Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 116

Thread: Lažni burek

  1. #51
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Meni je najbolje bilo kad se u Zgb otvorila piterija Tomislav što su svi bili razočarani što to nisu one pite na kakve su navikli doma (prhko tijesto, nadjev između - pita s jabukama npr.)
    Već kad si spomenula...
    Razočarala me astronomska cijena malog komadića pite (mislim zeljanice i od krumpira su bile) u spomenutoj piteriji. Nešto puno kuna smo MM i ja platili svaki jednu porciju pite i jogurt, a nikakav užitak u kvaliteti mi nije nadmašio dojam da bi običnim, seljo-beljo burekom bar utomila glad.

  2. #52

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    286

    Default

    Quote Originally Posted by Joe
    U Turskoj kad sam bila, burek je bez obzira na filu, tj. i od mesa i od sira. Tako da ima više apsolutnih istina
    potpisujem,oni kažu "borek" i za pitu sa sirom..

  3. #53
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg

  4. #54
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    u, kako dobro izgleda!

  5. #55
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Quote Originally Posted by Mima
    Meni je najbolje bilo kad se u Zgb otvorila piterija Tomislav što su svi bili razočarani što to nisu one pite na kakve su navikli doma (prhko tijesto, nadjev između - pita s jabukama npr.)
    Već kad si spomenula...
    Razočarala me astronomska cijena malog komadića pite (mislim zeljanice i od krumpira su bile) u spomenutoj piteriji. Nešto puno kuna smo MM i ja platili svaki jednu porciju pite i jogurt, a nikakav užitak u kvaliteti mi nije nadmašio dojam da bi običnim, seljo-beljo burekom bar utomila glad.
    Stvarno, pa ne sjećam se da su bile neke ogromne cijene. Meni su pite tamo super fine (ali nisam nikakav autoritet jer ja do prije 3-4 godine nisam probala nikakvu pitu, a burek niti dan danas). Jednom sam tamo kupila pite za neki tulum kod kuće i svima su se sviđale.

  6. #56
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Jesu, jesu... ne znam kada si ti prvi puta bila, ali mi iza samog otvaranja.
    Ako je današnja pitica sasirom desetak kuna, par tanašne i pokratke pite u piteriji bio je više od duplo.
    Meni je to bilo skupo. Ne znam kakve su im sada cijene.

  7. #57
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    u, kako dobro izgleda!
    Hvala ! Kad to ti kažeš, onda to ima posebnu težinu!
    No, da si je još i probala...

  8. #58
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    znam, prste bih olizala...
    e, da mi je sad...

  9. #59
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    Ja sam kupila sve sastojke, al zaboravila mineralnu :/
    Hoće upaliti s mlijekom?

  10. #60
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by suzyem
    Ja sam kupila sve sastojke, al zaboravila mineralnu :/
    Hoće upaliti s mlijekom?
    Hoće.
    Za svaki slučaj, umiješaj u smjesu žlicu brašna u kojoj si razmiješala žličicu praška za pecivo.

  11. #61
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by Dream
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    sehr gut!

  12. #62
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    Na kraju sam ipak odletila po mineralnu i ispao je super :D
    E sad bi ja tu verziju al bez jaja, da bude onako kao pravi burek. Jel tko probao?

  13. #63
    vjestica's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    460

    Default

    ja sam totalni antitalent za kuhanje
    prvo sam umjesto tijesta za pitu kupila lisnato tijesto (biser)
    smješala sve sastojke i stavila tijesto da se odleti a ono mi se skroz uljepilo, nisam ga mogla odvojiti pa sam kidala komadiće, malo ih razvaljala i pobacala u smjesu
    sad se peče i pitam se našta će to ličiti (nadam se da će biti jestivo jer nemam back up večeru)
    možda je glupo pitanje ali kako se odleđuje i poslije odvaja lisnato tijesto? naravno da ga u ovoj varijanti neću više koristiti ali da znam za ubuduće
    0 bodova imam za kuhanje ali zato da mi vidite muža kako je u liniji

  14. #64

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by Dream
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    izgleda super...
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)

  15. #65

    Default

    Quote Originally Posted by neva
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)
    joj, i nama, pa kad se ispeče lijepo je prebacimo u drugu tepsiju naopako i zapečemo s druge strane

  16. #66

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lux
    Posts
    903

    Default

    A kupusa od topica
    Probaću i je za koji dan ovaj božemioprosti burek ako je tako fino...
    Još samo da se pohvalim, dobila sam praaavu veliku oklagiju iz Bosne :D
    Još samo da je stavim u pogon...

  17. #67
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by neva
    Quote Originally Posted by Dream
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    izgleda super...
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)
    Jel porumeni odozdo ili ostane nezapečeno? Ako porumeni, dovoljno je vruću je izvaditi na rešetku i ostaviti da se tako ohladi. Ako se hladi u posudi u kojoj se pekla, uparit će se odozdo i neće biti hrskava kao odozgo.
    Ako ne porumeni odozdo, ne radi ti donji grijač u pećnici i treba je okrenuti kako reče a...70...v .

  18. #68
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by suzyem
    Na kraju sam ipak odletila po mineralnu i ispao je super :D
    E sad bi ja tu verziju al bez jaja, da bude onako kao pravi burek. Jel tko probao?
    Nadam se da si svjesna da riskiraš život na prvom live susretu s Apri !

    Inače, ne mogu reći kako bi to izgledalo bez jaja. Da, bilo bi kao obični ... khm burek sa sirom . Ne bi tako naraslo kao gibanica, ali bi moglo biti ukusno :/ . Eto, ako netko proba, nek javi kako je ispalo .

  19. #69
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    e pa stavrno ću vas tužit UNESCO-u

  20. #70

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    hvala na savjetima

  21. #71
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Došla sam vidjeti kaj se tu događa...kad ono
    Ja bi vama napisala još jedan zgodan receptić za lažne fritule no bojim se ponovnog napada


    p.s. kod mene sve nešto lažno

  22. #72
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma bitno da su katja i jan pravi...
    a ovo... ha, Rasprodaja se približava

  23. #73

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    samo vi dirajte u našu kulturnu baštinu

    prvo uvrijede burek, jer ga poistovjete sa sirnicom, pa onda još i lažni
    ili zeljanicom

  24. #74
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    jes!

    gdje je onaj smajli što otrese u nesvjest

  25. #75
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    na nekom drugom forumu

  26. #76
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    jah

  27. #77
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ja pravila krnji burek sinoć, i ne da je bio krnji burek već po začetku, već i krnja gibanica u finalu.
    Sorc, nisam te poslušala i maknula mrvec kora, malo mi je falilo file u njoj, fajn je suha bila.

  28. #78

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    cure, ja ću vas zaključati!
    hoću, stvarno!

    Mislim, idem ja dodati kupusa, pa će biti kupusara.
    Pa krompira - eto ti krompiruše.
    Pa jabuka... vidi, došli smo na pitu od jabuka.
    :
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja

    a što se straaarno bureka tiče
    jednom kad smo zalazili u židovsku općinu tamo je bio jedan pravi židov iz izraela i kad sam donijela kiflice punjene sirom on je rekao mmmm burek!


    izgleda da na istoku od kud potječe to jelo tijesto koje je punjeno i zarolano je burek.
    mi doma isto kažemo burek za burek
    a pita za pita (zeljanica, krumpiruša...
    ali život u zabrebu je ostavio posljedice, tak da kad sam prohodala sa mm sam morala učiti hrvatski zagrebački, i počela govoriti tak da me ljudi ovdje razumiju.
    još i sad mi se desi da spetljam pitu (kolač od sira) i pitu, i na kraju više nemam pojma kaj hoću ili kaj netko drugi hoće da napravim

    a isto je tak i sa sarmom, u nju ne ide svinjetina, samo junetina ili govedina
    jednom je mesar pao u nesvjest kad sam rekla mljeveno samo teleće meso. a kaj nećete svinjetinu :?

  29. #79
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by vrabec-te-dal
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja
    mahajde!

  30. #80

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Quote Originally Posted by vrabec-te-dal
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja
    mahajde!
    koliko ja znam samo luk krumpir sol i papar :?
    zar ne?

