjesecu.
    Uglavnom, još ću se posavjetovati sa svojom doktoricom, žena je stvarno super i stručnjak je u svom području.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lima, ja bi na tvom mjestu otisla u Helenu bar na razgovor, tamo ce ti prof. Cvitkovic sve objasniti. Mislim da ti na njezinoj web stranici pise o toj metodi u Osijeku koja manja zraci od MCUG. Vidi s njom, mozda mozes cekati 4. mjesec ako ste pod profilaksom...Definitivno se kod nas moras raspitati o svim opcijama prije nego das dijete nekome u ruke....nazalost

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Gdje u Osijeku? Ajd pliz nek netko napiše kako da ih kontaktiram!
    Danas sam zvala Helenu i možemo doći na red tek u 4. mjesecu.
    Uglavnom, još ću se posavjetovati sa svojom doktoricom, žena je stvarno super i stručnjak je u svom području.
    KLINIČKA BOLNICA OSIJEK
    ODJEL ZA NUKLEARNU MEDICINU I ZAŠTITU OD ZRAČENJA
    ODSJEK FUNKCIJSKE DIJAGNOSTIKE

tel.: 031 511 602

prim.dr. JASNA GARDAŠANIĆ
    (glavna na odsjeku i stučnjak za ovu pretragu)

trebaš: DIREKTNA RADIONUKLIDNA CISTOURETEROGRAFIJA

Mi smo radili isto ljetos u Splitu, uz konzultaciju i preporuke dr. Cvitković! Ako si zainteresirana za Split, šaljem podatke ...

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Danas sam bila kod svoje doktorice. Rekla sam joj i ovo za Osijek, a ona mi je rekla da ako već odlučujem negdje otići neka to bude Helena, i da se ne naručujem ovdje na rengen nego u Helenu a ovo ostavim otvoreno jer je to lako napraviti ako se već radi nečeg bude moralo. Naručila sam se u Helenu i dići ćemo na red u SRPNJU. Ona žena što se jučer javila nije znala pravo stanje stvari koliko su bukirani.
    Mene je jedino frka što će on sve do pretrage morati biti na profilaksi, (ukupno godinu i pol na profilaksi!), doktorica na to kaže: A što sad, pa djeca koja imaju refluks su na profilaksi po par godina, što mi nije baš neka utjeha, bojim se da dugotrajno uzimanje antibiotika može povući kakve posljedice, joj, nisam pametna!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle od profilakse mu def nece biti nista, to su toliko male doze da je to zanemarivo, mi smo bili na profilaksi 3 godine.
    nego da si isla kod dr cvitk. sigurno bi dobila u profilaksu i cranactin pa ti i to preporucam da na svoju ruku dajes. kapi cranactin- biljne od brusnice

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

LIMA, Helena i UZV je ipak najbolji izbor. Mi smo sada 11 mjeseci na profilaksi a još nismo proslavili 1. rođendan

Ne znam je li ti tko već rekao da se svakih 6 mjeseci uzimanja profilakse obavezno rade jetrene probe!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lima, ja se isto slažem s tvojom doktoricom...
    ja vjerujem da i profilaksa ima svoje negativne strane i štetnost, ali da je puno veća štetnost od zračenja svih tih organa kod malih bebica koje tek moraju sazrijeti!

ja bi na tvojem mjestu ovako:
    naručila bi pregled kod dr.Cvitković i otišla s bebicom i papirima, ona bi pogledala i zamolila bi je ako bilo koje dijete zbog upale ili bolesti ne dođe na termin za mikciju da ubaci tebe jer si dosta hitan slučaj! i ja vjerujem da bi ti ona to učinila! stvarno je dobra osoba, nama uvijek ide na ruku!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem ovu temu jer se bliži termin kad smo naručeni. Dr. u poliklinici Helena nam jer rekla da donesemo nalaz urina i UK, a ako ima bakterija da nas neće primiti. Mora li UK biti baš STERILNA, jer nama od preko 20 UK, samo jedna je bila sterilna, u svima je bilo malo bakterija. To našu dr. nije zabrinjavalo jer je bila niska koncentracija bakterija ali bojim se da za pregled to neće biti dobro :?
    Još jedno pitanje: možda postoji šansa da sam trudna, smijem li ja biti s njim za vrijeme pretrage?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

naslov me malo zbunio...naručeni ste valjda na UZV cisografiju a ne mikciju :?
    ako je UZV cistografija onda za tebe nema problema jer nije u pitanju rendgensko zračenje
    Lara je imala nešto baktrija u urinu prvih mjeseci, max je bio Esch 10na3, odonda već 2 godine uvijek sterilni nalaz (o tome možeš čitati na temi VUR)

sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

smiješ s njim biti trudna, to je samo ultrazvuk.......
    da si na mikciji onda ne...
    BOLJE DA SI S NJIMA... valjda, a možda i ne, moja je u mene nakon toga izgubila povjerenje... ne znam više ni sama...
    teško je to i traumatično primila...

ne želim te plašit, puno puta ispadne ok, onako uz igru, ovisi o djetetu... ali mi smo u onom postotku traume... od toga... :/

maxi, mikcija i cistografija je isti postupak, samo je mikcija rengenom, ovo uzv.......
    a tehnika ista, uvode kateter i snimaju, gledaju rengenski, odnosno ultrazvučno u kojoj mjeri se vraća mokraća i vide prisustvo refluksa ako ga ima...

sretno, koliko mali ima godina?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima 19 mjeseci (vidi potpis)
    Sad sam i ja zbunjena, to JE mikcija ali naša dr. je rekla da idemo u Helenu jer oni to jedini rade bez zračenja.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    maxi, mikcija i cistografija je isti postupak, samo je mikcija rengenom, ovo uzv.......
    a tehnika ista, uvode kateter i snimaju, gledaju rengenski, odnosno ultrazvučno u kojoj mjeri se vraća mokraća i vide prisustvo refluksa ako ga ima...
    Nakon drugog čitanja sam shvatila što si napisala , dakle mikcija u Heleni je ustvari cistografija.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo radili oboje, mikciju odmah nakon upale bubrega a UZV cistografiju godinu poslije u Heleni i sad u Ljubljani

budi s djetetom...jako te treba

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi sutra idemo u klaićevu na mikciju, dr. cvitković nam preporučila jer se kod nje u međuvremenu čeka godinu dana na uzv cistografiju

dakle, na vagi nam je bilo zračenje gonada ili jednogodišnja profilaksa :/
    odlučili smo se za ovo prvo jer ćemo odmah znati na čemu smo

inače, ava je do sad imala 2 uroinfekta, sa 9 i 13 mj

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I kod nas je bila ista odluka, naručili smo se u 11. mjesecu i tek sada ćemo doći na red. Naša doktorica nam je savjetovala da bolje pričekamo ovo u Heleni (možda jer je bio jako mali?). Stalno smo na profilaksi .
    Nemam pojma gdje ni kada, pročitala sam da djetetu ubrizgaju nešto što zrači, pa sam zbog toga pitala ovo s trudnoćom.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mikcija/profilaksa...teško je kad su na vagi dva zla a ti se trebaš odlučiti za manje......
    mikciju smo napravili da nismo niti točno znali što je to, još sam bila u šoku od Larine nenadane hospitalizacije i upale bubrega, a za reflux nisam prije niti čula :/
    a tu je bila i mala beba....
    da se sad dogodi isti scenarij ne bi mi dijete niti hospitalizirali a kamoli odmah radili mikciju i scintigrafiju
    čim je Lara prizdravila bacila sam se u potragu za alternativom...i našla sam je u homeopatiji, zdravoj prehrani, probioticima.....
    sad mi vaga više ne treba jer sam sigurna da radim najbolje mom djetetu (što pokazuju svi sterilni nalazi u protekle 2 godine)

drž'te se

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo dobili smo nalaze urina i UK i sad sam :? . Urinokultura je sterilna (za svaki slučaj napravili smo 2 UK i obje su sterilne), no u nalazu urina ima malo bakterija, nešto eritrocita, pločastog epitela, a pod "cilindri" piše 5-6 i neka žvljotina kao "sitnogr." ili tako nešto.
    Pojma nemam što je to, sutra idem kod njegove doc pa ću vidjeti što ona kaže, ne mogu dočekati što će reći, da idemo u Helenu ili ne. Najgore je to što toliko čekamo i sad da na nam to propadne

maxi, baš sam htjela pitati o homeopatiji, to nam je jedna pedijatrica spomenula kao dobro ali ne znam odakle da krenem. Nemam nikakvih iskustava s homeopatijom, treba li ići kod nekog homeopata ili je dovoljno kupiti lijek i davati?

Inače, dobila sam jedan čaj, svi koji su probali su oduševljeni, prave ga časne sestre u jednom samostanu u Bosni i samo ga tamo kod njih ima za kupiti. Imaju dugu tradiciju pravljenja tog čaja, na vrećici piše "Čaj protiv e.coli i ostalih bakterija", je li tko čuo što o tome? Ja mu nekad skuham taj čaj ali kako smo na Sinersulu i Cranactinu ne bih trpala još i to. Razmišljam da ako sve bude ok, izbacim Sinersul i krenem s tako nečim prirodnim.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

homeopatija nije jednostavna i ja se povodim isključivo za savjetima moje doktorice-homeopatice.
    za čaj nisam sigurna jel za dijete? poledaj samo Cranactin...djeca smiju samo kapi a za odrasle imaš još 2 preparata pod istim nazivom ali malo drugačijeg sadržaja, ja se ne bih šalila s čajevima koji nisu baš izričito za djecu.
    moje cure vole čaj od Čelikovića protiv dječjeg bronhitisa. to je biljni čaj koji odlično paše s medom a potpuno je beezopasan pa ga piju pomalo cijele godine a najviše u sezoni kašljanja.
    radije kupi provjereni čaj od brusnice, dodaj šipka pa ćeš biti sigurna što malac pije.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala maxi! Za ovaj čaj sam zvala u taj samostan i rekli su da je ok, samo da se pravi dosta blaže nego za odrasle.
    A gdje naći doktora - homeopata?

Još jednom ponavljam pitanje jer ne mogu u pretražniku nikako naći - je li istina da prilikom pretrage djetetu ubrizgaju nešto pa dijete onda "zrači"? Čitala sam neki topic ali kako rekoh, ne mogu naći gdje je netko pisao da dijete zrači nakon pretrage dok to sve ne ispiški :?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to što zrači se ubrizga u žile prije scintigrafije bubrega, ovo je neki "obični" kontrast
    nadam se da sam pomogla

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo nas sa mikcije, nalaz će biti sutra

ava je bila super, malo ju je smatalo što nije smjela mlatarati nogama jer sam ju ja držala, ali nije ni zaplakala

morali su 2x slikati jer se prvi put pomakla tako da je snimak bio mutan

eto, nimalo neugodno iskustvo, ali pitala sam koliko to zračenje može biti štetno
    rekli su mi da je ono kumulativno tako da nije dobro ako se često radi, pa se ja nadam da nam je ovo prvo i zadnje

doduše, mogla bih provjeriti ima li homeopatija što za oslobađanje tog nakupljenog zračenja kao što ima protiv drugih zagađenja organizma

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

maxi, hvala na odgovoru!!!

aries, za malu hrabricu! Mi idemo sutra, hvata me trema , noćas sigurno neću spavati. Nadam se da će vaši nalazi biti u redu.

Ima li kakvih ograničenja u smislu jela, pića prije pretrage ili to nije bitno?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nije bitno
    i mi smou Heleni na redovitom urinu oko pola 5

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo naručeni u 17.45 ali pretpostavljam da ćete vi do tada već biti gotovi. Uh, baš mi je trema, em mislim o pretrazi, em me hvata putna groznica jer treba doći do Zagreba. Nadam se da će biti sve ok.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sigurno nećemo
    Lara je s vremenom razvila takvu odbojnost prema piškenju u čašicu da čak i u Heleni gdje rado odlazi to traje 2-3 sata
    javi se kad stigneš, mi smo 2 plavuše (ja s viškom kilograma a Lara nalik na vilu Zvončicu ) možda i mala seka bude s nama

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda se onda i vidimo :D
    Ja ću obući bijelu suknju i crnu majicu, a MM i Ivano će biti u kariranim košuljama, nadam se da ćeš nas prepoznati, ajd mi u pp ostavi broj mob-a, pa ako budeš tamo da ti pošaljem poruku.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e sad sam vidjela odgovor...
    kako je prošlo?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo me! Sve je u redu, nema VUR! :D :D
    Pregled je prošao tako - tako, plakao je kad su mu stavljali kateter i stalno ponavljao: dooobo je , morala sam ga dojiti dok ga je doktor pregledavao, ali hvala Bogu prošlo je.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

super :D

puno pusa malom krabrom slatkišu

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D :D

Pravila pisanja postova