Nije da se propuha bojim, ali stvarno misliš da sam tak' zatucana ...da je i najobičniji burek burečke lažan u mojim rukama?
![]()
Nije da se propuha bojim, ali stvarno misliš da sam tak' zatucana ...da je i najobičniji burek burečke lažan u mojim rukama?
![]()
:?AdioMare prvotno napisa
hebate, ovo je reakcija osobe koju preventivno tuku bar 3 puta na dan...![]()
očekivala sam npr. da mi kažeš kak si sumnjičava kad ti daje savjete antikuharica (tj. ja)....![]()
![]()
kaj bum s tobom? moram ti dat još neki recept...![]()
skopiram ja ovo u Word, dodam naslov Moderna gibanica, ostavim na stolu i odem sa djecom u nedjelju pred kuću u podnevnu šetnju. Šetnja se odužila do obližnje livade i šumarka, vratili se doma - kad MM ispekao nešto najfinije što možete zamisliti, odavno nismo pomlatili nešto takvo u slast. Neći priznati osim ovdje, da nam je to bio jedan od najslađih nedjeljnih jela, koja su inače od juhe pa do deserta. Nakon toga smo se pobacali u slatki podnevni san.MIJA 32 prvotno napisa
Mija hvala ti na ovom receptu![]()
i slučajno uz recept ostavim na stolu sir, jaja, vrhnje, mineralnu i koreTinnaZ prvotno napisa
![]()
vrhnje, jaja uvijek imamo, mlijeko imamo uvijek (mineralne nije bilo), a kore smo kupili jer smo razgovarali da ćemo to slagati (možda za večeru ili slično).
Ispao ručak, i to svima jedan od slasnijih. Fora je valjda u tome - e sad se mogu najesti gibanice da pucam. Kao ono da daš klincima da se najedu torte umjesto ručka.
![]()
Ovim putem tražim L veličinu "Ne po guzičetini" - maje!Svejedno mi je žao na tebe, Sorc, ja sam očekivala utjehu.. i pohvalu.. a dobila kritiku. Razmišljat ću o osveti dok pijuckam kavu...
Mislim da bi najpoštenije bilo da se odvažiš na projekt poput Amaltheinih foto-klipića, recimo: "Gibanica korak po korak" by Sorc?
To bi mi bila jedina zadovoljština za priuštene mi duševne boli.
a meni kavaAdioMare prvotno napisa
??? i ja moram razmišljat uz kavu! ne pada mi drugi recept na pamet bez kave... :?
Uffff zadavit će me Apri, ali moram![]()
U mom selu se ovo Mijino čudo zove gužvara![]()
Hehe, kako je Apri utjerala strah u kosti Rodinih forumašicalara01 prvotno napisa
.
Ne brini, Lara, Apri ti neće ništa sve dok to Mijino čudo ne nazoveš burekom. Ajooj, tad bi mogla završiti klečeći u ćošku na kukuruzima.
BTW, u Slavoniji se gužvarom zovu orahnjača i makovnjača, dakle, savijača od dizanog tijesta s nekim nadjevom - od oraha, od maka, od rogača i sl...
U kojem dijelu Slavonije?Dream prvotno napisa
Kod mene je i to pita![]()
ufff, sada bolje da šutim jer kada Apri dođe![]()
i kod mene u mom selu se ovo zove gužvara-lara koliko sam skužila ti si porijeklom iz istočne Slavonije tamo negdje, a ja iz zapadnje-u biti ja sam seljanka s Bilogore![]()
eno mene moja gužvara čeka da ju sutra spečem
jedino-nisam u nju stavila vrhnje-ispadne mi premasna i preteška.
mljac!
gužvare su u Slavoniji orehnjaća, makovnjača, rogačnjača... kako Dream kaže.
U mome dijelu Bosne je gužvara "prazna" pita, iliti maslenica.
Ovo što je mija napisala je gibanica.
Je u većem dijelu Slavonije, ali u Brodu i okolici to su pite.apricot prvotno napisa
![]()
MM Zagorac i njegovi orehnjaču i makovnjaču zovu gibanica.
Zamislite sada kako će biti mom djetetu![]()
Jučer sam radila gibanicu po Mijinom receptu i stvarno je ukusana.