  31. #81
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    biber i malo ulja

    luk nasjeckaj,posoli,ostavi da malo stane pa dobro iscjedi rukama(bude puno bolje)

  32. #82
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    a možeš dodati i sitno sjeckano suho meso

  33. #83
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa naravno da ne ide ni sir ni ništa, štatije?!

    a krompir se obavezno reže rukom, na kockice.
    kad se riba, bude zbijeno.

  34. #84
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    ako ti je mrsko sjeckat, a nemaš multipraktik(ja u njemu uvijek sjeckam krompir za pitu),onda staviš krompir u zdjelu i uzmeš konzervu(naravno otvorenu) i s njom se začas isječe krompir

    ja i u burek stavljam krompir

  35. #85
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    ne kzim to s konzervom :?
    daj objasni malo

  36. #86
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa nabadaš oštrim rubom
    ali onda sve kockice nisu iste 8)

  37. #87
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    nabadam po krumpirima, ganjam ih po rajngli?
    pa to bi kod mene bila pita od prstiju

  38. #88
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    pa,uzmeš otvarač za konzerve i okružiš onaj tupi dio,tako da ostane samo oštrica(bude oštro kao nož) i s tim onda začas isjeckaš šta god hoćeš(krompir,luk,orahe i td.)

  39. #89
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    može jedno glupo pitanje?

    jel se ti zgužvani listovi slažu jedan NA drugi ili jedan DO drugog?

  40. #90
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default


  41. #91
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    ma nije bitno,neće se pogužvati

    (sve izmiješaš u jednoj velikoj zdjeli i onda samo prespeš u pleh za pečenje)

  42. #92
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    ma nije bitno,neće se pogužvati

    (sve izmiješaš u jednoj velikoj zdjeli i onda samo prespeš u pleh za pečenje)
    napomenula sam da je glupo pitanje

    WM

  43. #93
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    a ovo... ha, Rasprodaja se približava
    Dolazimo vas vidjeti sigurno :D

  44. #94
    anima's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,363

    Default

    moj lažni je najjeftiniji i najlakši, pazi ovo

    gotove kore za pitu
    2-3 vrhnja ili jogurta
    jaje
    malo soli

    kore istrgati, ovo ostalo dodati, izmiješati,
    izliti u protvan i eto ti pitice

  45. #95
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    aaaaaaadiooooooo maaaaaareeeeeeeeee
    aaaaaaadio beeeeeeeela naaaaaapoliiiiiiii
    adio kaaaaaaara miiiiiiiiiiiaaaaaaaa
    adio buuuuuuuureciiiiiiiiiiiiii

    pa di je ta žena :?

    da se nije otrovala po mom receptu? :shock:

  46. #96
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default


    Kao: "Jadna ne bila, nikako da se oglasiš na forumu već danima"

    Pitica je bila skroz OK, no, maaalkoc joj je fila falilo, nisam te poslušala pa stavila mrvec manje kora. Osim što sam samoinicijativno smanjila mineralnu , imala jedno jaje manje i jedan dcl vrhnja manje, nisam ni soli stavila dovoljno.
    Ovih dana slijedi popravak. Ali zato mi je visina pitice bila taman po formuli!

  47. #97
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare

    Kao: "Jadna ne bila, nikako da se oglasiš na forumu već danima"

    Pitica je bila skroz OK, no, maaalkoc joj je fila falilo, nisam te poslušala pa stavila mrvec manje kora. Osim što sam samoinicijativno smanjila mineralnu , imala jedno jaje manje i jedan dcl vrhnja manje, nisam ni soli stavila dovoljno.
    Ovih dana slijedi popravak. Ali zato mi je visina pitice bila taman po formuli!


    kakko sam ja uspjela propustit jos jedan urnebesam topic o bureku? :?

  48. #98
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    iz izjave određene gospođe, citirat ćemo samo NAJBITNIJI dio...

    Quote Originally Posted by AdioMare
    nisam te poslušala


  49. #99
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Tako mi i treba kad sam iskrena, umjesto da sam poslušna

  50. #100
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Tako mi i treba kad sam iskrena, umjesto da sam poslušna
    jok draga ...

    ne očekujem poslušnost (to ubija kreativnost), ali bi (u tvom interesu) ponekad bilo dobro da budeš OTVORENA ZA SAVJETE....

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •