Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: reakcija na cjepivo-završili u bolnici

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno reakcija na cjepivo-završili u bolnici

evo da podjelim sa vama ovo neugodno iskustvo.u petak smo bili na cjepljenju sa 5,5 mj.i navečer je prvo laura počela povraćati i toliko iziritirala želudčić da je povraćala i slinu nekoliko puta,nakon toga je požutila i klonula kao da će pasti u nesvjest,zatim je lorna počela povraćati,zvala sam hitno doktora koji je bio dežuran i poslao nas u Viroviticu na pedijatriju.obje su provele noć na infuziji nakon čega su im vadili krv i mokraću i ustanovilo se da je to reakcija na cjepivo.da ne pričam kako je pedijatrica bila bezobrazna.uglavnom savjetovala nam je da za sljedeće cjepljenje sami kupimo cjepivo u apoteci i to strano jer su manje nus pojave.svi se čude,jer su kao takve reakcije jako rijetke ali eto...mi smo sad izbezumljeni i više ne znamo kud voditi djecu na pregled i cjepljenje,ne vjerujemo više nikome.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koje je to cjepivo bilo?
    jesu li sada curice dobro?
    evo im jedna velika za ozdrvljenje!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo i pusa curkama

moja N. je neurorizična i infektolog (kasnije je to napisao i neuroped, ali bilo je dovoljno ovo od infektologa) joj je napisao preporuku za infanrix (to je to manje agresivno cjepivo) umjesto di-te-per- a i na osnovu te preporuke smo imali pravo na to cjepivo preko HZZO-a, znači besplatno (pedijatrica bi ga naručila i mi smo samo došli na cijepljenje)

pretpostavljam da bi i vi mogli zbog ovakve reakcije dobiti pismenu preporuku infektologa (mi smo bili u zaraznoj u zg)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cjepivo di-te-per smo primili i to treći puta i prije nije bilo nikakvig reakcija.
    mirjana ovo ću provjeriti da li možemo dobiti cjepivo preko hzzo-a,hvala na informaciji.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

duška strašno, mišići mali, strano cjepivo treba naručiti i naravno plaća se.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma platit ćemo koliko treba samo nek opet ne moraju prolazit kroz te noćne more,jadnice male jučer kad smo došle kući spavale su 3 sata u komadu(btw potpisala sam da nas puste kući jučer jer smo trebali ostati još danas da idu fizijatru al ja više nisam imala srca maltretirati ih sa bolnicom)fizijatra ćemo obaviti ambulantno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Aj molim te samo napiši koje je to cjepivo bilo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa nakon takve reakcije ja bih ponovo cijepila dijete samo uz recept za drugo cjepivo, i pisanu ili usmenu potvrdu pedijatra da se to sigurno više neće dogoditi s tim drugim cjepivom.
    Obzirom da ti je ne može dati, dao bi ti vjerojatno oslobođenje od cijepljenja, za koja se btw zan da nisu nimalo bezopasna sa raznoraznih aspekata. Ne računam samo trenutne reakcije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Duska, zlo mi je od ovog dogadjaja, mogu mislit kako vam je. Moja curka je sa zadnjim cjepivom 5 u 1 lose prosla, pisala sam o tome, pala je nakratko u nesvjest a prethodno joj je doslo povracat, ma uzas.

Medjutim, cudno mi je da su oba djeteta tako reagirala, meni to izgleda kao cjepivo s kojim nesto nije u redu (datum isteka, gdje su ga drzali, losa serija i tko zna sto vec ne). Ma sva su cjepiva ruski rulet ali ovo mi je malo previse da se obe curke ovako razbole......

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

curke, kad biste imale snage i volje provjeriti u HZZJZ odnosno poslati upti na mail, da li su ti vaši slučajevi evidentirani i prijavljeni. Ili se i dalje vodi npr. da za to cjepivo nema prijavljenih reakcija.
    http://www.hzjz.hr/

Prije pogledajte Zakon o zaštiti osobnih podataka, za slučaj da vam kažu da je tajna informacija da li je vaš slučaj prijavljen; da se znate pozvati na zakonska prava na uvid u evidencije gdje se obrađuju i barata našim podacima.
    Da nam barem Minnie dođe na topic, pa kaže kakva su nam prava u tom pogledu.

Joj mene tako ljuti, kad čitaš ta njihova izvješća, nigdje nikakvih rekacija, sve super; a s druge strane izračunaju kako je smanjen pobol djece od zaraznih bolesti, tipa 1.500.000 djece imamo, 1.500.000 cijepljeno, da nije cijepljenja bila bi bolesna, a ovako je uspješnost cijepljenja 100% (karikiram, ali smiješni su mi ti izračuni)

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Duška
    Pusa curicama

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najgore od svega što u otpusnom pismu ništa ne piše već samo da su bolje,muž je rekao da će se ići žaliti šefici odjela,a ja to gledam sa drge strane,nedaj bože opet će nam ti isti doktori trebati,pa ti njih tuži-a najadije bi cijeli slučaj stavila u novine.
    svima nam je sumljivo što su obje reagirale,navodno na to polio cjepivo.
    za popizdit...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kreni sa obrnute strane. uvijek bolje pali. ne trabaju novine, tužba, pa čak niti kontakt sa liječnicama.
    Dakle traži od HZZJZ izvod iz evidencije prijavljenih reakcija, da li je prijavljen slučaj tvoje obitelji. Pročitaj prije Zakon o z.o.p., nisu ti zakoni takav bauk, oduzmu trenutak vremena.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inzistirajte da vam daju na pismeno da je bolesno stanje bila reakcija na imunizaciju.
    Pretpostavljam da je polio bio oralan(kapljice u usta)?
    U tom slučaju virus je živ.
    Djeca ti više nikada ne bi trebala biti cjepljena sa "živim "cjepivom jer nitko ne može predvidjeti reakciju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

probat ću zvati baš da vidim šta će mi reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •